Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν εχουν καμια ανγκη σε gpu τα προγραμματα djing. Ο 6200u θα σε καλυψει απολυτα, οπως και ο 6100u αν θες να γλυτωσεις καποια χρηματα. Οχι κατι λιγοτερο απο αυτους τους επεξεργαστες ομως

βρε ναι μαζι σου. αλλα θα ανοιξει καμια καρτελα στον chrome με κανα yt , και απο το να τα τρεχει ολα η cpu , ας παρει και κατι η καρτα γραφικων. για μικρες διαφορες χρηματων θα επελεγα ενα που να εχει μια μικρη καρτα γραφικων για να κανει το παραπανω

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν παιζεις μουσικη και βλεπεις και youtube μαλλον κατι δεν παει καλα... Ουσιαστικα μονο στο youtube χρειαζεται η καρτα γραφικων, για οτιδηποτε αλλο browsing η ενσωματωμενη ειναι μια χαρα.

Δες μερικα αξιολογα λαπτοπακια στο εποεμνο λινκ. Πηρα προσφατα για τον πατερα μου το 3ο, η σειρα 300 της λενοβο ειναι πολυ καλη, και αλλαζεις πολυ ευκολα μνημη και σκληρο δισκο.

http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?from=catspan&keyphrase=6100u

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@Discoboy

Ναι, με αυτόνομη κάρτα θα είναι όποιο πάρω.

Όσον αφορά αυτό που λες περι daw κλπ, ναι είναι περίεργα, έχω αυθεντικά και δουλέυω fl studio και studio one, αλλά δεν θεωρώ το virtual τόσο απαιτητικό όσο αυτά, αλλά σίγουρα ότι καλύτερο πάρεις τόσο πιο καλά θα είσαι.

@Zandim

Nαι, με ssd πάντα. Και το τωρινό μου με ssd το έχω. Όσον αφορά τη μνήμη, ίσως αρκεστώ (ανάλογα τα οικονομικά μου τότε) σε κάποιο με 4gb στην αρχή που πιστεύω ότι είναι οκ (στο τωρινό μου με win 7 να τρέχουν και το virtual και κανα chrome πάνω από 1.5gb ram συνολικά δεν χρησιμοποιούνται.. συνήθως 1.2gb) και μετά βάζω άλλα 4gb.

Λογικά σε κάτι με i5 6200u θα πάω, απλά τα Lenovo μου κάνουν κάπως... Ναι, τα θεωρώ αξιόπιστα και θα έπαιρνα κάποιο απλά η ποιότητα των πλαστικών είναι αρκετά χαμηλή σε αυτό το εύρος τιμής. Σκέφτομαι να πάω στα ίδια χρήματα σε κάτι από Hp μεριά που μου φαίνονται πως εμφανισιακά είναι λίγο πιο όμορφα και δείχνουν λιγότερο φθηνά στο θέμα κατασκευής.

https://www.skroutz.gr/s/8620352/HP-250-G4-i5-6200U-4GB-500GB-No-OS.html

Και ένα βίντεο από το πώς είναι... (αν και σε αυτό όπως και στα lenovo το πλαίσιο της οθόνης δεν μου αρέσει)

ΥΓ: Με win 7 o 6200u σαν skylake που είναι θα έχει θέμα; Κάτι είχα διαβάσει για τα windows 7 και skylake ότι δεν θα είναι συμβατοί σε θέματα update κλπ και ότι πιο σωστά θα είναι με win 10. Ξέρει κανείς;; Γιατί άμα ισχύει αυτό, να πάρω ένα λαπτοπ με i5 προηγούμενης γεννιάς πχ https://www.skroutz.gr/s/7439471/HP-250-G4-i5-5200U-4GB-500GB-No-OS.html και να είμαι οκ με τα 7άρια.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Σου ειπα για λενοβο επειδη ανοιγει ευκολα απο κατω. Στη μανα μου πηρα hp και τρομαξα να το ανοιξω για να βαλω τον ssd. Τα φθηνα hp ειναι χειροτερης ποιότητας απο τα lenovo στην ιδια τιμη. Η δικη μ εμπειρια αυτο λεει.

Φυσικα το καλύτερο που εχεις να κάνεις είναι να τα δεις ολα απο κοντα και να κρινεις μονος σου. Μην αρκεστεις σε youtybe reviews

• Like 2
Δημοσ.

Nαι, εννοείται ότι θα πάω να τα δω από κοντά... και όντως πρέπει να κοιτάξω και το πόσο εύκολα ανοίγουν από κάτω για να αλλάξω με ssd. Στης μάνας μου cq-71 και σε αυτό που έχω τώρα dv6700, εύκολα βάζεις ssd.

Δημοσ.

τα καινουρια hp ειναι unibody και θελει τρελο λυσιμο ολο το σασι για να αποκτησεις προσβαση σε ssd και ram. Καμια σχεση με τα παλια (δυστυχως). Το lenovo 300 δεν εχει ασχημα πλαστικα. Ακομα καλυτερα πλαστικα το Β51 αλλα ξεφευγει στην τιμη. Εξαρταται και ποσα θες να δωσεις. Για 350€ παντως το lenovo που σου εδειξα με i3 ειναι μονοδρομος, δεν υπαρχει καλυτερο σε αυτα τα χρηματα.

Δημοσ.

Οκ, θα το έχω το i3 που λες στο νού μου.. Αλλά καλύτερα δεν θα είναι κάποιο με i5? Πρέπει να δω και τί παίζει με τους skylake και τα win 7.

Μέχρι 400 λέω να δώσω. Ίσως να πετύχω και κανένα καλό με εγγύηση στις αγγελίες.

Δημοσ.

μικρη διαφορα στην επιδοσεις, μεγαλες διαφορες στην τιμη στα μοντελα που ερχονται Ελλαδα. Για αυτο εγω πηρα τον 6100.

Σε ενδιαφερει η καθαρη αποδοση μιας και τα δυο εχουν ιδια καταναλωση. Ουσιαστικα ο 6200 ειναι σαν ο 6100 με ενεργοποιημενο το boost. Εξ ου και 15% διαφορα στην αποδοση. Πολυ μικρες ομως οι διαφορες στην πραξη.

Δες εδω τις διαφορες. Το παρακατω site το θεωρω αρκετα αξιοπιστο οσα χρονια το παρακολουθω.

http://www.cpubenchmark.net/compare.php?cmp%5B%5D=2623&cmp%5B%5D=2556

Δημοσ.
Δημοσ.

ναι, αν το 50€ ειναι σημαντικο μπορεις να το γλυτωσεις.

Επισης υπαρχει και αυτο με καρτα γραφικων στα 370. ειναι 30€ ακριβοτερο απο το ιδιο ακριβως με την ενσωματωμενη. Προσωπικα πιστευω οτι δε θα σου χρειαστει, αλλα τουλαχιστον υπαρχει σαν επιλογη. Αυτο το μοντελο ακριβως εχω παρει στον πατερα μου.

http://www.skroutz.gr/s/9138235/Lenovo-IdeaPad-300-15ISK-i3-6100U-4GB-500GB-Radeon-R5-M330-No-OS.html

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, ξεκινάμε τα ευχάριστα...

Σήμερα στη δουλειά πάνω στο ''τζερτζερλο'' ένας πελάτης που καθόταν με την παρέα του μπροστά μου, χόρευε και έκανε κάτι τρελά και κρατούσε ένα μπουκαλάκι νερό δεν ξέρω γω τί και άνοιξε και έπεσε μια καλή ποσότητα από νερό στο λάπτοπ και στον μίκτη μου (hercules dj control air+ s) . Τα σκούπισα όσο πιο άμεσα μπορούσα και μετά έκανε κάτι τρελά ο υπολογιστής του τύπου να πατας να ανοίξει το virtual και να ανοίγει ένας φάκελος της επιφάνειας εργασίας, να παίζει το virtual τα κομμάτια μια αργά μια γρήγορα κλπ.. Τέλος-πάντων να μην τα πολυλογώ, έκανε και άλλα διάφορα ...(τον έκλεισα, τον άνοιξα μπήκε μετά από πολύ ώρα... έκανε κανα 2λεπτο να περάσει την πρώτη εικόνα που είναι για να μπεις και στα bios άμα θες... σε ένα άλλο restart έμεινε σε αυτή την εικόνα και δεν πέρασε στα win, άλλες φορές άνοιξε κανονικά κλπ... πάντα όμως είχε τα παραπάνω θέματα που ανέφερα)

Ο πελάτης είχε στεναχωρεθεί, ότι είναι μου λέει να στο φτιάξω αν χάλασε, να μου πεις κλπ..

Το ερώτημα μου είναι το εξής:

Να μου το φτιάξει θεωρείται λογικό ή να μου πάρει άλλο λάπτοπ (ίσως και λάπτοπ και μίκτη)? Πόσο σίγουρος θα είμαι ότι ένας μάστορας θα το φτιάξει σωστά και ότι δεν θα τα φτύσει σε μια βδομάδα, ένα μήνα, ένα εξάμηνο κλπ... νερό είναι αυτό.. μπορεί να έχει περάσει στη μητρική ή όπουδήποτε. Να ήταν για οικιακή χρήση να πω οκ, χέστηκα, μου το φτιάχνει και ότι γίνει, αλλά εδώ μιλάμε για ένα μηχάνημα για δουλειά με ένα πρόβήμα που δεν το προκάλεσασ εγώ και εγώ θέλω να είμαι σίγουρος ότι αυτό που έχω σαν εξοπλισμό μαζί μου είναι οκ και όχι να έχω άγχος, να μη με αφήσει τίποτα πάνω στη δουλειά και να τρέχω.

Εγώ βλέπω σαν σωστή λύση, να κανονίσω μαζί του να πάμε να μου πληρώσει ένα λάπτοπ και ένα μίκτη και να κρατήσει αυτός τα δικά μου να τα κάνει ότι θέλει.

Σας ακούγεται κάτι παράλογο?

ΥΓ: Και φίλοι του καθώς και ο ίδιος είδαν τα προβλήματα και άκουγαν το πώς έπαιζε μετά και που έκανε τα τρελά στις εντολές κλπ.

ΥΓ2: Και αύριο να τον ανοίξω και να δουλεύει κανονικά πχ και να έχει ''διορθωθεί'' το πρόβλημα, εγώ τί κάνω? Πάλι μετά είμαι ήσυχος και πάω για δουλειά?

• Like 1
Δημοσ.

να τα στεγνωσεις καλα , και τα 2. ριζι , αερας , ηλιος. αποσυνδεσε τα και αστα στην ακρη λιγες μερες.

τωρα θα του εξηγησεις το τι εκανες , και οτι το μηχανημα ειναι τις δουλειας και οχι απλο παιχνιδι , και πες του πως αν δεν εμφανησει καποιο προβλημα , ολα καλος. αν ομως στις επομενες μερες σου βγαλει προβλημα τοτε , του δινεις τα δικα σου  να τα κανει οτι θελει και ασ σου αγορασει καινουργια

• Like 1
Δημοσ.

εγω θα ζητουσα να μου αποζημιωσει το εν λογω μηχανημα. Αυτο χαλασε αυτο θα σου πληρωσει. Κι ας το παρει αυτος να το κανει οτι θελει. Ενα τετοιο μηχανημα κανει καπου 100-150€ μεταχειρισμενο. Προσωπικα θα ζητουσα μινιμουμ 150 με τη λογικη οτι απο εκει που σου δουλευε κανονικα αναγκαζεσαι να μπεις στο ψαξιμο για αλλο και φυσικα να ξοδευτεις περισσοτερο για καινουριο διοτι ιδιο μεταχιειρισμενο που να το ξερεις δε θα βρεις. Φυσικα του δινεις το δικο σου αν σου δωσει λεφτα με αυτη τη λογικη.

Πας για καινουριο 100%. Εγω αυτο θα εκανα. Εφοσον ειναι εργαλειο δουλειας δεν αξιζει να ρισκαρεις. Και φυσικα με πολλη προσοχη το επομενο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να τα στεγνωσεις καλα , και τα 2. ριζι , αερας , ηλιος. αποσυνδεσε τα και αστα στην ακρη λιγες μερες.

τωρα θα του εξηγησεις το τι εκανες , και οτι το μηχανημα ειναι τις δουλειας και οχι απλο παιχνιδι , και πες του πως αν δεν εμφανησει καποιο προβλημα , ολα καλος. αν ομως στις επομενες μερες σου βγαλει προβλημα τοτε , του δινεις τα δικα σου  να τα κανει οτι θελει και ασ σου αγορασει καινουργια

Kοίτα, το βλέπω αλλιώς.. Είχα ένα λάπτοπ και έναν μίκτη, προσεγμένα, στην πένα, που δεν είχαν βραχεί ή χτυπήσει ποτέ κλπ.. γιατί να κάτσω να κάνω όλα τα παραπάνω στην παρούσα φάση για κάτι που δεν το προκάλεσα εγώ?... ας πούμε ότι τώρα είναι πχ  οκ το λάπτοπ και ο μίκτης, νερό όμως είναι αυτό, μπορεί μετά από λίγο καιρό να βγάλει κάποιο από τα 2 ή και τα 2 πρόβλημα..

Εγώ μίλησα στον εργοδότη μου στα ίσα λέγοντας του πώς δεν δέχομαι καμία επισκευή, και ούτε ακόμα και αν δουλεύουν τους έχω εμπιστοσύνη πλέον μετά από την πτώση του νερού.. εγώ θέλω 2 καινούρια μηχανήματα ...γύρω στα 400 ένα λάπτοπ και 220 έναν ίδιο controller (για αυτόν είναι αγορασμένο το virtual, είναι η έκδοση virtual dj plus που είναι για μόνο έναν controller που θα δηλώσεις εσύ) και να τους δώσω σε εκείνους τα μηχανήματα μου μετά να τα κάνουν ότι αυτοί νομίζουν.. (φτιάξουν, πουλήσουν κλπ)

ΥΓ: Και του είπα κιόλας... για το λάπτοπ και λίγα σου λέω.. το φινίρισμα, τα πλαστικά, το πληκτρολόγιο, το design, oθόνη και χρώματα της, τα ηχεία κλπ του hp που μου βράχηκε είναι κατα πολύ ανώτερα από τα λάπτοπ εως 400-500 ευρώ σήμερα σε θέμα ποιότητας κατασκευής... μόνο στα χαρακτηριστικά παίρνω κάτι καλύτερο στην ουσία.

εγω θα ζητουσα να μου αποζημιωσει το εν λογω μηχανημα. Αυτο χαλασε αυτο θα σου πληρωσει. Κι ας το παρει αυτος να το κανει οτι θελει. Ενα τετοιο μηχανημα κανει καπου 100-150€ μεταχειρισμενο. Προσωπικα θα ζητουσα μινιμουμ 150 με τη λογικη οτι απο εκει που σου δουλευε κανονικα αναγκαζεσαι να μπεις στο ψαξιμο για αλλο και φυσικα να ξοδευτεις περισσοτερο για καινουριο διοτι ιδιο μεταχιειρισμενο που να το ξερεις δε θα βρεις. Φυσικα του δινεις το δικο σου αν σου δωσει λεφτα με αυτη τη λογικη.

Πας για καινουριο 100%. Εγω αυτο θα εκανα. Εφοσον ειναι εργαλειο δουλειας δεν αξιζει να ρισκαρεις. Και φυσικα με πολλη προσοχη το επομενο.

Ναι, αλλά ένα τέτοιο μηχάνημα που μου ήταν οκ και πολύ προσεγμένο και μου έβγαζε την δουλειά μου και το εμπιστευόμουν και το ήξερα από την πρώτη του μέρα, δεν βιαζόμουν να το αλλάξω (άσχετα αν μου περνούσαν σκέψεις και κάποια στιγμή θα γινότανε μια αγορά νέου... στον τρέχοντα χρόνο μάλλον όχι, γιατί έχω άλλα έξοδα) ούτε θα το πουλούσα για 100-150 και να βάλω από την τσέπη μου τα υπόλοιπα για ένα νέο... θα το είχα στην άκρη να είναι για χρήση στο σπίτι, όταν, εαν και εφόσον αποφάσιζα να το αλλάξω ή θα το είχα σαν 2ο αμα πάθαινε κάτι το κύριο της δουλειάς. Με λίγα λόγια ήταν κάτι που δεν με έβιαζε.

Εννοείται μεταχειρισμένο δεν κοιτάω.

Και φυσικα με πολλη προσοχη το επομενο.

Πάντα υπάρχει προσοχή από εμένα στα πράγματα μου και δε όταν είναι δουλειάς.

Και στο μέρος που είναι ο dj στο μαγαζί είναι δύσκολο να συμβεί κάτι. Είναι περιφραγμένη η θέση του dj γύρω γύρω (ένα Π φαντάσου) και με αρκετό ύψος για να μην γίνονται τέτοια... αν δεις που σήκωσε τα χέρια ο πελάτης και άνοιξε το μπουκαλάκι που μάλλον δεν το είχε κλείσει καλά, θα καταλάβεις..

Βασικά δεν γίνεται να βραχείς εκεί... για να καταλάβεις περίπου πώς και τί, το νερό έφυγε στον αέρα προς τα πάνω πέρασε πάνω από την περίφραξη του dj (πολύ πάνω από την οθόνη του λάπτοπ κλπ) και έπεσε σαν βροχή πάνω στα μηχανήματα. Δεν μπορείς να το σώσεις αυτό, ούτε να το περιμένεις.

ΥΓ: Και όλα αυτά γίνονται χάνοντας εγώ μεροκάματα που έχω μείνει χωρίς εξοπλισμό.. αυτά τα μεροκάματα θα τα πάρω από κάπου? (ρητορική η ερώτηση..)

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ.

δουλευα παλια σε μαγαζι σε κατανοω απολυτα.

επικοινωνεις αμεσα με τον οποιο εκανε τη ζημια, βαζεις και το αφεντικο στη μεση και ελπιζεις στο καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

Δεν φταις για οτι εγινε αλλα καλεισαι και να πληρωσεις απο πανω. Εχεις ολη την καλη διαθεση να τα βρειτε αρκει να μην μεινεις εκτος δουλειας. Αυτο πρεπει -κατα τη γνωμη μου- να ειναι το επιχειρημα σου. Αλλιως ας αγορασει ο μαγαζατορας δικα του μηχανηματα και ας χρησιμοποιει αυτα και φυσικα να σου αποζημιωσει ο πελατης το δικο σου μηχανημα. Εδω που εφτασες αναγκαστικα θα ζοριστεις απ οτι φαινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...