Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω windows xp σε motherboard που στο bios ΔΕΝ έχει επιλογή να το γυρίσω σε IDE,αλλά μόνο Ahci.
Αποτέλεσμα ειναι Bluescreen λιγο μετα την εκκίνηση της εγκατάστασης.
Καμία ιδέα?

H mb ειναι η GA-H110M-S2PV DDR3GA-H110M-S2PV DDR3

Δημοσ.

Αν υπάρχει δισκέτα..καλά άσε.

Θα πρέπει να φτιάξεις νέα ισο/cd με XP και να κάνεις slipstream τους sata driver για την μητρική σου,είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.

Ενδεικτικά:

http://www.wikihow.com/Slipstream-Your-SATA-Drivers-Into-a-Windows-XP-Installation-CD-Using-nLite

Το Driver που θες από την σελίδα της μητρικής είναι αυτό που λέει

Intel SATA Preinstall driver
(For AHCI / RAID Mode)
Note: Windows setup to read from USB thumb drive.

Πρόσεχε να είναι το 32bit.

• Like 1
Δημοσ.

Η bsod δεν είναι από το sata. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα σου έβρισκε δίσκο.

Η gb δεν υποστηρίζει αυτή τη μητρική με drivers για xp, μόνο από 7 και πάνω και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μπουν xp σε αυτή τη μητρική, άσχετα με την έλλειψη ide support.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάτε πάντα από το υλικό αλλά μια χαρά ρίχνει και bsod σε αυτό το σημείο.

Δημοσ.

Η gb δεν υποστηρίζει αυτή τη μητρική με drivers για xp, μόνο από 7 και πάνω και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μπουν xp σε αυτή τη μητρική, άσχετα με την έλλειψη ide support.

κ εγώ το ίδιο συμπερασμα με σενα εχω βγαλει μεχρι στιγμής,οτι δηλαδη ΔΕΝ θα τα καταφέρω,αλλα ειπα να το προσπαθησω όσο μπορώ.

Αν υπάρχει δισκέτα..καλά άσε.

Θα πρέπει να φτιάξεις νέα ισο/cd με XP και να κάνεις slipstream τους sata driver για την μητρική σου,είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία.

Ενδεικτικά:

http://www.wikihow.com/Slipstream-Your-SATA-Drivers-Into-a-Windows-XP-Installation-CD-Using-nLite

Το Driver που θες από την σελίδα της μητρικής είναι αυτό που λέει

Πρόσεχε να είναι το 32bit.

Σε ευχαριστώ,αλλα δεν μπορω να βρω τους drivers που αναφερεις για την δικια μου μητρικη :/

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω. Για ποιον λογο θες να περασεις xp σε τετοια μητρικη? Εχεις καποιον συγκεκριμενο λογο να μεινεις με xp?

Δημοσ.

Επειδή έχω δοκιμάσει κι εγώ να βάλω xp σε καινούργια μητρική (λόγω μια κάρτας video της canopus που παίζει μόνο σε xp), πήρα κι εγώ ήττες. Μόνο σε μια asrock κατάφερα να στήσω xp.

Δημοσ.

Mic γιαυτο τον ρωτησα, αν εχει ιδιαιτερο λογο. Στην τελικη περναει vbox. Δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα anyway.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω. Για ποιον λογο θες να περασεις xp σε τετοια μητρικη? Εχεις καποιον συγκεκριμενο λογο να μεινεις με xp?

Δεν ειναι επιλογή μου,απλά πρεπει να συμβεί.(αν γίνεται φυσικά.Αν όχι,θα σκεφτω εναλλακτικες)

Δημοσ.

Δεν ειναι επιλογή μου,απλά πρεπει να συμβεί.(αν γίνεται φυσικά.Αν όχι,θα σκεφτω εναλλακτικες)

Αν θέλεις xp σώνει και καλά θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι η μητρική είναι για xp. Οι asrock μητρικές, για amd τουλάχιστον που το δοκίμασα, υποστηρίζουν xp. Αλλιώς πας για μεταχειρισμένο 775 socket και αν είναι δυνατόν με dd3 μνήμες, του πετάς έναν c2d και 3 gb ram και είσαι εντάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...