Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιοι είναι αυτοί οι μισοί που ανέφεραν ότι βαριούνται να κάνουν download?

Κακώς φαντάζεσαι ενώ μπορείς απλά να ρωτήσεις. Άλλωστε ένα μεγάλο ποσοστό από τα παιχνίδια μου είναι digital και ας χρειάστηκα 2 μέρες να κατεβάσω το AC Unity για το One με τη σύνδεση που έχω.

Φυσικά αν τα έβρισκα φθηνότερα σε retail ή αν ήταν κάποια collector's που θέλω θα τα αγόραζα σε retail.

Μια χαρά μαζεμένα λοιπόν είναι τα παιχνίδια και μόνος μου μένω και όταν θέλω να τα αλλάξω πάω στη συλλογή και διαλέγω αν είναι σε retail αυτό που θέλω εκείνη τη στιγμή.

Και φυσικά χαίρομαι να βλέπω τα κουτιά μου.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα gamers! Έχοντας μπει τα ψηφιακά παιχνίδια για τα καλά στην αγορά πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεχάσει πως είναι να αγοράζεις retail παιχνίδια,να ανοίγεις την οργασμική ζελατίνα,να χεις το κουτί στα χέρια σου,να ξεφυλλίζεις το manual,να κρατάς με προσοχή τον δίσκο για να μην τον λερώσεις...

Εγώ ποτέ δεν αγόρασα ψηφιακό παιχνίδι (πέρα απ τα παιχνίδια που δίνει το ps plus) διότι εάν δεν βλέπω την θήκη του παιχνιδιού στην συλλογή μου νιώθω ό,τι δεν μου ανήκει και δεν έχει κάποια αξία να το έχω μόνο κατεβασμένο στον σκληρό δίσκο.Ποιά έκδοση προτιμάτε εσείς και γιατί;

Να ξεκαθαρισουμε μονο 2 πραγματα.

1)Το θεμα αν και δεν το αναφερει(κακως)στον τιτλο,αναφερεται κυριως σε Playstation παιχνιδια,οχι γενικα για ψηφιακα.Στο pc ουτως ή αλλως ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα και πιο ωριμο το digital gaming απο οτι στις κονσολες

2)Προφανως και οσον αφορα τις κονσολες προτιμαμε κυριως κουτατα παιχνιδια μονο και μονο λογω μεταπωλησης. Αλλοι μπορει να πουν για συλλογη,αλλοι γιατι ετσι εμαθαν και παει λεγοντας. Οι σημαντικοτεροι ομως λογοι ειναι μεταπωληση αλλα και δανεισμος/ενοικιαση.

Δημοσ.

Πρόβλεψη. Αυτή η γενιά, είναι η τελευταία που έχει ενσωματωμένο φυσικό μέσο. Όλοι εσείς που τα κρατάτε για την συλλογή, μη τύχει και κλείσει η εταιρεία, να δω που θα βάζετε τα δισκάκια.

Γνώμη. Τα οπτικά μέσα φτασαν στο τέλος της ζωής τους. Είναι πλέον πολύ αργά, μεγάλο μέγεθος και πολύ μικρή χωρητικότητα για να έχουν νόημα ύπαρξης σήμερα. Στο χρονοντουλαπο της ιστορίας λοιπόν.

Δημοσ.

Πρόβλεψη. Αυτή η γενιά, είναι η τελευταία που έχει ενσωματωμένο φυσικό μέσο. Όλοι εσείς που τα κρατάτε για την συλλογή, μη τύχει και κλείσει η εταιρεία, να δω που θα βάζετε τα δισκάκια.

Γνώμη. Τα οπτικά μέσα φτασαν στο τέλος της ζωής τους. Είναι πλέον πολύ αργά, μεγάλο μέγεθος και πολύ μικρή χωρητικότητα για να έχουν νόημα ύπαρξης σήμερα. Στο χρονοντουλαπο της ιστορίας λοιπόν.

Γιατί άμα τύχει και κλείσει εταιρία όπως η sony οι server της θα παραμείνουν online και τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα για πάντα; To δισκάκι θα είναι διαθέσιμο για πάντα κλείσει δεν κλείσει η εταιρία. Δεν νομίζω να έρθει κανένας να μου το πάρει εάν κλείσει η εταιρία ή να μου αφαιρέσουν το blu-ray. Τι εννοείς που θα τα βάζουμε; lol

Μου έχει τύχει ένα διήμερο σε γιορτές να μην μπορώ να παίξω κανένα digital game γιατί είχε πέσει το psn και θα μπορούσε να κάνει validate. Εάν βέβαια τότε είχα κάνει primary τον λογαριασμό μου δεν θα υπήρχε πρόβλημα..

