Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα gamers!

Έχοντας μπει τα ψηφιακά παιχνίδια για τα καλά στην αγορά πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεχάσει πως είναι να αγοράζεις retail παιχνίδια, να ανοίγεις την *** ζελατίνα, να χεις το κουτί στα χέρια σου, να ξεφυλλίζεις το manual, να κρατάς με προσοχή τον δίσκο για να μην τον λερώσεις...

Εγώ ποτέ δεν αγόρασα ψηφιακό παιχνίδι (πέρα απ τα παιχνίδια που δίνει το PS Plus) διότι εάν δεν βλέπω την θήκη του παιχνιδιού στην συλλογή μου νιώθω ότι δεν μου ανήκει και δεν έχει κάποια αξία να το έχω μόνο κατεβασμένο στον σκληρό δίσκο.

Ποιά έκδοση προτιμάτε εσείς και γιατί;

• Like 3
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

...

Εννοείται retail οπως τα λες ειναι και εγω δεν αγοραζω ψηφιακα μονο εχω αγορασει δυο φορες και αυτα δεν κυκλοφορησαν σε retail εκδοση

Δημοσ.

Το retail δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Άθλια πλαστικά κουτιά με ένα δισκάκι της πλάκας και ένα κομμάτι χαρτί αντί για manual.

• Like 16
Δημοσ.

Τα ψηφιακα παιχνιδια τα αποκαλω 'αερα κοπανιστο', αφου νιωθω πως δινω λεφτα για το τιποτα.

Αυτο γιατι δενονται με το account σου οποτε αν θες να αλλαξεις account χανεις ολα τα λεφτα που ξοδεψες τοσα χρονια, δεν μπορεις να τα παρεις ωραια και καλα σε εναν φιλο και να ξεκινησεις κατευθειαν το παιχνιδι, δεν μπορεις να τα ανταλλαξεις / πουλησεις (εκτος και αν πουλησεις ολο το account σου!!!!), ολα αυτα δηλαδη που ηταν απλη λογικη τοσα χρονια. Και βεβαια, βλεπεις τον αποθηκευτικο χώρο στην κονσολα σου να φτανει στο 0 πριν το παρεις χαμπαρι.

Ψηφιακα θα αγορασω τα παιχνιδια που δεν εχουν retail μορφη. Και αν καποιο εχει retail μορφη αλλα δεν κυκλοφορει στην Ευρωπη ή είναι σε ελάχιστα αντίτυπα (ειδικα στο ps vita εχω κανει μπολικες τετοιες αγορες), και παλι θα προτιμησω να δωσω τα 3πλασια λεφτα απο το να παρω την ψηφιακη εκδοση (προσφατο παραδειγμα το Digimon Story: Cyber Sleuth για PS Vita που στο PSN το ειχε προσφορα στα 19,99 και προτιμησα να παρω την retail εκδοση του που δεν κυκλοφορει στην Ευρωπη, πολύ πιο ακριβα βεβαια).

• Like 4
Δημοσ.

Το retail δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Άθλια πλαστικά κουτιά με ένα δισκάκι της πλάκας και ένα κομμάτι χαρτί αντί για manual.

Ετσι μπραβο. Διεκρινα και στο πρωτο σχολιο μια Θεοποιηση και με πιασανε τα γελια.Μιλαμε για κουτατα παιχνιδια που ουτε καν manual δεν εχουν μεσα....

Επισης κατσε να υπηρχαν οι ομορφες τιμες που υπαρχουν και στο pc και θα εβλεπες αν ολοι στις κονσολες αγοραζαν κουτατα ή οχι παιχνιδια.

Κλασσικο παραδειγμα που κοιταζα και εγω προσωπικα το Bloodborne Goty edition. 70ευρω στα καταστηματα,35ευρω ψηφιακα πριν λιγους μηνες στο Store....

• Like 3
Δημοσ.

Τα ψηφιακά αξίζουν μόνο σε 2 περιπτώσεις:Οταν η retail είναι ακριβή και δεν πέφτει με τίποτα ενώ σε digital είναι σε καλή προσφορά και όταν κάνεις gameshare.

Σε όλα τα άλλα το digital χάνει.Πρέπει να το κατεβάσεις,δεν μπορείς να το μεταφέρεις,να το ανταλλάξεις,να το πουλήσεις.Το παντρεύεσαι.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Retail all the way :P

Ειδικά όταν έχουν και collector's, πώς να να αντισταθείς;

Δημοσ.

