Προς το περιεχόμενο

Classification μπαταριας

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχουν βαλει τοσους χαρακτηρες και ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι σημαινει το καθε γραμμα ξεκαθαρα. Κοιταζω μια μπαταρια για μηχανη. CB10L-A2 και Β2.

CB/YB μαθαινω οτι εχει να κανει με τη περιοχη (ευρωπη-Αμερικη)

10L να φανταστω ειναι η χωρητικοτητα, 10 λιτρα

Α2-Β2 τωρα τι ειναι

Η μονη διαφορα τους εδω δειχνει να ειναι 1 χιλιοστο σε μηκος-υψος

http://www.whitedogbikes.com/shop/content/64-12v-battery-sizes/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχουν βαλει τοσους χαρακτηρες και ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι σημαινει το καθε γραμμα ξεκαθαρα. Κοιταζω μια μπαταρια για μηχανη. CB10L-A2 και Β2.

CB/YB μαθαινω οτι εχει να κανει με τη περιοχη (ευρωπη-Αμερικη)

10L να φανταστω ειναι η χωρητικοτητα, 10 λιτρα

Α2-Β2 τωρα τι ειναι

Η μονη διαφορα τους εδω δειχνει να ειναι 1 χιλιοστο σε μηκος-υψος

http://www.whitedogbikes.com/shop/content/64-12v-battery-sizes/

Μάλλον δεν κοίταξες προσεκτικά το link που έκανες παράθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η χωρητικότητα σε υγρά είναι 780cc, η χωρητικότητα σε ρεύμα είναι 11Ah, A2 σημαίνει πως το σωληνάκι αναθυμιάσεων μπαίνει αριστερά και B2 δεξιά.

• Like 1

Εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο πως βλεπουμε την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας, γιατί δεν είναι κ λίγοι αυτοί που έχουν βάλει μπαταρία ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ βαλμένα μέσα, ενώ είναι στο ράφι, και τους κλάταρε πάνω σε λιγότερο από 2 χρόνια...

Μάλλον δεν κοίταξες προσεκτικά το link που έκανες παράθεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η χωρητικότητα σε υγρά είναι 780cc, η χωρητικότητα σε ρεύμα είναι 11Ah, A2 σημαίνει πως το σωληνάκι αναθυμιάσεων μπαίνει αριστερά και B2 δεξιά.

Βασικα μετα το προσεξα το battery layout. Αλλα τι ειναι το σωληνακι αναθυμιασεων και τι ρολο παιζει αν ειναι αριστερα η δεξια

Εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο πως βλεπουμε την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας, γιατί δεν είναι κ λίγοι αυτοί που έχουν βάλει μπαταρία ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ βαλμένα μέσα, ενώ είναι στο ράφι, και τους κλάταρε πάνω σε λιγότερο από 2 χρόνια...

Σε μερικές είναι χαραγμένη σε κάποιο σημείο, σε άλλες υπάρχει αυτοκόλλητο με κωδικό τύπου C12(c=Μάρτιος, 12=2012), και σε άλλες δεν υπάρχει καθόλου.

Εγώ προσωπικά αγνοώ την ημερομηνία κατασκευής, αλλά φροντίζω να αγοράζω μπαταρία χωρίς υγρά μέσα ώστε και να ξέρω και πότε τα έβαλα και ότι έχει γίνει σωστή προετοιμασία.

• Like 1

Βασικα μετα το προσεξα το battery layout. Αλλα τι ειναι το σωληνακι αναθυμιασεων και τι ρολο παιζει αν ειναι αριστερα η δεξια

Οι μπαταρίες μολύβδου παράγουν τοξικές αναθυμιάσεις, για αυτό υπάρχει ένα σωληνάκι που η μια άκρη συνδέεται στην μπαταρία και η άλλη καταλήγει στο χαμηλότερο δυνατό σημείο. Το σωληνάκι αυτό είναι σε συγκεκριμένη θέση στη μοτό, αν βάλεις μπαταρία που βγάζει την υποδοχή στην άλλη μεριά δεν θα μπορέσεις να το συνδέσεις, ή ακόμα και δεν θα χωρέσει να μπει η μπαταρία στη θέση της.

δηλαδή κάλο είναι να αποφεύγουμε τις κλειστού τύπου?

Στις μοτό σπανίως έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανοικτού ή κλειστού τύπου, δεν είναι όπως στα αυτοκίνητα που έχουν αρκετό χώρο για να βάλεις ότι θέλεις.

Επίσης ακόμα και οι κλειστές τύπου(maintenance free) για μοτό έρχονται με τα υγρά μέσα στη συσκευασία, αλλά όχι μέσα στη μπαταρία:

ytx14-bs_-n-.jpg

• Like 1

Σε μια FZR250 μηχανη τι επιλογες εχω; Την αφησα καιρο χωρις συντηρηση και σε 7 μηνες χαλασα τη μπαταρια. Στο Sh που εχω ξηρου τυπου και το κινω διαρκως κραταει σταθερα 2 χρονια.

Ξυρου τυπου μου ειπαν δυσκολα βρισκεις ομως σε τοσι μικρο μεγεθος και ειναι και ακριβες

http://www.slipstreamperformance.com.au/Store/Batteries/SSB-Lithium/Yamaha/Yamaha-FZR250-1989-1993-SSB-lithium-battery.aspx

Πιο ακριβη και απο την ιδια τη μηχανη ελεος μαγκες

Σε μια FZR250 μηχανη τι επιλογες εχω; Την αφησα καιρο χωρις συντηρηση και σε 7 μηνες χαλασα τη μπαταρια. Στο Sh που εχω ξηρου τυπου και το κινω διαρκως κραταει σταθερα 2 χρονια.

Ξυρου τυπου μου ειπαν δυσκολα βρισκεις ομως σε τοσι μικρο μεγεθος και ειναι και ακριβες

Παίρνεις μια ίδια με αυτή που είχες σε καλύτερη μάρκα, και μόλις ξέρεις ότι θα αφήσεις το μηχανάκι για καιρό την βγάζεις τη βάζεις σε ένα φορτιστή διατηρητή για τους μήνες που θα την έχεις εκτός. Έτσι κάνω κι εγώ που το παπί δε το κυκλοφορώ χειμώνα.

Θα πρεπει και να τις αυμπληρωνω υγρα καθως ειναι στο διατηρητη;

Επισης πως διακιστωνω αν περα απο μπαταρια εχει ηλεκτρολογικπ προβλημα χωρις να δοκιμασω νεα. Ειχα δωσει σε πεσμενα μπαταρια μεγαλη ταση τη τελευταια φορα και παιζει να καψα τα ηλεκτρολογικα. Μπορω με καλωδια να συνδεσω αυτοκινητο με τα ακροφυσια της μηχανης χωρις μπαταρια απλα να δω αν θα αναψουν τα τσεκ και η μιζα;

http://www.slipstreamperformance.com.au/Store/Batteries/SSB-Lithium/Yamaha/Yamaha-FZR250-1989-1993-SSB-lithium-battery.aspx

Πιο ακριβη και απο την ιδια τη μηχανη ελεος μαγκες

YB10L-A2 πρέπει να παίρνει το δικό σου, οι επιλογές που έχεις είναι σε μάρκα, από κινέζικη των 25€ έως Yuasa made in japan(αν βρεις) στα 60-70€.

Αυτή που δείχνεις δεν θα την έλεγα επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...