Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ontopic, έχω ακούσει καλά λόγια για το επίπεδο στο Θες/νίκης.

Έτσι... Θα τελείωσει ένα ΤΕΙ επειδή "καλύτερα ΤΕΙ παρά τίποτα". Δεν θα βρίσκει δουλειά, πόσο μάλλον δε όταν μπήκε επειδή "καλύτερα παρά τίποτα".

Μετά θα φταίνε οι εργοδότες, η ευρωπαϊκή ένωση, τα μνημόνια κτλ.

Γιατί άμα τελειώσει ΑΕΙ θα βρίσκει δουλειά;;

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρά είναι το ΤΕΙ Αθήνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι όλοι οι σκουπιδαράδες φοιτητές με νοοτροπία λυκείου που μπαίνουν μέσα, και κρατάνε αυτή τη νοοτροπία μέχρι να βγουν και εν τέλει ρίχνουν το γενικότερο επίπεδο. Τα pc στα εργαστήρια δεν είναι τα καλύτερα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισής τους. Ντάξει θα βρίσεις λίγο στην αρχή που κάνει 5 λεπτά να ανοίξει το pc αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις. Οι καθηγητές στην πλειοψηφία τους είναι καλοί αν δεν είσαι επαγγελματίας γκρινιάρης και καταλαβαίνεις ότι μπήκες για να μάθεις και όχι για να περνάς μαθήματα πίνοντας καφεδούμπες. Η βιβλιοθήκη είναι ωραία και έχω δανειστεί αρκετές φορές βιβλία, αν και αρκετά είναι outdated(το οποίο είναι λογικό αν σκεφτείς πόσο γρήγορα αλλάζουν οι τεχνολογίες). Είναι σε ωραία περιοχή με πολύ πράσινο αλλά έχει πολύυυυ κόσμο, που εμένα τουλάχιστον μ' ενοχλεί.

ΥΓ. Άμα ο φίλος σου δε θέλει ηλεκτρονικά κλπ ας μη δηλώσει σχολές αυτοματισμού.

Κλασσικά και εγώ το έλεγα αυτό, όλο το ΤΕΙ βουτηγμένο στον καφέ, κρίμα οι καθαρίστριες που ταλαιπωρούνται να καθαρίζουν τα σκουπίδια του κάθε φοιτητούμπα νεοελληνάρα.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί άμα τελειώσει ΑΕΙ θα βρίσκει δουλειά;;

θα ανοίγουν τις πόρτες διάπλατα και με μισθό τουλάχιστον 1500ε, ενώ το τειατζης? ντελιβερας

• Like 4
Δημοσ.

ΤΕΙ Λαρισας=Καλο

Λαρισα=Κακο 

Κι εγω στο ΑΠΘ τελειωσα κι ειδα,σκιζονται ποιος θα με πρωτοπροσλαβει!  :devil:

Παντως για μενα το ''δε σπουδαζω τιποτα γιατι δεν υπαρχει δουλεια'' δεν υφισταται.Το να εισαι ανειδικευτος δεν ειναι οτι καλυτερο,υπαρχει δεν υπαρχει δουλεια. Εκει κι αν εχεις μετα περιορισμενες επιλογες.

Δημοσ.

ΤΕΙ Λαρισας=Καλο

Λαρισα=Κακο 

Κι εγω στο ΑΠΘ τελειωσα κι ειδα,σκιζονται ποιος θα με πρωτοπροσλαβει:devil:

Παντως για μενα το ''δε σπουδαζω τιποτα γιατι δεν υπαρχει δουλεια'' δεν υφισταται.Το να εισαι ανειδικευτος δεν ειναι οτι καλυτερο,υπαρχει δεν υπαρχει δουλεια. Εκει κι αν εχεις μετα περιορισμενες επιλογες.

κοτζάμ ΑΠΘ τελείωσες ,κανονικά θα έπρεπε να πέφτουν στα πόδια σου (εάν δεν το κάνουν ήδη)

:P

Δημοσ.

ΤΕΙ Ηρακλείου ειναι πολύ καλό γενικά..και η σχολή πληροφορικής επίσης πολύ καλή. Και το ΤΕΙ Σερρών επίσης πολύ καλό με πολύ καινούργιες εγκαταστάσεις και καλούς καθηγητές. ΤΕΙ Λάρισας ακολουθεί λιγο πιο πίσω. 

• Like 1
Δημοσ.

ΤΕΙ Ηρακλείου ειναι πολύ καλό γενικά..και η σχολή πληροφορικής επίσης πολύ καλή. Και το ΤΕΙ Σερρών επίσης πολύ καλό με πολύ καινούργιες εγκαταστάσεις και καλούς καθηγητές. ΤΕΙ Λάρισας ακολουθεί λιγο πιο πίσω. 

για το ΤΕΙ Σερρων διαβασα και στην Ιστοσελιδα τους οτι εχουν (ετσι υσχηριζονται δλδ) τα πιο συχρονα εργαστηρια στην Ελλαδα. Τωρα, στον ΤΕΙ Σερρων προσφερονται και Μηχανικος ΠΛηροφορικης και Πολιτικων Μηχανικων , τοπογραφων και γεωπληροφρικης ( Ωραιο ακουγεται αυτο , αλλα δν ειναι και τοσο σχετικο ) .

Δημοσ.

για το ΤΕΙ Σερρων διαβασα και στην Ιστοσελιδα τους οτι εχουν (ετσι υσχηριζονται δλδ) τα πιο συχρονα εργαστηρια στην Ελλαδα. Τωρα, στον ΤΕΙ Σερρων προσφερονται και Μηχανικος ΠΛηροφορικης και Πολιτικων Μηχανικων , τοπογραφων και γεωπληροφρικης ( Ωραιο ακουγεται αυτο , αλλα δν ειναι και τοσο σχετικο ) .

Έχει καθαρά σχολή πληροφορικής. Άλλη σχολή είναι γεωπληροφορικη και τοπογράφων.

http://www.teicm.gr/index.php?cat_id=21

Ειδικότερα ο πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ απασχολέιται ως:

1. Προγραμματιστής (Software Engineer),

Επίσης δεν ξέρω την οικονομική κατάσταση του ατομου που ενδιαφέρεται αλλά να ξέρεις οτι οι Σέρρες σαν πόλη έχουν παρα πολύ χαμηλό κόστος ζωής για έναν φοιτητή. Πάρα πολύ φθηνά ενοίκια.

Το ΤΕΙ Ηρακλείου απτην αλλη εχει απίστευτες εστίες (αν πληρεί τα κριτήρια ο γνωστός σου)

Απτην αλλη το Ηρακλειο που εχει επισης καλη σχολή έχει καλύτερη φοιτητικη ζωη και ειναι και μεγαλυτερο σαν πολη πράγμα που σημαίνει περισσοτερες επιλογές σε όλα. Χώρια τον γαματο καιρο. Επίσης ειναι πιο κοντα για εναν αθηναιο καθως πάει πειραιά μπαινει στο καραβι και με 15 ευρώ ειναι στο ηρακλειο. Αν και βρίσκεις και πτησεις ευκολα γύρω στα 40 ευρώ πηγαινε ελα. 

Δημοσ.

Μιας και μενει Αθηνα εγω προσωπικά θα τα εβαζα με αυτη τη σειρά:

Αθηνα

(Πειραιάς αμα τον ενδιαφερει το αντικείμενο)

Θεσσαλονίκη

Λάρισα

Ηράκλειο

Λαμία

Και μετα τα υπόλοιπα.

Για την Λαμία βέβαια όσα παιδιά ξερω απο εκει δεν μου λενε και τα καλύτερα λόγια (σαν πολη),αλλα δεν εχω προσωπική εμπειρια...

Θεσσαλονίκη έχε υπόψη οτι το ΤΕΙ ειναι στην Σινδο και θέλει λιγο κόπο να πας αν μένεις κέντρο...

Δημοσ.

Μαλλον Λαμία θα την βαλει τριτη γτ εχει συγγενείς, οποτε λιγοτερα εξοδα. Η λαμια όντως σαν πολη ειναι χαλια , ειχα μεινει εναν μηνα και δεν μ αρεσε. Αλλα δν θα παει για την πολη , οποτε νταξει.

Δημοσ.

Μαλλον Λαμία θα την βαλει τριτη γτ εχει συγγενείς, οποτε λιγοτερα εξοδα. Η λαμια όντως σαν πολη ειναι χαλια , ειχα μεινει εναν μηνα και δεν μ αρεσε. Αλλα δν θα παει για την πολη , οποτε νταξει.

Θα μείνει σε συγγενεις 4-5 χρονια?Γιατι αν οχι τοτε τα ιδια εξοδα με τις αλλες πολεις θα έχει. Επίσης αυτο το τελείως λάθος που άκουγα απο πολλους οτι αν μενουν μακρια θα εχουν και περισσοτερα εξοδα. Για εναν αθηναιο τα ιδια εξοδα ειναι να σπουδασει Λαμία ή Λάρισα με το να σπουδάσει Ηράκλειο ή Σέρρες. Μην σου πω Σερρες θα του βγει πιο φθηνα απο Λαμία λογω ενοικίων. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα μείνει σε συγγενεις 4-5 χρονια?Γιατι αν οχι τοτε τα ιδια εξοδα με τις αλλες πολεις θα έχει. Επίσης αυτο το τελείως λάθος που άκουγα απο πολλους οτι αν μενουν μακρια θα εχουν και περισσοτερα εξοδα. Για εναν αθηναιο τα ιδια εξοδα ειναι να σπουδασει Λαμία ή Λάρισα με το να σπουδάσει Ηράκλειο ή Σέρρες. Μην σου πω Σερρες θα του βγει πιο φθηνα απο Λαμία λογω ενοικίων. 

Οσο αφορα τα εξοδα , ναι συμφωνω . Για την διαμονη τωρα, απο οτι καταλαβα ετσι οπως μου το ειπε , ναι , θα την βγαλει εκει 4-5 χρονια. Τωρα δεν ξερω πως.

Δημοσ.

Εσύ τώρα άνοιξες αυτό το θέμα για να βοηθήσεις κάποιον γνωστό σου να αποφασίσει για την υπόλοιπη ζωή του πως θα πορευτεί ? Είναι σε ΕΠΑΛ στο τομέα της Πληροφορικής και δεν έχει ίντερνετ για να ψάξει το μέλλον του ? Τι είναι μπέμπης και ζητάει συμβουλές ? Και αν αποτύχει και τελικά η σχολή δεν του αρέσει θα ρίξει τις ευθύνες πάνω σου ? Δεν μπορώ να καταλάβω τι μυαλά έχετε πλέον,έχετε τις καλύτερες υποδομές για να ψάξετε το μέλλον σας και βάζετε τρίτους να ασχοληθούν.

• Like 1
Δημοσ.

το ψαχνει και αυτος με τον τροπο του , το ψαχνω και εγω με τον δικο μου (ινσομνια) . σε καμια περιπτωση δν θα λαβει μια αποφαση επειδη του το ειπα εγω. θα συγκεντρωσει ολα τα δεδομενα και θα βγαλει μια δικια του αποφαση. δν θα αποφασισω εγω για την σχολη του.

Δημοσ.

το ψαχνει και αυτος με τον τροπο του , το ψαχνω και εγω με τον δικο μου (ινσομνια) . σε καμια περιπτωση δν θα λαβει μια αποφαση επειδη του το ειπα εγω. θα συγκεντρωσει ολα τα δεδομενα και θα βγαλει μια δικια του αποφαση. δν θα αποφασισω εγω για την σχολη του.

Παλιά στα ΕΠΑΛ τα μαθηματικά δεν είχανε μέσα ολοκληρώματα και το επίπεδο γενικά σε αυτά τα μαθήματα δεν ήτανε σαν του Ενιαίου,αυτά τα έχει σκεφτεί ? Το ο,τι του αρέσει η Πληροφορική δεν σημαίνει τίποτα , άμα είναι σκράπας στα Μαθηματικά αντίο ζωή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...