Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το μυαλό ορισμένων εδώ μέσα είναι τόσο νεαρό που δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτεία υποχρεούται να προστατεύει τους πολίτες και να θέτει κανόνες για όλους

ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό σας ότι κάποιοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και δεν έχει σημασία αν βγάζεις ατμούς, καπνούς ή αφρούς αλλά αν αυτό στρέφεται εναντίων άλλων

αλλά τι λέω, εδώ δεν καταλαβαίνετε τι διαφορά έχει το να καπνίζει ο διπλανός σου με... τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα και τις κλανιές... τραγικοί είστε μιλάμε

μόλις τα αντιληφθείτε αυτά ελάτε να ξανασκεφτείτε για το πόσο χαζοί είναι οι αμερικανοί και πόσο εξυπνάρες είστε εσείς

υποθέτω ότι όταν οι κυβερνήσεις βάζουν φόρους η αντίδρασή σου λοιπόν είναι, αφού έχουμε άλλους 500 φόρους, οι καινούργιοι θα μας ενοχλήσουν;

μπράβο θα πας μπροστά εσύ όταν μεγαλώσεις

ποιος είπε ότι διαφωνούμε με τα παραδείγματα που φέρνεις; για μένα φυσικά και πρέπει να απαγορευτεί κάθε είδους καύση για οικιακή χρήση γιατί αυτό σκοτώνει όλους τους υπόλοιπους γύρω χωρίς να τους ρωτάει κανείς

αλλά όχι, μόλις μιλάς για κάτι τέτοιο έρχεται ένας φωστήρας σαν κι εσένα και λέει καλά τα ξύλα σας πειράξανε??? όλα τα παλιά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν δεν σας πειράζουν και σας πειράζουν τα τζάκια???

ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ

για αυτό βλέπουμε τους άλλους με τα κυάλια και τους κοροϊδεύουμε... γιατί όποτε πάμε να κάνουμε κάτι σωστό, πετάγονται όλοι και λένε 'αφού όλα τα υπόλοιπα είναι λάθος' 'μα γιατί αυτό να το κάνουμε σωστά'

super λογική

Δεν τους βλεπουμε με τα κυαλια αλλα με το μικροσκοπιο. https://youtu.be/WDBZr4ie2AE?t=1m10s Οποιος γουσταρει μπορει να παει να ζησει σε αλλη χωρα. 

Εδω το 80% καπνιζει και οσο εχουμε δημοκρατια δεν θα εφαρμοστει ποτε ο νομος. Απλα τα πραγματα.

Δημοσ.

Δικό σου

http://www.tobacco.ucsf.edu/new-study-shows-e-cig-users-exhale-nicotine-and-fine-particles-air-where-bystanders-are-breathing

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0269749113005307

http://tobaccocontrol.bmj.com/content/early/2013/03/05/tobaccocontrol-2012-050859.abstract

http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0057987

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22672560

Όρεξη να έχεις και θα βρίσκεις πολλά πράγματα με τον Γούγλη.

Ευτυχώς που την αθωότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων την αντιλαμβάνονται μόνο οι ατμιστές και όχι ο υπόλοιπος κόσμος, οπότε οι σχετικές νομοθεσίες θα έρθουν με το καιρό τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα παιδείας και κουλτούρας.

Κάποτε ήταν η τηλεόραση που τρώγαμε ότι μας πασάρουν τώρα τρώμε ότι μας πασάρουν και στο Google...και το παραμύθι της εξίσωσης του κανονικού με το ηλεκτρονικό καλά κρατεί...

Δημοσ.

ειχα βρεθει και εγω μια φορα στο αμστερνταμ , και καθησα σαν ανθρωπος να ευχαριστηθω εναν μπαφο , χωρις να κρυβομαι , σε ενα coffee shop , παιρνω λοιπον το αγιο χορτο απο το μπουφε , παω στο τραπεζι ,στριβω το τσιγαρο και αρχιζω να το απολαμβανω με τον καφε μου ( η οτι ηπια ) .

ξαφνικα ερχεται η γκαρσονα και μου κανει νοημα να κρυψω  το πακετο με τα τσιγαρα ..  

εμεινα μαλακας , τι ειναι παλι τουτο ; 

απαγορευεται μου λεει και μου δειχνει ενα βαζακι στο τραπεζι με κατι σαν καπνο , αυτο εχουμε για στριψιμο ...

ρε τι κοσμος ειναι αυτος που να μην μπορει να κατσει καποιος σε ιδιωτικο χωρο να καπνισει οτι γουσταρει , παντα πρεπει καποιος σπασικλας να εχει εφηυρει εναν νομο που να σου τσιγκλαει τα @@  .. 

• Like 6
Δημοσ.

Εδώ είσαι:

http://ntr.oxfordjournals.org/content/16/6/655.short

https://scholar.google.com/scholar?q=nicotine+toxicity+sids&hl=en&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart&sa=X&ved=0ahUKEwie3LHUy47NAhVJOhoKHebzDLYQgQMIGzAA

Σε λίγα χρονάκια η βλαβερότητα των e-cigarretes δεν θα αποτελεί συζήτηση για debate.

Και τότε θα καταφύγετε πάλι σε επιχειρήματα "Εγώ θα ατμίζω όπου γουστάρω, αν δεν σου αρέσει στα τσακίδια"

Κουλτούρα-παιδεία.....

Όπως είπα, ο γουγλης είναι επικίνδυνος αν δεν ξέρεις να τον χρησιμοποιεις.

Στο πρωτο query που έκανες έπρεπε να χρησιμοποιήσεις εισαγωγικά γιατί δεν έχεις παρει την απάντηση ζητας.

Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι άσχετα γιατί απλά περιέχουν τη λέξη nicotine μαζί με τις λέξεις toxicity και exhale (κοινότατες σε paper βιολογίας-ιατρικής) κάπου μέσα στο κείμενο.

Αν έχεις βρει κάτι συγκεκριμένο το συζητάμε, αλλα αυτή η λίστα είναι μόνο για εντυπωσεις.

Στο 2ο query, προφανώς πηγαίνοντας για εντυπώσεις εδώ, μου εχεις πετάξει και το Sudden infant death syndrome ως keyword, παρόλο που το έχω ήδη αναφέρει ως το μοναδικό σχετικά τεκμηριωμένο adverse effect της νικοτίνης και παρόλο που δε μιλάμε γι αυτό γιατί 1ον αναφέρεται σε έγγυους καπνίστριες και όχι έγγυους παθητικές καπνίστριες οι οποίες δεν επηρεάζονται απο μια φορά στο τόσο που θα βγουν μέσα στο 9μηνο και 2ον δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα να βλέπεις έγγυους η βρέφη σε μπαρ anyway.

Αν έχεις τιποτα σοβαρό να παραθέσεις εδώ είμαι.

• Like 2
Δημοσ.

ειχα βρεθει και εγω μια φορα στο αμστερνταμ , και καθησα σαν ανθρωπος να ευχαριστηθω εναν μπαφο , χωρις να κρυβομαι , σε ενα coffee shop , παιρνω λοιπον το αγιο χορτο απο το μπουφε , παω στο τραπεζι ,στριβω το τσιγαρο και αρχιζω να το απολαμβανω με τον καφε μου ( η οτι ηπια ) .

ξαφνικα ερχεται η γκαρσονα και μου κανει νοημα να κρυψω  το πακετο με τα τσιγαρα ..  

εμεινα μαλακας , τι ειναι παλι τουτο ; 

απαγορευεται μου λεει και μου δειχνει ενα βαζακι στο τραπεζι με κατι σαν καπνο , αυτο εχουμε για στριψιμο ...

ρε τι κοσμος ειναι αυτος που να μην μπορει να κατσει καποιος σε ιδιωτικο χωρο να καπνισει οτι γουσταρει , παντα πρεπει καποιος σπασικλας να εχει εφηυρει εναν νομο που να σου τσιγκλαει τα @@  .. 

στα bulldog ειχες παει μαλλον. Αθλια cofee shop. 

Δημοσ.

Δεν τους βλεπουμε με τα κυαλια αλλα με το μικροσκοπιο. https://youtu.be/WDBZr4ie2AE?t=1m10s Οποιος γουσταρει μπορει να παει να ζησει σε αλλη χωρα. 

Εδω το 80% καπνιζει και οσο εχουμε δημοκρατια δεν θα εφαρμοστει ποτε ο νομος. Απλα τα πραγματα.

WOW, που θα έλεγε και ο άρχοντας της μπαλαφαρίας.

• Like 2
Δημοσ.

Ή θα εφαρμόσει κάποιος τη δημοκρατία του πάνω σου και θα του πεις και ευχαριστώ. #HappyEnding

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε savva, είμαι πρώην καπνιστής και σε νιώθω. Στην ουσία τον εαυτό σου προσπαθείς να πείσεις. Οι μελέτες που παρέθεσες δεν εξετάζουν την επικινδυνότητα των e-cigarettes καθ'αυτών. Συγκρίσεις κάνουν με το τσιγάρο.

Ο ατμός που επνέεις δεν είναι αθώος, διότι το αρχικό μείγμα δεν είναι αθώο. H νικοτίνη συσχετίζεται με αύξηση της πιθανότητας αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Τί να λέμε τώρα? Πάνε εσύ τώρα και άτμιζε σε σπίτια με μωρά άφοβα επειδή νομίζεις ότι δεν εκπνέεις νικοτίνη ή ότι αυτό που εκπνέεις είναι ακίνδυνο.

Όπως έγραψα και πρίν, σε κάποια χρονάκια η βλαβερότητα των e-cigarretes δεν θα είναι αντικείμενο για debate.

Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα ο κόσμος αρνείται συστηματικά να σεβαστεί τον συνάνθρωπό του. Κάτσε μαζί μου στον κλειστό χώρο να πιούμε το ποτό μας, και όταν θελήσεις να ατμίσεις βγές έξω 2 λεπτάκια. Πού είναι το δύσκολο?

Κουλτούρα- παιδεία.

Από τα πάρκα πηγαμε στα μπαρ και κατόπιν σε σπίτια με μωρά.Δεν υπάρχει λογική συνάφεια στα γραφόμενα οπότε και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να απαντώ (είμαι και 100% βεβαιος ότι δεν έριξες ούτε μια ματιά στα λινκ που παρεθεσα).Επίσης μου ζητάς να σε σεβαστώ όταν η έννοια του παθητικού ατμίσματος είναι ανυπαρκτη.Από πότε λοιπόν τίθεται σεβασμός στις απαγορευσεις για μη αντικειμενικούς λόγους;Αυτό ονομάζεται κάπως αλλιώς.

• Like 2
Δημοσ.

https://www.yahoo.com/beauty/3-myths-and-3-facts-about-e-cigarettes-163813168.html

But research has shown that e-cigarettes, though “smokeless,” do produce potentially harmful vapors — just not to the same degree as regular cigarettes.

Λοιπόν για να μη πολυλογώ, είμαι καπνιστής 13 χρόνια και ατμίζω 2. Και τα δύο είναι βλαβερά και για τον χρήστη και για τους γύρω του(ο ατμός περιέχει αρκετές χημικές ουσίες-δεν θα κάτσω να το αναλύσω τώρα), απλά τα ηλεκτρονικά είναι σε αρκετά μικρότερο βαθμό. Γι' αυτό τα έχουν πολύ καλά στην ίδια κατηγορία με τα τσιγάρα. Παραθέστε ότι έρευνα θέλετε που να λέει το αντίθετο, απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει έρευνα που να αθωώνει μακροπρόθεσμα αυτές τις ουσίες στον ατμό και να αποδεικνύει ότι δεν είναι καρκινογόνες/ανθυγιεινές, τότε τέτοιοι νόμοι σαφώς και θα υπάρχουν.

Κάντε τον ατμό σας, τα τσιγάρα σας όπως και γω, αλλά μη το κάνετε και κουλτούρα, δεν υπάρχει λόγος. Ένας εθισμός που θα θέλαμε να μην είχαμε είναι.

• Like 4
Δημοσ.

Κάντε τον ατμό σας, τα τσιγάρα σας όπως και γω, αλλά μη το κάνετε και κουλτούρα, δεν υπάρχει λόγος. Ένας εθισμός που θα θέλαμε να μην είχαμε είναι.

Respect.

Ήμουν για πολλά χρόνια βαρύς καπνιστής (4 πακέτα όταν κοιμόμουν νωρίς) και ντρέπομαι αφάνταστα για όσα απίθανα έλεγα εκείνη την εποχή και για το πώς ταλαιπωρούσα τους γύρω μου με τον εθισμό μου.

Κλείνω απ' την πλευρά μου - πολλά είπα και ευχαριστώ για την συζήτηση.

• Like 2
Δημοσ.

απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει έρευνα που να αθωώνει μακροπρόθεσμα αυτές τις ουσίες στον ατμό και να αποδεικνύει ότι δεν είναι καρκινογόνες/ανθυγιεινές, τότε τέτοιοι νόμοι σαφώς και θα υπάρχουν.

1) Ο κανόνας - και πολύ σωστά - είναι να ερευνάται η επικινδυνότητα τού όποιου προϊόντος και, εφόσον αποδειχθεί, να τίθενται περιορισμοί/απαγορεύσεις. Για κάποιον, ανεξήγητο από τον κοινό νου λόγο όμως, από αυτόν τον κανόνα πρέπει να ...εξαιρεθεί ειδικά το η/τ και να ερευνηθεί η ...αθωότητά του...

2) Το «κλασσικό» κάπνισμα, ας πούμε, έχει αποδειχθεί ότι είναι αιτία καρκίνων. Το ότι, ειδικά για το η/τ, πρέπει να αποδείξουμε ότι ...δεν είναι, έχει τουλάχιστον μεγάλη πλάκα. Άσε το ότι έχει ήδη αποδειχθεί ότι, τα στοιχεία, οι ουσίες και γενικά τα παράγωγα που συνδέουν το κάπνισμα με τον καρκίνο, απουσιάζουν από το η/τ...

3) Τέτοιοι νόμοι σαφώς και θα υπάρχουν. Δε θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, δεδομένης τής επιρροής και τής δύναμης των καπνοβιομηχανιών.

• Like 2
Δημοσ.

ασχετα με το ηλεκτρονικο το οποιο χρησημοποιω και εγω πλεον...

απαγορεψανε το τσιγαρο στην παραλια?! Σοβαρα τωρα? χαιρομαι παααρα πολυ που ζω στην χωρα που ακομα και στους κλειστους χωρους μπορεις να καπνισεις και να παρανομησεις ανετα. ναι χαιρομαι οταν διαβαζω τετοιες μπουρδες.

Δημοσ.

υπαρχει ενα ιδιομορφος τρεντυ ρατσισμος-υποχονδριασμος για τους καπνιστες καθε ειδους

ειμαι καπνιστης κανονικου τσιγαρου ,αλλα βγαινω στο μπαλκονι μου να καπνισω ,σε καφετεριες κλπ μονο αν επιτρεπεται κ οταν ενοχλει καποιον δεν κανω τσαμπουκαδες κ το σβηνω η αλλαζω θεση κ ζηταω κ συγνωμη

αλλα κατι τυπους που στην λενε γιατι καπνιζεις στον ιδιο πλανητη ξργω ετσι για να στην πουν δεν τους μπορω

οκ κ εγω ανεχομαι wifi ανοιχτα 24/7 ,ανεχομαι την ηχορυπανση του καθε καγκουρα ,ανεχομαι διαφορα κ μονο αν κατι ξεπερνα κατα πολυ τα ορια λεω ευγενικα στον αλλω σε παρακαλω ενοχλεις

οποτε ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο κλπ ,γινετε πρωτα αψογοι που δεν ειστε κ μετα στοχοποιειστε τους καπνιστες

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...