Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι αλλα επεσες 7-8 βαθμους δεν ειναι λιγο..

οσο για τη θερμοκρασια μη σε ανυσηχει τοσο δεν ειναι τρομερα τα πραγματα να παθει κατι κλπ απλα νταξ ειναι ανεβασμενη και μπορουμε να την ριξουμε κιαλλο .... και αυτες που βλεπεις στο πραιμ δε θα της δεις ποτε σε παιχνιδι κλπ ..απλα ειναι το στρες τεστ τετοιο που ανεβαζει τοσο..

δυστηχως δε φενονται τα βολτ μονο...ειναι λιγο ποιο πανω απο το φωτο που τραβηξες to vcore..για δεστα μονος σου η τραβα ενα φωτο λιγο ποιο πανω να δουμε που πηγανε απο τα 1.360 που ηταν με το τουρμπο...

και αφου κανεις αυτο...οπως εισαι τωρα ανοιξε το καπακι το πλαινο και αστο ανοιχτο και ξανακανε οτι εκανες ..... να δουμε και το αιρφλοου αν θα πεξει ρολο μηπως συσορευεται η ζεστη μεσα .....

Λοιπον εκανα οτι μου ειπες, εκανα ξανα το τεστ του prime95 για ενα 5λεπτο μεχρι να χτυπησει 80 δηλαδη κλασικα οπως μου χτυπαει παντα στο πρωτο 5λεπτο οπου εκει το κλεινω σηνυθως για να μη καταπονω τη cpu, εχω ανεβασει screenshot απο HWmonitor & 2 screenshots απο afterburner οπου αριστερα ειναι η θερμοκρασια με το καπακι του case κλειστο και δεξια με ανοιχτο, η διαφορα ειναι απειροελαχιστη βασικα καμια θα ελεγα οπως βλεπεις και μονος σου, επισης μπορεις να δεις και τα volt, οι τιμες φαινοντε καθαρα max & min meat to test. Το test και ολες οι μετρησεις εγιναν με το turbo off.

Τι προτεινεις σαν επομενο βημα, επανατοποθετηση-προσθεση ανεμιστηρα επανω οπως ειχες πει ή μπορουμε να κανουμε και κατι πιο απλο να τη ριξουμε λιγο ακομα τη θερμοκρασια οπως ειναι τωρα?

ΥΓ: Παντως λιγο gta v που εβαλα να παιξω στο offline με ρυθμησεις σχεδον ολα στα ultra-very high 1080p με απενεργοποιημενα τα advance graphics  οι θερμοκρασια ηταν τραγικη, μετα απο κανα 15λεπτο σταθερα στα 68-70 οση ωρα συνεχιζα να παιζω και με turbo off.

EDIT: Δοκιμασα να κανω και κατι αλλο το οποιο εριξε κατα πολυ τη θερμοκρασια μου, εκανα ακριβως αυτο που περιγραφει εδω ο τυπος, δηλαδη απ το πινακα ελεγχου ρυθμησα τη μεγιστη αποδοση επεξεργαστη απλα αντι για 80% που το εκανε αυτος στο 90% και πραγματικα επεσε η θερμοκρασια μου ενω επαιζα εκει που ειχα στο gta v 68-70 βαθμους τωρα εχω 60 με 65, επεσε μερικους βαθμους κατω. 

Απλα θα ηθελα να μου πεις αν το οτι το πηγα στο 80% μπορει να επηρεασει την αποδοση του pc σε gaming, ειναι φυσιολογικο που το usage της cpu κατα το gaming ειναι 30%-45% αν και χωρις αυτη τη ρυθμηση παλι καπου εκει ηταν, στο mad max ειναι 35 με 45 usage στη cpu και 95% με 100% usage στη gpu

post-391493-0-06271000-1465170556_thumb.png

post-391493-0-46813000-1465170560_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

λοιπον καταρχας με το τουμπο κλειστο οπως ειπαμε..εχεις πεσει 7 βαθμους .... και επισης απο 1.360 τα βολτ σου τωρα μαξ ειναι 1.312..

το οποιο ειναι βελτιωση...

οσο για αυτο που εχεις κανει ειναι οτι στην ουσια δεν αφηνεις να παει μαξ συχνοτητα ο επεξεργαστης στα 4000 και μενει ποιο κατω οποτε και τα βολτ ειναι ποιο κατω..οποτε και η θερμοκρασια ειναι ποιο κατω...

αλλα το θεμα ειναι με τη μαξ συχνοτητα να εχεις χαμηλωτερη θερμοκρασια...

και ναι πεφτει η αποδοση ..οχι τραγικα οκ αλλα δεν ειναι λυση...

η σωστη λυση για καποιον που γνωριζει πεντε πραγματα ειναι να πας και να βαλεις manual τα βολτ σου κατω απο 1.312 που ειναι τωρα στο μαξ...

φαντασου οτι τα 0.050 που επεσε απο το τουρμπο μπουστ σου δωσαν 7 βαθμους...ποσο μαλλον αν πεσει κατο απο 1.300

αλλα το θεμα ειναι οτι επειδη δεν εχω ι7 6700κ δε γνωριζω ποσο χαμηλα μπορουν να φτασουν τα βολτ και να ειναι σταθερος...

μπορεις ειτε να το ψαξεις απο αλλους με παρομοια πραγματα ...η να πειραματιστης μονος σου...κατεβαζοντας ελαφρα τα βολτ 0,025 καθε φορα μεχρι να μην ειναι σταθερος η να μην ανοιγει ας πουμε.. ...οποτε ξαναδινεις 0,025 ποιο πανω και εισαι κομπλε....

τη συχνοτητα πηγαινε βαλτη παλι 100% δεν ειναι η σωστη λυση αυτη...

δλδ με λιγα λογια γιατι ισως σε μπερδεψα με ολα αυτα....αμα βαλεις π.χ τα βολτ  1,250 και ανοιγει και ειναι κομπλε...θα δεις αλλους 7-10 βαθμους κατω σε φαση...

καλα με 1,200 θα δεις τρελη διαφορα..αλλα δε ξερω αν ειναι αρκετο...φυσικα δε παθαινει τπτ να δοκιμασεις...

αν σε περιπτωση δεν ανοιγει τπτ κλειστο λιγο ξαναανοιξετο μια δυο φορες να παρει τα default και ξαναβαζεις ποιο πανω ελαφρα...στη χειροτερη αν δε ανοιγει βγαζεις τι μπαταρια και τι ξαναβαζεις...

λοιπον το εψαξα και λιγο φυσικα δεν ειναι ολοι οι επεξεργαστες ιδιοι αλλα τεσπα οι τιμες που αναφεροντε και σε ασυς μητρικες λογω οτι το αυτοματο ειναι υπερβολικο που εχουν...

ειναι γυρω στα 1.200 με 1,225 .... και ειναι σταθερος σε στοκ συχνοτητες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλά θέλω να μου πεις αν θα υπάρξει περίπτωση να παθει κάποια ζημιά ή να πέσει η επίδοση του pc σε βαρυα games αν κατεβασω τα Volt.

Ή μητρική μου στα bios έχει μια επιλογη για voltage (cpu core/catche voltage) αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο, αλλά επειδή δε τα γνωρίζω καθόλου αυτά και με φοβίζουν λίγο σε φάση μη κάνω κάτι που δε πρεπει πιο να ρυθμισω από τα δύο, cpu core Voltage overide ή dram Voltage? (Αν υποθέσω ότι είμαι στη σωστή ρύθμιση για τα Volt) Και το cpu core/catch Voltage στο manual σωστά?

Επισης μου βγαζει ενα μηνημα απο πανω οτι πρεπει να εχω ενεργοποιημενο το ov cpu jumper, ολα αυτα μου φαινοντε κινεζικα :/

Το θεμα ειναι οτι αυτο το ov jumper νομιζω οτι το εχω δει γραμμενο σε καποιο button πανω στη μητρικη αυτο το διακοπτακη που ειχα αναφερει, αλλα η μητρικη μου εχει 1-2 διακοπτακια που δεν ξερω ουτε τι κανουν ουτε τι ειναι και δε μπορω να βγαλω ακρη απο το επισημο site ειμαι παντελως ασχετος με αυτα δηστυχως :/

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι κανουν αυτοι οι 2 διακοπτες πανω στη μητρικη πλακετα και πια η λειτουργεια τους, ο ενας νομιζω γραφει TPU ο αλλος δε θυμαμαι, να δεις που εκει κατι εχω πειραξει και εχω τετοιες θερμοκρασιες αντε τωρα να βγαλω ακρη τιειναι τι :o

καπου διαβασα πως καταναλωνει πολυ λιγοτερο ρευμα αν τους ενεργοποιησεις ή κατι τετοιο αλλα ολα στο περιπου για τιποτα δεν ειμαι σιγουρος

EDIT: Με μια προχειρη ματια στη μητρικη μου βλεπω μια περιεργη υποδοχη που γραφει OV με ενα πινακι διπλα, ενα διακοπτη TPU με I & II  ο οποιος σε εμενα ειναι στο I και αλο ενα διακοπτη που γραφει EZ_XMP αλλα δε διευκρινιζει αν ειναι on ή off, EPU διακοπτη παντως δεν ειδα αν και περιεργο γιατι διαβασα οτι πρεπει να υπαρχει καπου στη μητρικη μου

post-391493-0-39516100-1465225639_thumb.jpg

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

να παθει ζημια η να πεσει η αποδοση του στα παιχνιδια δεν πεζει..αν βαλεις μονο το vcore ποιο κατω ...ισα ισα θα πεσουν οι θερμοκρασιες... τωρα τα υπολοιπα που λες δεν εχω ιδεα τι ειναι δεν εχω τετοια μητρικη...

οσο για το που ειναι το vcore .. βαλε τη μητρικη σου στο utube και δες κανα βιντεακι πως κανουν οβερκλοκ κλπ...και θα δεις που ειναι τα βολτ που σου λεω...

τωρα το βιος πρεπει να στα εχει στο αυτοματο στα 1.312....

θα πας εκει και θα βαλεις ας πουμε για αρχη 1.275 .... και αμα εισαι κομπλε αν θες κατεβαζεις λιγο ακομα π.χ στα 1.250...

Δημοσ.

Aν καταλαβα καλα παντως μαις και ξανακοιταξα το screenshot μου αυτο το OV (over voltage) οπως λεει λογικα θελει να το κανεις On μονο για τη λειτουργεια ''extreme over voltage'' οποτε λογικα δε θα εχω θεμα να ρυθμισω τωρα οπως ειναι τα volt που θελω απο κατω, αν και μου κανει περιεργο πως διπλα αν ειδες το screenshot γραφει ηδη ''1280'' πως ειναι δυνατον εφοσον τα εχω δει να ανεβαινουν και παραπανω?

Δημοσ.

Aν καταλαβα καλα παντως μαις και ξανακοιταξα το screenshot μου αυτο το OV (over voltage) οπως λεει λογικα θελει να το κανεις On μονο για τη λειτουργεια ''extreme over voltage'' οποτε λογικα δε θα εχω θεμα να ρυθμισω τωρα οπως ειναι τα volt που θελω απο κατω, αν και μου κανει περιεργο πως διπλα αν ειδες το screenshot γραφει ηδη ''1280'' πως ειναι δυνατον εφοσον τα εχω δει να ανεβαινουν και παραπανω?

για το οβερ βολτατζ συμφωνω ετσι λεει...

λοιπον απο οσα καταλαβα απο το βιντεο τελικα μαλλον αυτο ειναι το cpu core/cache voltage ...

ριξε μια ματια να δεις τι λεει εχει αρκετες πληροφοριες για το βιος σου ..θα μαθεις διαφορα πραγματα να εχεις υποψην σου....μη πολυπειραζεις τπτ φυσικα που δεν γνωριζεις αλλα οκ ετσι πληροφοριακα..

τωρα τα βολτ που ειναι 1,280 ειναι γιατι εχεις βαλει το 80% μαξ στη συχνοτητα που πηγες και εβαλες απο της επιλογες ενεργειας...λογικα αν το βαλεις πισω στο 100% θα παει στα 1,312 που βλεπαμε...

https://www.youtube.com/watch?v=4axNLL3X4_Y

• Like 1
Δημοσ.

Για να ειμαι σιγουρος καλου κακου εχω ποσταρει σε καποιο αλλο τοπικ να μου πει και καποιος που εχει τη συγκεκριμενη μητρικη να μου πει πως δουλευει σε πρωτη φαση γιατι πραγματικα ειναι η πιο πολυπλοκη μητρικη που εχω δει ποτε εχει 3-4 διακοπτες πανω δεν νομιζω να βγαλω ποτε ακρη μονος μου και ειδικα μεσα απ τα bios οποτε το αφηνω για την ωρα ετσι και βλεπουμε για να μη κανω καμια ανοησια πανω στην ασχετοσυνη μου και μετα μεινω και χωρις pc, ευχαριστω πολυ παντως και παλι για τη βοηθεια!

• Like 1
Δημοσ.

Για να ειμαι σιγουρος καλου κακου εχω ποσταρει σε καποιο αλλο τοπικ να μου πει και καποιος που εχει τη συγκεκριμενη μητρικη να μου πει πως δουλευει σε πρωτη φαση γιατι πραγματικα ειναι η πιο πολυπλοκη μητρικη που εχω δει ποτε εχει 3-4 διακοπτες πανω δεν νομιζω να βγαλω ποτε ακρη μονος μου και ειδικα μεσα απ τα bios οποτε το αφηνω για την ωρα ετσι και βλεπουμε για να μη κανω καμια ανοησια πανω στην ασχετοσυνη μου και μετα μεινω και χωρις pc, ευχαριστω πολυ παντως και παλι για τη βοηθεια!

