Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φυσιολογικη λειτουργια το τουρμπο μπουστ ? με τα βολτ στο αυτοματο ? για να παρει τι ? 200mhz παραπανω και τα ρευματα στο θεο...

οσο για το οβερκλοκ ειναι ηδη στα 4 και αν και δεν ειναι η ιδανικοτερη ψυχτρα για οβερκλοκ τεσπα αν κανει και οταν κανει..

θα κανει με μανουαλ τα ρευματα οχι με αυτοματα...

Δηλαδη θα φοβαται να εχει το cpu να τρεχει default? Καποιο λαθος εχει κανει στην εγκατασταση του cooler μαλλον.

Τι λεει ο απο πανω,χτυπησαν οι ζεστες? :)

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδη θα φοβαται να εχει το cpu να τρεχει default? Καποιο λαθος εχει κανει στην εγκατασταση του cooler μαλλον.

Τι λεει ο απο πανω,χτυπησαν οι ζεστες? :)

δεν ειναι θεμα φοβου και 70 βαθμους που παει δεν εχει θεμα ο επεξεργαστης..απλα ειναι πολυ με αυτη τη ψυχτρα..και το προκαλουν συνδιαστικα ολα μαζι και "ισως τελευταιο η εγκατασταση της ψυχτρας"

ολοι οι επεξεργαστες στο αυτοματο εχουν παραπανω βολτ απο οτι χρειαζονται..και με το τουρμπο μπουστ ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα.... αυτα προσθετουν θερμοτητα ας πουμε 6 βαθμους...βαλε και 2-3 απο την ενσωματομενη παμε στα 9

βαλε οτι λειπει και ο ανεμιστηρας ο πανω παμε στα 10+

και ιδου οι 70 βαθμοι.... + το καλοκαιρι και με μια ψυχτρα καλη μεν οκ αλλα δεν ειναι και για τρελλα πραγματα γιατι μιλαμε για ι7 στα 4000....4200 με το μπουστ...

καλο βραδυ απο εμενα η συνεχεια αυριο...

Δημοσ.
Λοιπον για να εχετε μια πιο ξεκαθαρη εικονα και να μου πειτε τη γνωμη σας εκανα stream 2 βιντεακια με το arkham knight, επειδη εγω δε βγαζω ακρη δειτε τις μετρησεις οσο φαινετε δηλαδη να μου πειτε κατα ποσο ειναι νορμαλ ή οχι και αν θα πρεπει να ανησυχισω για κατι, το προηγουμενο game που ανεφερα πιο πανω το διεγραψα γιατι ηταν σαπιο μεσα στα κρασαρισματα κτλπ.. παρακατω τα βιντεο μαζι με ενα screenshot με τα graphics settings.. Στο πρωτο βιντεο απ το 0.45 φαινετε καπως πιο καθαρα που φευγουν αυτες οι μ....κιες απο την οθονη..

Επισης να επισημανω πως η ψυκτρα μου ειναι η hyper 212 και οι μονες ρυθμησεις που εχω πειραξει σε ανεμιστηρες ειναι της gpu μεσω του afterburner

EDIT: Ολες οι παραπανω ρυθμησεις με turbo boost on(υποθετω), επισης οχι δεν σκοπευω να κανω ποτε στη ζωη μου overlocking που ειπωθηκε πιο πανω, δειτε τα βιντεο σε 1080p γιατι μετα βιας φαινοντε οι μετρησεις πανω αριστερα

post-391493-0-06128400-1464993428_thumb.png

Δημοσ.

Οι θερμοκρασιες ειναι ανεβασμενες αλλα οχι σε βαθμο που να ειναι επικινδυνος,ομως ειναι καπως υπερβολικοι. Εισαι 100%σιγουρος οτι εχεις βαλει το cpu cooler σωστα?

Δημοσ.

Μου την εκανε καποιος γνωστος μου τη τοποθετηση ενω ειμουν μπροστα, απλα και ο ιδιος μιας και εχει μια σχετικη εμπειρια απο τετοια διαπιστωσε πως ειναι πολλυ περιεργη ψυκτρα η συγκεκριμενη στη τοποθετηση, σε καποια φαση τα ποδαρακια σαν να μη παταγανε καλα για ελαχιστα αλλα στη πορεια διαπιστωσαμε πως δεν ηταν κατι μιας και δεν ειχε λογικη τη στιγμη που οι βιδες ειχαν βιδωσει στο τερμα δεν εσφιγγε αλλο οσο και αν προσπαθησε αρα συμπεραναμε πως αυτο το οτι κουνιοταν λιγακι απο τη μια πλευρα δεν ηταν κατι.. απο την αλλη δεν παιρνω και ορκο αλλα αν φτασει σε επικινδινο βαθμο τη ξηλωνω και βαζω στη θεση της μια τετοια (αν χωρεσει) και τελειωνει εκει το πραγμα απ το να ζω με το φοβο ή να καθομε να απενεργοποιω default λειτουργειες (turbo boost κτλπ)

Δημοσ.

