aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Καλημέρα παιδιά! Βρίσκομαι στην αναζήτηση σύνθεσης σταθερού υπολογιστή και έχω χαθεί λίγο στη μετάφραση των χαρακτηριστικών. Τι πρέπει να επιλέξω; Γιατί; Αξίζει το επιπλέον κόστος για αυτό που τελικά θα αποδόσει; Όπως καταλαβαίνετε βρίσκομαι σε κύκλο και κυνηγάω την ουρά μου! Παλιότερα είχα συμβουλευτεί το φόρουμ εδώ και πέτυχα τέλειο μηχάνημα. Αργότερα περασα στην Apple με iMac και τώρα χρειάζομαι και ένα σταθερό. Οι ανάγκες μου: Σταθερότητα Ταχύτητα Καλά γραφικά (τελευταία ξεκίνησα να παίζω για χαλάρωση-διασκέδαση περισσότερο (CSGO + AOE)) Όποιος σταθεί σε αυτό το ποστ θα ήθελα να δώσει λίγη σημασία στα γραφικά μιας και δεν είμαι σίγουρος για το τι καρτα θα πρεπει να επιλεξω; Είμαι ανάμεσα στη σειρά GTX 9 για 980-970. Επίσης, τι επεξεργαστή χρειάζομαι; Μητρική; DDR4/DDR3; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια μου δωθεί
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 συμπληρωσε αυτη τη φορμα και ποσταρε την εδω για να καταλαβουμε καλυτερα τι θες και με ποσα λεφτα κλπ http://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/ 1
aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1500 ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Programming & Gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Τίποτα αξιοσημείωτο. iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Ναι v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Είμαι ανοιχτός σε αγορά απο εξωτερικο αλλά και απο φυσικό κατάστημα. Εξαρτάται απο την διαφορά τιμής. Καρδίτσα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μπορώ να το στήσω μόνος μου! viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Θα το στήσω μόνος μου. ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Οχι, δεν θα με ενδιέφερε. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Οχι, δεν θα με ενδιέφερε. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Οχι, δεν θα με ενδιέφερε. xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όλα τα μέρη θα είναι καινούργια.
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 οκ αφου μιλαμε για ενα συνολο λοιπον σε αυτα τα λεφτα...ξεκιναμε απο το ποιο βασικο...την οθονη... σε τι αναλυση θες να πεζεις... " πιθανων σε 1080π θα ελεγα" αλλα τεσπα μπορει να θες και παραπανω... οποτε για οθονη πας στην κατηγορια αναβαθμιση οθονης και ρωτας εκει γιατι ειναι εντελως ξεχωριστο κομματι... οποτε υποθετικα αφαιρουμε κανα 300αρι για την οθονη και εχουμε 1100-1200ε τουμπανακι σε 1080π τωρα σε γενικες γραμμες εισαι για ενα ι7 6700 ... με ενα προχειρο υπολογισμο το κουτι με αυτον θα σου βγει γυρω στα 700-800...και τα υπολοιπα πανε για καρτα γραφικων.. μονο που για αυτη προς το παρον θα πρεπει να περιμενεις λιγο γιατι ειμαστε σε αναμονη για της νεες σειρες...
aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Εννοείς την 1080 που κυκλοφόρησε τώρα; Αν ναι το θεωρω και λίγο τπερβολή για μένα. Θεωρητικά μια 4αρα GPU είναι πολύ καλή για μένα. Επίσης τι επιλογές έχω για την αγορά του hardware; Μπορώ να πάρω και απο εξωτερικό; Μια κατευθυνση σχετικα με αυτό αν μπορείς. Ευχαριστώ!
