Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

ΥΓ. ι υπόλοιπι ευχόμαστε να μείνι κάνα 2.000 χρόνι ο Τόμσεν στην Ελλάδα μπας και φτιάξι το dna μας.

Μην ξεχασεις να πας και στις 15 στο Συνταγμα.

• Απαντ. 277
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάντως βρίσκω τον ατμό το ίδιο ενοχλητικό με τον καπνό.

Μπαίνεις σε καφετέρια και νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ατμοκίνητο τραίνο...

Τουλάχιστον δεν βρωμάνε τα ρούχα μετά κι η διαφορά στην ενόχληση ανάμεσα στον ατμό και στον καπνό είναι μέρα με νύχτα...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Οτι ναναι. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπαρχει αυτο που λες. Δεν γινεται να υπαρξει, μια και ο καπνος (ατμος) φευγει σε δευτερολεπτα σε αντιθεση με τον κανονικο καπνο.

ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ λεμε. ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.

Δημοσ.

Έχετε μια πολύ απλή λύση για να σταματήσουμε να έχουμε νεύρα με καπνιστές και ατμιστές και όσους φορούν κάπρι παντελόνι: να σταματήσετε να παραβιάζετε τους νόμους και να μην καπνίζετε/ατμίζετε σε κλειστούς χώρους. 

Κι ας φοράτε κάπρι παντελόνι, αυτό θα το ανεχτούμε.

ΥΓ. Ας μην πιάσουμε την συζήτηση της μόνιμης παραβίασης νόμων και σεβασμού των συμπολιτών, από καπνιστές/ατμιστές και μαγαζάτορες που για να μην στεναχωρήσουν τους κακομαθημένους πελάτες παραβιάζουν όλοι μαζί τους νόμους και οι υπόλοιποι ευχόμαστε να μείνει κάνα 2.000 χρόνια ο Τόμσεν στην Ελλάδα μπας και φτιάξει το dna μας.

ΥΥΓ. Κάνουμε και λίγο χαβαλέ, προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη αν προσβάλω κάποιους με το έντονο της άποψής μου.

Ως τώρα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να απαγορευει το άτμισμα σε κλειστούς χωρους(το άρθρο μιλάει για απαγορευση σε ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ,αλλά δε γαμιέται είδα φως και μπήκα)οπότε τον Τόμσεν πάρτον εσύ στο σπίτι να σου φτιάξει το DNA.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τουλάχιστον δεν βρωμάνε τα ρούχα μετά...

Δεν κιτρινιζουν τα δακτυλα και τα νυχια. Τα μαλια σου. Τι να λεμε τωρα, ειναι ΠΟΛΥ καλυτερος ο ατμος αλλα προφανως ποναει πολλους μια και τα κερδη απο τα τσιγαρα ειναι απιστευτη μπιζνα.

Δημοσ.

Ασχέτως τού ότι εμένα δε με ενοχλεί ο ατμός (βασικά ούτε ο καπνός μ' ενοχλεί, ακόμα και τώρα που πλέον, εδώ και τρία χρόνια, δεν καπνίζω), δε σε αδικώ. Να θυμηθούμε μόνο, ότι εδώ μιλάμε για άτμισμα σε παραλίες και πάρκα

Δημοσ.

Έλα ρε! Κι εγώ που νόμιζα ότι είπες:

'ντάξει, παρανόηση! Να 'σαι καλά που δε σού χαλάει την αισθητική και το ντύσιμό μας (ή, έστω, που το ...ανέχεσαι!)

Να σου πώ τί συμβαίνει (και μου έχει συμβεί πολλές φορές).

Πας σε μαγαζί και ρωτάς: 

- Καπνίζετε;

- Μα φυσικά, όπου θέλετε!

- Μα δεν θέλουμε να καπνίζουν στο μαγαζί, έχουμε και μικρό παιδί.

- Τί να σας πω κύριέ μου, καπνίζουμε ελεύθερα.

- Ναι, αλλά ο νόμος το απαγορεύει.

- ...

- Αν καλέσω την αστυνομία τί θα κάνετε;

- Μήπως θέλετε ένα τραπέζι εδώ έξω; (σσ. με μηδέν βαθμούς χειμωνιάτικα)

- Ε... μήπως να βγουν οι καπνιστές έξω;

- Α, δεν γίνεται, αφού καπνίζουμε εδώ.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι σε μια κοινωνία που είναι αυτονόητο για μαγαζάτορες και για πολίτες ότι θα παραβιάζουν τα δικαιώματά σου, η μικρότερη ικανοποίηση που μπορούμε να έχουμε, είναι να σας "ενοχλούμε" για να μην νιώθουμε τελείως μ@@κες. 

Είναι μια μικρή ικανοποίηση για την συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας και η στάση μπορεί να αλλάξει το επόμενο δευτερόλεπτο που οι ατμοκαπνιστές θα σταματήσουν να ατμοκαπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρέπεται.

Χίλια χρόνια Τόμσεν, και βλέπουμε, όπως καταλαβαίνεις...

Άντε, καλό μεσημέρι!

• Like 5
Δημοσ.

Μπα, δεν καταλαβαίνω! Ούτε από τσιτάτα περί Τόμσεν, ούτε από εξυπνάδες γενικότερα. Θα καταλάβαινα και θα σε παραδεχόμουν, αν είχες όντως καλέσει την αστυνομία, αντί να κάνεις διάλογο με το μαλάκα και να υποκαθιστάς αυτό (που θα έπρεπε όντως να κάνεις) με το να (νομίζεις ότι) προσβάλεις με τα λεγόμενά σου.

Δημοσ.

Γιατί θα πρέπει εγώ και καθένας να μας ερχετε ολος αυτος έστω ο "ατμός";  Να κάθομαι να πινω το καφε μου με την ησυχία μου και να μου ερχετε καπνός. Δηλαδή δεν μας φτανανε οι καπνιστές εχουμε τωρα και τους ατμιστες. Για μενα και τα δυο θα πρεπει να ειναι στην ιδια κατηγορια.

Μου αρέσει που προσπαθείς να πεις κάτι λογικό σε εθισμένα άτομα.. Ήδη αρχίσανε να το συγκρίνουν με τα καυσαέρια του αυτοκινήτου.. Logic lol

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φιλε μου αφου εχεις επαναλαβει το ιδιο παραληρημα περι Τομσεν (οικονομικος δολοφονος που δεν το απασχολει το ατμισμα), δεν μπορω παρα να σε ρωτησω γιατι καθεσαι σε αυτη την αθλια (ετσι λες) χωρα ?

Υπαρχουν πολιτισμενες χωρες, οπως η Αυστρία, η Ολλανδια, η Γερμανια, η Παραγουαη. Τι σε κραταει σε αυτην την αθλια χωρα ?

Δημοσ.

Μπα, δεν καταλαβαίνω! Ούτε από τσιτάτα περί Τόμσεν, ούτε από εξυπνάδες γενικότερα. Θα καταλάβαινα και θα σε παραδεχόμουν, αν είχες όντως καλέσει την αστυνομία, αντί να κάνεις διάλογο με το μαλάκα και να υποκαθιστάς αυτό (που θα έπρεπε όντως να κάνεις) με το να (νομίζεις ότι) προσβάλεις με τα λεγόμενά σου.

Άντε, να σου πώ, να δούμε σε τί χώρα ζούμε.

Οι γνωστοί Ελ Κάγκουρες, όπως γνωρίζουμε όλοι δεν μπορούν να περπατήσουν.

Έχουν το τρομερό ταλέντο να οδηγούν την μηχανή τους με τον φραπέ στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο, αλλά πρέπει να φτάνουν με την μηχανή μέχρι το τραπέζι τους στην καφετέρια.

Φυσικά, όταν η καφετέρια είναι σε πλατεία που τα παιδιά παίζουν, ατρόμητα πάνε ανάμεσά τους και καταφέρνουν -χωρίς να χτυπήσουν ούτε ένα, ομολογουμένως- να την παρκάρουν μπροστά στο τραπέζι που θα πιούν την φραπεδούμπα τους. Με θέα την μηχανή τους. φυσικά.

Πέραν του ότι έτσι κόβουν τον χώρο που παίζουν τα παιδιά, γιατί μπορεί να είναι καλοί-χρυσοί και να μην πετυχαίνουν κανένα όπως οδηγούν ανάμεσά τους, αν πέσει η μπάλα των παιδιών πάνω στις μηχανές τους, όμως, σηκώνονται όλο μαγκιά και τα ξαποστέλνουν μακριά.

Ε, είπα κι εγώ ο χριστιανός να πάρω την τροχαία να συζητήσουμε το θέμα.

Με διαβεβαίωσε ο ευγενέστατος τροχονόμος ότι όντως απαγορεύεται να σουλατσάρεις με την μηχανή σου στις πλατείες, όπως επίσης και να την παρκάρεις εκεί φυσικά. Το μιλήσαμε, το συμφωνήσαμε, λέμε.

Οπότε, αυτονόητα, όπως μου προτείνεις και εσύ φίλε, του ζητάω να στείλει τροχονόμους να πιστοποιήσουν τις παραβάσεις και να κόψουν τα αντίστοιχα πρόστιμα. 

Μην τα πολυλογούμε, δεν υπήρχε καμία διάθεση να στείλει περιπολικό, μου είπε κάνα δύο αστεία, μου πρότεινε να πάρω και το 100, μπας και με εξυπηρετήσουν αυτοί και κλείσαμε φιλικά το τηλέφωνο.

Αυτά.

ΥΓ. Στον φίλο που λέει να πάμε σε πολιτισμένη χώρα: μια χαρά πολιτισμένη χώρα είμαστε, ας φύγουν όσοι δεν μπορούν την εξέλιξη.

• Like 9
Δημοσ.

εγώ το έχω κομμένο εδώ και 15 χρόνια

αλλά δεν καταλαβαίνω το ηλεκτρονικό τσιγάρο τι τους έφταιξε ?

πέρα από αυτό εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος θέλει να καπνίσει να μπορεί ελεύθερα και στους δημόσιους ανοιχτούς χώρους 

Δημοσ.

Άντε, να σου πώ, να δούμε σε τί χώρα ζούμε.

Η τροχαία λοιπόν, δεν έπραξε ως όφειλε, σε κάποια περίπτωση που τη χρειάστηκες (και η οποία είναι παντελώς άσχετη με το θέμα που συζητάμε, αλλά ας πάει στο καλό)...

...και;

Αν π.χ. σού αναφέρω κι εγώ, ότι κάλεσα το 100 εκτός ωρών κοινής ησυχίας, διότι ένας μπαγλαμάς απέναντι από το πατρικό μου την είχε δει ότι θα κάνει τη γειτονιά σκυλάδικο (με τα db επί δέκα...) και ήρθε περιπολικό σε ελάχιστο χρόνο, υποχρεώνοντάς τον να βγάλει το σκασμό, τι σημαίνει; Η δική μου περίπτωση έχει μεγαλύτερη σημασία, ή αλλάζει αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν εντοπίζουμε μια παρανομία, η οποία μάλιστα μας ενοχλεί και προσωπικά;

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι η ψευδαίσθηση-επιχείρημα του ατμιστή ότι εκπνέει καθαρό αρωματισμένο ατμό.

Δεν εκπνέεται όμως απλός ατμός. Εκπνέεται αέριο μείγμα (aerosol) το οποίο περιέχει τουλάχιστον νικοτίνη (που δεν απορροφήθηκε από τους πνεύμονες), πέραν των όποιων άλλων ουσιών περιέχει το αρχικό υγρό μείγμα.

Η νικοτίνη είναι εξαιρετικά τοξική. Ο "ατμός" που εκπνέεται από τον ατμιστή είναι τοξικός.

Ο ατμιστής έχει κάθε δικαίωμα να ατμίζει όσο θέλει. Δεν έχει όμως το δικαίωμα να εκθέτει το συνάνθρωπό του και ειδικά τις ευάλωτες ομάδες στα υποπαράγωγα της συνήθειάς του.

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...