Me1990 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 ΠΑΙΔΙΑ. βρηκα την κεντρικη πριζα του σπιτιου. οριστε και τα στατιστικα της.οποτε η forthnet δεν εχει καποιο θεμα.αυτο ομως που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. υπαρχει περιπτωση εστω και με ηλεκτρολογο που θα καλεσω να εχουν ολες οι πριζες τον ιδιο συγχρονισμο? δηλ. τον υψηλοτερο?και τι ακριβως πρεπει να ζητησω απο τον ηλκτρολογο για να το φτιαξει? σας ευχαριστω για ολη τη βοηθεια μεχρι τωρα.σας παραθετω τα στοιχεια μου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Νice, 49998, πιο πάνω δεν πάει Λογικά υπάρχει παράλληλη καλωδίωση η οποία σκοτώνει τον συγχρονισμό σου (έως και 15mbps κάτω). Ζητάς μπας και μπορεί να την κάνει σε σειρά. Από εκεί και πέρα αν χρειαστούν μερεμέτια είναι δικιά σου απόφαση...
makfil Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Εάν ακολουθήσεις τη σωστή συνδεσμολογία που γράφει ο poulinos θα έχεις τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλες τις πρίζες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Αρκεί να μην έχει παράλληλες καλωδιώσεις στο σπίτι όπως πχ το δικό μου...
Me1990 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 τη συνδεσμολογια αυτη δε ξερω δυστυχως να την κανω μονος μου.εννοεις αυτη με το splitter στο post που μου ειχες αναφερει?
makfil Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μπορείς αφού είναι απλή. Διάβασε το post του poulinos.
Me1990 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 απλα ο οτε το λεει σαν χωνευτη καποιες φορες ενω αλλες φορες μπορει να το γραψει πιο γενικα οτι μεχρι χκ=χαλυβδινο κουτι ασχετα αν ειναι χωνευτο η οχι..στην πραξη ναι δεν ειναι χωνευτο το κουτι μεσα στον τοιχο αλλα ειναι εξωτερικο με φλατζα(σε οσα εχει μεινει) για να μην περναει νερο μεσα.και το χωνευτο μπορει να ειναι το ιδιο πραγμα απλα να εχουν βαλει το κουτι μεσα στον τοιχο.στην πραξη χαλυβδινο αναφερεται γιατι και στις 3 περιπτωσεις το κουτι ειτε μεσα στρογγυλο ειτε εξω στρογγυλο ειτε εξω τετραγωνο(ειναι χαλυβδινο).σε καποιες περιπτωσεις μπορει να πετυχεις και πλαστικο που να το εχει βαλει ο ιδιοκτητης με ρεγκλετα μεσα.θα το δω στο guide να το διορθωσω. τωρα αμα αλλαξειις το καλωδιο γενικοτερα μην περιμενεις να δεις καμια διαφορα εκτος αν το υπαρχον καλωδιο εχει προβλημα για χ ψ λογο που αυτο το τσεκαρεις ευκολα αν μετρησεις συγχρονισμο κατω και συγχρονισμο πανω.το μονο που θα βοηθησει το καλωδιο θα ηταν αμα ηθελες να ανεβασεις και δευτερη και τριτη γραμμη μεχρι πανω.απλα σκεψου οτι μονο σε vdsl αμα πας θα αναγκαστεις να κανεις αλλαγες.και οχι ως προς το καλωδιοαλλα ως προς την συνδεσμολογια.οτι δηλαδη η γραμμη του οτε θα πρεπει να παει πρωτα στο splitter απο το splitter να παει στο vdsl το ρουτερ και απο το splitter να κανει επιστροφη πισω απο τον τοιχο για να παει σε ολα τα υπολοιπα πριζακια.δηλαδη ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν απο το σπλιττερ και οχι παραλληλαπισω απο τον τοιχο. αν αυτο δεν μπορει να γινει διοτι η δικια σου πριζα δεν ειναι η κεντρικη και δεν εχεις ουτε δευτερο ζευγαρι καλωδιο για να γινει η επιστροφη εκει το Utp μπορει να σε βοηθησει.δηλαδη να μπει το splitter εξω στο χαλυβδινο και απο εκει ενα Utp να παει μεχρι το ρουτερ και ολο το ραζιμ που παει στο σπιτι σου να χρησιμοποιηθει σαν τηλεφωνο. space δεν εχει τυχει ακομα να παω .εχω παει med nautilus μεταμορφωση και εχω παει και lamda helix στο κορωπι.με το δευτερο να ειναι το αγαπημενο μου για διαφορους λογους εχω βρει πού ειναι το κουτι του οτε στο σπιτι μου.στην ουσια δεν ειναι ακριβως κουτι αλλα ειναι μια σιδερενια πλακα και απο κατω υπαρχουν τα καλωδια του τηλεφωνου.θα διαβασω προσεκτικα αυτο το ποστ και θα δω τι ακριβως μπορω να κανω (αν μπορω κιολας).σκεφτομουν ομως μηπως ειναι θεμα πριζών καθώς ολες οι πριζες ειναι λιγο παλιες στο σπιτι.εκτος απο την πρωτη (κεντρικη πριζα τηλεφωνου)που ειναι ολοκαινουρια και εκει πιανω 49.99999.επισης θελω να ενημερωσω οτι το σπιτι αν και ειναι εννιαιο ενα σπιτι εχει δυο ηλεκτρολογικους πινακες.εναν για τον πανω οροφο και εναν για το κατω.λετε αυτο να παιζει καποιο ρόλο? ευχαριστω για την βοηθεια παιδια.
makfil Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Ο πίνακας δεν έχει σχέση με την εσωτερική καλωδίωση του τηλεφώνου, αλλά οι 2 πίνακες υποδηλώνουν 2 διαμερίσματα και πρέπει να το λάβεις υπόψη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις από το παραπάνω post είναι η συνδεσμολογία: σε vdsl αμα πας θα αναγκαστεις να κανεις αλλαγες.και οχι ως προς το καλωδιο αλλα ως προς την συνδεσμολογια. οτι δηλαδη η γραμμη του οτε θα πρεπει να παει πρωτα στο splitter απο το splitter να παει στο vdsl το ρουτερ και απο το splitter να κανει επιστροφη πισω απο τον τοιχο για να παει σε ολα τα υπολοιπα πριζακια.δηλαδη ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν απο το σπλιττερ και οχι παραλληλ απισω απο τον τοιχο.
Me1990 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Ο πίνακας δεν έχει σχέση με την εσωτερική καλωδίωση του τηλεφώνου, αλλά οι 2 πίνακες υποδηλώνουν 2 διαμερίσματα και πρέπει να το λάβεις υπόψη. Αυτό που πρέπει να προσέξεις από το παραπάνω post είναι η συνδεσμολογία: σε vdsl αμα πας θα αναγκαστεις να κανεις αλλαγες.και οχι ως προς το καλωδιο αλλα ως προς την συνδεσμολογια. οτι δηλαδη η γραμμη του οτε θα πρεπει να παει πρωτα στο splitter απο το splitter να παει στο vdsl το ρουτερ και απο το splitter να κανει επιστροφη πισω απο τον τοιχο για να παει σε ολα τα υπολοιπα πριζακια.δηλαδη ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν απο το σπλιττερ και οχι παραλληλ απισω απο τον τοιχο. δεν χρησιμοποιω splitter.για να σου εξηγησω το ρουτερ ειναι συνδεδεμένο σε πριζα του οτε η οποια δεν ειναι κεντρικη.ειναι η πριζα που ειχα αναφερει η οποια πιανει περιπου 35 και ειναι στον κατω οροφο.απο κει και επειτα οτι τηλεφωνο εχω το εχω συνδεσει με απλο κλιψάκι πιο πριν σε αλλες πριζες του σπιτιου.στην πριζα που ειναι το ρουτερ δεν συνδεεται τίποτα παρα μονο το ρουτερ. ολα τα τηλεφωνα(δύο σε αριθμο) ειναι συνδεδεμενα σε τηλεφωνικες πριζες με τετοιου ειδους κλιψακι.που ειχε και το κουτι του vdsl ρουτερ.εχω το tecnicolor της forthnet.
makfil Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο για να ξεκαθαρίσει το δίκτυο καλωδίωσης του τηλεφώνου και να βρει την κεντρική πρίζα του ΟΤΕ σε κάθε διαμέρισμα/όροφο.
Me1990 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) οταν λες splitter να φανταστω δεν εννοεις το splitter που βαζουμε για να εχουμε τηλεφωνο και ρουτερ στην ιδια πριζα.αλλα καποιο αλλο εξαρτημα που ειναι στο κουτι της γραμμης ε?σορρυ αλλα δε ξερω και πολλα απο αυτα. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2016 από Me1990
AntiCambeR Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλά με 43db attenuation δεν υπάρχει περίπτωση να του είπαν για VDSL από Α/Κ, σε μένα με 30-31 που είχαν ούτε καν το σκέφτηκαν (όσο μεγαλύτερο τόσο χειρότερο) http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php Σύμφωνα με το calculator πάντως δεν είσαι στα 6km από το Α/Κ αλλά 3.1km Τώρα για το πόσο θα πιάνεις από το KV που ανέφερες δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Είναι σίγουρο ότι θα παίζεις από αυτό στα 700m? Στο calculator βάζουμε την μικρή τιμή του attenuation για να δούμε την απόσταση σωστα?Η μεγάλη τιμή μας δείχνει κάτι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη τιμή στο attenuation. Μία υπάρχει για το downstream και μια για το upstream. Για το downstream είναι αυτή που μας ενδιαφέρει...
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν γνωρίζω αν μπορείς να έχεις τα ίδια στατιστικά σε όλες τις μπρίζες τους σπιτιού (δεν νομίζω΄οτι υπάρχει και λόγος όμως εκτός αν κάνεις βόλτες του ρουτερ μέσα στο σπιτι). Πάντως ένας φίλος είχε το ίδιο θέμα, φώναξε ηλεκτρολόγο και ουσιαστικά μετέφεραν την κεντρική μπριζα του σπιτιού στο δωμάτιο που έχει το pc του. Αυτό σίγουρα μπορείς να το κάνεις (για περισσότερες πληροφορίες ρώτα τον ηλεκτρολόγο γιατί εγώ δεν γνωρίζω λεπτομέρειες).
Me1990 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2016 καλησπέρα. ήρθε τελικά ο ηλεκτρολόγος,ειδαμε το προβλημα και μου ειπε ότι οντως υπάρχει θεμα με τις πριζες του τηλεφωνου στο σπιτι.κατι γινεται σχετικα με τα καλώδια του σπιτιου σε ό,τι αφορά το τηλέφωνο.σαν αποτέλεσμα αυτου,θα πρέπει να ανοιξουμε τα κουτιά να βρουμε τα καλώδια και να τα κανουμε ολα απο την αρχη.ωστόσο υπάρχει και μια άλλη λυση. βάλάμε το ρουτερ στο εξωτερικο κουτί οπου εκει κλείδωσε στα 49.998.μια καλή ιδεα μου ειπε λοιπον ότι ειναι να μην ασχοληθουμε με τα κουτιά του σπιτιου (τα εσωτερικά) αλλα να τραβηξουμε ενα καλώδιο απευθείας απο το εξωτερικο κουτί του σπιτιου στο δωμάτιο μου.θα κανουμε μια νέα πρίζα εκει και θα παρακάμψουμε την ολη διαδικασία.το καλό ειναι ότι με αυτο θα εχουμε ξεμπερδέψει σε μια μερα.το κακό ειναι ότι δε θα κλειδώνουν όλες οι πριζες του σπιτιου σε 49.998 αλλα μονο η καινουρια που θα ανοιξουμε στο δωμάτιό μου. επίσης τον ρώτησα για την συνδεσμολογία του poulinos σχετικά με το splitter γτ δεν καταλαβα ακριβώς τι εννοεί.εννοεί το splitter που βάζουμε στην πρίζα και εχω τηλεφωνο και ρουτερ μαζί?ή καποιο άλλο μηχανημα που λέγεται splitter αλλά πρεπει να εγκατασταθεί κάπουε σε κάποιο τηλεφωνικό κουτί του σπιτιου?ουτε κι αυτος καταλαβε ακριβως τι εννοεί. ευχαριστω πολύ για την βοήθεια.περιμένω τις απόψεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα