suffocater Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Προσπαθώ να εγκαταστήσω windows xp σε motherboard που στο bios ΔΕΝ έχει επιλογή να το γυρίσω σε IDE,αλλά μόνο Ahci.Αποτέλεσμα ειναι Bluescreen λιγο μετα την εκκίνηση της εγκατάστασης.Καμία ιδέα?H mb ειναι η GA-H110M-S2PV DDR3GA-H110M-S2PV DDR3
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Αν υπάρχει δισκέτα..καλά άσε. Θα πρέπει να φτιάξεις νέα ισο/cd με XP και να κάνεις slipstream τους sata driver για την μητρική σου,είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Ενδεικτικά: http://www.wikihow.com/Slipstream-Your-SATA-Drivers-Into-a-Windows-XP-Installation-CD-Using-nLite Το Driver που θες από την σελίδα της μητρικής είναι αυτό που λέει Intel SATA Preinstall driver(For AHCI / RAID Mode)Note: Windows setup to read from USB thumb drive.OS:Windows 7 32bit,Windows 8.1 32bit,Windows 10 32bit Πρόσεχε να είναι το 32bit. 1
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Η bsod δεν είναι από το sata. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα σου έβρισκε δίσκο. Η gb δεν υποστηρίζει αυτή τη μητρική με drivers για xp, μόνο από 7 και πάνω και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μπουν xp σε αυτή τη μητρική, άσχετα με την έλλειψη ide support. 1
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Η bsod δεν είναι από το sata. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα σου έβρισκε δίσκο. Εξαρτάτε πάντα από το υλικό αλλά μια χαρά ρίχνει και bsod σε αυτό το σημείο.
suffocater Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Η bsod δεν είναι από το sata. Στη χειρότερη περίπτωση δε θα σου έβρισκε δίσκο. Η gb δεν υποστηρίζει αυτή τη μητρική με drivers για xp, μόνο από 7 και πάνω και πιστεύω ότι δεν πρόκειται να μπουν xp σε αυτή τη μητρική, άσχετα με την έλλειψη ide support. κ εγώ το ίδιο συμπερασμα με σενα εχω βγαλει μεχρι στιγμής,οτι δηλαδη ΔΕΝ θα τα καταφέρω,αλλα ειπα να το προσπαθησω όσο μπορώ. Αν υπάρχει δισκέτα..καλά άσε. Θα πρέπει να φτιάξεις νέα ισο/cd με XP και να κάνεις slipstream τους sata driver για την μητρική σου,είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Ενδεικτικά: http://www.wikihow.com/Slipstream-Your-SATA-Drivers-Into-a-Windows-XP-Installation-CD-Using-nLite Το Driver που θες από την σελίδα της μητρικής είναι αυτό που λέει Πρόσεχε να είναι το 32bit. Σε ευχαριστώ,αλλα δεν μπορω να βρω τους drivers που αναφερεις για την δικια μου μητρικη :/
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Αυτή δεν είναι η μητρική σου; http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5493#driver Πας driver και win 7 32bit και θα το βρεις 0,58Μβ είναι. 1
suffocater Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Αυτή δεν είναι η μητρική σου; http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5493#driver Πας driver και win 7 32bit και θα το βρεις 0,58Μβ είναι. Δηλώνω τυφλος Σε ευχαριστώ,τώρα το βρηκα,will try it.
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δηλώνω τυφλος Σε ευχαριστώ,τώρα το βρηκα,will try it. Και ετοιμάσου να σε ξανατυφλώσει η επόμενη bsod! 2
suffocater Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Oντως απετυχε...(εκτός αν εκανα εγώ κατι λαθος) :/
Alex-V Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Να ρωτησω και εγω. Για ποιον λογο θες να περασεις xp σε τετοια μητρικη? Εχεις καποιον συγκεκριμενο λογο να μεινεις με xp?
micos000 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Επειδή έχω δοκιμάσει κι εγώ να βάλω xp σε καινούργια μητρική (λόγω μια κάρτας video της canopus που παίζει μόνο σε xp), πήρα κι εγώ ήττες. Μόνο σε μια asrock κατάφερα να στήσω xp.
Alex-V Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Mic γιαυτο τον ρωτησα, αν εχει ιδιαιτερο λογο. Στην τελικη περναει vbox. Δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα anyway.
suffocater Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Να ρωτησω και εγω. Για ποιον λογο θες να περασεις xp σε τετοια μητρικη? Εχεις καποιον συγκεκριμενο λογο να μεινεις με xp? Δεν ειναι επιλογή μου,απλά πρεπει να συμβεί.(αν γίνεται φυσικά.Αν όχι,θα σκεφτω εναλλακτικες)
Alex-V Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Λιγο δυσκολο να συμβει πες του, αν ειναι αλλουνου το pc. Αναγκαστικα πας σε 7 και πανω. Αλλιως linux.
micos000 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δεν ειναι επιλογή μου,απλά πρεπει να συμβεί.(αν γίνεται φυσικά.Αν όχι,θα σκεφτω εναλλακτικες) Αν θέλεις xp σώνει και καλά θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι η μητρική είναι για xp. Οι asrock μητρικές, για amd τουλάχιστον που το δοκίμασα, υποστηρίζουν xp. Αλλιώς πας για μεταχειρισμένο 775 socket και αν είναι δυνατόν με dd3 μνήμες, του πετάς έναν c2d και 3 gb ram και είσαι εντάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα