Προς το περιεχόμενο

Paperlike: Η πρώτη οθόνη τεχνολογίας e-ink στις 13.3"

Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκστρατεία χρηματοδότησης για την παραγωγή μίας οθόνης τεχνολογίας e-ink, την οποία υποστηρίζει και η κινεζική κυβέρνηση, έχει ξεκινήσει στην γνωστή ιστοσελίδα Indiegogo ο συγγραφέας διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας, Dong Gong.

Ο Dong Gong θέλει να δημιουργήσει μία οθόνη, στην οποία θα μπορεί να διαβάζει για ώρες χωρίς να ταλαιπωρούνται τα μάτια του, ιδανική και για εκείνους που επεξεργάζονται ογκωδέστατα κείμενα ή λογιστικά φύλλα σε σουίτες γραφείου - όπου το γνωστό, επίμονο, λευκό παρασκήνιο "τρυπάει" το βλέμμα.

Η Dasung Paperlike έχει μέγιστη ανάλυση 1600×1200 pixels (εναλλακτικά μπορείτε να την κατεβάσετε και στα 800×600) και συνδέεται με το σύστημα σας, φορητό ή σταθερό, ως δευτερεύον μόνιτορ μέσω θύρας USB. Μοναδικό μειονέκτημα της τεχνολογίας e-ink είναι ο χαμηλός ρυθμός ανανέωσης, άρα αν πληκτρολογείτε σχετικά γρήγορα θα δουλέψετε αναγκαστικά στη χαμηλότερη ανάλυση.

Η εκστρατεία έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περίπου 44.000 δολάρια, καθώς η τιμή προπαραγγελίας της Paperlike είναι σχετικά υψηλή ($799), τιμή στην οποία μπορεί κανείς σήμερα να αποκτήσει ένα καλό μόνιτορ, εφοδιασμένο με πάνελ υπερυψηλής ευκρίνειας.

Link.png Site: Indiegogo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλή ιδέα, εξαιρετικά ακριβό το price tag (27" dell παιρνεις με τόσα).

Η χρήσεις όμως είναι αμέτρητες (playlist display για το σαλόνι, chat window για το pc, stock market updates), και αν αναλογιστεί κάποιος την κατανάλωση των κανονικών displays τότε έχει χρησιμότητα κάτι τέτοιο.

Αναμονή για λογικές τιμές, και για τετραχρωμία (εδώ και χρόνια).

• Like 2

Για εμάς που διαβάζουμε βιβλία σε ηλεκτρονικές συσκευές, είναι ότι πρέπει.
με 800$ προσλαμβανεις τους συγγραφείς και στο διαβάζουν.
  • Like 4

με 800$ προσλαμβανεις τους συγγραφείς και στο διαβάζουν.

Κοίτα άλλοι δίνουν 600-700 ευρώ για να πάρουν ένα κινητό ενώ θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά με 100 ευρώ ή να προσλάβουν έναν τηλεφωνητή.

Δυστυχώς οι e-book readers δεν έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό, ωστόσο υπάρχει κοινό, και υπάρχει και μια υπομερίδα (στην οποία βρίσκομαι κι εγώ που θα ήθελε μεγαλύτερες οθόνες (και ισχυρότερους επεξεργαστές), δεν έχω για να δώσω τόσα χρήματα αν υποθέσουμε ότι αύριο θα έβγαινε στην παραγωγή, αλλά αν είχα την πολυτέλεια αυτή θα το ήθελα.

• Like 1

Κοίτα άλλοι δίνουν 600-700 ευρώ για να πάρουν ένα κινητό ενώ θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια δουλειά με 100 ευρώ ή να προσλάβουν έναν τηλεφωνητή.

Δυστυχώς οι e-book readers δεν έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό, ωστόσο υπάρχει κοινό, και υπάρχει και μια υπομερίδα (στην οποία βρίσκομαι κι εγώ που θα ήθελε μεγαλύτερες οθόνες (και ισχυρότερους επεξεργαστές), δεν έχω για να δώσω τόσα χρήματα αν υποθέσουμε ότι αύριο θα έβγαινε στην παραγωγή, αλλά αν είχα την πολυτέλεια αυτή θα το ήθελα.

Νομιζω οτι το μελλον του φυσικου χαρτιου εφημεριδες , τετραδια , Α4 κολλες για σημειωσεις κλπ ειναι μικρο...θα αντιτασταθουν με τετοιες οθονες..οποτε μεχρι τοτε -καμια 5ετια- ας χαρουμε το παραδοσιακο τροπο οσο μπορουμε περισσοτερο..

Το κόστος είναι μεγάλο. Αλλά έχω να πω (επειδή έχω χρησιμοποιήσει) ότι το διάβασμα σε οθόνη e-ink είναι απόλαυση. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Μακάρι η τεχνολογία να έβρισκε μεγαλύτερη χρήση.

Φαντάζομαι ένα tablet με κανονική οθόνη από τη μια πλευρά και e-ink από την άλλη για διάβασμα, τέλειο.

• Like 1

Εξαρτάται, είναι απόλαυση όταν έχεις epub ή pdf με κείμενο, αλλά για διάβασμα pdf εικόνας,τεχνικά βιβλία, κόμικς κλπ δεν είναι, χρειάζεται όχι απαραίτητα χρώμα αλλά σίγουρα ταχύτερη επεξεργασία και μεγαλύτερα μεγέθη, αλλά όσο δεν υπάρχει μεγάλη βάση πελατών δυστυχώς δεν βλέπω εξέλιξη.

• Ο περισσότερος κόσμος που εκφέρει γνώμη για αναγνώστες με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης (e-ink) δεν έχει δει ποτέ τέτοια συσκευή από κοντά και δεν έχει κατανοήσει την (απύθμενη) διαφορά που έχει με τις οθόνες LCD.
  • Ο περισσότερος κόσμος που ζητάει έγχρωμες οθόνες, τεράστια χωρητικότητα, γρήγορους browsers κλπ από τέτοιες συσκευές, μάλλον δεν έχει κατανοήσει ποιο ακριβώς σκοπό εξυπηρετούν αυτές και τη διαφορά που έχουν από τα tablets. Το e-ink reader το παίρνεις για να διαβάσεις βιβλία και μόνο. Όχι κόμικ, όχι manga, όχι PDF τεχνικού περιεχομένου των 700 σελίδων και των 100MB (αν και αρκετοί μερακλήδες τα καταφέρνουν, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, άλλοι κάποτε διάβαζαν νουβέλες σε κινητά των 3 ιντσών)..
  • Ο περισσότερος κόσμος που συγκρίνει e-ink readers με tablets δεν έχει κατανοήσει ότι οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά η μία της άλλης και δεν υφίσταται δίλημμα "e-ink reader ή tablet". Με δόση υπερβολής είναι σαν να λέμε "tablet ή laptop". Και το ένα, και το άλλο.
  • Ο περισσότερος κόσμος που γκρινιάζει για το κόστος του εν λόγω project των 13.3", μάλλον δεν έχει δει τις τιμές των 10" e-ink readers που από καταβολής τους κυμαίνονται στα 400-500 ευρώ.
  • Τέτοιες συσκευές απευθύνονται μάλλον σε αγοραστές που έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες (και προθυμία να πληρώσουν το ανάλογο κόστος) και λιγότερο στον καθημερινό χρήστη.
  • Ο περισσότερος κόσμος μάλλον δεν γνωρίζει ότι η Amazon μόνο μέχρι το 2013 είχε πουλήσει περίπου 20 εκατομμύρια Kindle. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν την τελευταία πενταετία έχουν πουληθεί συνολικά 50 εκατομμύρια τέτοιες συσκευές διαφόρων κατασκευαστών ή και περισσότερες. Αν και η αλήθεια είναι πως η αγορά έχει αρχίσει να βαλτώνει, γιατί τα e-ink readers (λόγω της χρήσης τους) δεν είναι συσκευές που επιδέχονται σημαντικών βελτιώσεων ενώ οι χρήστες τους δεν τις αναβαθμίζουν από τη μια χρονιά στην άλλη (όπως πχ. κάνουν με τα κινητά).
  • Όσοι αμφιβάλλουν ακόμα ότι το e-ink/e-book είναι το μέλλον, αρκεί να δουν ότι αυτή τη στιγμή στο Amazon διατίθενται πάνω από 4 εκατομμύρια τίτλοι σε ηλεκτρονική μορφή. Πρακτικά δεν υπάρχει πλέον γνωστό βιβλίο το οποίο να μην κυκλοφορεί και σε e-book (και πιθανολογώ ότι τουλάχιστον στην Αμερική οι πωλήσεις του θα είναι υψηλότερες του χάρτινου).
  • Ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα δυστυχώς θεωρεί ότι "διάβασμα" είναι μόνο οι αθλητικές εφημερίδες και τα πάλαι ποτέ περιοδικά lifestyle. Αν γνωρίζετε πολλούς στον περίγυρό σας που διαβάζουν συστηματικά πάνω από 10-15 βιβλία (κάθε είδους) το χρόνο, παρακαλώ να μου τους συστήσετε. Γι' αυτό και η ελληνική αγορά έχει μείνει τόσο πίσω σε εισαγωγές e-ink readers αλλά και σε ποικιλία e-book στα ελληνικά (ζήτημα να υπάρχουν 10 χιλιάδες τίτλοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι σύγχρονες εκδόσεις, συνήθως αμφιβόλου αναγνωστικής αξίας).
  • Like 2

• Ο περισσότερος κόσμος που εκφέρει γνώμη για αναγνώστες με οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης (e-ink) δεν έχει δει ποτέ τέτοια συσκευή από κοντά και δεν έχει κατανοήσει την (απύθμενη) διαφορά που έχει με τις οθόνες LCD.
  • Ο περισσότερος κόσμος που ζητάει έγχρωμες οθόνες, τεράστια χωρητικότητα, γρήγορους browsers κλπ από τέτοιες συσκευές, μάλλον δεν έχει κατανοήσει ποιο ακριβώς σκοπό εξυπηρετούν αυτές και τη διαφορά που έχουν από τα tablets. Το e-ink reader το παίρνεις για να διαβάσεις βιβλία και μόνο. Όχι κόμικ, όχι manga, όχι PDF τεχνικού περιεχομένου των 700 σελίδων και των 100MB (αν και αρκετοί μερακλήδες τα καταφέρνουν, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, άλλοι κάποτε διάβαζαν νουβέλες σε κινητά των 3 ιντσών)..

Αν λες για μένα έχω και χρησιμοποιώ reader με e-ink, γιατί είναι ξεκούραστος, γιατί μου προσφέρει τεράστια αυτονομία, γιατί μπορώ να τον έχω ακόμα και στην παραλία κάτω από το φως του ήλιου.

Αλλά δεν συμφωνώ με την δεύτερη τοποθέτηση σου. Δεν έχω Kidle και διάλεξα μεγάλη οθόνη ακριβώς για να μπορώ να διαβάζω και άλλα πράγματα εκτός των e-pub. Γιατί είναι παράλογο να ζητάμε μεγαλύτερες οθόνες, περισσότερα χρώματα και ταχύτερους επεξεργαστές για να μπορούμε να διαβάζουμε και τεχνικά εγχειρίδια, περιοδικά, κόμικς, magna; Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που ένα βιβλίο (εννοώντας μόνο με κείμενο) διαβάζεται πιο ευχάριστα σε μια οθόνη e-ink και ένα βιβλίο από τις υπόλοιπες κατηγορίες μπορεί να διαβαστεί πιο ευχάριστα σε μια τέτοια οθόνη σε σχέση με ένα tablet.

Επισκέπτης

Για εμάς που διαβάζουμε βιβλία σε ηλεκτρονικές συσκευές, είναι ότι πρέπει.

αυτό που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή δεν είναι βιβλίο,είναι κάτι που διαβάζεις σε ηλεκτρονική συσκευή.Γι' αυτούς που διαβάζουν βιβλία ,τα βιβλία έιναι οτι πρέπει :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...