BELL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Θέλω να τραβήξω μια καινούργια τηλεφωνική γραμμή από το καλώδιο του ΟΤΕ που φτάνει στο σπίτι μου και να την καρφώσω πάνω στο ρουτερ μου. Θέλω να μου πείτε αν είναι σωστή η σκέψη μου να βάλω στο σημείο αυτό ένα Rj11 switch που σαν είσοδο θα παίρνει το καλώδιο του ΟΤΕ και σαν έξοδο την υπάρχουσα γραμμή και τη νέα που θα καταλήγει στο ρουτερ Αυτό θέλω να το κάνω γιατί θα αλλάξω θέση στο ρουτερ και εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί καλώδιο από την υπάρχουσα δομή
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Προσωπικά θα έβαζα το καλώδιο που λες και θα φρόντιζα να είναι UTP. Θα χρησιμοποιούσα ένα ζεύγος (π.χ. μπλε-άσπρο/μπλε) για να φέρω την γραμμή από τον κατανεμητή στον χώρο που είναι ο router και θα το τερμάτιζα σε ένα splitter. Από το splitter θα επέστρεφα την τηλεφωνία προς τα πίσω στον κατανεμητή, με άλλο ζεύγος (π.χ. καφέ-άσπρο/καφέ), το οποίο θα σύνδεα στην γραμμή που υπάρχει ήδη σ' εκείνο το σημείο.
jkoukos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Θέλει να τραβήξει μια γραμμή από την είσοδο κατευθείαν στον router. Προφανώς ο router θα μπει σε θέση εκτός της πρώτης πρίζας του σπιτιού, άρα δεν μπορεί να γίνει σωστός διαχωρισμός DSL σήματος και τηλεφωνίας μέσω splitter. Θα μπορούσε να βάλει στον κατανεμητή τον splitter και από αυτόν να τραβήξει τη νέα γραμμή. Αλλά αν είναι σε εξωτερικό box ή σε κοινόχρηστο χώρο, δεν είναι ασφαλής επιλογή.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Πως δεν μπορεί; Μπορει να παει τον ρουτερ σε οποια πριζα θελει, οπουδήποτε μεσα στο σπιτι, αν η σύνδεση ειναι adsl, στο vdsl έχουμε απαγορεύσεις ...και αυτος το τιτλος του θέματος ειναι αστα να πάνε, j11 switch δεν υπαρχουν
BELL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που θέλω να κάνω. Για την επιλογή του switch δεν ήμουν σίγουρος, αν και υπάρχουν. Οπότε θα μπορούσα να εφαρμόσω την υλοποίηση με ένα απλό spliter και ένα switch? Δδλ, είσοδος καλώδιο ΟΤΕ στο switch,έξοδος split και στη συνέχεια καλώδιο default το οποιο πηγαίνει στο σπίτι και ενός ακόμη καλωδίου (Rj11) που πηγαίνει στην είσοδο Rj11 του ρουτερ. Θα χαθεί ποιότητα του παροχου;
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που θέλω να κάνω. Για την επιλογή του switch δεν ήμουν σίγουρος, αν και υπάρχουν. Οπότε θα μπορούσα να εφαρμόσω την υλοποίηση με ένα απλό spliter? Δδλ, είσοδος καλώδιο ΟΤΕ,έξοδος καλώδιο default που πηγαίνει στο σπίτι και άλλη μια έξοδο ενός ακόμη καλωδίου (είτε Rj11 είτε Rj45) που πηγαίνει στην είσοδο Rj11 του ρουτερ. Η απορία μου είναι αν με το απλό spliter θα χαθεί ποιότητα του παροχου Εκει που λες για switch και διάφορα αλλα, απλα δεν κανεις τίποτα στρίβεις τα ζευγάρια των καλωδίων μεταξύ τους και εισαι οκ Ενα ζευγάρι παει κάπου μεσα στο σπιτι στον ρουτερ και στα υπόλοιπα καλώδια με φιλτρακια συνδέεις τις συσκευές σου. ...και το spliter που λεει εκει περιττό ειναι, μπορείς να βαλεις ενα ακομα φιλτρο προς την συσκευή, και τον ρουτερ κατ' ευθείαν την γραμμή
BELL Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Νίκο δεν σε πρόλαβα, αναδιατυπωσα την απάντηση μου.
rfc Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Οχι δεν ησουν και πολυ κατανοητος και αν καταλαβα καλα, δεν μπορεις να περασεις τηλ. καλωδιο απο switch
BELL Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Και επειδη δεν ειχα χρονο χτες να σου απαντησω εννουσα ακριβως το παρακατω χωρις το τηλεφωνο που εχεις μετα το ρουτερ. Το καλωδιο που πηγαινει στο ρουτερ ειναι προφανως RJ11 ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα