Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

με 800 δολλάρια αγοράζεις μια βιβλιοθήκη και όταν τελειώνεις ένα βιβλίο το δωρίζεις σε κάποιον άλλον ο άλλος σε άλλον και με 800 δολλάρια πρακτικά έχουμε όλα τα βιβλία του κόσμου,το e-ink όμως είναι δικό ΜΟΥ και δε το δίνω σε κανέναν,δε θα ΜΟΥ το πάρει κανείς χαΧΑχα,είσαι ΤΡΕΛΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,ΜΟΥ ΜΟΥ ΟΛΑ ΜΟΥΜΟΥΥΥΥΥ :-)

ζήτω το μου και οι ''ανάγκες'' που δημιουργεί για να χει ν'ασχολείται με τη κάλυψη τους ώστε να μην αδρανεί ποτέ και να μην θλίβεται.ΜΟΥ ΡΕ

Δημοσ.

Αν λες για μένα έχω και χρησιμοποιώ reader με e-ink, γιατί είναι ξεκούραστος, γιατί μου προσφέρει τεράστια αυτονομία, γιατί μπορώ να τον έχω ακόμα και στην παραλία κάτω από το φως του ήλιου.

Αλλά δεν συμφωνώ με την δεύτερη τοποθέτηση σου. Δεν έχω Kidle και διάλεξα μεγάλη οθόνη ακριβώς για να μπορώ να διαβάζω και άλλα πράγματα εκτός των e-pub. Γιατί είναι παράλογο να ζητάμε μεγαλύτερες οθόνες, περισσότερα χρώματα και ταχύτερους επεξεργαστές για να μπορούμε να διαβάζουμε και τεχνικά εγχειρίδια, περιοδικά, κόμικς, magna; Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ένα βιβλίο (εννοώντας μόνο με κείμενο) διαβάζεται πιο ευχάριστα σε μια οθόνη e-ink και ένα βιβλίο από τις υπόλοιπες κατηγορίες μπορεί να διαβαστεί πιο ευχάριστα σε μια τέτοια οθόνη σε σχέση με ένα tablet.

 

Όχι, όχι φίλε μου, δεν μιλούσα για εσένα. Αναφέρομαι γενικά στο κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες.

αυτό που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή δεν είναι βιβλίο,είναι κάτι που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή.Γι' αυτούς που διαβάζουν βιβλία ,τα βιβλία έιναι οτι πρέπει :-)

 

Κι εγώ διάβαζα βιβλία νυχθημερόν, όμως από τότε που αγόρασα Kindle έχω "κόψει" το χαρτί. Πλέον ούτε ένα στα δέκα από όσα διαβάζω δεν είναι σε χάρτινη μορφή. Δεν με βολεύει καθόλου. Το κλασικό βιβλίο δεν έχει ενσωματωμένο φως για νυχτερινή ανάγνωση, δεν έχει ενσωματωμένο λεξικό (μιας και σχεδόν οτιδήποτε διαβάζω είναι στα αγγλικά), έχει σημαντικό όγκο είτε να το κρατάς, είτε να το μεταφέρεις, είτε (κυρίως) να το αποθηκεύεις, δεν μπορείς να το βρεις -γκουχ- τζάμπα, δεν μπορείς το ένα, δεν μπορείς το άλλο.

 

Συνήθεια είναι.

  • Like 1
Δημοσ.

Και με 0$ κατεβάζεις παράνομα το βιβλίο-audible σε *.mp3. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Οταν μιλάμε για αγορά, το θέμα ειναι ακριβως αυτό.

παρχει κοστος που ειναι απαραιτητο,κοστος που δικαιολογειται ,και κοστος που δε δικαιολογειται καπου .

Δε μιλάμε ούτε για κινητο ,που ειναι ένα θαυμα της τεχνολογίας με επεξεργαστή που εχει τη δύναμή παλιότερου desktop,οθόνη υψηλής αναλυσης ,καμερα που ντροπιαζει παλιες φωτογραφικες και χιλια μυρια οσα,δεν ειναι ρολοι να εχει τεχνη και ομορφια ,δεν ειναι τιποτα επαναστατικο στον τροπο που διαβαζουμε ,ουτε αλλαζει τις ζωες μας με καποιο τροπο.

Δημοσ.

Μόνο για πολύ συγκεκριμένες επαγγελματικές δουλειές, τα 13.3" ebook readers κάνουν καλύτερα την δουλειά του μέσου χρήστη.

 

Από εκεί και πέρα, τα e-book reader πούλησαν και πουλάνε πολύ καλά,αλλά ο χρόνος αντικατάστασης των είναι 5+ χρόνια στην καλύτερη διότι εκτός των μπαταριών είναι σκυλιά και δεν χαλάνε.*και οι νέες συσκευές δεν έχουν τίποτα συνταρακτικό σε σχέση με τις "παλιές".

Η αγορά έχει φτάσει ένα plateau,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεκάδες-εκατοντάδες εκατομμύρια κόσμου δεν έχει κάποια τέτοια συσκευή.

Μόνο εάν και όταν βγει καλή έγχρωμη οθόνη e-paper θα αρχίσει πάλι η άνοδος στις πωλήσεις.

 

 

Η εμπειρία χρήσης είναι κάτι που δεν συγκρίνεται, δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε.

  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν δυνατότητες που θα μπορούσαν να έχουν, μεγαλύτερα μεγέθη, δυνατότερους επεξεργαστές, έγχρωμη οθόνη έστω επιπέδου χρωμάτων παλιών κόμικς και χωρίς να ανεβαίνει η τιμή στα ύψη. Ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές δεν υπάρχει.

Δημοσ.

αυτό που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή δεν είναι βιβλίο,είναι κάτι που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή.Γι' αυτούς που διαβάζουν βιβλία ,τα βιβλία έιναι οτι πρέπει :-)

Αυτό που διαβάζεις τόσο σ' ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, όσο και σ' ένα φυσικό αντίτυπο λέγεται κείμενο. Μπερδεύεις το μέσο με το περιεχόμενο. Και τα δυο είναι εξαιρετικά. Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που τα αξιοποιείς.

 

Οταν μιλάμε για αγορά, το θέμα ειναι ακριβως αυτό.

παρχει κοστος που ειναι απαραιτητο,κοστος που δικαιολογειται ,και κοστος που δε δικαιολογειται καπου .

Καμία αντίρρηση περί κόστους. Ο καθένας μας όμως, το αξιολογεί ανάλογα με τις οικονομικές ανάγκες του, την οικονομική του επιφάνεια και τις όποιες προτεραιότητές του. Εντούτοις, κάτι που δικαιολογείται για κάποιον, φαντάζει αδικαιολόγητο για κάποιον άλλο.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...