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Εννοείς την 1080 που κυκλοφόρησε τώρα; Αν ναι το θεωρω και λίγο τπερβολή για μένα. Θεωρητικά μια 4αρα GPU είναι πολύ καλή για μένα. Επίσης τι επιλογές έχω για την αγορά του hardware; Μπορώ να πάρω και απο εξωτερικό; Μια κατευθυνση σχετικα με αυτό αν μπορείς. Ευχαριστώ! κατσε ακομα απλα λεω σε γενικες γραμμες ...προτασεις θα σου γινουν και οχι γιατι να τα παρεις απο εξωτερικο και να μπλεξεις.. μια χαρα τιμες εχουμε εδω...και οχι δεν λεω για την 1080.... ισως μια 1070 αναλογως τι τιμη θα πεξει η την καινουργια σειρα της ατι....
aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 κατσε ακομα απλα λεω σε γενικες γραμμες ...προτασεις θα σου γινουν και οχι γιατι να τα παρεις απο εξωτερικο και να μπλεξεις.. μια χαρα τιμες εχουμε εδω...και οχι δεν λεω για την 1080.... ισως μια 1070 αναλογως τι τιμη θα πεξει η την καινουργια σειρα της ατι.... Θα μου γίνουν προτάσεις σε αυτό εδω το ποστ για καινουργιο hardware; Αν ναι τοτε αυτό είναι μια χαρά! Πάντως είμαι διαθέσιμος να αγοράω και απο εξωτερικό! Έχω κοιτάξει ολα τα μεγαλα καταστηματα για ετοιμα setup αλλα οταν το ειδα λιγο πιο αναλυτικα είδα οτι θα χάσω πολλά λεφτα. Ας πουμε σε ενα μεγάλο eshop εδω Ελλαδα βρήκα ενα setup που μου άρεσε και οταν εψαξα τα μέρη του ενα προς ενα στο σκρουτζ είδα πως γλυτωνω κάπου στα 270 ευρώ.
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Θα μου γίνουν προτάσεις σε αυτό εδω το ποστ για καινουργιο hardware; Αν ναι τοτε αυτό είναι μια χαρά! Πάντως είμαι διαθέσιμος να αγοράω και απο εξωτερικό! Έχω κοιτάξει ολα τα μεγαλα καταστηματα για ετοιμα setup αλλα οταν το ειδα λιγο πιο αναλυτικα είδα οτι θα χάσω πολλά λεφτα. Ας πουμε σε ενα μεγάλο eshop εδω Ελλαδα βρήκα ενα setup που μου άρεσε και οταν εψαξα τα μέρη του ενα προς ενα στο σκρουτζ είδα πως γλυτωνω κάπου στα 270 ευρώ. εννοειτε...τι κανουμε εδω μπρικια κολαμε ? και ναι φυσικα απο σκρουτζομαγαζα...μισο σου φιαχνω ενα για αρχη και το ξαναβλεπουμε το θεμα..θα σου προτεινουν και αλλοι..κοιμουντε ακομα μητρικη https://www.skroutz.gr/s/8694745/Gigabyte-Z170-Gaming-K3.html 135ε επεξεργαστης https://www.skroutz.gr/s/7327665/Intel-Core-i7-6700-Box.html 310ε ραμ https://www.skroutz.gr/s/8785687/HyperX-Fury-16GB-DDR4-2400MHz-HX424C15FB2K2-16.html 70ε κουτι οκ τωρα εδω ψαχτο και μονος σου λιγο και ρωτα μας παλι γιατι ειναι και θεμα γουστου κλπ...αλλα τεσπα μια βασικη προταση.. http://www.e-shop.gr/case-zalman-z9-neo-black-p-PER.815933 60ε ssd επισης συζητισιμο πεζουν και ποιο "καλοι" ποιο ακριβοι κλπ... https://www.skroutz.gr/s/8418950/OCZ-Trion-150-240GB.html 70e δισκο για χωρο δε ξερω ποσο θες κλπ τεσπα ας πουμε κατι τετοιο.. https://www.skroutz.gr/s/7602143/Western-Digital-Blue-1TB.html 50ε συνολο ως εδω ειμαστε στα 680...και ενα τροφοδοτικο με το οποιο δεν εχω ασχοληθει οποτε ας σου προτεινει αλλος..κανα 60αρι πες παμε στα 740..... αυτα σαν μια βασικη προταση... α πες και καμια ψυχτρουλα να χωσουμε κανα 20-30ε εχτρα...για τον επεξεργαστη...
aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 εννοειτε...τι κανουμε εδω μπρικια κολαμε ? και ναι φυσικα απο σκρουτζομαγαζα...μισο σου φιαχνω ενα για αρχη και το ξαναβλεπουμε το θεμα..θα σου προτεινουν και αλλοι..κοιμουντε ακομα Πραγματικα σε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου φιλε! Ειμαι σε αναμονη και θα βρισκομαι στο γραφειο μεχρι το βραδυ οποτε χρονο εχουμε!
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Πραγματικα σε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου φιλε! Ειμαι σε αναμονη και θα βρισκομαι στο γραφειο μεχρι το βραδυ οποτε χρονο εχουμε! μπες και εδω και ρωτα για οθονη...με καμια 27αρα 1080π νομιζω εισαι κομπλε..αν δεν εχεις θεμα χωρου... http://www.insomnia.gr/topic/574589-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82/page-216? τσεκαρε και οσα σου ειπα παραπανω.και το ξανακοιταμε το θεμα αφου ακουστουν και αλλες γνωμες και πιθανον ισως και διορθωσεις αν εχω καπου λαθος κλπ...
LambisElef Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσεις την άποψή σου για την οθόνη που θες. Θες να είναι 24" ή 27" ή μεγαλύτερη ή μικρότερη, θες να είναι 144Hz ή και μια 60Hz (με πιθανή δυνατότητα για βελτίωση στα 70-75Hz) σε καλύπτει; Θες να 'ναι IPS ώστε να έχεις καλές γωνίες θέασης ή προτιμάς TN με χρόνο απόκρισης 1ms; (Σημαντικό κυρίως για online παιχνίδια). Ανάλογα με την οθόνη θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε και το budget για τον πύργο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως στον αέρα (250-400€ για οθόνη, τα 150€ είναι αρκετά μεγάλη απόκλιση). 1
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσεις την άποψή σου για την οθόνη που θες. Θες να είναι 24" ή 27" ή μεγαλύτερη ή μικρότερη, θες να είναι 144Hz ή και μια 60Hz (με πιθανή δυνατότητα για βελτίωση στα 70-75Hz) σε καλύπτει; Θες να 'ναι IPS ώστε να έχεις καλές γωνίες θέασης ή προτιμάς TN με χρόνο απόκρισης 1ms; (Σημαντικό κυρίως για online παιχνίδια). Ανάλογα με την οθόνη θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε και το budget για τον πύργο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως στον αέρα (250-400€ για οθόνη, τα 150€ είναι αρκετά μεγάλη απόκλιση). ε ναι γιαυτο και του ειπα να παει στην ενοτητα με της οθονες και αφου καταληξει σε ποια θα παρει ακριβως ..ξανασυζηταμε τα παραπανω...
aegeanearth Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Πρέπει να συγκεκριμενοποιήσεις την άποψή σου για την οθόνη που θες. Θες να είναι 24" ή 27" ή μεγαλύτερη ή μικρότερη, θες να είναι 144Hz ή και μια 60Hz (με πιθανή δυνατότητα για βελτίωση στα 70-75Hz) σε καλύπτει; Θες να 'ναι IPS ώστε να έχεις καλές γωνίες θέασης ή προτιμάς TN με χρόνο απόκρισης 1ms; (Σημαντικό κυρίως για online παιχνίδια). Ανάλογα με την οθόνη θα μπορέσουμε να υπολογίσουμε και το budget για τον πύργο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως στον αέρα (250-400€ για οθόνη, τα 150€ είναι αρκετά μεγάλη απόκλιση). ε ναι γιαυτο και του ειπα να παει στην ενοτητα με της οθονες και αφου καταληξει σε ποια θα παρει ακριβως ..ξανασυζηταμε τα παραπανω... Ας πουμε 1200 ευρώ για το κουτί! Σε οθόνη μάλλον θα επιλέξω την Dell 144hz
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Για θυμήστε μου ποιο game είναι το AOE γιατί έχω κολλήσει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα