Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά το έχω πόσες φορες κοιτάξει στο σάιτ και του ΟΤΕ και της Forthnet.και λεει ότι εχω διαθεσιμότητα για vdsl.να σας πω την αλήθεια και μένα μου κάνει εντύπωση που με βγάζει διαθέσιμο διότι ειμαι μακριά από την πόλη αλλα στην εθνική οδό πάνω.εχω ρωτήσει πόσες φορες τη Forthnet για το αν ειναι σίγουροι ότι ειμαι διαθέσιμος και μου λένε μην ανησυχείτε είστε διαθέσιμος.τώρα δε ξερω τι άλλο να κάνω.

Πάντως τέτοιο κουτί σαν το παραπάνω που βλέπω δεν εχω δει στην περιοχή μου.ειμαι και άσχετος από αυτα βέβαια.

Πηγα στον ΟΤΕ και ρώτησα μόλις και μου λένε ότι όντως εχε μπει οπτική ίνα εδω που μένω.το καφάο άφαντο ακόμα.

Δηλαδη το σιτε του οτε σου λεει εχεις διαθεσιμοτητα και καφαο δεν υπαρχει, μηπως δεν κανεις κατι καλα

εδω τι σου λεει

https://www.cosmote.gr/fixed/check-availability?redir=1&p_l_id=44064&p_v_l_s_g_id=0

Δημοσ.

Εχω κάνει ήδη αίτημα.ειμαι στη Forthnet.να ρωτήσω ποια ειναι καλύτερη ΟΤΕ ή Forthnet?

Aυτο θα το καταλάβεις μονο σου αν παρουσιαστή στο τηλέφωνο σου κάποια βλάβη ή δυσλειτουργία.

Δημοσ.

καλησπέρα παιδια.
1)βρηκα το καφάο.ειναι ακριβως στα 800 μέτρα(και λιγοτερο ) απο το σπιτι μου απλα δε το ειχα δει.
2)μου ενεργποιησαν το vdsl.βεβαια ακομα δεν μου εχει σταλει το ενημερωτικο sms αλλα πηρα στη forthnet και μου εκαναν εκει καποιες ρυθμισεις.
το μονο που με απασχολει τωρα ειναι η ταχυτητα.την οποια και θεωρω αρκετα χαμηλη.στη forthnet μου ειπανε οτι επειδη ακομα δε μου εχει ερθει το sms ενεργοποιησης καλο θα ηταν να κανω μια μετρηση και αυριο και μου λενε αυτοι τι ακριβως χρειαζεται για να την ανεβασω. σας στελνω και τις μετρησεις μου (ειμαι με wifi) αλλα και την εικονα της συνδεσης του router.
καμια γνωμη πως μπορω να βελτιωσω την ταχυτητα?

μου ηρθε το sms.το ρουτερ μου κλειδωνει σε αυτες τις ταχυτητες.

post-314443-0-40074100-1464962640_thumb.png

post-314443-0-49440100-1464962745_thumb.png

post-314443-0-19637400-1464963289_thumb.png

Δημοσ.

εβαλα το ρουτερ και στην κεντρικη πριζα τηλεφωνου του σπιτιου και πηρα αυτα τα δεδομενα.

μπορω καπως να ανεβασω την ταχυτητα μου?

γιατι στην κενρτικη εχω μεγαλυτερη.

παντως για vdsl  δε πιανω και τοσο πολυ.στη forthnet μου λεγανε σιγουρα πανω απο 40 θα επιανα.

ξερει κανεις αν μπορω να κανω κατι για να το ανεβασω?μου εγγυαται μηπως αλλος παροχος καλυτερη ταχυτητα?

post-314443-0-87825500-1464964911_thumb.png

post-314443-0-22731000-1464964928_thumb.png

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι περιοχή αν επιτρέπεται?

To router είναι στην κεντρική/πρώτη πρίζα του σπιτιού?

Δημοσ.

Αφού βλέπεις διαφορές μεταξύ της κεντρικής και της άλλης πρίζας, πρέπει να ελέγξεις την εσωτερική καλωδίωση.

Εάν είσαι σε πολυκατοικία και γνωρίζεις το ζευγάρι σου στο κουτί του ΟΤΕ (συνήθως στο υπόγειο), προσπάθησε να συνδέσεις εκεί το routter για να δεις το σήμα που φτάνει εκεί.

Δημοσ.

βρισκομαι περιπου 6km απο τον πυργο ηλειας.παιρνω απο καφαο και το καφάο βρισκεται περιπου 600 μετρα απο το σπιτι μου.

στην τελευται ανάρτηση (εκει που πιανω 35 dl ) το ρουτερ ειναι στην κεντρικη πριζα.

μπορω να κανω κατι να το ανεβασω?και αν οχι ,γινεται να εχω την ιδια ταχυτητα σε ολες τις πριζες του σπιτιου?

σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια παιδια.

Αφού βλέπεις διαφορές μεταξύ της κεντρικής και της άλλης πρίζας, πρέπει να ελέγξεις την εσωτερική καλωδίωση.

Εάν είσαι σε πολυκατοικία και γνωρίζεις το ζευγάρι σου στο κουτί του ΟΤΕ (συνήθως στο υπόγειο), προσπάθησε να συνδέσεις εκεί το routter για να δεις το σήμα που φτάνει εκεί.

μενω σε μονοκατοικια και δεν ξερω που ειναι το κουτι μου,σιγουρα πρεπει να καλεσω ηλεκτρολογο φανταζομαι μηπως γινεται βραχυκυκλωμα στις πριζες να φανταστω??

υπαρχει περιπτωση να πιασω πανω απο 40 μετα απο αυτο?

Δημοσ.

Υπάρχει σχετικός οδηγός και σου έδωσα το link.

Υπάρχει, ενδεχομένως, λάθος σύνδεση αφού το vdsl δεν είναι όπως το adsl.

Για τη σωστή συνδεσμολογία θα διαβάσεις το post 243 του poulinos στη σελίδα 17.

Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ makfil.θα το δείξω και στον ηλεκτρολογο μου μήπως και μπορεσει να μου ανεβει η ταχύτητα.

αν και δεν ελπιζω σε πολλα.το σπτι ειναι περιπου 16 χρονών και δε ξερω τι παιζει απο συνδεσμολογια και ποιοτητα καλωδιων στον χώρο μου.επιπλέον,δε ξερω κι αν ο ηλεκτρολογος μου τα γνωρίζει ολα αυτα...θα δω τι μπορω να κανω μηπως και μπορεσω να ανεβασω ταχυτητα.

οποιαδηποτε αλλη συμβουλη εννοείται οτι ειναι ευπροσδεκτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...