Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ιούνιο '08 πήρα pc, έχω ίδια μητρική, cpu έδωσα ένα 20αρικο και βαλα τον core2 duo e8400 πέρυσι, ίδιους δίσκους, gpu άλλαξα τέλη '11 με μία amd 6570 (κι αυτό γτ παρέδωσε πνεύμα η nvidia μου), μνήμη αναβάθμισα στα 4gb. ρε τύπε εσύ που λές "Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό", πες μου ΕΝΑ λόγο να αναβαθμίσω. ΕΝΑ!!! για cpu/mobo μιλάμε τώρα και για μένα ειδικά. άμα μου βρει έναν πειστικό λόγο αυτός ο τύπος ο μαρκετινίστας, εγώ αύριο το πρωί πάω να τα σκάσω. ε μα εκεί σε θέλω μιστερ Krzanich, να πείσεις εμένα με την τετράγωνη λογική, όχι το κάθε άσχετο με διαφημιστικά και βλακείες... τσάμπα τα πτυχία σου αν το επιχείρημα σου είναι "Η Intel οφείλει να εντείνει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, οι οποίες θα επανακτήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.". 

• Like 3
Δημοσ.

Είμαι με sandy bridge από το 11, R9 280x από πέρυσι, και δεν το βλέπω ακόμα για αναβάθμιση, μιας και παίζω τα πάντα ακόμα σε 1080 very high-ultra χωρίς θεματα. Σε 2 χρονάκια ίσως ΖΕΝ+ αν αποδειχτεί καλουτσικος, ετσι κι αλλιως δεν ασχολούμαι πλεον οσο παλια με games ,και mid tier επιδόσεις να έχει ουτε που θα με πειράξει, και καρτούλα μια αντίστοιχη εκείνη την εποχή με την 480 και μια νέα οθόνη. My point is; οτι ο μέσος χρήστης-Gamer αν έχει απο sandy και πάνω (FX 6300/8300 αντίστοιχα), δεν πιστεύω οτι χρειάζεται αναβάθμιση.

• Like 4
Δημοσ.

Και εγώ μια από τα ιδια. i7 από το 2012. Πήρα GTX 970 το 2015 και παίζω Witcher σε 4K χωρίς πολλά πολλά. Μπορεί να ξανακάνω upgrade σε GTX 1070 πριν πάρω καινούργιο Motherboard + CPU

Δημοσ.

o sandy bridge , και ειδικά η σειρά k . μια χαρά κρατάει βρε , τι να αλλάξεις . Εδώ εγώ έχω ακόμη σε χρήση έναν 6600  με μια 460 για απλές δουλειές , που με έναν ssd και τα 10αρια πάνε σφαίρα .

• Like 2
Δημοσ.

Οποιος εχει i5 ή I7 απο socket 1155 και μετα(κατα προτιμηση την σειρα 3---)τοτε μενει οπως εχει αν δεν εχει το μικροβιο της αναβαθμισης οπως βλεπω καποιους που γραφουν στα σχολια.

Υπαρχει  βεβαια και μια κατηγορια που κραζει την Intel επειδη περιμενουν να δουν 6πυρηνους στα χρηματα των i5....

• Like 3
Δημοσ.

ειναι λογικο αυτο να συμβαινει, αφου η υπολογιστικη ισχυς πλεον, -εδω και αρκετα χρονια- ειναι αρκετη για τις περισσοτερες διεργασιες που κανουν οι μεσοι χρηστες του PC

.

οσοι εχουν απαιτησεις, ειτε λογω επαγγελματος, ειτε λογω μικροβιου αναβαθμισης, ειτε για αλλους λογους, θα τα σκανε για αναβαθμισεις.

Π.Χ., εγω που ειχα παρει πριν κανα 3αρι++ χρονια με €135 τον FX...εχω κανενα λογο να τον αλλαξω......?  

• Like 1
Δημοσ.

ειναι λογικο αυτο να συμβαινει, αφου η υπολογιστικη ισχυς πλεον, -εδω και αρκετα χρονια- ειναι αρκετη για τις περισσοτερες διεργασιες που κανουν οι μεσοι χρηστες του PC

.

οσοι εχουν απαιτησεις, ειτε λογω επαγγελματος, ειτε λογω μικροβιου αναβαθμισης, ειτε για αλλους λογους, θα τα σκανε για αναβαθμισεις.

Ετσι μπραβο.

Δημοσ.

Παλιά, αγόραζες τον pentium 100mhz και μετά από δώδεκα μήνες πουλούσανε τον mmx 233mhz, δηλαδή πάνω από διπλάσιες επιδόσεις. Τώρα, ο πρώτος i7 του 2010 ήταν στα 2,93ghz, ενώ ο φετεινός (6 χρόνια μετά!) δεν έχει ούτε τα διπλάσια mhz.

Για να μη πω ότι, η intel βγάζει κάθε λίγο και λιγάκι νέους επεξεργαστές (sandy bridge, ivy bridge, haswell, broadwell, skylake) που κατά βάση είναι περίπου στα ίδια mhz με την προηγούμενη γενιά, και το μόνο που διαφημίζουν ότι έχει την διπλάσια ταχύτητα, είναι κάθε φορά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, της οποίας οι επιδόσεις, παρόλο που κάθε λίγο διπλασιάζονται, δεν φτάνουν ούτε το ένα δέκατο της ταχύτητας μιας "κανονικής" κάρτας γραφικών.

Μεγάλε, άλλο η συχνότητα, άλλο η ταχύτητα. Μην μπερδευόμαστε.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν λέμε ότι μια Usb type-c ειναι 3.1 gen.2 αυτό σημαίνει ότι ειναι και thunderbolt 3 μαζί.Οταν ειναι σκέτη usb 3.0 ή Usb type-c 3.1 gen.1,τότε ειναι σκέτη Usb 3.0 και στις δυο περιπτωσεις(δλδ χωρίς thunderbolt) και δεν υποστηρίζουν σύνδεση με εξωτερική καρτα.

Για ρίξε μια ματια στο θέμα του Asus transformer 3 και transformer 3 pro ,λιγα θεματα πιο κάτω,να δεις τι ακριβώς έχουν και τι υποστηρίζουν!

Λαθος

USB 3.1 Gen1 = 5Gbps =Rename του παλιου USB 3.0

USB 3.1 Gen2= 10Gbps= To τελευταιο USB που παιζει

TB3 = 40Gbps ή fallback σε USB 3.1gen2

USB type C= Ειναι απλα ενα port και παιζει σε ολα τα παραπανω

To οτι εχει κατι gen2  usb δε συμαινει πως υποστηριζει ΤΒ3. Για TB3 πρεπει να εχει εναν intel controller πανω στο board και να του γινετε feed απο 4 pci-e lanes

Στο εμποριο θα βρειτε

ΤΒ3 με μονο 2 pci lanes (Gbyte UD5-TH)

USB type C port για gen1 USB3.1 και γενικα οτι τραγικοτητες μπορουν να κανουν και να ξεφυγουν με αυτο γιαυτο προσοχη στα specs! Ιδικα τωρα που τα cases βαζουν Type C connectors, και τα mobo βγαινουν με gen1 internal connectors!

Και ενα ωραιο read

https://gaming.msi.com/article/usb-3-1-gen1-gen2-explained

• Like 1
Δημοσ.

Παλιά, αγόραζες τον pentium 100mhz και μετά από δώδεκα μήνες πουλούσανε τον mmx 233mhz, δηλαδή πάνω από διπλάσιες επιδόσεις. Τώρα, ο πρώτος i7 του 2010 ήταν στα 2,93ghz, ενώ ο φετεινός (6 χρόνια μετά!) δεν έχει ούτε τα διπλάσια mhz.

Για να μη πω ότι, η intel βγάζει κάθε λίγο και λιγάκι νέους επεξεργαστές (sandy bridge, ivy bridge, haswell, broadwell, skylake) που κατά βάση είναι περίπου στα ίδια mhz με την προηγούμενη γενιά, και το μόνο που διαφημίζουν ότι έχει την διπλάσια ταχύτητα, είναι κάθε φορά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, της οποίας οι επιδόσεις, παρόλο που κάθε λίγο διπλασιάζονται, δεν φτάνουν ούτε το ένα δέκατο της ταχύτητας μιας "κανονικής" κάρτας γραφικών.

Με συγχωρεις φίλε, αλλα η αμάθεια σε όλο της το μεγαλείο... Τις υψηλότερες επιδόσεις δεν στις προσφέρουν μόνο η αυξηση των hz, στις προσφέρουν και ενσωμάτωση περισσότερων πυρήνων αλλά πλέον κυρίως το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο instruction set, το οποίο σε βοηθάει να κάνεις περισσότερους περίπλοκους υπολογισμούς σε λιγότερους κύκλους.  

• Like 1
Δημοσ.

το να βγαινουν καθε χρονο νεα μοντελα νεας γενιας μονο καλο κανει στον  καταναλωτη ειτε αποφασιζει να αναβαθμισει καθε 1 χρονο ειτε καθε 5, ειτε απλα θελει να κλαψομουνιασει και να πολιτικοποιησει/ισοπεδωσει τα παντα για αλλη μια φορα με αφορμη μια random ειδηση που λεει το χιλιοειπωμενο προφανες...

• Like 1
Δημοσ.

ο sandy bridge αποτελει την βαση πλεον δεν ειναι τυχαιο που η intel εχει support ακομα ( drivers) και εχει παραμελησει την πρωτη γενια. οτιδηποτε μηχανημα με sandy και πανω καλυπτει τους παντες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...