Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού δεν εφαρμόζεται ρε παιδιά. Έχετε δει εσείς ξεχωριστό χώρο; δηλαδή τα ποτηράκια που μοιράζουν οι καφετέριες μόνο εγώ τα χω δει;

Φυσικά και τα έχουμε δει. Έχουμε καταλάβει βέβαια και το λόγο για τον οποίο συμβαίνει: Διότι οι καταστηματάρχες - πού είναι τόσο γαϊδούρια και δε θέλουν να χάσουν τους πελάτες τους - αναγκάζονται να παρανομήσουν, αφού τους έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα να διατηρούν ξεχωριστά smoking sections.

Μεταξυ μελων της ΕΕ υπαρχουν μικρες διαφορες στη νομοθεσια, θυμαμαι που το ειχα διαβασει για την Αγγλια που εχουν private clubs καθε ειδους με μελη, εισοδο, dress code. Και βλεπω στο link οτι ο νομος λεει οτι αν συμφωνει η πλειοψηφια των μελων, επιτρεπεται να υπαρχει χωρος αεριζομενος που να καπνιζει ο κοσμος.

http://www.publications.parliament.uk/pa/bills/cbill/2013-2014/0047/cbill_2013-20140047_en_2.htm#l1g2

Στην Ισπανια επιτρεπουν πριβε κλαμπ καπνιστων 

http://ec.europa.eu/health/tobacco/docs/tobacco_overview2011_en.pdf

Επειδή όμως δε γίνεται να περιορίσουμε τη συζήτηση μόνο στο τι γίνεται στην Ισπανία, ας θυμίσω ότι η δική μου ερώτηση ήταν σαφής και βασίστηκε στην εξ ίσου σαφή φράση σου: «με τον νομο που ισχυει, μπορουν πολυ ευκολα να δημιουργηθουν κλειστα κλαμπ καπνιστων».

Το club που περιέγραψες - πριν από τη διευκρίνιση ειδικά για την Ισπανία - δεν είναι «κλειστό club καπνιστών». Θα μπορούσε να αφορά και τη «λέσχη φίλων πρασσινοκέφαλης αγριόπαπιας», μεταξύ των οποίων υπάρχουν τόσο καπνιστές, όσο και μη, οπότε όντως έχει νόημα το τι θέλει η πλειοψηφία των μελών σχετικά με το κάπνισμα.

Αυτό, τι σχέση έχει με ένα κλειστό club καπνιστών, ένα club δηλαδή, στο οποίο για να γίνεις μέλος, είναι προϋπόθεση να είσαι καπνιστής, συνεπώς όλα τα μέλη του είναι καπνιστές, άρα δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας και μειοψηφίας;

Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου λοιπόν: Το club που ανέφερες συγκεκριμένα στο προηγούμενο post σου, μπορώ να το ανοίξω στην Ελλάδα; Μού το επιτρέπει ο νόμος; Αν ναι, όλα μια χαρά, τουλάχιστον δε βιάζουμε τη λογική. Αν όχι, γιατί;

Για να ξέρουμε τι λέμε, τι ρωτάμε και σε τι απαντάμε. 

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι εννοείς τους έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα; Ποιος τους εμποδίζει;

Ο ίδιος ο νόμος, ρε bro! Ποιος να τους εμποδίζει; Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα διαχωρισμού τού καταστήματος, σε τομέα καπνιστών και τομέα μη καπνιστών. Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει; Απαγορεύεται παντού, λέει ο νόμος... 

Δημοσ.

Α δεν το κατάλαβα εγώ. Πάντως και παλιότερα που υπήρχε η δυνατότητα δεν υπήρξε μεγάλη προθυμία για εφαρμογή

Αυτό επαφίεται τόσο στο φιλότιμο των καπνιστών πελατών, όσο και στην υπευθυνότητα των καταστηματαρχών. Προσωπικά εγώ π.χ., ως αρειμάνιος καπνιστής μέχρι πριν από τρία χρόνια, ούτε διανοήθηκα ποτέ ν' ανάψω τσιγάρο σε χώρο όπου απαγορευόταν, πόσο μάλλον να καθίσω στο non smoking section ενός μαγαζιού και να έχω και απαιτήσεις από πάνω.

Επίσης, συνάντησα κάμποσους καταστηματάρχες - ομολογουμένως αποτελούσαν τη μειοψηφία - οι οποίοι τηρούσαν αυστηρότατα το διαχωρισμό στα μαγαζιά τους.  

Δημοσ.

Μαγκες δεν σας διαβαζει και κανενας μονοι σας τα λετε να το ξερετε.

Κουβέντα κάνουμε ρε φίλε, τι σημασία έχει ποιος μας διαβάζει;

• Like 1
Δημοσ.

Οι καταστηματαρχες δεν κάνουν κανένα μαγαζί μη καπνιζοντων για να μη χάσουν τους εθισμενους που δεν μπορούν να σποχωριστουν την κακή και παράνομη συνήθεια τους υποχρεωνοντας τους ακαπνους να καπνισουν.

Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα να πάω σε μια ταβέρνα να φάω σαν άνθρωπος χωρίς να με ντουμανιασει ο κάθε εθισμένος παράνομος

E παλεψε ντε να αλλαξει ο νομος να υπαρχει η επιλογη για μαγαζια μη καπνιζοντων. Οπως εχει ο νομος , τι να κανει ο καημενος ο μαγαζατορας να το κλεισει το μαγαζι?

Τεσπα ολοι εχουμε καταλαβει οτι δεν θες να εχεις το δικαιωμα να πας σε μαγαζι μη καπνιστων, θες να ΜΗΝ εχουν οι αλλοι το δικαιωμα να πανε σε καπνιστων. Να το παραδεχτεις μενει μονο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...