Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω 3 δισκος  στον υπολογιστη

Ενα ssd και δυο sata 300 και 500GB

Στον 500αρι εκει που εμφανιζει το γραμμα (Η) ειχα ενα partition με ονομα Backup που δεν φαινεται

Μπορει να καταστραφηκε μονο το ενα  partition ?

Υπαρχει δυνατοτητα ανακτησης ?

Οτι ειχε εμσα τα εχω και σε εξωτερικο δισκο .Μπορω να κανω format μονο αυτο το partition και να τα αντιγραψω μετα ?

Ευχαριστω.

post-40980-0-82888400-1465037806_thumb.png

post-40980-0-34893800-1465037807_thumb.png

post-40980-0-69406200-1465037808_thumb.jpg

post-40980-0-85075400-1465037809_thumb.jpg

post-40980-0-60897000-1465038160_thumb.png

Δημοσ.

Γιατί το έχεις σε RAW αντί για NTFS τον δίσκο (H:) κανε αναγραμματισμό στον δίσκο  και γύρισε τον σε NTFS όπως ειναι και υπόλοιποι. 

Δεξί κλικ επάνω στον δίσκο (H:) και πας  επιλογή που λέει Αλλαγή του γράμματος η της διαδρομής της μονάδας δίσκου. http://www.easeus.com/data-recovery/other-recovery-software/convert-raw-drive-to-ntfs.htm

• Confused 1
Δημοσ.

Nαι μπορεις να κανεις φορματ το partition

με το sentinel ή κάποιο άλλο προγραμμα, πηγαινε στο surface test και κανε refresh το δισκο, ώστε να σου μαρκαρει οτιδηποτε άλλο bad sector βρει και να φύγουν οι αδυναμοι τομεις που σου δημιουργουν το προβλημα

Καταλαβαινεις παντως οτι ο δισκος δεν ειναι αξιοπιστος, χωρια οτι σου καθυστερει όλο τον υπολογιστή. Μετα απο καμια βδομαδα ξανακαντο refresh, αν σου βρει καινουρια, σημαινει οτι ο δισκος καταρεει και δεν αξιζει να τον εμπιστευεσαι

Ανακτηση δεδομένων μπορεις να κανεις με τα γνωστα προγραμματα, ωστοσο αν καποιοι bad sectors ειναι τελειως unreadable, περα απο την καθυστερηση, καποια απο τα αρχεια σου θα ναι corrupted, και δεν νομιζω ότι θα κάτσεις να τα ελεγξεις ένα-ενα, ακομα και αν αρχικα σου φαινονται όλα οκ. Αντιθετως θα χεις ενα backup που δεν θα ναι αξιοπιστο και δεν θα ξερεις τι δουλευει και τι οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω.Εκανα format σε ntfs το partition και το ειδε ο υπολογιστης . Αντιγραφω τωρα τα αρχεια που ειχε απο εξωτερικο δισκο .Παντα τα κραταω και σε εξωτερικο και σε αλλο pc οτι δεν μπορω να ξαναβρω.

Παντως μαλλον θα αλλαξω τον δισκο γιατι ειναι 7-8 ετων .

EddieObscurant, on 04 Jun 2016 - 4:30 PM, said:EddieObscurant, on 04 Jun 2016 - 4:30 PM, said:

Nαι μπορεις να κανεις φορματ το partition

με το sentinel ή κάποιο άλλο προγραμμα, πηγαινε στο surface test και κανε refresh το δισκο, ώστε να σου μαρκαρει οτιδηποτε άλλο bad sector βρει και να φύγουν οι αδυναμοι τομεις που σου δημιουργουν το προβλημα

Καταλαβαινεις παντως οτι ο δισκος δεν ειναι αξιοπιστος, χωρια οτι σου καθυστερει όλο τον υπολογιστή. Μετα απο καμια βδομαδα ξανακαντο refresh, αν σου βρει καινουρια, σημαινει οτι ο δισκος καταρεει και δεν αξιζει να τον εμπιστευεσαι

Ανακτηση δεδομένων μπορεις να κανεις με τα γνωστα προγραμματα, ωστοσο αν καποιοι bad sectors ειναι τελειως unreadable, περα απο την καθυστερηση, καποια απο τα αρχεια σου θα ναι corrupted, και δεν νομιζω ότι θα κάτσεις να τα ελεγξεις ένα-ενα, ακομα και αν αρχικα σου φαινονται όλα οκ. Αντιθετως θα χεις ενα backup που δεν θα ναι αξιοπιστο και δεν θα ξερεις τι δουλευει και τι οχι.

Πως το κανουμε αυτο ? Ευχαριστω.

Εχει δουλεψει αρεκετες ωρες....

post-40980-0-81237800-1465054078_thumb.png

post-40980-0-50280700-1465054260_thumb.png

Δημοσ.

θα σου βγαλει την κατασταση στην οποια ειναι ο δισκος και τις αλλαγες που εκανε, και απο κει και περα κρινεις εσύ αν ειναι αξιοπιστος για να τον χρησιμοποιεις

Δημοσ.

οπως βλέπεις ο δίσκος σου βγάζει καινουριος αδύναμους τομεις. Και να το ξανατρεξεις για να τους μαρκαρει και αυτους ως bad, πιθανον να σου βγάλει και καινουριους αδύναμους.Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα. Περισσοτερο θα σε ταλαιπωρήσει, παρα θα κερδισεις κάτι

• Like 1
Δημοσ.

οπως βλέπεις ο δίσκος σου βγάζει καινουριος αδύναμους τομεις. Και να το ξανατρεξεις για να τους μαρκαρει και αυτους ως bad, πιθανον να σου βγάλει και καινουριους αδύναμους.Προσωπικά δεν θα τον χρησιμοποιούσα. Περισσοτερο θα σε ταλαιπωρήσει, παρα θα κερδισεις κάτι

Θα τον αλλαξω συντομα φιλε μου...Με 50 ευρω παιρνω  1ΤΒ. Δεν νομιζω να αξιζει για 500GB.

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.......ρε αρχοντες καταλαθος μετετρεψα εναν σκληρο σε raw αλλο ηθελα αλλο εκανα τεσπα και τωρα ο δισκος και λογικο  μου ζηταει διαμορφωση αλλα εχω σημαντικα πραγματα σε αυτον τον δισκο οπως παιχνιδια μπακαπ  δοκιμασα το easyUS data recovery wizard technisan και το αφησα να ολοκληρωση μου τα βρηκε ολα αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω μετα.....ο δισκος ειναι 500αρις σας ευχαριστω!!ΕΧΩ 3 δισκους κυριο 120 ssd kai 2 απλους 500 και 300 εκαστοτε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...