Btw τα περισσότερα μου παιχνίδια είναι digital από προσφορές του psn και το μετανιώνω γιατί είναι πολλά που θα ήθελα να πουλήσω αφού δεν ασχολούμαι καθόλου μαζί τους.

Δημοσ.

Το οτι το ψηφιακο ειναι το μέλλον φαίνεται εδω και κατι χρονια.

Προσωπικά οσον αφορά τα vg προτιμω πλέον τις ψηφιακες εκδοσεις, πλην ισως κάποιων ελαχιστων εξαιρέσεων που ισως αξιζει η κουτάτη έκδοση. Ετσι και αλλιως, εδω που τα λέμε, πλέον οι κουτάτες εκδοσεις του 90% των vg ειναι της πλάκας, εκτος και αν αγοράσει κανεις κάποια συλλεκτική έκδοση ή παιχνιδια εταιρειων οπως CD Projekt, Blizzard ή Rockstar.

Oι κύριοι λογοι που προτιμώ τις ψηφιακες εκδοσεις ειναι η οικονομια χώρου, καθως και η αμεσοτητα, πατας διπλο κλικ και μπαινεις στο παιχνιδι χωρις να βάζεις ουτε dvd ουτε τιποτα. Αυτη τη στιγμή έχω περι τα 30  παιχνιδια στο pc και θα μου φαινοταν οπισθωδρομικο για καθε ενα απο αυτα εάν ήθελα να το παιξω, να χρειαζονταν να βάλω dvd  εχοντας μια στοίβα με κουτια διπλα μου(πλην ελαχιστων εξαιρεσων πλέον οπως του Rome η Medieval II, που έχω τις παλιες κουτάτες εκδοσεις). Eπισης τα τελευταια χρονια, έτσι και αλλιως κατά 100% παιζω σε pc, οπου το ψηφιακο έχει κατα πολύ επικρατήσει του vg στο κουτι.

Με λίγα λογια σε αλλα πράματα οπως πχ βιβλια εννοειται πως προτιμω το χειροπιαστο, την υλικη μορφή, στα vg οχι γιατι αυτο που μετράει ειναι αυτο που βλέπεις και παιζεις ψηφιακα στην οθόνη σου, εκει είναι η ουσία.

• Moderators
Δημοσ.

Επιπλέον, όταν κάτσεις στον καναπέ και θες να αλλάξεις παιχνίδι, να δω σιχτιρισμα για το σηκώ, πάρε από βιβλιοθήκη του κουτί, βαλε τον δίσκο...

Χριστέ μου, ποιός πρωτόγονος σηκώνεται από τον καναπέ για να αλλάξει game; Πού ζούμε, στα 60's ?!

Δημοσ.

Χριστέ μου, ποιός πρωτόγονος σηκώνεται από τον καναπέ για να αλλάξει game; Πού ζούμε, στα 60's ?!

Αυτός που σηκώνεται για να αλλάξει κανάλι στην τηλεόραση....ή που συνδέει τον υπολογιστή με ethernet .... ή πάει ακόμη στο video 7 για να νοικιάσει ταινία ...

Θέλεις και άλλα;

Γιατί άμα τύχει και κλείσει εταιρία όπως η sony οι server της 

Μα, άμα κλείσει η Sony, τί θα τα κάνεις τα παιχνίδια; Θα τα βάλεις στο πλυντήριό σού ή θα κρατάς ότι αρχαία κονσόλα έχεις με την ελπίδα ότι δεν θα χαλάσει ποτέ;

Δημοσ.

Μα, άμα κλείσει η Sony, τί θα τα κάνεις τα παιχνίδια; Θα τα βάλεις στο πλυντήριό σού ή θα κρατάς ότι αρχαία κονσόλα έχεις με την ελπίδα ότι δεν θα χαλάσει ποτέ;

Μα, άμα κλείσει η Sony, τί θα τα κάνεις τα digital παιχνίδια; Θα τα βάλεις στο πλυντήριό σού ή θα κρατάς ότι αρχαία κονσόλα έχεις με την ελπίδα ότι δεν θα χαλάσει ποτέ;  :-D 

Καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει λογική σε αυτό το επιχείρημα; Αντίθετα το μόνο σίγουρο είναι ότι άμα κλείσει η sony πάνε χαμένα ότι digital παιχνίδια έχεις αγοράσει.

Δημοσ.

ακριβως, οι δισκοι χαλάνε οπως και οι κονσολες και μετα αντε να τις φτιάξεις αν ειναι παλιο μοντελο, δεν ειναι pc που μπορεις να αλλαξεις τα πάντα και παιζει 20 χρονων παλιά παιχνιδια.

Δημοσ.

ακριβως, οι δισκοι χαλάνε οπως και οι κονσολες και μετα αντε να τις φτιάξεις αν ειναι παλιο μοντελο, δεν ειναι pc που μπορεις να αλλαξεις τα πάντα και παιζει παιχνιδια 20 χρονια παλιά παιχνιδια.

