deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μια απλή ερώτηση μόνο: δεν θα μπορούσε μια καφετέρια (δεν μιλάω περί νομολογίας, αυτά είναι άλλα) να έχει ένα δωμάτιο (πχ. ένα "Λα τζούρα κλαμπ") μόνο για καπνιστές και το υπόλοιπο για μη καπνιστές; Σύμφωνα με το «μυαλό» των ...σταυροφόρων, όχι. Δηλαδή, για να είμαι ακριβής, θα μπορούσε - υπό την έννοια τού εφικτού - αλλά δε θα έπρεπε να μπορούσε, διότι «όλο το μαγαζί είναι δημόσιος χώρος και οι μη καπνιστές μπορεί να θέλουμε να καθίσουμε ειδικά εκεί που προβλέπεται το κάπνισμα και γιατί να μη μπορούμε και αυτό είναι περιορισμός των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και είσαστε εθισμένοι και...και...και...» Απλό; Μονο κλειστο καπνιστηριο μπορει να γινει Δεν μπορει η παρεα να χωριστει και να καθεται σε χωριστα τραπεζια Ναι, εντάξει, άσε την παρέα σου! Αφού σε ανέχεται, καλά να πάθει. Για τους καπνιστές εκτός τής παρέας σου μιλάμε: Να έχουν χώρο, με τραπέζια και service, ή όχι;
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Σύμφωνα με το «μυαλό» των ...σταυροφόρων, όχι. Δηλαδή, για να είμαι ακριβής, θα μπορούσε - υπό την έννοια τού εφικτού - αλλά δε θα έπρεπε να μπορούσε, διότι «όλο το μαγαζί είναι δημόσιος χώρος και οι μη καπνιστές μπορεί να θέλουμε να καθίσουμε ειδικά εκεί που προβλέπεται το κάπνισμα και γιατί να μη μπορούμε και αυτό είναι περιορισμός των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών και είσαστε εθισμένοι και...και...και...» Απλό; Όχι ιδιαίτερα αλλά θα συνεχίσω τον λογισμό μου. Έστω ότι ένα μαγαζί έχει δύο χώρους, έναν για καπνιστές και έναν για μη. Από την στιγμή που προσελκύει και τα δύο είδη ανθρώπων δεν πρέπει να έχει και ο επιχειρηματίας κέρδος; Ναι. Οπότε έρχομαι και ρωτώ: Γιατί να μην έχουμε σε μαγαζιά δύο ξεχωριστούς χώρους; Δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις τύπου παρέας, που τότε ανάλογα με την πλειοψηφία θα θεωρούσα ότι είναι πρέπων να κάθονται στα ανάλογα τραπέζια, αλλά για μια γενική σύνοψη. Γιατι όχι;
deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Όχι ιδιαίτερα αλλά θα συνεχίσω τον λογισμό μου. Έστω ότι ένα μαγαζί έχει δύο χώρους, έναν για καπνιστές και έναν για μη. Από την στιγμή που προσελκύει και τα δύο είδη ανθρώπων δεν πρέπει να έχει και ο επιχειρηματίας κέρδος; Ναι. Οπότε έρχομαι και ρωτώ: Γιατί να μην έχουμε σε μαγαζιά δύο ξεχωριστούς χώρους; Δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις τύπου παρέας, που τότε ανάλογα με την πλειοψηφία θα θεωρούσα ότι είναι πρέπων να κάθονται στα ανάλογα τραπέζια, αλλά για μια γενική σύνοψη. Γιατι όχι; Εμένα ρωτάς; Τους στόκους πρέπει να ρωτήσεις... ...αν και την αιτιολόγησή τους σού την ανέφερα μόλις πριν. Δικά τους λόγια είναι, από παλαιότερο thread. edit: Άσε καλύτερα, για δικό σου καλό, μην τους ρωτάς. Θα πάθει κάταγμα το μυαλό σου...
κβαντικος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μαγαζια μη καπνιζοντων δεν υπαρχουν Παρανομα ολοι καπνιζουν παντου Το αυτοκινητο δεν ειναι κακια συνηθεια ουτε παρανομο Το τσιγαρο ειναι Σε καποιες χωρες που θελουν να προστατεψουν τα παιδια και δεν ειναι τριτοκοσμικες απαγορευτεται να καπνιζεις στο αυτοκινητο και μεσα στο σπιτι σου μπροστα στα παιδια σου Αν καποιοι απο την παρεα μου καπνιζουν μεσα στο σπιτι τους και δε σεβονται ουτε τα παιδια τους, τους τη λεω ή τους επισκεπτομαι πιο σπανια Για αλλη μια φορα λες οτι ναναι, τι περιεργο. ΕΣΥ ξεκινησες το θεωρητικο της κουβεντας, ρωτησες τι θα επρεπε να ισχυει. Και σου εξηγω οτι θα επρεπε να υπαρχουν ειδικα μαγαζια για καπνιζοντες και για μη καπνιζοντες. Ουτε το τσιγαρο ειναι παρανομο last time I checked, και εν πασει περιπτωση, δεν εχει και σημασια. Συζηταμε για το τι θα ΕΠΡΕΠΕ να ισχυει, οχι για το τι ισχυει. Σε καμια χωρα δεν απαγορευεται το καπνισμα για να προστατευτουν τα παιδια σου. Για να μειωθουν τα επακολουθα εξοδα νοσηλειας γινεται ολη η δουλεια. Αλλα οπως και να χει, συμφωνω, δεν θα επρεπε να καπνιζεις μπροστα στα παιδια σου, ιδιως σε σπιτι / αυτοκινητο. Τι σχεση εχει αυτο με την καθολικη απαγορευση του τσιγαρου στα μαγαζια δεν καταλαβαινω. Θα επιχειρηματολογησεις ποτε σου πανω σε αυτα που λεει ο αλλος? Το ξερω οτι εχω ισοπεδωσει τα επιχειρηματα σου και ακολουθεις την τακτικη του strawman μπας και πεισεις κανεναν οτι δεν εισαι λαθος, αλλα δυστηχως απετυχες. Το προβλημα σου με την επιλογη του μαγαζατορα αν θα επιτρεπεται το καπνισμα ειναι οτι η παρεα σου θα σε εχει γραμμενο και θα παει στους καπνιζοντες. Ε κριμα, αλλαξε παρεα, δεν θα νομοθετουμε συμφωνα με τα γουστα σου. Οσο για τα αυτοκινητα, αν πρεπει να απαγορευτει το καπνισμα σε ανοιχτους χωρους τοτε πρεπει να απαγορευτει και το αυτοκινητο. Απλα και ομορφα. Ακομα περιμενω να μου απαντησεις, στο σπιτι των φιλων σου να επιτρεπεται το καπνισμα η οχι? Εγω λεω να το απαγορεψουμε, για να μπορεις να του επισκεπτεσαι.
jim5 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μια απλή ερώτηση μόνο: δεν θα μπορούσε μια καφετέρια (δεν μιλάω περί νομολογίας, αυτά είναι άλλα) να έχει ένα δωμάτιο (πχ. ένα "Λα τζούρα κλαμπ") μόνο για καπνιστές και το υπόλοιπο για μη καπνιστές; Ηδη υπαρχει αυτος ο χωρος σε καθε καφετερια στην Ελλαδα. Και ακριβως ετσι ισχυει στην Αγγλια, που μενω τωρα. Ο ειδικος αυτος χωρος ειναι εξω απο την εξωπορτα του μαγαζιου, οπου ολοι βγαινουν να καπνισουν. Βεβαια, το θεμα εδω ηταν για το ατμισμα. Γιατι για το κανονικο καπνισμα ειναι ειναι αποφασισμενο στην Ευρωπη+ στην Ελλαδα, οπου απαγορευεται το καπνισμα σε καθε κλειστο χωρο. Οι καπνιστες μπορειτε να κανετε εναν ωραιο αγωνα για να αλλαξετε το νομο.
κβαντικος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Ηδη υπαρχει αυτος ο χωρος σε καθε καφετερια στην Ελλαδα. Και ακριβως ετσι ισχυει στην Αγγλια, που μενω τωρα. Ο ειδικος αυτος χωρος ειναι εξω απο την εξωπορτα του μαγαζιου, οπου ολοι βγαινουν να καπνισουν. Και εσενα σου φαινεται λογικος αυτος ο νομος δηλαδη? Ετσι, για να καταλαβω ρε παιδι μου. Απλα το να πας σε μαγαζι μη καπνιζοντων και μεις να παμε σε μαγαζι καπνιζοντων δεν σου αρεσει? Εσυ αγορι μου δεν θες απλα να εχεις το δικαιωμα να πας σε χωρο μη καπνιζοντων, θες να ΜΗΝ εχουν το δικαιωμα οι υπολοιποι να πανε σε χωρο καπνιζοντων. Εχεις προβλημα. Χουντικος?
deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 θες να ΜΗΝ εχουν το δικαιωμα οι υπολοιποι να πανε σε χωρο καπνιζοντων. Τον αδικείς! Δεν είναι ότι δε θέλει οι καπνιστές να έχουν το δικαίωμα να πάνε σε χώρο καπνιζόντων. Το δικαίωμα να το έχουν, δεν πειράζει. Χώροι τέτοιοι να μην υπάρχουν...
jim5 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Και εσενα σου φαινεται λογικος αυτος ο νομος δηλαδη? Ετσι, για να καταλαβω ρε παιδι μου. Απλα το να πας σε μαγαζι μη καπνιζοντων και μεις να παμε σε μαγαζι καπνιζοντων δεν σου αρεσει? Εσυ αγορι μου δεν θες απλα να εχεις το δικαιωμα να πας σε χωρο μη καπνιζοντων, θες να ΜΗΝ εχουν το δικαιωμα οι υπολοιποι να πανε σε χωρο καπνιζοντων. Εχεις προβλημα. Χουντικος? Φιλε, δεν υπαρχει εσεις και εμεις, υπαρχει μονο εμεις ( και καπνιστες και μη καπνιστες μαζι, δεν εχω να χωρισω κατι). Δημοκρατια εχουμε, μπορειτε δημοκρατικα να δοκιμασετε να αλλαξει ο νομος στην Ελλαδα. Εγω αναφερω τα γεγονοτα. Ισχυει σ ολες τις προηγμενες χωρες. Ισχυειι και στη χωρα μας η απαγορευση. Ειναι ΜΟΝΟ θεμα χρονου να ισχυσει. Α, και με τον νομο που ισχυει, μπορουν πολυ ευκολα να δημιουργηθουν κλειστα κλαμπ καπνιστων με συνδρομη και μελη ομως Ο χωρος καπνιζοντων ηδη υπαρχει οπως ειπα και ειναι εξω απο καθε μαγαζι. Ο πιο οικονομικος και βολικος τροπος και ολοι περναμε ωραια. Και εμμεσα, βοηθαει αντι πχ. για 8 τσιγαρα να κανεις 6, που κανει καλο. Γιατι κακα τα ψεματα, η μαγκια του τσιγαρου περασε, φανερωθηκε πληρως τι προβληματα δημιουργει, και καθε χρονο περνανε μετρα για την κοινωνικη περιθωριοποιηση του, ασχημα πακετα κτλ. ΟΧΙ αυτων που καπνιζουν, αλλα του τσιγαρου.
deesnider Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Α, και με τον νομο που ισχυει, μπορουν πολυ ευκολα να δημιουργηθουν κλειστα κλαμπ καπνιστων με συνδρομη και μελη ομως Δηλαδή, έστω ότι εγώ έχω το κεφάλαιο και θέλω να δημιουργήσω ένα τέτοιο club στην Ελλάδα. Με τα όλα του: Ταμπελάκι στην πόρτα «είσοδος μόνο σε μέλη», διαφήμιση, γνωστοποίηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και ότι θα γίνεται μέλος όποιος θέλει (αρκεί να είναι καπνιστής, ή να δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν τον ενοχλεί να βρίσκεται σε χώρο όπου καπνίζουν), με συνδρομή που θα ορίζω εγώ (άρα, μπορεί να είναι και μηδαμινής αξίας). Μπορώ; Χωρίς να μου τα πρήζουν οι μη καπνιστές - ή και να μού τα πρήζουν, αλλά ο νόμος να τους καλύπτει max μέχρι το να μού κλάσουν μια μάντρα... - επειδή θα τους αποκλείω από το συγκεκριμένο χώρο ως πελάτες; Εννοώ, το λέει συγκεκριμένα ο νόμος αυτό; Δεν το διαψεύδω, ειλικρινά δεν το ξέρω. Μπορείς να δώσεις κάποιο link;
κβαντικος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοκρατια εχουμε, μπορειτε δημοκρατικα να δοκιμασετε να αλλαξει ο νομος στην Ελλαδα. Kαι γω δημοκρατικα σε ρωτησα αν συμφωνεις με το νομο αυτο, την καθολικη απαγορευση δηλαδη του τσιγαρου. Δεν σε καλυπτει το να υπαρχουν απλα χωρια καταστηματα καπνιστων / μη καπνιστων?
Kostasspil Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Αφού δεν εφαρμόζεται ρε παιδιά. Έχετε δει εσείς ξεχωριστό χώρο; δηλαδή τα ποτηράκια που μοιράζουν οι καφετέριες μόνο εγώ τα χω δει;
jim5 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δηλαδή, έστω ότι εγώ έχω το κεφάλαιο και θέλω να δημιουργήσω ένα τέτοιο club στην Ελλάδα. Με τα όλα του: Ταμπελάκι στην πόρτα «είσοδος μόνο σε μέλη», διαφήμιση, γνωστοποίηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και ότι θα γίνεται μέλος όποιος θέλει (αρκεί να είναι καπνιστής, ή να δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν τον ενοχλεί να βρίσκεται σε χώρο όπου καπνίζουν), με συνδρομή που θα ορίζω εγώ (άρα, μπορεί να είναι και μηδαμινής αξίας). Μπορώ; Χωρίς να μου τα πρήζουν οι μη καπνιστές - ή και να μού τα πρήζουν, αλλά ο νόμος να τους καλύπτει max μέχρι το να μού κλάσουν μια μάντρα... - επειδή θα τους αποκλείω από το συγκεκριμένο χώρο ως πελάτες; Εννοώ, το λέει συγκεκριμένα ο νόμος αυτό; Δεν το διαψεύδω, ειλικρινά δεν το ξέρω. Μπορείς να δώσεις κάποιο link; Μεταξυ μελων της ΕΕ υπαρχουν μικρες διαφορες στη νομοθεσια, θυμαμαι που το ειχα διαβασει για την Αγγλια που εχουν private clubs καθε ειδους με μελη, εισοδο, dress code. Και βλεπω στο link οτι ο νομος λεει οτι αν συμφωνει η πλειοψηφια των μελων, επιτρεπεται να υπαρχει χωρος αεριζομενος που να καπνιζει ο κοσμος. http://www.publications.parliament.uk/pa/bills/cbill/2013-2014/0047/cbill_2013-20140047_en_2.htm#l1g2 Στην Ισπανια επιτρεπουν πριβε κλαμπ καπνιστων http://ec.europa.eu/health/tobacco/docs/tobacco_overview2011_en.pdf
chrisxkar Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μεταξυ μελων της ΕΕ υπαρχουν μικρες διαφορες στη νομοθεσια, θυμαμαι που το ειχα διαβασει για την Αγγλια που εχουν private clubs καθε ειδους με μελη, εισοδο, dress code. Και βλεπω στο link οτι ο νομος λεει οτι αν συμφωνει η πλειοψηφια των μελων, επιτρεπεται να υπαρχει χωρος αεριζομενος που να καπνιζει ο κοσμος. http://www.publications.parliament.uk/pa/bills/cbill/2013-2014/0047/cbill_2013-20140047_en_2.htm#l1g2 Στην Ισπανια επιτρεπουν πριβε κλαμπ καπνιστων http://ec.europa.eu/health/tobacco/docs/tobacco_overview2011_en.pdf και γερμανια νομιζω υπαρχει κατι αντιστοιχο που σου κανουν βεβαια μια τυπικη 2λεπτη εγγραφη και μπαινεις μεσα
adi32 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δηλαδή, έστω ότι εγώ έχω το κεφάλαιο και θέλω να δημιουργήσω ένα τέτοιο club στην Ελλάδα. Με τα όλα του: Ταμπελάκι στην πόρτα «είσοδος μόνο σε μέλη», διαφήμιση, γνωστοποίηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές και ότι θα γίνεται μέλος όποιος θέλει (αρκεί να είναι καπνιστής, ή να δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν τον ενοχλεί να βρίσκεται σε χώρο όπου καπνίζουν), με συνδρομή που θα ορίζω εγώ (άρα, μπορεί να είναι και μηδαμινής αξίας). Μπορώ; Χωρίς να μου τα πρήζουν οι μη καπνιστές - ή και να μού τα πρήζουν, αλλά ο νόμος να τους καλύπτει max μέχρι το να μού κλάσουν μια μάντρα... - επειδή θα τους αποκλείω από το συγκεκριμένο χώρο ως πελάτες; Εννοώ, το λέει συγκεκριμένα ο νόμος αυτό; Δεν το διαψεύδω, ειλικρινά δεν το ξέρω. Μπορείς να δώσεις κάποιο link; Να το κανεις τι ? Αφου ολα τα μαγαζια ετσι ειναι στην Ελλαδα Ποιος μη καπνιστης σε μαγαζι στα επρηξε και σου ειπε σβησε το τσιγαρο? Πόσες φορές πρέπει να το πούμε. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΜΑΓΑΖΙΆ ΜΗ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΩΝ. Οι καταστηματαρχες δεν κάνουν κανένα μαγαζί μη καπνιζοντων για να μη χάσουν τους εθισμενους που δεν μπορούν να σποχωριστουν την κακή και παράνομη συνήθεια τους υποχρεωνοντας τους ακαπνους να καπνισουν. Δηλαδή δεν έχω το δικαίωμα να πάω σε μια ταβέρνα να φάω σαν άνθρωπος χωρίς να με ντουμανιασει ο κάθε εθισμένος παράνομος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα