Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μίλησα εχθές με τον εργοδότη μου για το θέμα μιας και μου το ζήτησε και εκείνος και του εξήγησα τα παραπάνω όπως είπα και το ότι για μένα μόνο η αντικατάσταση με νέα μηχανήματα μπορεί να συμβεί ως σενάριο και τίποτα άλλο. Τα παλιά μηχανήματα θα τους τα δώσω εννοείται.

Σήμερα με πήρε να μου δώσει το τηλ του πελάτη ώστε να επικοινωνησω και να μιλήσω εγώ με τον πελάτη και του είπα πώς εγώ τί να του πω.. στο μαγαζί έγινε, σε εσένα είπε ότι χρειάζεται να το πληρώσω, μίλησε εσύ μαζί του και κανόνισε, πες του τί ζητάω και μου είπε οκ. Ενημερωτικά, ο πελάτης είναι από γνωστή παρέα, είναι δηλαδή γνωστός πελάτης, ξέρει τον εργοδότη μου κλπ. Ο αδερφός του κάνει και παρέα με τον εργοδότη μου.

Το να μείνω χωρίς δουλειά δεν μπορεί να συμβεί από την άποψη πώς έχω καλή σχέση με το μαγαζί, δουλεύω όπως πρέπει, δεν τους έχω κρεμάσει ποτέ και έχω φερθεί απολύτως σωστά σε όλες τις περιπτώσεις τα χρόνια που είμαι εκεί. 

ΥΓ: Γνώμη κάποιων φίλων μου που έχουν μαγαζιά είναι πώς ο πελάτης δεν πρέπει να πληρώσει και εγώ πρέπει να αποζημιωθώ από το μαγαζί. Από την άλλη, άλλοι λένε ας πρόσεχε ο πελάτης, δεν μπορεί να κάνει όπως θέλει στο μαγαζί, να χαλάει κάτι και να μην το πληρώσει.

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To ΥΓ λεει πολλα. Ειναι οντως πολυ λεπτο το ζητημα. Το θεμα ειναι να μη βγει κανεις χαμενος. Ουτε εσυ πληρωνοντας απο την τσεπη σου, ουτε ο μαγαζατορας να χασει τον πελατη αλλα ουτε και να τα βαλει ολα απο την τσεπη του το μαγαζι. Σε περιπτωσεις ζημιας σε επαγγελματικο χωρο συνηθως ο επαγγελματιας που εχει τα μηχανηματα στην κατοχη του αναλαμβανει και τη συντηρηση τους. Πας πχ σε ενα κλπαμπ, φθειρουν οι πελατες το ηχειο που ειναι του μαγαζιου και το πληρωνει ο μαγαζατορας στο τελος. Στην περιπτωση σου ειναι πιο περιεργο γιαιτ ειναι αμεση καταστροφη.

Λιγο πολυ υπαρχει και το σεναριο που ολοι θα βαλετε το χερι στην τσεπη , ωστε και ο μαγαζατορας να μη χασει τον πελατη, και να μη τα χρεωθει ολα ο πελατης, και εσυ να πεις οτι εγω ενδαιφερομαι για το μαγαζι και θα βαλω και καποια απο την τσεπη μου. 

Ευχομαι στην καλοκαρδία του πελατη και του μαγαζατορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα και μιλησα πάλι με τον εργοδότη μιας και μίλησε και εκείνος με τη σειρά του με τον πελάτη και μου είπε έλα να δούμε τί θα κάνουμε.

Με τα πολλά, με το που άκουσε ο πελάτης από το τηλέφωνο τα 650 ευρώ που του είπε ο εργοδότης, μόνο λέει που δεν βγήκε από το τηλέφωνο και φώναζε (του τύπου εγώ είπα να το πάμε σε μια καλή εταιρεία να αναλάβω το κόστος επισκευής κλπ κλπ..).

Με τα πολλά αυτό που μου πρότεινε o εργοδότης είναι να μου πάρει ένα λάπτοπ ο ίδιος (του δίνω και εγώ το δικό μου) και τον μίκτη να πάμε να τον δούμε σε έναν δικό του μάστορα (που του φτιάχνει τα πάντα για τον ήχο του μαγαζιού κλπ) και ότι αμα μας πει ότι είναι οκ να μην μου πάρει και μίκτη και στην πορεία αν πάθει κάτι να μου πάρει και μίκτη (γιατί του είπε αυτός ο μάστορας, ότι συνήθως μίκτες, κοντρολλερς κλπ έχουν μια αντοχή σε υγρά μπορεί να έχουν από μέσα και κάποια μεμβράνη κλπ.. και εμένα σε ένα hercules πιο παλιά που το είχα από το 2007 εώς 2015 είχε πέσει ποτό το 2011 πάλι από πελάτη και δεν είχε πάθει κάτι...).

Μάλλον το παραπάνω θα συμβεί ως εξής:

- Θα μου πάρει εμένα λάπτοπ ο εργοδότης γύρω στα 400 ευρώ

- Ζητάει και κανα 100-150 από τον πελάτη 

ΥΓ: Eνημερωτικά, λάπτοπ και μικτης που τα λειτούργησα κανα μισάωρο πριν λίγο, δουλεύουν κανονικά.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Ε καλα αμα ειπε στον πελατη 650€ λογικο να σκουξει. Βεβαια αν ο ιδιος πελατης πεταγε κατα λαθος νερο σε αλλο πελατη και του χαλαγε το iphone 6s τι θα γινοταν;

Τουλάχιστον το αφεντικό σου φαίνεται σωστό

ΥΓ αν θες εχω μια hercules rmx στη δανειζω μεχρι να βγαλεις ακρη αν εισαι απο Αθήνα. Λογικα παιζει μια χαρά ακομα, εχω 2 χρόνια να ασχοληθω

• Like 1
Δημοσ.

ΥΓ αν θες εχω μια hercules rmx στη δανειζω μεχρι να βγαλεις ακρη αν εισαι απο Αθήνα. Λογικα παιζει μια χαρά ακομα, εχω 2 χρόνια να ασχοληθω

Όχι, να σαι καλά. Παίζει και μένα μια χαρά όπως είπα σήμερα που την δοκίμασα. Τώρα αν πάθει κάτι εν ώρα δουλειάς, το ρίσκο το έχει πάρει ο εργοδότης μου.

Δημοσ.

Προσωπικά,δεν θα μου αρκούσε το "παιξε ετσι,κ αμα χαλάσει,βλέπουμε"(για τον μεικτη),γιατι αυριο μπορει να σε διώξει και να εμφανισει το προβλημα ο ΔΙΚΟΣ σου μεικτης την επόμενη μέρα.
Ή,να βρεις δουλεια σε αλλο μαγαζι που να σου δινει πιο πολλα,και να θες να φυγεις μόνος σου.
Επίσης,θεωρω ευθυνη του γκασμα με το νερο να σε αποζημιώσει,και όχι του αφεντικού σου.
Αν σου έλουζε το κινητο δηλ,θα σου αγοραζε αλλο κινητο το αφεντικο?

Κινήτο μου κολυμπησε σε ποταμι,το εβγαλα θεωρώντας οτι δεν θα δουλευε με τίποτα,παραδοξως δουλεψε αψογα για 1 μήνα,κ μετα αρχισε τα παραξενα.Οταν το ειδαν,μου ειπαν οτι η κατασταση της μητρικης εφταιγε και οτι ειχε σημαδια οτι ειχε παρει νερο.

Μy 2 cents στο οφτοπικ περι αποζημιώσεων.

Δημοσ.

Όχι, δίκιο έχεις και εγώ το ίδιο πιστεύω αλλά τί να κάνουμε... Στην προκειμένη του το έχω αναφέρει και του εργοδότη πώς εσύ μπορεί να παίρνεις το ρίσκο για το μαγαζί σου, αλλά αν εγώ πάω και κάπου αλλού να παίξω και μου πάθει κάτι εκεί τί γίνεται? 

Ίσως τον πάω τον μίκτη στον τεχνικό που λέμε να τον δει ...θα είμαι παρόν στην όλη διαδικασία βέβαια, θα το δούμε μαζί... δεν φαίνεται να χάνει και την εγγύηση αμα ανοιχτεί, 5-6 βίδες στο κάτω μέρος έχει, χωρίς κάποια ταινία ή κάτι άλλο που μπορεί να κοπεί και να φαίνεται μετά ότι έχει ανοιχτεί. 

Και εμένα κινητό που μου είχε πέσει στο νερό δούλευε οκ και μετά από ένα μήνα άρχισε να μην πιάνει καλά το touch.

• Like 2
Δημοσ.

To cpu boss δεν το εμπιστεύομαι.

Τελικά πήρα με τον 6200u και τα ενσωματωμένα γραφικά με βάση αυτό: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6200U-vs-Intel-Core-i5-5200U/m36796vsm22169

Ανάμεσα σε αυτά τα δυο ήμουν (το πρώτο πήρα):

https://www.skroutz.gr/s/9143751/Lenovo-IdeaPad-300-15ISK-i5-6200U-4GB-1TB-No-OS.html

https://www.skroutz.gr/s/9598214/Lenovo-IdeaPad-100-15IBD-i5-5200U-4GB-500GB-GeForce-GT-920M-No-OS.html

Εμφανισιακά μου άρεσε πιο πολύ το hp αυτό: https://www.skroutz.gr/s/8620352/HP-250-G4-i5-6200U-4GB-500GB-No-OS.html

Δεν το πήρα όμως, γιατί είδα ότι είναι πιο δύσκολο να ανοιχτεί για να μπει ο ssd (έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη σελίδα αυτό) και έχει 1 έτος εγγύηση αντί για 2 που έχουν τα lenovo.

Δημοσ.

Καλα κανεις. Το cpu boss τουφεκαει στον αερα. Με΄γεια κιολας! Και δεν θα ξανα λαγκαρει κιολας...Μην ξεχναμε απο που ξεκινησες.... και που καταληξαμε...! :-D

Αν δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθεις με κατι οσον αφορα γραφικα,κανα παιχνιδι δηλαδη η΄ κανα αλλο προγραμμα με απαιτησεις καρτας γραφικων τοτε οκ καλα εκανες και πηρες αυτο. Αλλιως....το αλλο...

• Like 2
Δημοσ.

Καλα κανεις. Το cpu boss τουφεκαει στον αερα. Με΄γεια κιολας! Και δεν θα ξανα λαγκαρει κιολας...Μην ξεχναμε απο που ξεκινησες.... και που καταληξαμε...! :-D

Αν δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθεις με κατι οσον αφορα γραφικα,κανα παιχνιδι δηλαδη η΄ κανα αλλο προγραμμα με απαιτησεις καρτας γραφικων τοτε οκ καλα εκανες και πηρες αυτο. Αλλιως....το αλλο...

Να σαι καλά.

Ναι, μάλλον δεν θα ξαναλαγκάρει από τον chrome. :P

Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με games (μόνο για τη δουλειά θα είναι και θα περάσω και το fl studio), ούτε με κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο, εικόνας κλπ. Μόνο με κανα oloneo να κάνω λίγο edit σε καμιά φωτό έτσι για το χαβαλέ. O g3260 που έχω στον σταθερό (πρέπει να είναι λίγο καλύτερος από τον i5 6200u σε επιδόσεις) τρέχει μια χαρά το fl και το oloneo.

Λέω ότι μάλλον είναι λίγο καλύτερος ο 3260 (αν και δεν τον έχει το cpu benchmarks περασμένο στη βάση δεδομένων του) γιατί αν συγκρίνεις τον g3258 που είναι λίγο χειρότερος από τον g3260 σε στοκ, τον δείχνει να είναι λίγο πιο καλός από τον i5 6200u.

ΥΓ: Και κανα game όχι απαιτητικό πιστεύω θα το τρέξει ο 6200u μαζί με τα hd 520 που έχει, αλλά δεν νομίζω ότι θα βάλω κάποιο.

ΥΓ2: Κάπου είχα δει εδώ στο ινσομνια ένα μήνυμα που κάποιος έλεγε ότι τα hd 520 είναι ίδια σε επιδόσεις ή πολύ κοντά με την αυτόνομη 920m. Νομίζω ότι δεν ισχύει αν είναι αλήθεια αυτά (που παίζει όμως να έχουν βγει από κανα site σαν το cpuboss τα αποτελέσματα :P) : https://www.quora.com/How-good-is-Intel-FHD-520-when-compared-to-Nvidia-GeForce-920M

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει αφου δεν θα χρειαστεις γραφικα οκ τοτε. Οσον αφορα την συγκριση με τον g3260, σε καποιες καταστασεις ειναι καλυτερος ο 6200u λογο πυρηνων ενω σε αλλες μαλλον ο  g3260 λογο χρονισμου κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Ενημερωτικά (μιας και είμαι στη δουλειά με το παλιό μου hp που βράχηκε) βλέπω ότι δεν πιάνει πάντα το δεξί βελάκι καθώς και δεν δουλεύει το print screen. Την ''άκουσε'' κάπου λοιπόν.

Παίζει όταν βράχηκε και έπαιζε τα κομμάτια σκαλωματικά μια αργά μια γρήγορα, να έπαιρνε εντολές από βραχυκύκλωμα που έγινε από το νερό που έπεσε εκεί στα βελάκια.

Δημοσ.

Εκανες πολυ καλη αγορα κατα τη γνωμη μου. 

επειδη το προγραμμα που χρησιμοποιεις αξιοποιει την αποδοση του επεξεργαστη τοτε πρεπει να κοιτας τηνα ποδοση πρωτα. Τα κρητιρα που βγαζει σκορ το cpu boss ειναι οτι να ναι. Εσενα σε ενδιαφερει η αποδοση σε single thread και multi thread περιπτωσεις.

Ο 6200 ειναι περιπου 10% καλυτερος απο τον 5200 με ιδια καταναλωση, αρα καλυτερος επεξεργαστης συνολικα.

Εδω βλεπεις την καθαρη αποδοση ου καθενος.

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2556&cmp%5B%5D=2440

Η καρτα γραφικων κανονικα δεν πρεπει να σε απασχολει εφοσον ειναι μηχανημα δουλειας και η χρηση της gpu ειναι μονο ισως σε καποια sites που αξιοποιουν την gpu. Εκτος των αλλων εγω σε μηχανημα δουλειας δε θα ηθελα ξεχωριστη gpu διοτι στα λαπτοπ ειναι συνηθωες φαινομενο να χαλαει η ξεχωριστη gpu και να αχρηστευεται το λαπτοπ διοτι δε συμφερει επισκευη. Παρ ολα αυτα η ενσωματωμενη gpu του 6200 ειναι πολυ αξιολογη, ενω η gt920m ειναι απλα μια μουφα για να πουν οτι το λαπτοπ εχει ξεχωριστη gpu.

Εδω η αποδηση των gpu

http://www.videocardbenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=3192&cmp%5B%5D=3255

Αν θυμαμια θα βαλεις τον ssd που ειχες, καλο θα ηταν να περασεις τα παντα απο την αρχη μιας και αλλαξες μηχανημα. Ειναι ενα προβλημα βεβαια πως θα κρατησεις τις παλιες λιστες με que points κλπ αλλα αυτο εχει να κανιε με το προγραμμα που χρησιμοπιεις. Στο tractor θυμαμαι καπως γινοταν αυτο. 

Στη θεση σου θα αναβαθμιζα και σε 8gb ram αν μπορει το προγραμμα να τα εκμεταλευτει. Η και για να εχει αλλο αερα αμα ανοιγεις παραλληλα browser οποτε και δεν θα αναγκαστει να κανει cache στον σκληρο.

Καλα μιξαρισματα ευχομαι .

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...