makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Τελικά, επιβεβαιώθηκε η υποψία ότι κάτι συμβαίνει με την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Το αν θα την ελέγξεις ή θα περάσεις νέα γραμμή ανήκει στην αποκλειστική απόφασή σου. Έχω γράψει επανειλημμένα ότι η συνδεσμολογία του vdsl είναι διαφορετική από την αντίστοιχη του adsl και ο ηλεκτρολόγος θα έπρεπε να γνωρίζει.
Me1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 οπότε από ό,τι κατάλαβα δεν εχει να κανει με το splitter που εννοω εγω.το οποίο βαζουμε στην εσωτερικη πρίζα και εχει δύο θύρες.μια για τηλεφωνο και μία για το ρουτερ?
Dantε Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Επειδη μπερδευτηκα με τη συνδεσμολογια. Απο οτι καταλαβα δε πρεπει να εχουμε παραλληλη,δηλαδη να κοβει η γραμμη και να πηγαινει ενα στο τηλεφωνο και στο ρουτερ? Νομιζω πως σε μενα ετσι ειναι ,δηλαδη ερχεται στο δωματιο μου και ενωνονται δυο καλωδια πανω στη κεντρικη,ενα παει στο ρουτερ και ενα στο τηλεφωνο. Αρα τι να κανω? Τα κοβω,βαζω τη κεντρικη γραμμη καρφι στο ρουτερ(θελει σπλιτερ εκει?η παει καρφι το καλωδιο πανω?) και μετα να βαλω απο το ρουτερ να φευγουν τα καλωδια που πανε στα τηλεφωνα?
Me1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 δε το γνωρίζω.εγω αυτο που εχω κανει ειναι κατευθειαν το ρουτερ στην πριζα και σε ολες τις αλλες που εχουν τηλεφωνο τα κλιψακια τους πριν συνδεθουν στις πριζες τους.σωστο ειναι αυτο?
makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Αντιγράφω το post #243 του pouinos, για να μην παρερμηνευτεί η παρέμβασή μου. τωρα αμα αλλαξειις το καλωδιο γενικοτερα μην περιμενεις να δεις καμια διαφορα εκτος αν το υπαρχον καλωδιο εχει προβλημα για χ ψ λογο που αυτο το τσεκαρεις ευκολα αν μετρησεις συγχρονισμο κατω και συγχρονισμο πανω.το μονο που θα βοηθησει το καλωδιο θα ηταν αμα ηθελες να ανεβασεις και δευτερη και τριτη γραμμη μεχρι πανω.απλα σκεψου οτι μονο σε vdsl αμα πας θα αναγκαστεις να κανεις αλλαγες.και οχι ως προς το καλωδιο αλλα ως προς την συνδεσμολογια.οτι δηλαδη η γραμμη του οτε θα πρεπει να παει πρωτα στο splitter απο το splitter να παει στο vdsl το ρουτερ και απο το splitter να κανει επιστροφη πισω απο τον τοιχο για να παει σε ολα τα υπολοιπα πριζακια.δηλαδη ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν απο το σπλιττερ και οχι παραλληλα πισω απο τον τοιχο. αν αυτο δεν μπορει να γινει διοτι η δικια σου πριζα δεν ειναι η κεντρικη και δεν εχεις ουτε δευτερο ζευγαρι καλωδιο για να γινει η επιστροφη εκει το Utp μπορει να σε βοηθησει.δηλαδη να μπει το splitter εξω στο χαλυβδινο και απο εκει ενα Utp να παει μεχρι το ρουτερ και ολο το ραζιμ που παει στο σπιτι σου να χρησιμοποιηθει σαν τηλεφωνο. 1
Me1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 και ξαναρωτάω. ενα τέτοιο σπλίττερ εννοείς? γιατι αν ειναι ετσι μπορω να το κανω και μονος μου αυτο. ή κάτι τέτοιο? η γραμμη μου ειναι pstn.
makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ναι, αυτό το splitter αλλά με τις οδηγίες που λέει. Το πρώτο
Dantε Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Ναι τωρα το πιασα και εγω. Η κεντρικη πρεπει να παει καρφι στο splitter.Και απο εκει φευγουν και πανε ολα στο δρομο τους. Θελουμε και φιλτρακια στις συσκευες παρολα αυτα,σωστα? Και στο adsl ετσι πρεπει να ειναι?εννοω,θα δουλευει πιο σωστα ετσι? το πρωτο ή το δεύτερο απο αυτα που ποσταρα? Το πρωτο.
Me1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 και να ρωτησω κατι εγω ρε παιδια.αυτη η καλωδιωση που προειπαμε σε τι βοηθάει στο να ειναι πιο σταθερο το σημα και να κατεβαζω πιο γρηγορα? και επιπλέον αν δε θέλω να το συνδεσω στην κεντρικη πριζα γιατι ειναι μακρια απο το δωμάτιο μου και το βαλω σε μια αλλη.φανταζομαι οτι πρεπει πάλι να ακολουθησω τη συνδεσμολογια που αναφεραμε ε?
makfil Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τηλέφωνο σε άλλοι δωμάτιο του σπιτιού, τραβάς το νέο καλώδιο και τέλειωσες. Η συνδεσμολογία είναι για να τροφοδοτήσεις τις πρίζες στα υπόλοιπα δωμάτια.
AntiCambeR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Πάντως εγώ που είχα πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση όταν τράβηξα καλώδιο απο το κουτί του ΟΤΕ σε καινούρια πρίζα έπρεπε να αποκόψω την εσωτερική καλωδίωση τελείως με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καμία άλλη πρίζα.Αν δεν το έκανα ο ηλεκτρολόγος είπε οτι θα είχα πρόβλημα.Ουτως η άλλως μόνο 1 πρίζα λειτουργούσε στο σπίτι.Ομως κανείς δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης στο κουτί του ΟΤΕ.Μου τράβηξε καλώδιο απο καλωδίωση η οποία είναι συνδεδεμένη με το κουτί, είπε ότι την έχει βάλει ο ΟΤΕ για να μην πειράζουν το κουτί και οτι αν μπορούσε να τραβήξει απευθείας απο το κουτί θα ήταν το ίδιο.Στην αρχή είπε οτι θα τραβούσε απ'ευθείας απο το κουτί,αν το ήξερα θα έφερνα τον ΟΤΕ. Το μήκος καλωδίου απο το κουτί μέχρι το σημείο που ενώθηκε το καλώδιο είναι κάπου μισό μέτρο.Εγώ ήθελα να τραβηχτεί απ'ευθείας απο το κουτί του ΟΤΕ αλλά ο ηλεκτρολόγος δεν ήταν ξεκάθαρος.Την στιγμή που έκανε την ένωση δεν το είδα γιατί ήταν σε περίεργο σημείο,το έιδα όταν είχε φύγει.Τον πήρα μετά τηλέφωνο. Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2016 από AntiCambeR
Me1990 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 εμενα δε τραβαει απο κουτι του οτε,απο ενα αλλο κουτι τραβαει που ειναι μεσα στο σπιτι και παιρνει τη μια τηλεφωνικη γραμμη και τη συνδεει απο ό,τι καταλαβει.
Me1990 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 με το φιλτρακι σπλιττερ κλειδωνει καπου στα 40000.
makfil Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Αν θυμάμαι καλά, είχες πιάσει 50 στο κουτί του ΟΤΕ. Αν είναι σωστό αυτό, πάλι κάτι συμβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα