naruto14 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα. Μιας και απογοητευμένος από τις ταχύτητες του ADSL2+ από την Forthnet σκεφτόμουν την αναβάθμιση σε VDSL. Είχα ποστάρει και στο θέμα της HCN μήπως κατευθυνθώ από εκεί αλλά θέλω πρώτα να δω αν με συμφέρει τουλάχιστον από άποψη ταχύτητας να πάω σε 50άρα VDSL. Αρχικά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Η Forthnet δίνει πλέον VDSL από καμπίνα ή μόνο από Α/Κ? Γιατί πριν κάνα χρόνο είχα διαβάσει ότι μόνο OTE, HOL και Wind δίνουν από καμπίνα. Έχει αλλάξει κάτι; Η forthnet δίνει VDSL στην περιοχή μου αλλά αν είναι να παίρνω από το Α/Κ που απέχει 2600μ να το βράσω. Γενικά έχω υψηλό line attenuation οπότε μόνο η λύση της καμπίνας θα βοηθούσε. Παρακάτω και τα στοιχεία της γραμμής μου. Επίσης σε περίπτωση που δεν δίνει, αν είμαι κοντά στην καμπίνα θεωρητικά θα πιάνω 40+ mb/s με άλλο πάροχο (πχ ΟΤΕ) ανεξάρτητα της απόστασης μου από το Α/Κ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
NikosKallithea Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μπες και εσυ στο παρακάτω λινκ τσέκαρε αν εχεις διαθεσιμότητα και πια και μετά τα λεμε https://www.cosmote.gr/fixed/check-availability?redir=1&p_l_id=44064&p_v_l_s_g_id=0
naruto14 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Είναι διαθέσιμο όπως είπα και προηγούμενως. Κ το site της forthnet κ της cosmote το ίδιο γράφουν. Προφανώς αυτό δεν αρκεί όμως. Αν είναι να πιάνω ταχύτητα για κλάματα γιατί να δίνω έξτρα χρήματα.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Με λίγα λόγια ρωτάς και αυτό είναι που σε ενδιαφέρει αν παίρνεις VDSL από το Α/Κ ή από κάποιο καφάο κοντά στο σπίτι σου.Γιατί δεν κάνεις ερώτηση στη Forthnet;Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει πάντως. Στην πολυκατοικία που μένω, ο γείτονας που μένει από πάνω έχει Forthnet χωρίς υποστήριξη VDSL. Εγώ έχω HoL VDSL από καφάο εδώ δίπλα. Μπορεί να έχει αλλάξει αυτό τους τελευταίους μήνες όμως.
makfil Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα. Μιας και απογοητευμένος από τις ταχύτητες του ADSL2+ από την Forthnet σκεφτόμουν την αναβάθμιση σε VDSL. Είχα ποστάρει και στο θέμα της HCN μήπως κατευθυνθώ από εκεί αλλά θέλω πρώτα να δω αν με συμφέρει τουλάχιστον από άποψη ταχύτητας να πάω σε 50άρα VDSL. Αρχικά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Η Forthnet δίνει πλέον VDSL από καμπίνα ή μόνο από Α/Κ? Γιατί πριν κάνα χρόνο είχα διαβάσει ότι μόνο OTE, HOL και Wind δίνουν από καμπίνα. Έχει αλλάξει κάτι; Η forthnet δίνει VDSL στην περιοχή μου αλλά αν είναι να παίρνω από το Α/Κ που απέχει 2600μ να το βράσω. Γενικά έχω υψηλό line attenuation οπότε μόνο η λύση της καμπίνας θα βοηθούσε. Παρακάτω και τα στοιχεία της γραμμής μου. Επίσης σε περίπτωση που δεν δίνει, αν είμαι κοντά στην καμπίνα θεωρητικά θα πιάνω 40+ mb/s με άλλο πάροχο (πχ ΟΤΕ) ανεξάρτητα της απόστασης μου από το Α/Κ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις Με βάση το attenuation δεν μπορείς να πάρεις vdsl από ΑΚ και, επομένως, αφού η Forthnet άλλαξε πολιτική και δίνει πλέον από KV, θα πάρεις απ' αυτό. Έχεις τσεκάρει αν έχουν τοποθετηθεί οι νέες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ στην περιοχή σου;
naruto14 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δηλαδή η Forthnet δίνει πλέον και από KV VDSL ε? Ωραία. Είχα ρωτήσει στη Forthnet αν μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ταχύτητα για το VDSL αλλά δεν μου δώσαν απάντηση γιατί λέγαν δεν ξέρουν που θα με συνδέσουν. Δηλαδή αν δεν ξέρουν αυτοί ποιος θα ξέρει... Με βάση το attenuation δεν μπορείς να πάρεις vdsl από ΑΚ και, επομένως, αφού η Forthnet άλλαξε πολιτική και δίνει πλέον από KV, θα πάρεις απ' αυτό. Έχεις τσεκάρει αν έχουν τοποθετηθεί οι νέες γκρι καμπίνες του ΟΤΕ στην περιοχή σου; Για να τσεκάρω νέες καμπίνες πρέπει να κοιτάξω στα τριγύρω στενά? Γιατί θυμάμαι πέρσι είχα βρει μια ιστοσελίδα που έχει χάρτη με τις καμπίνες σε όλες τις περιοχές αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα με τίποτα. Ξέρετε εσείς αν μπορώ να το ψάξω μέσω internet?