μπιπ μπιπ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) - Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2021 από μπιπ μπιπ
AristidisZ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 49 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Μιλάω για την καλύβα του μπάρμπα Θωμά προφανώς. Και όχι δυστυχώς δεν έχει 2000 οπότε όποιος το πάρει θα πρέπει να το αναλάβει. Όχι, απλά επειδή είναι χωρίς σκεπή, είναι 4 τοίχοι ουσιαστικά, δε θα έπρεπε να μην πληρώνουμε 300 ευρώ ΕΝΦΙΑ; Α τώρα με την έκπτωση 30%, είναι στα 220 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μια 5ετια έφυγαν σχεδόν 1500 ευρώ για πλάκα. Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω Αν το θεωρείς βάρος βάλτο 2 χιλιάρικα να φύγει, χάρισε το και μη μας ζαλίζεις Αν θεωρείς ότι έχει μια άλφα αξία και θες να πάρεις ένα συγκεκριμένο ποσο από την πώληση του, κάνε υπομονή μέχρι να πάρεις τα λεφτά που θες και στο ενδιάμεσο μην κλαίγεσαι
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Αν σου είναι βάρος το πουλάς οσο όσο για να γλυτώσεις . Τι το συζητάς παραπάνω;
Joshua21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 43 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Ειλικρινά δε μπορώ να σε καταλάβω Απλά της αρέσει να γκρινιάζει, τι δεν καταλαβαίνεις?
kage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.taxheaven.gr/acforum/topic/108848-διαγραφή-ακινήτου-στο-ε9-λόγω-απώλειας-σκεπής/ Το ενφια ειναι σαν να πληρώνεις ενοίκιο στο σπίτι σου...genius σκεψη Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2021 από kage
giorgoskouro Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Άμα είναι πολύς ο ΕΝΦΙΑ των 150 ευρώ για το ερείπιο τι να πει ο πατέρας μου που πληρωνει 900 ευρώ το έτος για ένα κτίριο του 1920, παλιά πριν τον ενφια και περισσότερα, δεν μπορεί να γκρεμιστει γιατί είναι διατηρητέο και δεν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης ουτε κρατική μέριμνα, δεν το αγοράζει κανείς. Μέναμε παλιά σε αυτό αλλά φύγαμε λόγω της φθοράς και της αδυναμίας επισκευής, χωρια ο φόρος κληρονομιάς που πλήρωσε ο πατέρας μου όταν πέθανε ο παππούς. Εμείς θα το κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς όταν έρθει η ώρα... 1
kage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2021 θα τα γκρεμίσουν τα ερείπια αφού τώρα τελευταία έχουμε θανάτους από μπαλκόνια κ τοίχους... (Google ΕΕΠΕΤ) . Αλλιώς να το μεταβιβάσει σε μένα αν είναι κεντρικό:p
μπιπ μπιπ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Στις 11/7/2021 στις 8:09 ΜΜ, giorgoskouro είπε Άμα είναι πολύς ο ΕΝΦΙΑ των 150 ευρώ για το ερείπιο τι να πει ο πατέρας μου που πληρωνει 900 ευρώ το έτος για ένα κτίριο του 1920, παλιά πριν τον ενφια και περισσότερα, δεν μπορεί να γκρεμιστει γιατί είναι διατηρητέο και δεν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης ουτε κρατική μέριμνα, δεν το αγοράζει κανείς. Μέναμε παλιά σε αυτό αλλά φύγαμε λόγω της φθοράς και της αδυναμίας επισκευής, χωρια ο φόρος κληρονομιάς που πλήρωσε ο πατέρας μου όταν πέθανε ο παππούς. Εμείς θα το κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς όταν έρθει η ώρα... Δωρεά στο δημόσιο δε γίνεται; με ποιο δικαίωμα σε υποχρεώνουν για πάντα να το πληρώνεις; ας μην το πληρώνει να το κατασχουν, να δούμε τι θα το κάνουν. Άκου εκεί, 900 ευρώ. Το βρήκανε τώρα με τα διατηρητέα... Στο φορτώνουν να το πληρώνεις εις αει. Στις 11/7/2021 στις 8:32 ΜΜ, kage είπε θα τα γκρεμίσουν τα ερείπια αφού τώρα τελευταία έχουμε θανάτους από μπαλκόνια κ τοίχους... (Google ΕΕΠΕΤ) . Αλλιώς να το μεταβιβάσει σε μένα αν είναι κεντρικό:p Ποιοι θα τα γκρεμίσουν; εμένα είναι μέσα σε οικόπεδο, δεν ειναι επικίνδυνο για κανέναν. Για τα ποντίκια ίσως.
AristidisZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2021 Στις 11/7/2021 στις 8:09 ΜΜ, giorgoskouro είπε Άμα είναι πολύς ο ΕΝΦΙΑ των 150 ευρώ για το ερείπιο τι να πει ο πατέρας μου που πληρωνει 900 ευρώ το έτος για ένα κτίριο του 1920, παλιά πριν τον ενφια και περισσότερα, δεν μπορεί να γκρεμιστει γιατί είναι διατηρητέο και δεν υπάρχει δυνατότητα αποκατάστασης ουτε κρατική μέριμνα, δεν το αγοράζει κανείς. Μέναμε παλιά σε αυτό αλλά φύγαμε λόγω της φθοράς και της αδυναμίας επισκευής, χωρια ο φόρος κληρονομιάς που πλήρωσε ο πατέρας μου όταν πέθανε ο παππούς. Εμείς θα το κάνουμε αποποίηση κληρονομιάς όταν έρθει η ώρα... Που είναι ;
inscoubria Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό. Έχω σε χωριό ένα σπίτι και μια αποθήκη και μεγάλο οικόπεδο, παρατημένα χρόνια, θέλω να τα ξεφορτωθώ, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δωρεάν παραχώρηση. Έχουν πέσει σοβάδες, ταβάνια, όχι όμως σκεπές. Τώρα βρέθηκε κάποιος που τα θέλει μόνο σαν οικόπεδο. Με τι τρόπο να τα γκρεμίσω χωρίς μεγάλες γραφειοκρατίες, ώστε να ξεμπερδέψω, τα έξοδα θα τα αναλάβει αυτός.
smpt Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 αν είναι δηλωμένα, πρέπει να πάρεις άδεια κατεδάφισης https://dasarxeio.com/2021/09/05/101764/ 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, inscoubria είπε Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό. Έχω σε χωριό ένα σπίτι και μια αποθήκη και μεγάλο οικόπεδο, παρατημένα χρόνια, θέλω να τα ξεφορτωθώ, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δωρεάν παραχώρηση. Έχουν πέσει σοβάδες, ταβάνια, όχι όμως σκεπές. Τώρα βρέθηκε κάποιος που τα θέλει μόνο σαν οικόπεδο. Με τι τρόπο να τα γκρεμίσω χωρίς μεγάλες γραφειοκρατίες, ώστε να ξεμπερδέψω, τα έξοδα θα τα αναλάβει αυτός. Αφού θα αναλάβει αυτός τα έξοδα γιατί δεν το ψάχνει και αυτός ?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Inuyasha είπε Αφού θα αναλάβει αυτός τα έξοδα γιατί δεν το ψάχνει και αυτός ? Προφανώς δεν θελει να μπλέξεις με το ελλ δημόσιο και ενδεχόμενες παλαιές οφειλές, ενφια, πολειδομιες κλπ. . Για να κατεδαφίσεις κατι θέλεις άδεια απο την πολεοδομία, μηχανικό, συμβολαιογράφο κλπ
kanesaxo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, inscoubria είπε Να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό. Έχω σε χωριό ένα σπίτι και μια αποθήκη και μεγάλο οικόπεδο, παρατημένα χρόνια, θέλω να τα ξεφορτωθώ, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον για δωρεάν παραχώρηση. Έχουν πέσει σοβάδες, ταβάνια, όχι όμως σκεπές. Τώρα βρέθηκε κάποιος που τα θέλει μόνο σαν οικόπεδο. Με τι τρόπο να τα γκρεμίσω χωρίς μεγάλες γραφειοκρατίες, ώστε να ξεμπερδέψω, τα έξοδα θα τα αναλάβει αυτός. Δηλωμένα σε Ε9; Αν ναι, άδεια κατεδάφισης, μετάφορα μπαζών σε μονάδα ανακύκλωσης. Αν οχι, ριχτα ένα ΣΚ...αν φυσικά τα χεις καλά με γειτονιά και δε σε καρφώσει κανείς. 1
inscoubria Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Inuyasha είπε Αφού θα αναλάβει αυτός τα έξοδα γιατί δεν το ψάχνει και αυτός ? Αυτός δεν έχει πρόβλημα, βάζει μια μπουλντόζα και τα γκρεμίζει, εγώ πως θα ξεμπλέξω με εφορίες και διαγραφές. Άρα χρειάζεται άδεια για να τα διαγράψω. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2023 από inscoubria
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα