Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαχαχα

Και κατι αλλο, ποση ωρα να το τρεξω το prime 95 για να βγαλω ενα συμπερασμα με τις θερμοκρασιες?

Μηπως σταματαει απο μονο του μετα απο καποια λεπτα?

Οχι δεν σταματαει μονο του.Τρεξτο 15 λεπτα,φτανει δεν αξιζει να καταπονεις το μηχανημα σου κατακαλοκαιρο.

Την πιεση που θα εχει αυτα τα 15 λεπτα δεν θα την εχει ποτε σε καθημερινη χρηση.

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οχι δεν σταματαει μονο του.Τρεξτο 15 λεπτα,φτανει δεν αξιζει να καταπονεις το μηχανημα σου κατακαλοκαιρο.

Την πιεση που θα εχει αυτα τα 15 λεπτα δεν θα την εχει ποτε σε καθημερινη χρηση.

Ωραια καποια στιγμη θα το δοκιμασω αν και τωρα προς το παρων το αφηνω ετσι γιατι σε gaming δεν εχω τρελες θερμοκρασιες εκει γυρω στο 50-60 σε κανα 15λεπτο που δοκιμασα παλι αλλα καποια στιγμη θα το κανω και το τεστ να ξεκαθαρισει ακομα καλυτερα να δω αν φτασει στους 70

Δημοσ.

Εκανα ενα torture test με τις προεπιλεγμενες ρυθμησεις σημερα γυρω στις 8 το πρωι για 5 λεπτα δεν τολμησα να το αφησω παραπανω γιατι φοβηθηκα μη παρει φωτια ο επεξεργαστης, σε ολη τη διαρκεια σχεδον ενω κυμενοταν γυρω στο 70-73 σε καποια φαση ανεβαινει στο 87 και δεν ελεγε να πεσει και εκει πατησα stop, σας ανεβαζω και το log file να τσεκαρετε, προφανως δεν μπορει να ειναι νορμαλ αυτο σωστα?

Λετε να εκανα ζημια στον επεξεργαστη που αφησα να ανεβει τοσο πολυ η θερμοκρασια? :/

Εδω εχω ανεβασει το log file

Να σημειωσω πως ολα τα εχω σε default οπως και το turbo mode στο on οπως ειναι στη προεπιλογη

Ανεβαζω και ενα screenshot απο HWmonitor σε idle οπου οι θερμοκρασιες ειναι πολυ normal

post-391493-0-81051600-1465106725_thumb.png

post-391493-0-44956900-1465107465_thumb.png

Δημοσ.

οχι δε παθαινει τπτ μην σε ανυσηχει αυτο..

και ναι και παλι ανεβασμενες ειναι και θα παραμεινουν αφου δε φενεται να κανεις τπτ

για να λυσεις το θεμα παρα ψαχνεσαι με διαφορα χωρις λογο....

Δημοσ.

Οποτε το μονο που μενει ειναι επανατοποθετηση ή αλλαγη-προσθετη ψυκτρα, σκεφτομαι να την αντικαταστησω με υδροψυξη απευθειας πανω στον επεξεργαστη, μπορεις να μου πεις πια ειναι η καλυτερη υδροψυξη που κυκλοφορει στα 100-120 ευρω?

Σκεφτομαι να βαλω μια καλη υδροψυξη και να ησυχασω μια και καλη, εχω ακουσει για αυτην καλα λογια αλλα δεν ξερω αν χωραει στο case μου, υπαρχει καποιο site που μετραει θερμοκρασιες να δω πια ψυκτρα δινει πιο χαμηλα σε full load?

Δημοσ.

Οποτε το μονο που μενει ειναι επανατοποθετηση ή αλλαγη-προσθετη ψυκτρα, σκεφτομαι να την αντικαταστησω με υδροψυξη απευθειας πανω στον επεξεργαστη, μπορεις να μου πεις πια ειναι η καλυτερη υδροψυξη που κυκλοφορει στα 100-120 ευρω?

Σκεφτομαι να βαλω μια καλη υδροψυξη και να ησυχασω μια και καλη, εχω ακουσει για αυτην καλα λογια αλλα δεν ξερω αν χωραει στο case μου, υπαρχει καποιο site που μετραει θερμοκρασιες να δω πια ψυκτρα δινει πιο χαμηλα σε full load?

ρε αγορινα γιατι πας αλλου για αλλου ? δε σε καταλαβενω..λες και μιλαω στον αερα...

ειπαμε κλεινεις το τουρμπο μπουστ καταρχας... και μπες δοκιμασε παλι με πραιμ και ανοιχτο το μονιτορ να δουμε θερμοκρασιες και βολτ που βρισκονται...

και επισης θα βοηθηση και ενας ανεμιστηρας πανω που σου εχω προτεινει ηδη στο αλλο ποστ...

αν δεν ειναι αρκετα αυτα θα το δουμε περαιτερο μπορουμε να κανουμε και αλλα πραγματα εως οτου φτασουμε και στην επανατοποθετηση της ψυχτρας μπας και..

υδροψυξη δε χρειαζεσαι ειναι περιτη..

• Like 2
Δημοσ.

Εκανα ξανα το τεστ χωρις το turbo, σαφως καλυτερες θερμοκρασιες αλλα οχι οσο θα περιμενα, σε ολη τη διαρκεια των 6-7 λεπτων που το ετρεχα ηταν σχεδον 65-70 βαθμους προς το τελος που πλησιαζε παλι τα 80 το εκλεισα φυσικα.

http://www.filedropper.com/hardwaremonitoring_1

Με παραξενευει παντως γιατι η ψυκτρα φαινετε να εχει μπει καλα δεν ειναι ξεχαρβαλωμενη ή κατι τετοιο οπως ειναι τωρα πανω κουμπωμενη και μου κανει εντυπωση ολο αυτο γι αυτο το ψαχνω τοσο :/

post-391493-0-76323600-1465110361_thumb.png

post-391493-0-67320500-1465110369_thumb.png

Δημοσ.

Εκανα ξανα το τεστ χωρις το turbo, σαφως καλυτερες θερμοκρασιες αλλα οχι οσο θα περιμενα, σε ολη τη διαρκεια των 6-7 λεπτων που το ετρεχα ηταν σχεδον 65-70 βαθμους προς το τελος που πλησιαζε παλι τα 80 το εκλεισα φυσικα.

http://www.filedropper.com/hardwaremonitoring_1

ναι αλλα επεσες 7-8 βαθμους δεν ειναι λιγο..

οσο για τη θερμοκρασια μη σε ανυσηχει τοσο δεν ειναι τρομερα τα πραγματα να παθει κατι κλπ απλα νταξ ειναι ανεβασμενη και μπορουμε να την ριξουμε κιαλλο .... και αυτες που βλεπεις στο πραιμ δε θα της δεις ποτε σε παιχνιδι κλπ ..απλα ειναι το στρες τεστ τετοιο που ανεβαζει τοσο..

δυστηχως δε φενονται τα βολτ μονο...ειναι λιγο ποιο πανω απο το φωτο που τραβηξες to vcore..για δεστα μονος σου η τραβα ενα φωτο λιγο ποιο πανω να δουμε που πηγανε απο τα 1.360 που ηταν με το τουρμπο...

και αφου κανεις αυτο...οπως εισαι τωρα ανοιξε το καπακι το πλαινο και αστο ανοιχτο και ξανακανε οτι εκανες ..... να δουμε και το αιρφλοου αν θα πεξει ρολο μηπως συσορευεται η ζεστη μεσα .....

Δημοσ.

Τα voltage σε idle χωρις τιποτα ανοιχτο ουτε browser μονο επιφανεια εργασιας ειναι παρακατω αλλα ανοιξα εκ νεου το μονιτορ δεν εχει καμια σχεση με το test, θα κανω οσα ειπες πιο πανω και θα ποσταρω καποια στιγμη αλλα οχι τωρα γιατι δεν εχω χρονο, ευχαριστω πολυ παντως για τη πολυτιμη βοηθεια!

edit: κατι αλλο που θημηθηκα η μητρικη μου εχει ενα μικρο διακοπτακι και νομιζω το εχω πειραξει δεν ξερω τι κανει και δε θυμαμαι καλα που ακριβως βρισκετε πανω στη μητρικη αλλα οταν τον εστηνα σιγουρα υπαρχει καπου πανω 

post-391493-0-92381700-1465111717_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Τα voltage σε idle χωρις τιποτα ανοιχτο ουτε browser μονο επιφανεια εργασιας ειναι παρακατω αλλα ανοιξα εκ νεου το μονιτορ δεν εχει καμια σχεση με το test, θα κανω οσα ειπες πιο πανω και θα ποσταρω καποια στιγμη αλλα οχι τωρα γιατι δεν εχω χρονο, ευχαριστω πολυ παντως για τη πολυτιμη βοηθεια!

edit: κατι αλλο που θημηθηκα η μητρικη μου εχει ενα μικρο διακοπτακι και νομιζω το εχω πειραξει δεν ξερω τι κανει και δε θυμαμαι καλα που ακριβως βρισκετε πανω στη μητρικη αλλα οταν τον εστηνα σιγουρα υπαρχει καπου πανω 

αυτο δε με βοηθαει γιατι ειναι πεσμενη η συχνοτητα το θεμα ειναι να δουμε αυτα τα βολτ οταν ειναι στα 4000 δλδ η με πραιμ η με χρηση κλπ...τεσπα καντα οταν εχεις χρονο...

και δες και με ανοιχτο καπακι..αν πεσει και αλλο και απο εκει νομιζω θα εισαι οκ με ενα ανεμιστηρα ...οποτε δε χρειαζεται να το πεδεψουμε παραπανω το θεμα...

και ακομα και ετσι να μεινεις πλεον χωρις το τουρμπο παλι οκ θα εισαι λογικα στο παιχνιδι δε θα παει πανω απο 65 βαθμους με τπτ....

α και οπως ειπα αμα θες κλεισε και την ενσωματομενη καρτα γραφικων ..κοβει και απο εκει 2-3 βαθμους...

• Like 1
Δημοσ.

Την ενσωματωμένη για να καταλάβω πως ακριβώς τη κλείνεις? Στα bios το έχω στο auto και έχω κάνει uninstall με DDU ότι drivers υπάρχουν της ενσωματωμενης αλλά δε το έκανα σε safe mode..

Επισκέπτης
Δημοσ.

που σαι παιδί χεχεχε πίασε μια χωριάτικη και ψωμιά :-ρ

Α βάλε και χειροκίνητα 1.2 volt που προβλέπει η ιντελ για τον επεξεργαστάκο σου με το τουρμπο απενεργοποιημένο

και καλό καλοκάιρι :-)

ΥΓ

πάιξε με τις τάσεις (μέχρι εκεί που δε βλέπεις κολλήματα-επανεκινήσεις) και κάτω απο 1.2v ! 

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από εμένα.Έχω κι εγώ τον ίδιο επεξεργαστή (με corsair H100 GTX) κι οι θερμοκρασίες σου είναι εξωπραγματικές...Το χειμώνα είχα σε idle περίπου 16-17 βαθμούς και με χρήση έφτανα maximum 25-26 και τώρα που ζέστανε ο καιρός έχω σε idle 26 και με χρήση έχω φτάσει maximum 45 μια δυο φορές συνήθως είμαι γύρο στους 40. Κάτι λίγο χαζό αλλά δεν διάβασα να έχει αναφερθεί. Κάτω από φορτίο οι στροφές του ανεμιστήρα σου μεταβάλλονται ;;;

Δημοσ.

Την ενσωματωμένη για να καταλάβω πως ακριβώς τη κλείνεις? Στα bios το έχω στο auto και έχω κάνει uninstall με DDU ότι drivers υπάρχουν της ενσωματωμενης αλλά δε το έκανα σε safe mode..

στο βιος θα βρεις που ειναι και την κανεις disable γραφει onboard graphics.....οπως εκανες και το τουρμπο μπουστ...

και συμφωνω με τα βολτ που λενε παραπανω..αλλα πρωτα ας τσεκαρουμε οσα σου ειπα..να δουμε ποσο χαμηλοτερα θα πεσεις

μετα απο ολα αυτα...

και αν θες μετα μπορεις να πεσεις και αλλο με το να βαλεις manual τα βολτ ποιο κατω...αλλα τεσπα αστο για αργοτερα αυτο ..και αν...

Καλησπέρα κι από εμένα.Έχω κι εγώ τον ίδιο επεξεργαστή (με corsair H100 GTX) κι οι θερμοκρασίες σου είναι εξωπραγματικές...Το χειμώνα είχα σε idle περίπου 16-17 βαθμούς και με χρήση έφτανα maximum 25-26 και τώρα που ζέστανε ο καιρός έχω σε idle 26 και με χρήση έχω φτάσει maximum 45 μια δυο φορές συνήθως είμαι γύρο στους 40. Κάτι λίγο χαζό αλλά δεν διάβασα να έχει αναφερθεί. Κάτω από φορτίο οι στροφές του ανεμιστήρα σου μεταβάλλονται ;;;

της τσεκαρα εγω σε αυτα που ανεβασε παει και 1500στροφες του επεξεργαστη μαξ δλδ..οποτε δουλευει κανονικα ...και η συγκριση σου φιλε μου δε κολαει ....μιλας για υδροψυξη 140ε χειμωνιατικο με ψυχτρα 40ε καλοκαιρι..

+ τα παραπανω που εχω αναφερει που προσθετουν θερμοτητα...

Δημοσ.

Δες τι έγραψες και επαναδιατυπωσε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...