Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολ καλήμερα σας.
Ρε παιδιά θα ηθελα την γνωμη απο όσους εχουν αγοράσει "φθηνή" μηχανή Espresso για αλεσμένο καφέ.

Έχω σε μια γωνία πεταμένη μια επωνυμη τον 70 ευρω με κάψουλες που μου φαίνεται νεροζούμι ο freddo espresso της...

Διάβασα το greekespresso αλλά εκεί όλοι ασχολούνται σε άλλο level με τον καφε και για να ξεκινήσεις σαν αρχάριος θέλεις 300-400 περίπου ευρώ (για αρχή) εγω δεν θα ήθελα να διαθέσω τόσα χρήματα.

Πόσο άσχημο καφέ κάνουν δηλαδή?
Εγω θα ηθελα να φτιάχνω Freeddo 
Espresso το πρωί πριν την δουλειά, και ο πατέρας μου θέλει cappuccino (αλλά whatever).

Καλός Freddo Espresso για έμενα θα έλεγα οτι είναι ενας καφές όχι τέρμα νερό στην πυκνότητα αλλά να ειναι λίγο πηκτός (πριν τα παγάκια εννοείτε) και να εχει οκ ή ωραίο άρωμα εφοσον είναι φρέσκος.

Σκέφτομαι για τις εξής μηχανές.

Σοβαρη εταιρία η οποια πιστευω παρα το budjet θα εχει την φιλοσοφια στην παραγωγη καφε ιδια με τον μεγαλυτερων αδερφων της. (?)

Δεν ξέρω...,στυλάτη, αλλά απο καφέ, καμιά εμπειρία ?

Καλά σχόλια καλή μάρκα. Δοκιμασμένη? Εμπειρίες, απόψεις ?

Ευχαριστώ !

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η saeco τίμια είναι. Την έχω 2 χρόνια και φτιάχνει μέχρι 2 καφέδες τη μέρα χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα. Πάντα φυσικά κάνοντας αφαλατώσεις, καθαρισμούς κλπ. Οι καφέδες πίνονται σίγουρα και ειδικά στο freddo που οι απαιτήσεις είναι μικρότερες. Ένας μύλος ανεβάζει το επίπεδο πολύ. Πχ η πιο φθηνή επιλογή porlex χειροκίνητος από ebay ~ 30-35e. Μετά πας σε ηλεκτρικούς με min τιμή ~170ε όμως. 

• Like 1
Δημοσ.

Kαλησπέρα, έχω 2 χρόνια την Ronshon r-967.Καφέ αγοράζω έτοιμο κομμένο απο καφεκοπτείο της περιοχής.

Συνήθως αγοράζω 300γρ. ανά μήνα.Πίνω απαραίτητα 2 καφέδες την ημέρα(freddo espresso).

Για καθημερινή χρήση πίστευω θα σε καλύψει μια απλή οικονομική μηχανή.Εάν θυμάμαι την είχα πάρει 80 ευρώ.

Ήμουν ανάμεσα και στην 3 επίλογη που έχεις γράψει(http://www.skroutz.gr/s/6556139/Delonghi-EC251B.html)

αλλά δέν ήταν διαθέσιμη σε 4 κατάστηματα που είχα πάει.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω να πω τα εξης, πρωτον τα παιδια στο greekespresso.gr είναι σε άλλο επιπεδο και εχουν συγκεκριμένα κριτιρια ως προς τι είναι αποδεχτω σε θεμα εσπρεσσο. Οποτε για την περιπτωση σου τους αφήνουμε στην ακρη (αν και εχουν δικαιο).

Και εγω με Nespresso ξεκινησα στο σπιτι, αλλ όπως ειπες και εσυ είναι νεροζουμι. Προχωρισα λοιπον στην αγορα μιας GAGGIA Evolution και ενός μυλου Delonghi KG79. O συγκεκριμενος συνδυασμος φτιαχνει έναν αξιοπρεπει εσπρεσο, αλλα σε καμια περιπτωση δεν πλησιαζει το εκχύλισμα που βγαζει μια μηχανή των 500-600 ευρω και αντιστοιχου μυλου.

Αυτή τη στιγμη ο εξοπλισμος μου κοστιζει λιγο κατω από χιλιαρικο, αλλα ο καφες που φτιαχνει είναι πραγματικα σε άλλο επιπεδο.

Εγω θα σου προτεινα να παρεις μια Gaggia η  Saeco (ιδιο εργοστασιο είναι, μην ψαρωνεις) και ενα κωνικο μυλο π.χ αυτόν που ειχα και να κανεις απλα και ωραια τη δουλεια σου κάθε πρωι.

Μην ασχολείσαι με τους  greekespresso.gr γιατι πραγματικα θα χασεις την μπαλα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω την saeco στο σπιτι και την delonghi στο γραφειο.

Η δευτερη ειναι σαφως χειροτερη απο την πρωτη αν και κανουν τα ιδια χρηματα. Αρα αν δε πας για την gaggia πηγαινε στην δευτερη

Freddakia super!

• Like 1
Δημοσ.

Σε αυτά τα χρήματα αυτές είναι οι επιλογές σου, μαζί με την Delonghi-EC156 (ή 155).

Η gaggia πάλι κατασκευής philips είναι, μην περιμένεις να είναι πιο καλή επειδή είναι πιο ακριβή.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις !

Τελικα κατέληξα στην Delonghi EC 680.BK .
Εγω πινω freddo espresso και η υπόλοιπη οικογένεια freddo cappuccino.

Για το cappuccino δεν το συζητώ οτι θελει πολύ τέχνη...

2 τα προβλήματα

Παλεύω να πετύχω αφρόγαλα πυκνό, με ατμό ή μίξερ αλλά πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Και επίσης για να παγώσει ο καφές μου νερώνει αρκετά... 

Διάβασα (και θα το δοκιμάσω το πρωί ) οτι είναι καλό να χτυπήσουμε τον καφέ σε μιξεράκι με την ζάχαρη και ένα παγάκι και μετά αδειάζουμε σε ποτήρι με 3-4 παγάκια (ίσως βοηθήσει και στην υφή) . 

Ελπίζω μόνο να βελτιωθεί το πράγμα μέσα σε λίγες μέρες γιατί κυρίως τον cappuccino δεν το πετυχαίνω καθόλου :unsure: .

Δημοσ.

Χρειάζεται μιξεράκι δυνατό, εγω κάνω την δουλειά με 1 Primo HB-202A τής τάξης των 8-10 ευρώ.

Ακριβώς την  ίδια διαδικασία κάνω που περιγράφεις παρακάτω.Εγω το χτυπάω σε 1 μπρίκι.Βάζω 1 παγάκι με ζάχαρη , ανακατεύω και μετα στο ποτήρι βάζω 3-4 παγάκια.

Τι μάρκα καφέ αγόρασες.Στην αρχή θέλει πειράματα :P

Διάβασα (και θα το δοκιμάσω το πρωί ) οτι είναι καλό να χτυπήσουμε τον καφέ σε μιξεράκι με την ζάχαρη και ένα παγάκι και μετά αδειάζουμε σε ποτήρι με 3-4 παγάκια (ίσως βοηθήσει και στην υφή) .

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δυνατο με δυο ταχυτητες,απλα δεν το δοκιμασα ακόμα τώρα το διάβασα.

Αγόρασα τον ιδιο που χρησιμοποιουν στα c_ffe isl_nd 100gr. 

Εσυ φτιαχνεις και αφρογαλα?

Νομιζα οτι θελει χτυπημα σε ποτηρι με στενο πάτο.

Δημοσ.

Και εγώ ψάχνω αυτη την περίοδο μια καλή καφετιέρα. Υπολογίζω περίπου πως η χρυσή τομή ποιότητας / κόστους είναι περίπου στα 200€ για να πάρεις μόνο την καφετιέρα πχ:

Κοίταγα και τις bean to cup μηχανές με κόστος περίπου στα 450€ Gaggia Brera όπου η ευκολία χρήσης τους είναι απίστευτη αλλά δεν έχω καταλήξει, στο τέλος της ημέρας η bean to cup των 450€ ή η συμβατική των 200€ φτιάχνουν καλύτερο Espresso ???

Δημοσ.

Kαλησπέρα, έχω 2 χρόνια την Ronshon r-967.Καφέ αγοράζω έτοιμο κομμένο απο καφεκοπτείο της περιοχής.

Συνήθως αγοράζω 300γρ. ανά μήνα.Πίνω απαραίτητα 2 καφέδες την ημέρα(freddo espresso).

Για καθημερινή χρήση πίστευω θα σε καλύψει μια απλή οικονομική μηχανή.Εάν θυμάμαι την είχα πάρει 80 ευρώ.

Ήμουν ανάμεσα και στην 3 επίλογη που έχεις γράψει(http://www.skroutz.gr/s/6556139/Delonghi-EC251B.html)

αλλά δέν ήταν διαθέσιμη σε 4 κατάστηματα που είχα πάει.

με 300 γραμμάρια εσυ κάνεις 60 καφέςδες; μου φένεται απίστευτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...