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δηλαδή η Forthnet δίνει πλέον και από KV VDSL ε? Ωραία. Είχα ρωτήσει στη Forthnet αν μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ταχύτητα για το VDSL αλλά δεν μου δώσαν απάντηση γιατί λέγαν δεν ξέρουν που θα με συνδέσουν. Δηλαδή αν δεν ξέρουν αυτοί ποιος θα ξέρει... Για να τσεκάρω νέες καμπίνες πρέπει να κοιτάξω στα τριγύρω στενά? Γιατί θυμάμαι πέρσι είχα βρει μια ιστοσελίδα που έχει χάρτη με τις καμπίνες σε όλες τις περιοχές αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα με τίποτα. Ξέρετε εσείς αν μπορώ να το ψάξω μέσω internet? Συνήθως απόσταση από καμπίνα δεν ξεπερνάει τα 500 μέτρα, οι νέες καμπίνες ξεχωρίζουν οπότε είναι εύκολο να της βρεις κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά σου
makfil Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δηλαδή η Forthnet δίνει πλέον και από KV VDSL ε? Ωραία. Είχα ρωτήσει στη Forthnet αν μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ταχύτητα για το VDSL αλλά δεν μου δώσαν απάντηση γιατί λέγαν δεν ξέρουν που θα με συνδέσουν. Δηλαδή αν δεν ξέρουν αυτοί ποιος θα ξέρει... Για να τσεκάρω νέες καμπίνες πρέπει να κοιτάξω στα τριγύρω στενά? Γιατί θυμάμαι πέρσι είχα βρει μια ιστοσελίδα που έχει χάρτη με τις καμπίνες σε όλες τις περιοχές αλλά δεν μπορώ να την βρω τώρα με τίποτα. Ξέρετε εσείς αν μπορώ να το ψάξω μέσω internet? Εάν εννοείς αυτόν, πρέπει να γνωρίζεις ότι ενημερώνεται από χρήστες/μέλη και, γιαυτο το λόγο, δεν είναι απόλυτα ενημερωμένος, αφού αυτός που θέλει να προσθέσει μια καμπίνα πρέπει να διαθέτει όλα τ απαραίτητα στοιχεία, ακόμη και φωτο της καμπίνας.
spartan29gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Βλεποντας τον χαρτη ειναι να τρελενεσαι.Μενω αιγαλεω (ακριβως συνορα με περιστερι)και να βλεπεις vdsl καμπινες σε αποσταση χιλιομετρου!!!και στην δικια μου περιοχη να μην εχει μπει ακομα ουτε μια.
naruto14 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ναι σύμφωνα με το χάρτη η πιο κοντινή σε μένα απέχει σχεδόν 1.5χμ. Άρα δεν νομίζω να μπορεί από εκεί να μου έρθει VDSL. Θα κάνω μια γύρα στη γειτονιά να δω τι έχει. Πως ακριβώς θα καταλάβω αν η καμπίνα δίνει VDSL?
paronio Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ξεχωρίζουν γιατί είναι ολοκαίνουριες "ντουλάπες" λευκό ματ με εξαερισμό...! Δεν θα χρειαστεί να κάνεις κ μεγάλη βόλτα λογικά αν υπάρχει καινούρια πήρε τη θέση της παλιάς σου καμπίνας. Πάτα στο google "ΟΤΕ VDSL KV" και δες εικόνες για να είσαι σίγουρος!
naruto14 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Κατάλαβα. Και αφού την βρω μετά υπολογίζω την απόσταση από το σπίτι μου οπότε θα μπορώ να ξέρω και περίπου την πραγματικά ταχύτητα που θα πιάνω? Και όταν λέμε απόσταση την μετράω με τους δρόμους κανονικά έτσι;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Κατάλαβα. Και αφού την βρω μετά υπολογίζω την απόσταση από το σπίτι μου οπότε θα μπορώ να ξέρω και περίπου την πραγματικά ταχύτητα που θα πιάνω? Και όταν λέμε απόσταση την μετράω με τους δρόμους κανονικά έτσι; Στο 99% των περιπτωσεων απο καμπινα θα πιανεις 50/5 καρφωτο , εκτος αν μιλαμε για το κομματι χαλκου μεχρι το σπιτι να ειναι χαλια η κακη εσωτερικη εγκατασταση
naruto14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Ωραία θα ψάξω για που είναι και θα πω. Πάντως μου κάνει εντύπωση που μόνο η forthnet έχει μείνει με σκέτο πακέτο vdsl. Όλες οι άλλες το έχουν μόνο μαζί με τηλεφωνία...
GeorgeSmirlis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Θα βαλω μετα το καλοκαιρι vdsl και γω. Εχω forthnet και το καινουριο καφαο του οτε ειναι στα 100 μετρα απι εμενα, οποτε παιρνω απο εκει, οπως με ειπε και η forthnet. Εμαθα εκτος απο το 5% φπα αναμενονται και αλλες χρεωσεις ισχυει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα