giorgosmcmc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Πάντως στα περισσότερα ξένα φόρουμ ιδανική ρύθμιση ειναι τα 1250v από ότι διαβάζω αλλά και πάλι δε νιώθω και τόσο καλά να ξέρω πως μονίμως θα δουλεύει με 1250 ενώ πριν σε idle ήταν πολύ κάτω από χίλια.. όσο να ναι νομίζω πως θα ζοριζετε λίγο παραπάνω και σε idle που δε θα έπρεπε γι αυτό κολαω λίγο εκεί :/
Ghost007 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 ρε συ μην ανχωνεσαι με αυτο εγω ουτε καν της εχω βαλει της επιλογες ενεργειας προτιμο να ειναι σταθερο στα 3.7 που ειμαι... γενικως κατω απο 1.350 - 1.400 δε πεζει κανενα θεμα..θεμα πεζει οταν ξεπερναει αυτα τα βολτ και αρχιζει να φθειρεται ο επεξεργαστης με τον χρονο.....που και παλι αναθεμα αλλα τεσπα... και σου λεω αν το ψαξεις καλα και αυτο ρυθμιζεται αλλα δε ξερω πως ακριβως στο bios σου... εβαλες κανα πραιμ να δεις θερμοκρασιες κλπ και αν ειναι σταθερο τωρα ? αν ειναι σου λεω δοκιμασε και ποιο κατω...θα ριξει και αλλο θερμοκρασιες αν ειναι σταθερος..
giorgosmcmc Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 ρε συ μην ανχωνεσαι με αυτο εγω ουτε καν της εχω βαλει της επιλογες ενεργειας προτιμο να ειναι σταθερο στα 3.7 που ειμαι... γενικως κατω απο 1.350 - 1.400 δε πεζει κανενα θεμα..θεμα πεζει οταν ξεπερναει αυτα τα βολτ και αρχιζει να φθειρεται ο επεξεργαστης με τον χρονο.....που και παλι αναθεμα αλλα τεσπα... και σου λεω αν το ψαξεις καλα και αυτο ρυθμιζεται αλλα δε ξερω πως ακριβως στο bios σου... εβαλες κανα πραιμ να δεις θερμοκρασιες κλπ και αν ειναι σταθερο τωρα ? αν ειναι σου λεω δοκιμασε και ποιο κατω...θα ριξει και αλλο θερμοκρασιες αν ειναι σταθερος.. Μηπως ενα ξαδνικο φριζαρισμα που ειχα που ανεφερα και σε αλλο τοπικ οφειλετε στο οτι ειχα κατεβασει τα volt? Παντως οταν εγινε ηταν κανονικα στο auto σε default
La_MoRt Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Λογικά αν κάτι δε πήγαινε καλά θα είχε blue screen το freezarisma μπορεί να είναι από οτιδήποτε άλλο. Για αυτό όταν κατεβάζεις το ρεύμα τσεκάρεις με το prime το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που στρεσσάρει τόσο πολύ που στη καθημερινή σου χρήση αποκλείεται να συμβεί. Αν εκεί δεν έβγαλε κάποιο error ή δε χτύπησε blue screen είσαι οκ. κατεβάζοντας το είδες διαφορές στις θερμοκρασίες; 1
giorgosmcmc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 κατεβάζοντας το είδες διαφορές στις θερμοκρασίες; Λοιπον δοκιμασα να ''παιξω'' με το offset στη μητρικη μου οπου το ρυθμησα στα -0,055 οπως μου προτεινε ενας συμφορουμιτης και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα, οχι μονο ειναι σταθεροτατος αλλα πεσανε και volt στο vcore και θερμοκρασιες, περισοτερα εδω οπου εξηγω αναλυτικα για να μη ποσταρω τα ιδια σε δυο διαφορετικα τοπικ, παντως να κατσω να στρεσαρω παλι τη cpu με το prime για να δω αν βγαλει ή οχι error δε παιζει καθαρα για ψυχολογικους λογους εφοσον ρολαρει μια χαρα και οπως ακριβως ρολαρε και πριν στη χρηση που εκανα δεν εχω λογο να το πειραξω, αν στο μελλον δω κατι ''στραβο'' το ξανακοιταζω. 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα κι από εμένα.Έχω κι εγώ τον ίδιο επεξεργαστή (με corsair H100 GTX) κι οι θερμοκρασίες σου είναι εξωπραγματικές...Το χειμώνα είχα σε idle περίπου 16-17 βαθμούς και με χρήση έφτανα maximum 25-26 και τώρα που ζέστανε ο καιρός έχω σε idle 26 και με χρήση έχω φτάσει maximum 45 μια δυο φορές συνήθως είμαι γύρο στους 40. Κάτι λίγο χαζό αλλά δεν διάβασα να έχει αναφερθεί. Κάτω από φορτίο οι στροφές του ανεμιστήρα σου μεταβάλλονται ;;;Σε ψυγείο μένεις? Εκτός αν αναφέρεις delta temp και δεν το έγραψες 1
La_MoRt Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Κοίτα καλύτερα να του αλλάξεις τα φώτα στα τεστ βλέποντας αν το αποτέλεσμα είναι σωστό γιατί αν τον αφήσεις έτσι μπορεί κάποια στιγμή να έχεις κανένα θέμα, μπορεί βέβαια και όχι αλλά γνώμη μου είναι πως πρέπει να το δεις 2-3 ωρίτσες.
giorgosmcmc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Σε ψυγείο μένεις? Εκτός αν αναφέρεις delta temp και δεν το έγραψες Κανει και οικονομια, το καλοκαίρι έχει το pc για air condition, δύο σε ένα μία χαρά τον βρίσκω εγώ πάντως! Κοίτα καλύτερα να του αλλάξεις τα φώτα στα τεστ βλέποντας αν το αποτέλεσμα είναι σωστό γιατί αν τον αφήσεις έτσι μπορεί κάποια στιγμή να έχεις κανένα θέμα, μπορεί βέβαια και όχι αλλά γνώμη μου είναι πως πρέπει να το δεις 2-3 ωρίτσες. Όταν λες θέμα μπορεί να μου κάνει ζημιά-φθορα στη cpu ή απλά να μην είναι σταθερός λόγω του ρεύματος και να χρειαστεί να το αλλάξω απ τα bios?
La_MoRt Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Κανει και οικονομια, το καλοκαίρι έχει το pc για air condition, δύο σε ένα μία χαρά τον βρίσκω εγώ πάντως! Όταν λες θέμα μπορεί να μου κάνει ζημιά-φθορα στη cpu ή απλά να μην είναι σταθερός λόγω του ρεύματος και να χρειαστεί να το αλλάξω απ τα bios? Ζημιά με λιγότερο ρεύμα δε θα γίνει απλά θα σου πετάξει μπλε οθόνη αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένος. Σα ζημιά το βλέπω γιατί θα ψάχνεις να βρεις τι φταίει.
giorgosmcmc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Πάντως και ο ίδιος συμφορουμιτης που το πρότεινε εδω και εχει την ίδια μητρική & cpu με μένα δεν έχει κάποιο πρόβλημα και γενικά έχω διαβασει σε ξένα φορουμ και άλλοι να τα βάζουν χαμηλά τα Volt στο δικό μου cpu, είναι δηλαδή δοκιμασμένο δε νομιζω να έχω θέμα αλλά κάποια στιγμή μπορεί να του κάνω και κάνα τεστ
La_MoRt Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μην έχεις παράδειγμα του άλλους κάθε μηχάνημα μπορεί να χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις για να παίξει σωστά ακόμα και αν έχει το ίδιο HW. Μπορείς παρόμοια μηχανήματα να τα χρησιμοποιήσεις για να παρεις μια ιδέα αλλά αλλιώς θα παίξει σε σε΄να και αλλιώς σε κάποιον άλλον με ακριβώς το ίδιο HW.
giorgosmcmc Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Είναι φυσιολογικό που τώρα καλοκαίρι με το σύστημα της υπογραφής μου στη cpu έχω σταθερά 60-65 βαθμούς μετά από καμποση ώρα gaming? Εκτος απ το cpu cooler εχω έναν διακοσαρι πάνω, έναν μικρότερο πίσω που βγάζουν και έναν 200αρι μπροστινό που βαζει
KNSM Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Googlαρε ποσο πιανει ο επεξεργαστης σου γενικα σε gaming. Εμενα ο 8350 πανω 45-50 δεν πιανει με τιποτα αλλα, αλλο ο 8350 αλλο ο 6700k, απ'οτι ξερω οι intel εχουν υψηλοτερη safe θερμοκρασια. Για τους Amd FX η safe θερμοκρασια ειναι 62, οποτε ψαξε την safe θερμοκρασια σου και κοιταξε να εισαι αρκετα κατω γιατι τα περισσοτερα παιχνιδια ζοριζουν την gpu και οχι τον επεξεργαστη, εκτος απο καποιες εξαιρεσεις οπως τα παιχνιδια Arma π.χ. Edit: Με ενα προχειρο γκουγκλαρισμα βρηκα αυτο :http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2810472/cpu-temp-range-6700k.html Στο τριτο μνμ γραφει 80C Hot (100% Load)75C Warm70C Warm (Heavy Load)60C Norm50C Norm (Medium Load)40C Norm30C Cool (Idle) αρα στους 60-65 εισαι normal. 1
giorgosmcmc Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Υπάρχει περίπτωση να μειωσω τη ζωη του επεξεργαστή αν δε παίζει τουλάχιστον στους 50-60 και το ξεπερνάει όταν παίζω games?
KNSM Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Safe temperature για τους 6700κ ειναι οι 80 βαθμοι, απο εκει και πανω υπαρχει προβλημα και κινδυνος μειωσης της ζωης του επεξεργαστη, μεχρι 80 εισαι κομπλε και ο επεξεργαστης δουλευει μεσα στις θερμοκρασιες για τις οποιες ειναι σχεδιασμενος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα