Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα guys θέλω βοήθειαααα....

Μου ήρθε σήμερα ο "Μ.2 Samsung 950 pro nvme", τον τοποθέτησα μέσα στο λαπτοπ και προσπάθησα να κάνω "φορματ". Όμως μου τον ανγώριζε ως primary (έβγαζε τον HDD ως system) και δεν μπορούσα να συνεχίσω!

Έτσι μπήκα στο bios (μου έλεγε PCIE SSD: empty, το έκανα update και έστρωσε) έβαλα τον ssd να μπουτάρει ως 3η επιλογή. Τέλος αφαίρεσα το HDD από λαπτοπ! Όμως, πάλι δεν μπορώ να κάνω φορματ μου βγάζει αυτό το σφάλμα:

"Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not supporting booting to this disk. Ensure that the disk;s controller is enabled in the computer;s BIOS menu"

Το λαπτοπ: MSI GL72 6QF

Οι ρυθμίσεις του BIOS:

• SATA Mode Selection: AHCI
  • Boot Mode Select: Legacy

Τι λάθος κάνω και τι πρέπει να ρυθμίσω? Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Greek13
Δημοσ.

Υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός στο youtube.

Σύμφωνα με αυτό, πρέπει πρώτα να πάρεις ένα backup από το σύστημα σου με το burnecovery (τελευταία έκδοση από την msi) σε usb (κατά προτίμηση), μετά να συνδέσεις τον m2, τη συνέχεια στο bios να αλλάξεις το achi σε raid και να ενεργοποιήσεις τον m2 σε raid. Μετά πάλι στο bios και αλλαγή σε uefi το legacy. Μετά μπουτάρεις με το στικάκι που δημιούργησες πριν και επαναφέρεις τα windows στον m2 και το recovery partition στον hdd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...