Άμα σου χαλάσει η κονσόλα δεν θα μπορείς να παίξεις ΟΥΤΕ δισκάκια ΟΥΤΕ digital! Τι σόι επιχείρημα είναι πάλι αυτό... Το μόνο που δέχομαι είναι ότι μπορεί να χαλάσει εύκολα ένα δισκάκι αλλά με τα digital χάνεις μεταπώληση κτλ οπότε ζυγίζεις αρνητικά και θετικά και αποφασίζεις. Δεν μιλάμε για digital ή retail στο pc αλλά στις κονσόλες. 

Δημοσ.

Αυτό λέω αν κλείσει η Sony όλοι χάνουμε. Άρα το επιχείρημα ότι αγοράζω retail, για να τα έχω πάντα, απλά δεν στέκει .

Παιδιά πραγματικά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Αν έχεις την ψηφιακή βιβλιοθήκη μαζί σου, δεν έχει καμία σημασία η κονσόλα. Θα παίζει πάντα (δεδομένου ότι πήγαμε σε γενια που είναι συμβατή με τα προηγούμενα).

Επιπλέον, το μέλλον είναι το streaming. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα πληρώνουμε μια συνδρομή και θα παίζουμε ότι έχουμε, χωρίς κονσόλα. Θα παίζεις στην τηλεόραση, στο κινητό σου ακόμη και στο πλυντήριο.

Δημοσ.

Αυτό λέω αν κλείσει η Sony όλοι χάνουμε. Άρα το επιχείρημα ότι αγοράζω retail, για να τα έχω πάντα, απλά δεν στέκει .

Παιδιά πραγματικά δεν είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Αν έχεις την ψηφιακή βιβλιοθήκη μαζί σου, δεν έχει καμία σημασία η κονσόλα. Θα παίζει πάντα (δεδομένου ότι πήγαμε σε γενια που είναι συμβατή με τα προηγούμενα).

Επιπλέον, το μέλλον είναι το streaming. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα πληρώνουμε μια συνδρομή και θα παίζουμε ότι έχουμε, χωρίς κονσόλα. Θα παίζεις στην τηλεόραση, στο κινητό σου ακόμη και στο πλυντήριο.

Α πάσο τότε. Συμφωνώ με το τελευταίο ότι στο μέλλον το πιθανότερο είναι απλά να πληρώνεις μια συνδρομή και το πολύ πολύ να αγοράζεις ένα χειριστήριο για να παίξεις..

Δημοσ.

Το επιχείρημα σου δεν στέκει. Ως απάντηση θα σου δώσω τις δεκάδες ρετρό κονσόλες που κυκλοφορούν. Οι εταιρείες τους είτε δεν τις υποστηρίζουν είτε έχουν κλείσει. Μια χαρά λειτουργούν όμως μετά από δεκαετίες. Και ξέρεις γιατί; Γιατί χρησιμοποιούν φυσικό μέσο.

Αν τα παιχνίδια τους ήταν ψηφιακά και όχι drm free, τότε απλά θα κοίταζες την νεκρή σου κονσόλα.

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι μάλλον θα πάμε σε streaming μοντέλο.

Δημοσ.

Οι δεκάδες ρετρό κονσόλες υπήρχαν διότι μέχρι την προηγούμενη γενιά, δεν υπήρχε καν η δυνατότητα για ψηφιακή λειτουργία.

Επίσης, το να έχει κανείς αρχαίες κονσόλες, να βρίσκει καλώδια για να συνδέει στην τηλεόραση και φυσικά μέσα που ακόμη δουλεύουν, αφορά μια μικρή (πολύ μικρή) μειοψηφία.

Απόδειξη είναι και το virtual console της nintendo, η το backwards compatibility του xbox και ακόμα ακόμα το Nes classic edition που ξεπουλησε σε λίγα λεπτά.

Η πλειοψηφία δεν θέλει παλιά πράγματα που πιάνουν χώρο.

Δημοσ.

μονο και μονο που βαζουν τα digital  game  ιδια τιμη και παραπανω απο τι τα retail  ειναι απατεωνια. πχ σου εχει το bf1  μεσα στα 69 ευρο.και το βρισκεις σε δισκακι στα 57 ευρο.το εχουν 69 ευρο χωρις να χρεωνονται δισκακια,κουτια,χαρτια,μπλοκακια κτλπ.15 ευρο το λιγοτερο επρεπε να ηταν πιο φθηνα. αντιθετως εχει προσφερες καμια φορα που αξιζουν. οπως το  rachet and clank.  στα 17 ευρο. εκει αξιζει. για μενα το store  ειναι μονο για προσφορες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...