NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Φιλε μου για φρεντο εσπρέσο κανει καλη δουλειά πως ειναι ?? Tι εννοείς "φρεντο" καμια σοβαρή καφετιέρα δεν κάνει φρεντο, οι καφετιέρες κάνουν ζεστό καφε, μετα εσυ καν'τον και παγωτό εσπρέσο 1
AntiCambeR Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Kαλησπέρα, έχω 2 χρόνια την Ronshon r-967.Καφέ αγοράζω έτοιμο κομμένο απο καφεκοπτείο της περιοχής. Συνήθως αγοράζω 300γρ. ανά μήνα.Πίνω απαραίτητα 2 καφέδες την ημέρα(freddo espresso). Για καθημερινή χρήση πίστευω θα σε καλύψει μια απλή οικονομική μηχανή.Εάν θυμάμαι την είχα πάρει 80 ευρώ. Ήμουν ανάμεσα και στην 3 επίλογη που έχεις γράψει(http://www.skroutz.gr/s/6556139/Delonghi-EC251B.html) αλλά δέν ήταν διαθέσιμη σε 4 κατάστηματα που είχα πάει. Με 250 γρ. μου βγάζει περίπου 20-24 καφέδες Freddo espresso που στον καθένα βάζω 1,5-2 μεζούρες.Ακόμα και espreso με 1 μεζούρα να φτιάχνεις δεν βγαίνουν με τίποτα 60 καφέδες.
pateras88 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Tι εννοείς "φρεντο" καμια σοβαρή καφετιέρα δεν κάνει φρεντο, οι καφετιέρες κάνουν ζεστό καφε, μετα εσυ καν'τον και παγωτό εσπρέσο Ναι ρε τσακαλε... χαίρω πολυ κατι μας ειπες τωρα, λεω αν εχει κανει το παιδι φρεντο με αυτο το μπρικι βγαίνει καλος, νερόζουμι εχει αφρο κτλπ
techm Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Εσπρέσο σε μπρίκι;Μας δουλεύουν μου φαίνεται.Ο εσπρέσο πρέπει να έχει κρεμώδη υφή,κάτι που τον ξεχωρίζει και φυσικά δεν γίνεται με μπρίκι,παρα μόνο με μηχανή. Αν θέλετε νερόπλυμα,πιείτε γαλικό και ελληνικό.
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Στο freddo ότι και να βάλεις μέσα, ένα νερουλό μίγμα σαν φραπές είναι. Τι να το κάνεις το καιμάκι; Αυτό χρειάζεται στους ζεστούς καφέδες,
Zerg13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Φιλε μου για φρεντο εσπρέσο κανει καλη δουλειά πως ειναι ?? Πόσο νερό να ρίξω ακριβώς; Γιατί το νερομπούλι που είπες στο άλλο σου ποστ είναι αναλογο στο νερό που ρίχνεις. Λογικά τα μηχανήματα με πίεση θα είναι καλύτερα για freddo. Νερομπούλι ήπια σήμερα αλλα έβαλα και μισό ποτήρι νερό+πάγο Εσπρέσο σε μπρίκι;Μας δουλεύουν μου φαίνεται.Ο εσπρέσο πρέπει να έχει κρεμώδη υφή,κάτι που τον ξεχωρίζει και φυσικά δεν γίνεται με μπρίκι,παρα μόνο με μηχανή. Αν θέλετε νερόπλυμα,πιείτε γαλικό και ελληνικό. Αν εννοείς το δικό μου, στην Ιταλία αυτός είναι ο παραδοσιακός. Στο μπρίκι. Στο λέω γιατι πήγα κιόλας. Η κρεμώδη υφή είναι στην παρτίδα του καφέ. http://www.yourguidetoitaly.com/real-italian-espresso.html 1
an19gi75 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Ο καφές σε μπρίκι δεν είναι ο κανονικός εσπρέσσο, λέγεται μόκα. Για τον εσπρέσσο χρειάζεται συγκεκριμένη πίεση (9bar) ενώ το μπρίκι δίνει μέχρι 2,5bar. Κρέμα από μηχανές τύπου nespresso μην περιμένεις, δεν δίνουν κανονικό καϊμάκι (δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα ανακατεμένο με καφέ), αλλά ανακατεμένο αέρα με καφέ (δηλαδή αφρό). Το ίδιο κάνουν και οι μηχανές που αναφέρθηκαν, και αυτό γιατί έχουν στο portafilter ένα σύστημα για το ανακάτεμα αυτό (είναι pressurised). Αν θες κανονικό καϊμάκι πρέπει να βρεις non-pressurised portafilter, ή να κάνεις μια μετατροπή στο υπάρχων ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Ψάξε στο youtube για τη μετατροπή. Γενικά η διαδικασία ποιοτικού εσπρέσσο είναι πολυπαραγοντική και θέλει εξοπλισμό, διάβασμα στα κατάλληλα forum, και πολύ εξάσκηση. 2
zio10 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Νομίζω το έχω ξαναγράψει, θεωρώ αξιοπρεπέστατο τον καφέ που βγάζουν οι μηχανές της illy, πχ αυτή: Ή αλλιώς αν κάποιος έχει φτηνή μηχανή καλύτερα να πάει σε μερίδες παρά σε αλεσμένο καφέ. Επίσης, ακόμα και οι φτηνές μηχανές και μια χαρά καφέ μπορούν να βγάλουν (και για ζεστό και για κρύο) και μια χαρά αφρόγαλα χτυπάνε, λίγη εξάσκηση θέλει. Πχ για αφρόγαλα για καπουτσίνο θέλει λίγο γάλα σε ένα μπρίκι (1-2 δάχτυλα το πολύ) μια ελαφριά κλίση και λίγο κίνηση με το ακροφύσιο της μηχανής. Αν είναι να δώσουμε 500-600€ να κάνουμε ένα εσπρέσο σπίτι πάμε τον πίνουμε έξω και βλέπουμε και κανέναν άνθρωπο!
an19gi75 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δεν έχεις άδικό. Σκέψου όμως ότι και η παρασκευή εσπρέσο είναι χόμπυ για πολλούς και μπορεί να πορωθείς. Προσωπικά ξεκίνησα πριν δύο χρόνια με μια μηχανή των 70ευρώ και σήμερα έχω εξοπλισμό στο χιλιάρικο, και είμαι σε entry-level επίπεδο. Διαβάζω καθημερινά και ασχολούμαι με το ανάλογο forum. Η πλειονότητα των εσπρέσο που σερβίρουν τα μαγαζιά είναι άθλιο, και αυτό μπορείς να το καταλάβεις αν δοκιμάσεις καφέ από συγκεκριμένο μαγαζιά, που πουλάνε specialty. Μιλάμε για φρέσκους καφέδες με ημερομηνία ψησίματος λίγες ημέρες πριν τον καταναλώσεις. Σε τέτοια φάση, αν εκτελέσεις σωστά τη ρουτίνα, βγάζεις αρώματα και γεύσεις που περιείχε ο καφές, που δεν θα πιστεύειες ότι υπάρχουν. 2
greekboy Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Σε αυτό το εύρος τιμών (~150€) Υπάρχουν μηχανές που βγάζουν αυτόματα την δόση Όπως στις κάψουλες(πχ tassimo) ή πολλά ζητάω ?
an19gi75 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Αν θες αυτόματα αν σταματάει η ροή του καφές πρέπει να πας σε υπεραυτόματες. Πατάς ένα κουμπί, αλέθει τον καφέ, τον πιέζει και βγαίνει αυτόματα η σωστή ποσότητα. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν σε αυτό το μπάτζετ. Εξάλλου είναι και προβληματικές σε βάθος χρόνου, λόγω των πολλών μηχανικών μερών που έχουν. Αυτόματα μετά μόνο σε κάψουλα.
bluesattack Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Για προτεινετε καποιο φθηνο μπρικι για espresso... Βλεπω οτι ξεκινανε απο 5.. Mια επιλογη ειναι το μπρικι των 10 ε στην προηγουμενη σελιδα .Αλλο ? maus maus ποιο ειναι εκεινο το μπρικι που προτεινες σε καποιο αλλο θεμα ?
DioNiSis_000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Για προτεινετε καποιο φθηνο μπρικι για espresso... Βλεπω οτι ξεκινανε απο 5.. Mια επιλογη ειναι το μπρικι των 10 ε στην προηγουμενη σελιδα .Αλλο ? maus maus ποιο ειναι εκεινο το μπρικι που προτεινες σε καποιο αλλο θεμα ? για μπρίκι η καλύτερη λύση είναι ενα bialetti brikka. υπάρχουν αρκετα βιντεο στο youtube να το δεις σε λειτουργια, ειναι πολύ καλύτερο απο τα απλα.
the other one Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 η μόνη διαφορά του brikka απ' το απλό είναι πως το αφήνει πάνω πάνω με κάποια πίεση με αποτέλεσμα να βγαίνει καϊμάκι κατά τα άλλα τον ίδιο καφέ κάνει σε διπλάσια τιμή. απλά γενικά της bialetti θεωρούνται αρκετά καλά είναι και ιταλική μάρκα έχει όνομα απέφυγε τις κινεζιές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα