Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ζ170-Α 

Εχει ps/2 

Ο controller usb 3.1 είναι smedia

Έχει pci 

Έχει 4 σύνολο chassis fan connectors

Edit: διορθώθηκε. 4 fann header έχει και αυτή

Έχει power on button

Z170 Pro

Δεν έχει ps/2

Ο controller usb 3.1 είναι Ιντελ

Δεν έχει pci και έχει μία παραπάνω pci-e x1

Έχει 2 σύνολο chassis fan connectors

Υποστηρίζει μεγαλύτερες συχνότητες στις μνήμες

Από το επίσημο σαιτ της Asus
Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

ευχαριστω blue αρα παω για z170-a

Και για μένα αυτή είναι προτιμότερη λόγω του ότι έχει ps/2 που για λόγους troubleshooting είναι χρήσιμο και λόγω του power button που επίσης είναι χρήσιμο αλλά θα ήταν σαφώς  πιο χρήσιμο να είχε και debug led.

Δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει και τα χρώματα της μητρικής αλλά θα επέλεγα άλλη μητρική και στα χρήματα που κοιτάς αλλά και λίγο πιο ακριβή

http://www.skroutz.gr/s/7357059/Asrock-Z170-Extreme4.html

http://www.skroutz.gr/s/7321672/Asus-MAXIMUS-VIII-RANGER.html

Δημοσ.

Ηθελα αυτην γιατι θα ειναι λευκο το build αλλες που μου αρεσαν ηταν η deluxe αλλα πανακριβη και δε θα χρησιμοποιησω πολλα απο αυτα που προσφερει...και η sabertooth z170 s

Δημοσ.

οχ όντος έχει :-D , εγώ το έχω αυτό το mobo και θυμάμαι που όταν έβαλα στο case έψαχνα να βρω αν είχε power button και δεν το έβρισκα και λέω ε λάθος θα κάνουνε στο site στις asus που λένε ότι έχει...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω τη βοηθεια καποιου που εχει ηδη τη συγκεκριμενη μητρικη για την ακριβεια ''ASUS Z170-A'' να μου πει πως μπορω να τη ρυθμισω ωστε να εχω τη μικροτερη καταναλωση αρα και μικροτερες θερμοκρασιες στον επεξεργταστη μου και γενικοτερα αλλα χωρις να πεσει η αποδοση του επεξεργαστη μου, επισης θελω να μου εξηγησετε με τι σχετιζοντε κατι διακοπτες που εχει πανω η μητρικη και αν μπορει να εχουν σχεση με κατι απο αυτα που ζηταω.

Με μια προχειρη ματια στη μητρικη μου βλεπω μια περιεργη υποδοχη που γραφει OV με ενα πινακι διπλα, ενα διακοπτη TPU με I & II  ο οποιος σε εμενα ειναι στο I και αλλο ενα διακοπτη που γραφει EZ_XMP με ενα διακοπτη ο οποιος δε διευκρινιζει αν ειναι on ή off.

EPU διακοπτη παντως δεν ειδα αν και περιεργο γιατι διαβασα οτι πρεπει να υπαρχει καπου στη μητρικη μου και ειναι ο διακοπτης που εχει να κανει με τη χαμηλοτερη καταναλωση την οποια θελω να ενεργοποιησω και οοοσο και να εψαξα σε ολοκληρο το διαδικτυο ακρη δεν εβγαλα καμια διοτι ειμαι και τερμα νουμπας με οτιδιποτε εχει να κανει με αυτα το μονο που γνωριζα μεχρι χθες ειναι πως ξεβιδωνει το πλαινο καπακι του case, οποτε παρακαλω οποιος εχει τη καλη θεληση και την ορεξη και ειναι γνωστης της συγκεκριμενης μητρικης να μου εξηγησει καποια πραγματα και το πως μπορω να πετυχω αυτο που θελω θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.

Τελως θα ηθελα να μου πειτε αν ετσι οπως ειναι τωρα χωρις να κανω καποια ρυθμηση μπορω απ την οθονη που εχω παραθεσει πιο κατω σε screenshot να χαμηλωσω τα volt και μεχρι ποσο πιο κατω μπορω να τα παω στη συγκεκριμενη μητρικη, και ρωταω αυτο γιατι αναφερει κατι οτι πρεπει να ενεγοποιησω το OV για να πειραξω τα volt αλαλ δεν καταλαβα αν το ενοει για τις ρυθμησεις αυτες ή για τη λειτουργεια ''extreme over voltage''

Τελως θελω να μου πειτε μια ρυθμηση ωστε να εχω ρυθμησει εγω χ

χειροκινητα μια μεγιστη θερμοκρασια στο vcore αλλα οταν ειμαι σε idle να πεφτει κανονικα και οχι να μενει εκει που θα το ρυθμισω 24ωρες το 24ωρο σε οτι και αν κανω ακομα και σε idle

Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες αποριες μου.

post-391493-0-31504700-1465248723_thumb.jpg

Επεξ/σία από giorgosmcmc
Δημοσ.

Θελω τη βοηθεια καποιου που εχει ηδη τη συγκεκριμενη μητρικη για την ακριβεια ''ASUS Z170-A'' να μου πει πως μπορω να τη ρυθμισω ωστε να εχω τη μικροτερη καταναλωση αρα και μικροτερες θερμοκρασιες στον επεξεργταστη μου και γενικοτερα αλλα χωρις να πεσει η αποδοση του επεξεργαστη μου, επισης θελω να μου εξηγησετε με τι σχετιζοντε κατι διακοπτες που εχει πανω η μητρικη και αν μπορει να εχουν σχεση με κατι απο αυτα που ζηταω.

Με μια προχειρη ματια στη μητρικη μου βλεπω μια περιεργη υποδοχη που γραφει OV με ενα πινακι διπλα, ενα διακοπτη TPU με I & II  ο οποιος σε εμενα ειναι στο I και αλλο ενα διακοπτη που γραφει EZ_XMP με ενα διακοπτη ο οποιος δε διευκρινιζει αν ειναι on ή off.

EPU διακοπτη παντως δεν ειδα αν και περιεργο γιατι διαβασα οτι πρεπει να υπαρχει καπου στη μητρικη μου και ειναι ο διακοπτης που εχει να κανει με τη χαμηλοτερη καταναλωση την οποια θελω να ενεργοποιησω και οοοσο και να εψαξα σε ολοκληρο το διαδικτυο ακρη δεν εβγαλα καμια διοτι ειμαι και τερμα νουμπας με οτιδιποτε εχει να κανει με αυτα το μονο που γνωριζα μεχρι χθες ειναι πως ξεβιδωνει το πλαινο καπακι του case, οποτε παρακαλω οποιος εχει τη καλη θεληση και την ορεξη και ειναι γνωστης της συγκεκριμενης μητρικης να μου εξηγησει καποια πραγματα και το πως μπορω να πετυχω αυτο που θελω θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα.

Τελως θα ηθελα να μου πειτε αν ετσι οπως ειναι τωρα χωρις να κανω καποια ρυθμηση μπορω απ την οθονη που εχω παραθεσει πιο κατω σε screenshot να χαμηλωσω τα volt και μεχρι ποσο πιο κατω μπορω να τα παω στη συγκεκριμενη μητρικη, και ρωταω αυτο γιατι αναφερει κατι οτι πρεπει να ενεγοποιησω το OV για να πειραξω τα volt αλαλ δεν καταλαβα αν το ενοει για τις ρυθμησεις αυτες ή για τη λειτουργεια ''extreme over voltage''

Τελως θελω να μου πειτε μια ρυθμηση ωστε να εχω ρυθμησει εγω χ

χειροκινητα μια μεγιστη θερμοκρασια στο vcore αλλα οταν ειμαι σε idle να πεφτει κανονικα και οχι να μενει εκει που θα το ρυθμισω 24ωρες το 24ωρο σε οτι και αν κανω ακομα και σε idle

Ευχαριστω προκαταβολικα και συγνωμη αν σας κουρασα με τις τοσες αποριες μου.

Εχω τη συγκεκριμενη συνθεση εδω και 10 μερες. Επειδη ψαχνομουνα με τα voltages και θερμοκρασιες κλπ εχω να προτεινω τα εξης:

1. Απενεργοποιεις το TPU δηλ ουτε στο Ι ουτε στο ΙΙ

2. Εχω ριξει το voltage μεσω της επιλογης offset κατα -0,055

3. Εχω απενεργοποιησει το turbo

4. Εχω απεγκαταστησει τα προγραμματα της asus

5. c states και speedstep enabled ολα

6. Το EZ XMP στο ΟΝ, τις τρεχω στα 2666. Διαβασε manual για τη σωστη θεση

Μ αυτα είμαι περιπου σε 32 βαθμους σε idle και 60 σε full load με ψυκτρα Noctua U14S. To voltage μου γυρω στο 1.24

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ καλύτερα το 5, το 1 και το 2 σχετικά.με.το πως θα τα κάνω?

Ή στείλε μου ένα screenshot πως ακριβώς τα έχεις στα δικά σου bios να τα φτιαξω κι εγώ έτσι γιατί δε γνωρίζω τίποτα απο αυτα

Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ καλύτερα το 5, το 1 και το 2 σχετικά.με.το πως θα τα κάνω?

Ή στείλε μου ένα screenshot πως ακριβώς τα έχεις στα δικά σου bios να τα φτιαξω κι εγώ έτσι γιατί δε γνωρίζω τίποτα απο αυτα

To 1 απλα αλλαζεις θεση στο διακοπτη στη μητρικη τερμα αριστερα με σβηστο τον υπολογιστη !

Για το 5 απλα πας εκει που λεει cpu configuration και μετα cpu power management και θα τα βρεις ολα εκει. Ολα enable και το cfg lock disable.

Δες πως θα πας με αυτα και μην πειραξεις voltage ακομα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To 1 απλα αλλαζεις θεση στο διακοπτη στη μητρικη τερμα αριστερα με σβηστο τον υπολογιστη

Ναι αλλά αναγκαστικά αν το πάω τέρμα αριστερά θα πάει στο 1, έχει δύο επιλογές, 1 & 2

Και κάτι άλλο μπορείς να μου πεις ακριβώς τι ρυθμηση που πρέπει να κάνω για να ορισω όχι να τρέχει συνέχεια ακόμα και σε idle 1250 volt αλλά να ορισω σαν μέγιστη τα 1250 Volt αλλα σε idle να πέφτει οπως έπεφτε και στο auto, και μέχρι πόσο χαμηλά μπορώ να τα πάω με απενεργοποιημένο το turbo στα 4ghz που τον έχω τώρα?

Επεξ/σία από giorgosmcmc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...