λοιπον κατι τελευταιο να παω νανι...επειδη ειδα πεζεις το μπατμαν ..καταρχας ανοιξε τα σεττινγκς απο κατω που εχεις κλειστα...

δευτερον βαλε vsync  και τριτον μπες στο ινι του παιχνιδιου και κλεισε το blur ....

και οπως ειπα κλεισε και το τουρμπο μπουστ για αρχη ευκολο ειναι δεν ειναι τπτ...

και βαλε και ενα ανεμιστηρα πανω 20αρι να βγαζει ..

και τα ξαναλεμε...καληνυχτα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ε βεβαια με 1.360 πως να μη βραζει ο αμοιρος...

καπακι κλεισιμο για αρχη το τουρμπο μπουστ... και ξαναποσταρε τα ιδια .....

βασικα μονο απο το cpuz μετα...το τασκ μανατζερ δε χρειαζεται παλι απλα ηθελα να δω συχνοτητα στα χαμηλα του..

Οντως μου φαινοντε παρα πολλα τα νηματα :/ πως γινετε να μειωσω τον αριθμο τους να κλεισω καποια που δε χρειαζοντε ξερω γω? Υποψιαζομε οτι μπορει να φταιει και αυτο :/

Παιδια ειχατε δικιο καμια σχεση με το turbo mode off, με το που το απενεργοποιησα οι θερμοκρασια της CPU επεσε κατακορυφα! Εκει που επιανε 60-71 με το turbo mode off παιζει στα 48-60 και γενικως δυσκολα το ειδα να παει πανω απο 60 στο batman που εκανα τις δοκιμες στο ιδιο 5λεπτο που επαιξα και πριν που ειχα τις ψηλες θερμοκρασιες,  φυσικα και θα το αφησω off εφοσον το pc τρεχει το ιδιο γρηγορα με πριν σε ολα και απ τη στιγμη που δεν εχω σκοπο να κανω ποτε στη ζωη μου overlock.

Επισης η θερμοκρασια δωματιου μου τωρα στις 3:00 το βραδυ ειναι 25-26 βαθμους και το λεω με καθε επιφυλαξη γιατι ηταν πολυ προχειρος ο τροπος που τη μετρησα, παντως το δωματιο μου γενικα ειναι αρκετα ζεστο το καλοκαιρι

Σας δινω ολες αυτες τις πληροφοριες μηπως μπορεσετε να βγαλετε καποια ακρη σχετικα με το αν ηταν φυσιολογικο ή οχι που ειχα τοσο μεγαλες θερμοκρασιες με το turbo mode ενεργοποιημενο πριν ή αν εφταιγε καποιος εξωγενης παραγοντας οπως το οτι εχω αρκετα ζεστο δωματιο κτλπ..

Παραθετω και καποια screenshot απο HWmonitor με τις θερμοκρασιες μου σε idle.

EDIT: Μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερα να φερω τις θερμοκρασιες στα ισια τους :) 

Πιστευω πως το προβλημα ηταν οτι δεν ειχα ανανεωσει τα bios στη μητρικη μου, εκανα update τα bios στη τελευταια εκδοση (1801) απο την (1302) που ηταν και δοκιμασα παλι στο batman arkam knight να τσεκαρω μετρησεις και με λειτουργεια turbo mode παρακαλω 47-55 βαθμους και σπανιοτατα να πηγαινα 60, ε καπου εκει ημουν και ελαχιστα πιο κατω και με turbo mode off(48-55), συμπερασμα πολυ πιθανον οι υψηλες θερμοκρασιες που ειχα πριν να οφειλονταν στο οτι ειχα παλια εκδοση του bios χωρις ομως να το λεω με σιγουρια γιατι οτι τεστ εκανα ηταν στο 5λεπτο-10λεπτο αλλα στα ιδια λεπτα στην αρχη ειχα πολυ πιο υψηλες θερμοκρασιες

post-391493-0-83547900-1464998845_thumb.png

post-391493-0-49098800-1464998850_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι ειναι τοσο ζεστο το δωματιο σου? Παντως κανει ζεστη σημερα αρκετη.

Παρολα αυτα, υποπτευομαι οτι δεν εχει μπει σωστα το cpu cooler. Δεν χρειαζεται να αγορασεις ακριβη υδροψυξη,ουτε κατι το σχετικο αλλα να βεβαιωθεις οτι εχει γινει σωστη εγκατασταση.

Ο τελευταιος K επεξεργαστης της intel που ειχα ηταν ο i7 2700K και οβερκλοκαρισμενος αρκετα δεν ξεπερναγε ποτε τους 60 βαθμους στο πιο βαρυ game καλοκαιρι.

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι πληροφοριακά ποιο είναι batch number του επεξεργαστή?Στο κουτί του επεξεργαστή το λέει.

Θα το δω και θα σου πω αλλα οχι τωρα γιατι εκει που το εχω καταχωνιασει δε μπορω να παω αυτη τη στιγμη

Edit: δεν ξέρω αν έχει να κάνει κάτι αυτό αλλά μητρική μου έχει ένα μικρό διακοπτακι στη πλακέτα και νομίζω το έχω πειράξει οταν τον εστηνα δε θυμάμαι ακριβώς ούτε τι διακοπτακι είναι αυτό ούτε τι κάνει αλλά σίγουρα έχει ενα

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

δε μιλαγα για νηματα αλλα για τα βολτ σου...ηταν αυξημενα και θα ειναι παλι λογο του τουμπο μπουστ..δεν υπαρχει κανενας λογος να ειναι ανοιχτο τα 200mhz που σου δινει σε σχεση με τα βολτ και τη θερμοκρασια που ανεβαζει ειναι τριχες κατσαρες .καμια διαφορα στην αποδοση ...ιδικα σε αυτο τον επεξεργαστη που ειναι ηδη στα 4000....

οποτε ξαναλεω για τελευταια φορα...κλειστο...δε θες..οκ παο πασο δε ξανα ασχολουμε καν με το ολο θεμα...

καλυτερα να κερδισεις -5-7 βαθμους παρα τα 200mhz ...

το οτι ηταν ποιο κατω λογικο γιατι αλλη θερμοκρασια το βραδυ και αλλη το μεσημερι..και παντα εχει να κανει με τη χρηση...

και επισης ξαναλεω αν βαλεις ενα ανεμιστηρα 20αρι πανω να βγαζει θα κερδισεις και αλλο λιγο μειον στη θερμοκρασια...

και αλλους 2-3 βαθμους αν κλεισεις την ενσωματομενη καρτα γραφικων που επισης δεν προσφερει κατι...

Δημοσ.

Μου την εκανε καποιος γνωστος μου τη τοποθετηση ενω ειμουν μπροστα, απλα και ο ιδιος μιας και εχει μια σχετικη εμπειρια απο τετοια διαπιστωσε πως ειναι πολλυ περιεργη ψυκτρα η συγκεκριμενη στη τοποθετηση, σε καποια φαση τα ποδαρακια σαν να μη παταγανε καλα για ελαχιστα αλλα στη πορεια διαπιστωσαμε πως δεν ηταν κατι μιας και δεν ειχε λογικη τη στιγμη που οι βιδες ειχαν βιδωσει στο τερμα δεν εσφιγγε αλλο οσο και αν προσπαθησε αρα συμπεραναμε πως αυτο το οτι κουνιοταν λιγακι απο τη μια πλευρα δεν ηταν κατι.. απο την αλλη δεν παιρνω και ορκο αλλα αν φτασει σε επικινδινο βαθμο τη ξηλωνω και βαζω στη θεση της μια τετοια (αν χωρεσει) και τελειωνει εκει το πραγμα απ το να ζω με το φοβο ή να καθομε να απενεργοποιω default λειτουργειες (turbo boost κτλπ)

giorgossmcmc πριν από λίγο καιρό έστισα και εγω ένα pc με τα ίδια  cpu motherbord και evo212 

Όταν τοποθέτησα την evo δεν κουνιόταν καθόλου 
Πριν αγοράσεις υδροψυξη δεν δοκιμάζεις μια επανατοποθέτηση

Οι δίκες μου είναι αρκετα πιο χαμηλά, μέγιστη 55 και χωρίς φορτίο 30-35 

• Like 1
Δημοσ.

Του το εγραψα και εγω πριν ,αυτες ειναι οι νορμαλ θερμοκρασιες.

giorgossmcmc πριν από λίγο καιρό έστισα και εγω ένα pc με τα ίδια  cpu motherbord και evo212 

Όταν τοποθέτησα την evo δεν κουνιόταν καθόλου 
Πριν αγοράσεις υδροψυξη δεν δοκιμάζεις μια επανατοποθέτηση
Οι δίκες μου είναι αρκετα πιο χαμηλά, μέγιστη 55 και χωρίς φορτίο 30-35 

Και Γιωργο,προσεξε μην βιδωσεις πολυ σφιχτα το cooler πανω στο cpu γιατι μπορει να το χαλασεις! Σταθερα αλλα οχι τερμα.

• Like 2
Δημοσ.

Του το εγραψα και εγω πριν ,αυτες ειναι οι νορμαλ θερμοκρασιες.

Και Γιωργο,προσεξε μην βιδωσεις πολυ σφιχτα το cooler πανω στο cpu γιατι μπορει να το χαλασεις! Σταθερα αλλα οχι τερμα.

Άλλο και αυτό πάλι ,να είσαι με το άγχος μην σπάσει ο επεξεργαστής.

Αναφέρθηκαν πάντως περιπτώσεις με σφιχτά κουμπωμενα coolers .

Δημοσ.

Άλλο και αυτό πάλι ,να είσαι με το άγχος μην σπάσει ο επεξεργαστής.

Αναφέρθηκαν πάντως περιπτώσεις με σφιχτά κουμπωμενα coolers .

Θελει να ξερει κανεις,ναι μεν το βιδωνουμε σταθερα αλλα οχι με ''μισος'' τερμα σφιχτα,γιατι δημιουργειται ζημια. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...