τπτ νασαι καλα...εχω κανει και επεξεργασια σε αυτα που σου ελεγα εβαλα και βιντεο αν δε το ειδες ριξε μια ματια...

εχει πολλες πληροφοριες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα το μονο καλο ειναι πως οτι και να κανω θα χαμηλωσω και δε θα ανεβασω οποτε δε νομζιω να προκληθει ζημια, anyway θα τσεκαρω το βιντεο γιατι οντως φαινετε πολυ χρησιμο! Να σαι καλα φιλε μου!

edit: Περιεργο παντως ακομα και τωρα που επανεφρα στο 100% τη μεγιστη χρηση της cpu παλι 1280v γραφει στα bios κατι που φυσικα δεν ισχυει γιατι τα ξεπερναω κανονικοτατα στο HWmonitor αλλα και στο βιντεο που ειδα εκει απο οτι καταλαβα ειναι η λειτουργεια δεν ξερω γιατι ομως γραφει 1280 :/

Λοιπον το εβαλα στο 1250 ο υπολογιστης ανοιξε μια χαρα αλλα το θεμα ειναι πως δε παει πιο πανω οντως το vcore αλλα ουτε και πιο κατω! Και το ερωτημα ειναι, ειναι καλο να μενει συνεχεια στα 1250 volt ακομα και σε idle γιατι οταν το εχω στο auto μπορει να το δω και 0.850 σε idle που ειναι πολυ πιο χαμηλα, ο μονος προβληματισμος μου :/

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί εξ αρχής δε πείραξες το ρεύμα της αφού έχεις και K επεξεργαστή. Για μένα άνοιξε και το turbo boost και κατέβασε όσο σε παίρνει το ρεύμα και θα είσαι απόλυτα οκ, αν όχι τότε δεν έχει πατήσει η 212 καλά η οποία δε θα έπρεπε να κουνιέται αν κουνιέται δεν είναι σωστά τοποθετημένη.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί εξ αρχής δε πείραξες το ρεύμα της αφού έχεις και K επεξεργαστή. Για μένα άνοιξε και το turbo boost και κατέβασε όσο σε παίρνει το ρεύμα και θα είσαι απόλυτα οκ, αν όχι τότε δεν έχει πατήσει η 212 καλά η οποία δε θα έπρεπε να κουνιέται αν κουνιέται δεν είναι σωστά τοποθετημένη.

Όταν λες το ρεύμα τι εννοείς? Γιατί εγώ τα maximum Volt τα κατέβασα αλλά όπως είπα και πάνω τι να το κάνω εφόσον δε χαμηλώνουν σε idle

Δημοσ.

σε idle δε θα χαμηλώσουν και δε σε νοιάζει σκοπός είναι να χαμηλώσουν όταν ο επεξεργαστής βρίσκεται σε full κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά δε ξέρω αν είναι καλό να δουλεύει 24ωρα ξέρω γω αν τον έχω ανοιχτό μονίμως με τα Volt που θα δούλευε και σε πλήρως φορτίο :/

Δημοσ.

Όλες οι μητρικές τραβάνε περισσότερο από όσο θέλει κανονικά ένας επεξεργαστής για να λειτουργήσει για να έχουν αέρα. Μπορείς να το πειράξεις αλλά θέλει δοκιμές με κανένα prime95 να τσεκάρεις που βρίσκεσαι και αν ο υπολογιστής κατεβάζοντας το ρεύμα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Απλά δε ξέρω αν είναι καλό να δουλεύει 24ωρα ξέρω γω αν τον έχω ανοιχτό μονίμως με τα Volt που θα δούλευε και σε πλήρως φορτίο :/

ναι ρε συ δε τρεχει τπτ σιγα... μπορεις να το κανεις να παει και ποιο χαμηλα αναλογως ποσο χρηση και συχνοτητα εχει κλπ..

αλλα τωρα δε ξερω για τι μητρικη σου να σου πω ακριβως και θελει ψαξιμο..

παντως δοκιμασε να πας και ποιο κατω ακομα ...βαλε 1.225 π.χ ....

και χωσε μετα κανα πραιμ να δεις αν ειναι σταθερο και τι θερμοκρασιες θα πιασεις κλπ...

εκει που γινοταν "ζημια" ηταν που δουλευε 1.360 χωρις λογο...

τωρα οσο ποιο κατω πας τοσο καλυτερα..απλα νταξ εχει οριο που δουλευει οκ δε θα ανοιξει με 1.050 ξερωγω...

αλλα εως 1.200 πεζει να ανοιγει κομπλε..και θα ειναι τρελη διαφορα σε θερμοκρασιες απο οτι εισουν πριν...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...