gnsX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γιατί όμως δεν το έχει κάνει ακόμα ούτε μια χώρα στον κόσμο αυτό αλλά έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους? Συνομωσία?Η Νορβηγία θέλει στα επόμενα χρόνια να έχει μόνο ηλεκτρικά.Δεν εχει να κανει με συνομωσιες και ψεκασμους βρε μαν, αλλά με το πως αντιλαμβανεται ο καθένας τις ανάγκες του άλλου. Εχουν καταλήξει οι αντικαπνιστες σαν τις φεμινιστριες και βιγκαν ξερω γω. Ούτε κλειστή λέσχη δεν τους αφήνουν να ανοίξουν για να καπνίζουν, why? Επίσης για την ιστορία, είμαι πρώην καπνιστης και υπέρ της απαγόρευσης, πλέον το τσιγάρο με ενοχλεί απίστευτα. Τες πατο κουρασαμε, καλη καρδια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Η Νορβηγία θέλει στα επόμενα χρόνια να έχει μόνο ηλεκτρικά. Στην Νορβηγία έχουν λεφτά, θα το κάνουν σταδιακά και θα σταματήσει η κυκλοφορία/πώληση καινούριων. Δεν θα απαιτήσουν από αυτούς που έχουν τώρα να αλλάξουν με το ζόρι. Επίσης στη Νορβηγία δεν γίνεται καν συζήτσηση για το αν πρέπει ή όχι να καπνίζει κάποιος σε κλειστό δημόσιο χώρο. Το θεωρούν όλοι (ή σχεδόν όλοι) αυτονόητο και δεν ζητάνε πρώτα να απαγορευτούν τα ΙΧ για να συμμορφωθούν με το νόμο... αλλά με το πως αντιλαμβανεται ο καθένας τις ανάγκες του άλλου. Δεν είναι "ανάγκη", είναι γούστο/καύλα/εθισμός. Δεν είναι πχ σαν το κρέας που κάνει και κακό, αλλά έχει όμως και την πρωτεϊνη που την εκμεταλεύεται το σώμα. Το τσιγάρο δεν έχει ΤΠΤ καλό για τον οργανισμό... Προσωπικά δεν θα έλεγα τπτ αν σαν επιχείρημα έγραφε κάποιος το ότι καπνίζει σε κλειστό χώρο γιατί έτσι γουστάρει, όμως το θέατρο του παραλόγου της σύγκρισης με τα καυσαέρια/wifi/κινητά κτλπ δεν το αντέξα...
gnsX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Στην Νορβηγία έχουν λεφτά, θα το κάνουν σταδιακά και θα σταματήσει η κυκλοφορία/πώληση καινούριων. Δεν θα απαιτήσουν από αυτούς που έχουν τώρα να αλλάξουν με το ζόρι. Επίσης στη Νορβηγία δεν γίνεται καν συζήτσηση για το αν πρέπει ή όχι να καπνίζει κάποιος σε κλειστό δημόσιο χώρο... Δεν είναι "ανάγκη", είναι γούστο/καύλα/εθισμός. Προσωπικά δεν θα έλεγα τπτ αν σαν επιχείρημα έγραφε κάποιος το ότι καπνίζει σε κλειστό χώρο γιατί έτσι γουστάρει, το θέατρο του παραλόγου με τα καυσαέρια/wifi/κινητά κτλπ δεν το αντέχω... Κι εγώ το ίδιο ομως ρε μαν, να μου λεει ο αλλος με το τζιπ το τριλιτρο που έχει εκπομπές ρυπων οσο ενα εργοστάσιο λιγνιτη οτι τον βλάπτει ο καπνός του διπλανου στην καφετέρια (που δεν αφήνει τον ιδιοκτήτη να διαλέξει αν θέλει να την κάνει καπνιστων ή μη καπνιστων)
adi32 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Τι μου λετε για τζιπ 3λιτρα και τριχες κατσαρες ? Που κολλανε αυτα ?????????? Εγω μπορω να παω σε μια ταβερνα να φαω χωρις να με ντουμανιασουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ????????????????? http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113537029 οι καπνιστες θα τρωνε μετα τα μεσανυχτα
κβαντικος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Ή μας δουλευεις αγρια ή ο εθισμος ειναι τοσο μεγαλος Εσυ φανταζομαι πας στο σουπερ μαρκετ με το λεωφορειο Τα παιδια σου σε φροντιστηρια εκδηλωσεις κλπ με το ποδηλατο Βολτες πας με τα ποδια Ταξιδια με αλογο ...... Παω στο σουπερ μαρκετ με τα ποδια, οχι με ενα κουτι που αμολαει τοξικα αποβλητα. Για ολα τα αλλα ΜΜΜ. Οσο για τις πλαστικες σακουλες, εισαι εκτος θεματος. Εδω μιλαμε για καπνισμα σε ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Να το επαναλαβω μπας και το καταλαβεις? Εχει κουρασει το strawman σου. Προσπαθησε, ισως για μια φορα στη ζωη σου, να επιχειρηματολογησεις εναντιον αυτον που σου γραφει ο αλλος, οχι εναντιον αυτον που θες εσυ .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κι εγώ το ίδιο ομως ρε μαν, να μου λεει ο αλλος με το τζιπ το τριλιτρο που έχει εκπομπές ρυπων οσο ενα εργοστάσιο λιγνιτη οτι τον βλάπτει ο καπνός του διπλανου στην καφετέρια (που δεν αφήνει τον ιδιοκτήτη να διαλέξει αν θέλει να την κάνει καπνιστων ή μη καπνιστων) Το ένα είναι σε ανοιχτό χώρο το άλλο σε κλειστό όμως, που μπορεί να έχει μη επαρκή εξαερισμό. Ειδικά με το γαμάτο μας κράτος εμπιστεύεσαι εσύ πχ την υγεία του παιδιού σου στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ή στον ιδιοκτήτη? Επίσης δεν μπορείς να αποκλείεις ένα μέρος των εργαζομένων που δεν καπνίζουν, από το να δουλεύουν σε μαγαζιά καπνιστών, oύτε να τους βάζεις το δίλημμα υγεία VS εργασία... Εδω μιλαμε για καπνισμα σε ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Οοps τα δικά μου είναι μόνο για κλειστούς Τέλος βρίσκω κι εγώ υπερβολική την απαγόρευση τσιγάρου κι ηλ. τσιγάρου σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, η όλη ένσταση μου ήταν απλά η σύγκριση με άλλα πράγματα τα οποία έχουν χρησιμότητα την οποία άκουγα και σε topics για την απαγόρευση σε κλειστό δημόσιο χώρο...
κβαντικος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γιατί στα προάστια δεν είναι πρόβλημα? Νομίζεις ότι καλύπτουν τα πάντα τα ΜΜΜ ή είναι 24ωρα? Ρητορική ερώτηση? Ρωτάς αν έχουν λεφτά? Θα τους τα πληρώσεις? Όχι δεν είναι απλά, γιατί το αυτοκίνητο έχει μια χρήσιμότητα ενώ το άλλο γίνεται για την καύλα... Τέλος κανείς δεν έχει απαγορεύσει τα ΙΧ, ενώ πόσες δεκάδες χώρες απαγορεύουν το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, όλοι πρόβατα που το δέχτηκαν εκτός από τους γαμάτους Έλληνες ... Με ταξί ρε, κλάιν θα στα πληρώνει ο κβαντικός... Strawman και αγιος ο θεος ενα πραμα. Που στο ΔΙΑΟΛΟ μιλησα για κλειστους χωρους την κατανοηση γραπυτου κειμενου μου μεσα? Ισα ισα, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ μαζι σου στο ποστ το οποιο quotaris. Δεν το διαβασες η απλα επιεδη κατεθαφιστηκε το επιχειρημα σου ειπε να το ριξεις στα strawman? Αρα αφου μονο στα προαστια ειναι το προβλημα, τοτε ας απαγορευτουν τα ΙΧ στις πολεις. Εισαι υπερ η οχι, δεν βλεπω να μου απαντας... Και το αυτοκινητο για την καυλα γινεται δυστηχως η ευτυχως. Στο χωρο εργασιας μου ΕΝΑΣ (1) ειναι που δεν καπνιζει και το σεβομαι και βγαινω εξω να φουμαρω. Οποτε προφανως και συμφωνω για ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χωρους, δεν χωραει καν συ ζητηση. Θα πρεπει να υπαρχουν μαγαζια μη καπνιστων και προφανως να τηρειται.
