Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια έχει ενας φίλος μου μια ιστοσελίδα με ενα webmail [email protected] και βλέπει, δέχεται, στέλνει τα email του από το pc του κανονικά. Οχι με mail client (thunderbird, outlook κλπ) αλλά από τον browser του.  Μια φορά πήγαμε να μπούμε από άλλο υπολογιστή στο webmail και δεν φαινόταν κανένα μήνυμα. Φοβηθήκαμε οτι κάναμε κάποια μ...κια και τα σβήσαμε όλα. Όταν πήγε όμως στο σπίτι του, τα είδε κανονικά όλα και τώρα ακόμα και μετά από 2 μήνες, δουλεύει το webmail του κανονικά.

Σήμερα, επειδή θέλουμε να μεταφερθούμε σε άλλο χώρο, θέλω να μεταφέρω και τα μηνύματά του. Μπαίνω σε webmail από άλλο υπολογιστή και δεν βλέπω κανένα μήνυμα πάλι. Ενώ φαίνεται στο roundcube οτι υπάρχει δεσμευμένος χώρος. Τι μπορώ να κάνω?

Ο χώρος που είναι τώρα στην eunet.gr είναι σε plesk και μας δίνει πρόσβαση ΜΟΝΟ στο public root. Ο χώρος που θέλω να το πάω είναι σε cpanel. 

Δηλαδή στο cpanel ξέρω το path που αποθηκεύονται τα email, στο plesk δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (τουλάχιστον εκεί που έχω πρόσβαση. Για αυτό ήθελα τουλάχιστον να τα δω στo browser και να κάνω χειροκίνητη προώθηση σε ένα gmail του.

Δημοσ.

Οντως ειναι πολυ παραξενο να μη τα βλεπεις απο αλλο υπολογιστη μιας και τα μαιλ ειναι αποθηκευμενα στο σερβερ.

Για να τα μεταφερεις:

Δημιουργεις ενα νεο λογαριασμο μεσα στο Thunderbird σε οποιονδηποτε υπολογιστη. Αυτος ο λογαριασμος θα ειναι το τωρινο email. Αφου συνδεθεις, θα κατεβασεις ολα τα emails local στον υπολογιστη που τρεχει το Thunderbird.

Μετα, μολις ολοκληρωθει το κατεβασμα, θα δημιουργησεις ενα νεο λογαριασμο με το email που αντιστοιχει στο νεο σερβερ. Αν βαλεις τα στοιχεια του server πχ mail.new-server.gr θα συνδεθει κανονικα, δε χρειαζεται το domain. Αφου συνδεθεις λοιπον, απλα κανεις drag & drop ολα τα emails απο τον ενα λογαριασμο στον αλλο.

Μολις ολοκληρωθει η μεταφορα, συνδεεσαι στο νεο λογαριασμο με webmail και επιβεβαιωνεις οτι εχουν μεταφερθει.

Τελος, αλλαζεις τους nameservers για το νεο domain και εισαι οκ.

Δημοσ.

Οντως ειναι πολυ παραξενο να μη τα βλεπεις απο αλλο υπολογιστη μιας και τα μαιλ ειναι αποθηκευμενα στο σερβερ.

Για να τα μεταφερεις:

Δημιουργεις ενα νεο λογαριασμο μεσα στο Thunderbird σε οποιονδηποτε υπολογιστη. Αυτος ο λογαριασμος θα ειναι το τωρινο email. Αφου συνδεθεις, θα κατεβασεις ολα τα emails local στον υπολογιστη που τρεχει το Thunderbird.

Μετα, μολις ολοκληρωθει το κατεβασμα, θα δημιουργησεις ενα νεο λογαριασμο με το email που αντιστοιχει στο νεο σερβερ. Αν βαλεις τα στοιχεια του server πχ mail.new-server.gr θα συνδεθει κανονικα, δε χρειαζεται το domain. Αφου συνδεθεις λοιπον, απλα κανεις drag & drop ολα τα emails απο τον ενα λογαριασμο στον αλλο.

Μολις ολοκληρωθει η μεταφορα, συνδεεσαι στο νεο λογαριασμο με webmail και επιβεβαιωνεις οτι εχουν μεταφερθει.

Τελος, αλλαζεις τους nameservers για το νεο domain και εισαι οκ.

Το πρόβλημα ειναι οτι σε mail clients δεν τα βλέπει. Έχω στείλει και ticket στο host και περιμένω. Και είναι πού μακριάαα ο φίλος να του τα φτιάξω εγώ

Δημοσ.

Για την ακρίβεια είναι σεταρισμένο με IMAP. (Κατα 99%)
Το IMAP όπου σεταριστεί κατεβάζει τα mail από τον σέρβερ και αν σβήσεις κάτι ή πάθει κάτι το pc με τα IMAP...
Γειά σας!
Γιαυτο καλύτερα να σετάρεις POP3.

Δημοσ.

Αυτο ισχυει σε POP3. Τις περισσοτερες φορες κατεβαινουν ολα τα μαιλ στο PC local και εχουν ρυθμιση να σβηνονται τα μαιλ μετα απο 30 μερες. Οποτε αν παθει παλι κατι το PC και χασεις τα μαιλ σου, τοτε στο σερβερ θα βρεις μαιλ μονο των 30 τελευταιων ημερων.

Αντιθετα αν εισαι με IMAP και δεν εχεις σβησει κανενα μαιλ τοτε θα ειναι ολα και στο PC αλλα και στο σερβερ σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...