Ετσι μπραβο. Διεκρινα και στο πρωτο σχολιο μια Θεοποιηση και με πιασανε τα γελια.Μιλαμε για κουτατα παιχνιδια που ουτε καν manual δεν εχουν μεσα....
γιατι σε πιασανε τα γελια πάλι ξυπνησες και κοιταχτηκες στον καθρεφτη? Δεν γραφω συχνα σχολια αλλα παρακολουθω το site απορώ πως αφηνουν η διαχειριστές τα σχολια σου που συνεχεια μιλάς με ειρωνικό τρόπο και πάντα μιλάς λες και τα ξέρεις όλα κ πάντα έχεις δίκαιο, υπάρχουν πολλα θετικα στην retail εκδοση ενος παιχνιδιου, το κουτι ,το εξώφυλλο, η ζελατίνα που την ανοίγεις για πρωτη φορά, εμεις μεγαλωσαμε με κασετες του snes και του gameboy φιλε αλλη αξια εχουν τα παιχνιδια στα κουτια για μενα, να δεν αντιλέγω πως το manual πλεον ειναι φτωχο η δεν υπαρχει καν, αλλα ποιος διαβαζει η διαβαζε το manual? Μετα αν εισαι συλλεκτης εννοειτε εχει αξια η retail εκδοση, ακομα και αν θες να την πουλησεις η να το ανταλλαξεις ενα παιχνιδι, τωρα ο καθενας οτι νομιζει κ οτι συμφερει την τσεπη του κανει απλα υπαρχει ενας ομορφοτερος τροπος ο καθενας να πει την αποψη του εδω περα,Τωρα που εσυ διεκρινες την θεοποιηση στο σχολιο μου κ σου επιασαν τα γελια δεν μπορω να καταλαβω.
  • Like 4
Δημοσ.

γιατι σε πιασανε τα γελια πάλι ξυπνησες και κοιταχτηκες στον καθρεφτη? Δεν γραφω συχνα σχολια αλλα παρακολουθω το site απορώ πως αφηνουν η διαχειριστές τα σχολια σου που συνεχεια μιλάς με ειρωνικό τρόπο και πάντα μιλάς λες και τα ξέρεις όλα κ πάντα έχεις δίκαιο, υπάρχουν πολλα θετικα στην retail εκδοση ενος παιχνιδιου, το κουτι ,το εξώφυλλο, η ζελατίνα που την ανοίγεις για πρωτη φορά, εμεις μεγαλωσαμε με κασετες του snes και του gameboy φιλε αλλη αξια εχουν τα παιχνιδια στα κουτια για μενα, να δεν αντιλέγω πως το manual πλεον ειναι φτωχο η δεν υπαρχει καν, αλλα ποιος διαβαζει η διαβαζε το manual? Μετα αν εισαι συλλεκτης εννοειτε εχει αξια η retail εκδοση, ακομα και αν θες να την πουλησεις η να το ανταλλαξεις ενα παιχνιδι, τωρα ο καθενας οτι νομιζει κ οτι συμφερει την τσεπη του κανει απλα υπαρχει ενας ομορφοτερος τροπος ο καθενας να πει την αποψη του εδω περα,Τωρα που εσυ διεκρινες την θεοποιηση στο σχολιο μου κ σου επιασαν τα γελια δεν μπορω να καταλαβω.

Το παραπανω που γραφεις πρωτο κομματι ειναι ασχετο με το θεμα και κακως το ανεφερες γενικα. Για οσους ομως ειναι πιο ενεργοι και δραστηριοι γνωριζουν αν τα περισσοτερα απο αυτα τα σχολια που λες τα γραφω ετσι για να περναει η ωρα ή αν αρμοζουν στις περιπτωσεις αυτες. Αρα λοιπον κριτικες απο ατομα που απλα παρακολουθουν το forum και δεν ειναι ενεργοι να ξερουν τι παιζει δεν βοηθανε σε τιποτα.

Προφανως και οσον αφορα τους collectors θα πανε στα κουτατα παιχνιδια δεν ειπε κανεις το αντιθετο. Ουτε αν ενα παιχνιδι κουτατο ειναι στα ιδια χρηματα ή και φθηνοτερο να μην το προτιμησει καποιος.

Και εγω στις κονσολες μονο κουτατα αγοραζω τα παιχνιδια και φυσικα απο εποχες Atari αλλα με την μονη διαφορα οτι τι να το κανεις πλεον που οχι μονο τα κουτια ειναι πολυ φτωχα(αν δεις σε αλλα παιχνιδια μεσα στα manual σου ειχε και πληροφοριες για τον κοσμο του παιχνιδιου και τους ηρωες κατι σαν μικρο artbook) και επισης δεν εχουν φτασει ακομα σε σημειο να υπαρχει ποικιλια οπως στο Pc για ψηφιακα και αρα και χαμηλες τιμες. Για να μην αναφερω το γεγονος οτι οι κονσολες εχουν και το αλλο το ωραιο με το Backwards compatible που στο Playstation δεν υπαρχει και για να παιξεις παιχνιδια της προηγουμενης κονσολας πρεπει να εχεις και την ιδια την κονσολα.(για να μην αναφερω οντως το θεμα σκληρου των κονσολων, αν και πλεον αναβαθμιζεται ευκολα)

Αρα ναι στις κονσολες αυτη την στιγμη το κουτατο παιχνιδι ακομα και στην μορφη που ειναι σημερα αλλα ο λογος που οπως ειπες ειρωνευομαι(οχι εσενα αλλα τα κουτατα παιχνιδια)ειναι γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει προσπαθεια σε αυτα(για να μην αναφερω τα remastered.....).

Να ενα αψογο παραδειγμα του πως πρεπει να ειναι ενα κουτατο παιχνιδι

Επισης το σχολιο μου οπως ειπα πηγαινε σε αυτο κυριως που συμφωνω απολυτα.

Αλλο ενα παραδειγμα απο φρεσκο παιχνιδι ειναι για το Overwatch. Κοιτα πχ διαφορα στο κουτι(οπως ολα τα παιχνιδια της εν λογω εταιριας στο PC)στην pc εκδοση και κοιτα και στου ps4 την εκδοση 

Καλησπέρα gamers! Έχοντας μπει τα ψηφιακά παιχνίδια για τα καλά στην αγορά πολλοί είναι αυτοί που έχουν ξεχάσει πως είναι να αγοράζεις retail παιχνίδια,να ανοίγεις την οργασμική ζελατίνα,να χεις το κουτί στα χέρια σου,να ξεφυλλίζεις το manual,να κρατάς με προσοχή τον δίσκο για να μην τον λερώσεις...

Εγώ ποτέ δεν αγόρασα ψηφιακό παιχνίδι (πέρα απ τα παιχνίδια που δίνει το ps plus) διότι εάν δεν βλέπω την θήκη του παιχνιδιού στην συλλογή μου νιώθω ό,τι δεν μου ανήκει και δεν έχει κάποια αξία να το έχω μόνο κατεβασμένο στον σκληρό δίσκο.Ποιά έκδοση προτιμάτε εσείς και γιατί;

• Like 1
Δημοσ.

Αν μου αρέσει το κουτί, υπάρχει περίπτωση να γίνει συλλεκτικό το παιχνίδι ή φυσικά θέλω την collector's αγοράζω retail.

Επίσης αν είναι κοντινή η τιμή με τη digital έκδοση πάλι πάω για τη retail.

Γενικά θέλω να έχω retail εκδόσεις αρκεί να αξίζει τον κόπο!

Δημοσ.

Πάντως για μένα μετά από 400 κουτάτα παιχνίδια, χώρος τέλος! Πλέον τα περισσότερα μπαίνουν σε κούτες.

Οπότε digital all the way με κάποιες εξαιρέσεις.

Δημοσ.

Το παιχνίδι είναι μια σειρά από μπιτ, το αποθηκευτικό μέσο αυτής της σειράς μικρή σημασία έχει. Εντάξει, μια κομψή θήκη με δισκάκι και προσεγμένο εγχειρίδιο είναι αισθητικά ευχάριστη αλλά η αξία της για μένα είναι αμελητέα.

• Like 1
Δημοσ.

κουτάτο πλέον αξιζουν ελάχιστα παιχνιδια οπως αυτά της CD Projekt, Rockstar ή Blizzard.

τα υπολοιπα έχουν της πλάκας κουτια με ένα αθλιο manual.

Για αυτο το λογο προτιμώ τα ψηφιακά, καθώς ειναι παιχνιδι το οποιο στην τελική το παιζεις μεσω μιας οθόνης και ενος πληκτρολογιου/ποντικιού ή gamepad χωρις ταυτοχρονα να χρειάζεσαι κάτι το δισκάκι με το κουτι πέραν της εγκατάστασης

οχι οπως τα βιβλια που ναι εκει εννοειται προτιμώ και παιρνω μονο το χειροπιαστό

στα βιβλια εχει νοημα αυτο που πιάνεις στα χέρια σου στα games οχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...