gnsX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Το ένα είναι σε ανοιχτό χώρο το άλλο σε κλειστό όμως, που μπορεί να έχει μη επαρκή εξαερισμό. Ειδικά με το γαμάτο μας κράτος εμπιστεύεσαι εσύ πχ την υγεία του παιδιού σου στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ή στον ιδιοκτήτη? Επίσης δεν μπορείς να αποκλείεις ένα μέρος των εργαζομένων που δεν καπνίζουν, από το να δουλεύουν σε μαγαζιά καπνιστών, oύτε να τους βάζεις το δίλημμα υγεία VS εργασία... Οοps τα δικά μου είναι μόνο για κλειστούς Θα πάρω καπνιστές. Και στα ναυπηγεία, και στην εξορυξη γενικά μπαίνει το ιδιο δίλημμα. Βαρέα και ανθυγιεινα και καθάρισε ο κρατος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Strawman και αγιος ο θεος ενα πραμα. Που στο ΔΙΑΟΛΟ μιλησα για κλειστους χωρους την κατανοηση γραπυτου κειμενου μου μεσα? Ισα ισα, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑ μαζι σου στο ποστ το οποιο quotaris. Δεν το διαβασες η απλα επιεδη κατεθαφιστηκε το επιχειρημα σου ειπε να το ριξεις στα strawman? ΕΞΑΡΧΗΣ μιλάω μόνο για κλειστούς χώρους. Επίσης έχω γράψει ξεκάθαρα σε προηγούμενο post αυτό Τέλος βρίσκω κι εγώ υπερβολική την απαγόρευση τσιγάρου κι ηλ. τσιγάρου σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους, η όλη ένσταση μου ήταν απλά η σύγκριση με άλλα πράγματα τα οποία έχουν χρησιμότητα την οποία άκουγα και σε topics για την απαγόρευση σε κλειστό δημόσιο χώρο...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Αρα αφου μονο στα προαστια ειναι το προβλημα, τοτε ας απαγορευτουν τα ΙΧ στις πολεις. Εισαι υπερ η οχι, δεν βλεπω να μου απαντας... Και το αυτοκινητο για την καυλα γινεται δυστηχως η ευτυχως. Γιατί να απαγορευτούν? Ηλεκτρικά ή υβριδικά. Απλά ο ρεαλισμός λέει ότι αυτό θα γίνει σταδιακά... Όχι ευτυχώς δεν γίνεται την καύλα/βαρεμάρα από όλους. Κάποιοι το έχουν πραγματικά ανάγκη...
adi32 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Παω στο σουπερ μαρκετ με τα ποδια, οχι με ενα κουτι που αμολαει τοξικα αποβλητα. Για ολα τα αλλα ΜΜΜ. Οσο για τις πλαστικες σακουλες, εισαι εκτος θεματος. Εδω μιλαμε για καπνισμα σε ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. Να το επαναλαβω μπας και το καταλαβεις? Εχει κουρασει το strawman σου. Προσπαθησε, ισως για μια φορα στη ζωη σου, να επιχειρηματολογησεις εναντιον αυτον που σου γραφει ο αλλος, οχι εναντιον αυτον που θες εσυ . Για τους ανοικτους χωρους τα ειπαμε και συμφωνουμε ολοι νομιζω Η συζητηση πλεον εχει προχωρησει και ειναι γενικη για το καπνισμα αν δεν το πηρες ειδηση
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Για τους ανοικτους χωρους τα ειπαμε και συμφωνουμε ολοι νομιζω Σχεδόν όλοι, κάπου πήρε το μάτι μου post ακόμα και για ανοιχτούς... Θα πάρω καπνιστές. Και στα ναυπηγεία, και στην εξορυξη γενικά μπαίνει το ιδιο δίλημμα. Βαρέα και ανθυγιεινα και καθάρισε ο κρατος Ναι αλλά σε αυτά που λες δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ενώ στα καταστήματα υπάρχει το να μην καπνίζεις μέσα. Πιο φτηνό για το κράτος και τον φορολογούμενο μιας και δεν θα χρειάζεται να πληρώνει βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον υπάρχει άλλη κι εύκολη λύση...
deesnider Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γιατί όμως δεν το έχει κάνει ακόμα ούτε μια χώρα στον κόσμο αυτό αλλά έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους? Συνομωσία? Όχι φίλε, δεν πρόκειται περί συνωμοσίας. Περί συμφέροντος πρόκειται: Εκείνων που ουσιαστικά να νομοθετούν, αφήνοντας να φαίνεται ότι νομοθετούν οι εκλεγμένοι. Αυτοκινητοβιομηχανίες, πετρελαιάδες - το Kyoto Protocol και το ποιες συγκεκριμένα χώρες δεν το έχουν αναγνωρίσει και δεν το εφαρμόζουν, δε σού χτυπάει κανένα καμπανάκι; - και, εν προκειμένω, καπνοβιομηχανίες. Ειπώθηκε και νωρίτερα, αν δεν κάνω λάθος: Ο καπνιστής τσιγάρου που αναγκαστικά συμβιβάζεται με την απαγόρευση τού καπνίσματος σχεδόν παντού εκτός τού σπιτιού του και βλέπει το χρήστη η.τ. να απολαμβάνει αυτό που γουστάρει εκεί που εκείνος δε μπορεί, έχει πολλές πιθανότητες να το γυρίσει και ο ίδιος στο η.τ. (άρα να πάψει να καπνίζει=να είναι πελάτης, ακόμα και στο σπίτι του...) Τι να σού πω! Αμέσως θα το άφηναν να περάσει... Για τους ανοικτους χωρους τα ειπαμε και συμφωνουμε ολοι νομιζω Η συζητηση πλεον εχει προχωρησει και ειναι γενικη για το καπνισμα αν δεν το πηρες ειδηση Η φουκαριάρα η συζήτηση, δεν προχώρησε, ούτε έγινε «γενική για το κάπνισμα» από μόνη της. Κατάντησε έτσι, επειδή κάποιοι όπως εσύ δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν εντός θέματος. Μην τα ρίχνεις λοιπόν στη συζήτηση, αλλά στον καθρέφτη σου. Έτσι για να καταλαβαινόμαστε και να μη σού δημιουργείται η βολική εντύπωση ότι μιλάς με ηλίθιους.
κβαντικος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Γιατί να απαγορευτούν? Ηλεκτρικά ή υβριδικά. Απλά ο ρεαλισμός λέει ότι αυτό θα γίνει σταδιακά... Όχι ευτυχώς δεν γίνεται την καύλα/βαρεμάρα από όλους. Κάποιοι το έχουν πραγματικά ανάγκη... Προφανως μιλαω για τα μη υβριδικα και τα ηλεκτρικα. Ναι, καποιοι, λιγοτεροι απτο 1% το εχουν πραγματικα αναγκη. Αληθεια, γνωριζεις κανεναν απο αυτους που το εχουν αναγκη? Γιατι εγω οσους ξερω το περνουν να πανε δουλεια γιατι βαριουνται το λεωφορειο. Μη τρελαθουμε τωρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα