Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι αλλά αναγκαστικά αν το πάω τέρμα αριστερά θα πάει στο 1, έχει δύο επιλογές, 1 & 2

Και κάτι άλλο μπορείς να μου πεις ακριβώς τι ρυθμηση που πρέπει να κάνω για να ορισω όχι να τρέχει συνέχεια ακόμα και σε idle 1250 volt αλλά να ορισω σαν μέγιστη τα 1250 Volt αλλα σε idle να πέφτει οπως έπεφτε και στο auto, και μέχρι πόσο χαμηλά μπορώ να τα πάω με απενεργοποιημένο το turbo στα 4ghz που τον έχω τώρα?

Το TPU switch εχει 3 επιλογες, Disabled ( τερμα αριστερα ), TPU I ( μεση) και TPU II τερμα δεξια. Βαλτο τερμα αριστερα.

Για το Voltage ακομα το ψαχνω κι εγω για την καλυτερη ρυθμιση. Παντως ειναι και θεμα τι κομματι σου εχει τυχει και ποιο ειναι το χαμηλοτερο voltage που μπορεις να το δουλεψεις. Εμενα προς το παρον η ρυθμιση με το offset που σου ειπα παραπανω μου δουλευει μια χαρα. Σε idle πεφτει 0,65 Volts περιπου με cpu στα 800Mhz ενω σε full load με το prime 95 παει 1,26 Volts στα 4ghz

Δημοσ.

Καλά ακουγετε, μπορείς να μου στείλεις screenshot ακριβώς τις ρυθμησεις στο bios στο offset όπως τις έχεις να τις βάλω κι εγώ τις ίδιες μη κάνω κανένα λάθος γιατί δε το χω καθόλου με αυτα

Δημοσ.

@giorgosmcmc ποσό σου πάει το vcore όταν το load είναι στο MAX? εγώ θυμάμαι όταν την είχα πάρει αυτήν την μητρική μου πήγαινε τον 6700Κ περίπου στα 1,36 Volts σε MAX load (σε default settings χωρίς να πειράξω τίποτα).

μετά βεβαία έβαλα το vcore σε Manual mod στα v1,34 και μένει πάντα εκεί τώρα στα 4,7GHz, γενικός το z170 εινια πολύ εύκολο στο OC μονό 3 settings πείραξα (Manual mod, xmp, και multiplier) και δεν ξανά ασχολήθηκα από τότε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το TPU switch εχει 3 επιλογες, Disabled ( τερμα αριστερα ), TPU I ( μεση) και TPU II τερμα δεξια. Βαλτο τερμα αριστερα.

Για το Voltage ακομα το ψαχνω κι εγω για την καλυτερη ρυθμιση. Παντως ειναι και θεμα τι κομματι σου εχει τυχει και ποιο ειναι το χαμηλοτερο voltage που μπορεις να το δουλεψεις. Εμενα προς το παρον η ρυθμιση με το offset που σου ειπα παραπανω μου δουλευει μια χαρα. Σε idle πεφτει 0,65 Volts περιπου με cpu στα 800Mhz ενω σε full load με το prime 95 παει 1,26 Volts στα 4ghz

Το εβαλα τελικα το offset στο -0,055 και εχω να πω πως πραγματικα επεσαν σε μεγαλο βαθμο οι θερμοκρασιες μου & τα volt, απο κει που ειχα 1360volt σε παιχνιδι τωρα δεν ανεβαζει πανω απο 1250 και σε idle 0,800 σταθερα, oι θερμοκρασιες επισης επεσαν αρκετα, μη βλεπετε το HWmonitor που λεει maximum 60+ γιατι σε συνεχη ροη η θερμοκρασια ειναι μικροτερη απο πριν, επαιξα λιγο να δοκιμασω και επαιζαν αψογα τα games σταθεροτατα με χρηση gpu 100% και χρηση cpu 20%-40% οριστε τα screenshot μετα απο λιγακι gaming κανα τεταρτο, χαμηλα volt σε idle, οριο τα 1250 και σταθεροτητα, γενικα πετυχα απολυτα αυτο που ηθελα με αυτο το τροπο!

Και φιλε μου τωρα δηλαδη να το αφησω ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να μου παει ξανα πανω απο 1250 με αυτη τη ρυθμηση?

ΥΓ: Εγω παντως το switch του TPU δυο θεσεις το βλεπω να εχει ισως δεν ειδα και καλα δεν ξερω μαλον θα μπερδευομε επειδή στο off είναι σχεδόν πάνω απ το Ι το διακοπτακι, πάντως τέρμα αριστερά είναι.

μονό 3 settings πείραξα (Manual mod, xmp, και multiplier) και δεν ξανά ασχολήθηκα από τότε.

Εγω ολα αυτα τα εκανα απλως για να ριξω θερμοκρασιες δε σκεφτομαι να κανω overlocking αλλα καθε πληροφορια που μπορει να ριξει τις θερμοκρασιες και τα volt μου ειναι ευπροσδεκτη.

Επι του παροντος, σχετικα με το xmp & multiplier μπορεις να μου πεις που ακριβως χρησιμευουν τι ''καλο'' κανουν δηλαδη και με πιο τροπο μπορω να τα ενεργοποιησω?

edit: Αν κρινει η διαχειρηση πως ειναι offtopic λογω αρκετης αναφορας σε θεματα θερμοκρασιων παρακαλω να μεταφερει το post μου εδω

post-391493-0-38560900-1465532691_thumb.png

post-391493-0-43210500-1465532695_thumb.png

post-391493-0-38307700-1465532697_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

Το XMP είναι η προκαθορισμενη ρύθμιση που σου επιτρεπει να τρεχεις τις μνημες ανάλογα με το πόσο ''αντεχουν''

Η επίσημη υποστήριξη ειναι για το Ζ170 αν θυμαμαι καλα στα 2133Mhz. Αν εχεις μνημη 2666 τότε η μνημη αντεχει να

παει τοσο οπότε δε θα εχεις θεμα. Οπότε στην αρχικη οθονη του BIOS ( ez mode ) επιλεγεις αριστερα καπου, XMP profile και τελειωσες

Εκτος αν εχεις παρει τις μνημες στα 2133 οπότε δεν ασχολεισαι καν

Δημοσ.

να βαλω και εγω ενα σκρινακι με τη πρων μου Asus Z 170 pro max load με intel burn test

ρευμα offset  στο bios  -0.150 ολα τα αλλα auto

post-238528-0-68594100-1465560546_thumb.jpg

Δημοσ.

να βαλω και εγω ενα σκρινακι με τη πρων μου Asus Z 170 pro max load με intel burn test

ρευμα offset  στο bios  -0.150 ολα τα αλλα auto

attachicon.gifcvcvnc.jpg

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι με τη nepton πάνω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...