Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει ένα μαγαζί και έχει μια σύνδεση VDSL και για εξοπλισμό το βασικό Speedport Entry 2i του OTE. (και ένα ZTE H168N για εφεδρικό από παλαιότερη σύνδεση στη Wind)

Το να δημιουργήσεις 2 διαφορετικά SSID είναι σχετικά εύκολο στο μενού του συγκεκριμένου router, το να περιορίσεις το bandwidth limit σε κάποιο από αυτά δεν είναι και τόσο προφανές όμως.

Παλιά στα ZTE όταν δημιουργούσες ένα νέο SSID στην ίδια καρτέλα με τα στοιχεία υπήρχε και ένα πεδίο όπου μπορούσες να ορίσεις το rate limit, τώρα στο speedport και στο h168n η μόνη αναφορά σε rate limit υπάρχει στο QoS αλλά παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να αντιστοιχήσεις το limit σε κάποιο SSID.

Έχει κανείς ιδέα πως γίνεται και κυρίως αν γίνεται με τα συγκεκριμένα routers; 

Δημοσ.

να υποθέσω ότι όλοι όσοι γράφουν στο thread σου και στα υπόλοιπα που βρήκα από links στο δικό σου δεν τα κατάφεραν ακόμα..

πάντως εγώ μόλις δέχτηκα τηλ. από την εξυπηρέτηση του οτε και μου είπαν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο με το speedport και το παλεύουν αρκετές μέρες να με βοηθήσουν με το θέμα.

επίσης ακόμα και αυτός εδώ που φαίνεται να το έχει ψάξει πολύ.. στο τέλος που αναφέρεται στο wifi γράφει δύο σειρές μονο του στυλ κανε αυτό και βλέποντας και κάνοντας..

για lan και με καρφωτές IP σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά, είναι εμφανείς οι επιλογές στο μενού, για DHCP και WIFI όμως τι γίνεται.. ?

τώρα μου ήρθε ιδέα...

αφού μπορείς να βάλεις limit per LAN τότε μπορείς να συνδέσεις ένα repeater σε κάποιο LAN και να το περιορίσεις έτσι.

δλδ ένα ssid στο speedport χωρίς limit αφου δεν γίνεται και ένα ssid ρυθμισμένο στο repeater και limit στο lan που σύνδεσες το repeater.

Δημοσ.

να υποθέσω ότι όλοι όσοι γράφουν στο thread σου και στα υπόλοιπα που βρήκα από links στο δικό σου δεν τα κατάφεραν ακόμα..

πάντως εγώ μόλις δέχτηκα τηλ. από την εξυπηρέτηση του οτε και μου είπαν πως δεν γίνεται κάτι τέτοιο με το speedport και το παλεύουν αρκετές μέρες να με βοηθήσουν με το θέμα.

επίσης ακόμα και αυτός εδώ που φαίνεται να το έχει ψάξει πολύ.. στο τέλος που αναφέρεται στο wifi γράφει δύο σειρές μονο του στυλ κανε αυτό και βλέποντας και κάνοντας..

για lan και με καρφωτές IP σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά, είναι εμφανείς οι επιλογές στο μενού, για DHCP και WIFI όμως τι γίνεται.. ?

τώρα μου ήρθε ιδέα...

αφού μπορείς να βάλεις limit per LAN τότε μπορείς να συνδέσεις ένα repeater σε κάποιο LAN και να το περιορίσεις έτσι.

δλδ ένα ssid στο speedport χωρίς limit αφου δεν γίνεται και ένα ssid ρυθμισμένο στο repeater και limit στο lan που σύνδεσες το repeater.

πολυ καλη η λυση αυτη με το repeater και το καλωδιο lan μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις θα κανω στο speedport ? . 

Δημοσ.

πολυ καλη η λυση αυτη με το repeater και το καλωδιο lan μπορεις να μου πεις τι ρυθμισεις θα κανω στο speedport ? . 

να πω την αλήθεια την ιδέα με το repeater δεν την δοκίμασα ακόμη...

από τη στιγμή όμως που συνδέσεις το repeater σε lan τότε αν ακολουθήσεις τον παραπάνω οδηγό στο link λογικά θα τα καταφέρεις. δεν φαίνεται να είναι και το πιο εύκολο πράγμα, πάντως φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο με βάση προτεραιοτήτων στα queues...

μια άλλη εναλλακτική ίσως είναι τα microtik routers από την άποψη ότι μπορεί να έχουν πιο εύκολες ρυθμίσεις.

όπως και να έχει αν βρω μια λύση θα τη μοιραστώ εδώ γιατί φαίνεται ότι το θέμα απασχολεί κι άλλους.

Δημοσ.

Vigor altec και ολα τα καινουργια ρουτερακια tp link εχουν b m per ip αν μου επιτρεπεται ο ορος

Σε συνδυασμο παντα με το υπαρχων ρουτερ

Οχι repeater

Δημοσ.

ναι σωστός και εγώ έχω δει σε κάποια καινούρια limiters αλλά οπως λες και εσύ πάει ανα ip ή ανα mac address πράγμα που σημαίνει ότι είναι χρήσιμο μόνο για το σπίτι ή εστω σε δουλειά που δεν θα έχεις συνέχεια νέες συσκευές στο δίκτυο, αλλά αν θέλεις να μοιράζεις wifi στους πελάτες τότε σε καμία περίπτωση δε θα σε βόλευε αυτή η λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...