Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δίκιο.

Βέβαια, το γεγονός πως η Ελλάδα έχει πάνω από 7 ΤΕΙ, το κάθε ένα με αρκετά τμήματα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε διαφορετικά κτήρια ή/και περιοχές, είναι άσχετο.

Τα ΤΕΙ είναι σκατά. Το είπα εγώ που ξέρω από εμένα και έναν φίλο μου.

2 στα 2 βγήκαν σκατά. Το ίδιο μου έλεγε και ένας συνάδελφος στη δουλειά που είχε πάρει πτυχίο νομίζω μηχανολογίας, ΤΕΙ. Έχω ένα καλό δείγμα πιστεύω. Για σένα πάλι δεν ξέρω αν έχεις περάσει καν έξω απο ΤΕΙ να δείς πως είναι τα πράγματα.
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι εχεις δικιο. Καλυτερα να μην σπουδασει τπτ και μετα να του φταινε παλι μνημονια, ευρωπες κλπ... καλη λογικη δν λεω. Ενω αμα πηγαινε ΑΕΙ , ουαουυυ, ολες οι πορτες θα ανοιγαν διαπλατα! Το θεμα ειναι πως σιγουρα εχει κανεις περισσοτερες πιθανότητες να βρει δουλεια αν εχει σπουδασει κατι.

• Like 2
Δημοσ.

2 στα 2 βγήκαν σκατά. Το ίδιο μου έλεγε και ένας συνάδελφος στη δουλειά που είχε πάρει πτυχίο νομίζω μηχανολογίας, ΤΕΙ. Έχω ένα καλό δείγμα πιστεύω. Για σένα πάλι δεν ξέρω αν έχεις περάσει καν έξω απο ΤΕΙ να δείς πως είναι τα πράγματα.

Ναι, φυσικά. Έχεις ένα αρκετά καλό δείγμα.

3 άτομα.

Πλέον θα χρησιμοποιώ αυτό το thread ως πηγή. Τόσο καλό δείγμα έχεις!

Δημοσ.

Μια χαρά είναι πολλά τμήματα των ΤΕΙ και σε πολλές περιπτώσεις το επίπεδο του μαθησιακού υλικού είναι εξαιρετικά υψηλό. Μια χαρά εντυπώσεις έχω απο ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας τουλάχιστον. Το πρόβλημα είναι η οργάνωση που ισχύει και σε πολλά ΑΕΙ φυσικά, αλλα και η νοοτροπία πολλών φοιτητών που απλά θέλουν να περνάνε μαθήματα χωρίς να τους νοιάζει να μάθουν τίποτα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να έχεις εύκολες εξετάσεις και χαμηλό επίπεδο τμημάτων.

Όπως λέω σε κάθε περίπτωση το βασικό είναι η προσωπική δουλειά κάθε φοιτητή και το τι θα κάνει αυτός με τις γνώσεις που θα λάβει. Με λίγα λόγια άμα θέλει να πετύχει θα το καταφέρει ανεξάρτητα με το περιβάλλον του. Το περιβάλλον βεβαία μπορεί εύκολα ή να τον εμπνεύσει και να λειτουργήσει ως κίνητρο ή να τον απογοητεύσει. Οι γνώσεις πάντως θα είναι έκει άσχετα αν το παρατήσει στον πρώτο χρόνο, κάνει 10 χρόνια να πάρει πτυχίο ή φτασει στο να κάνει διδακτορικό. Όπως και να χει μπράβο του που θα προσπαθήσει να μπει σε κάποιο ΤΕΙ και πολύ καλά θα κάνει.

Δημοσ.

Ναι εχεις δικιο. Καλυτερα να μην σπουδασει τπτ και μετα να του φταινε παλι μνημονια, ευρωπες κλπ... καλη λογικη δν λεω. Ενω αμα πηγαινε ΑΕΙ , ουαουυυ, ολες οι πορτες θα ανοιγαν διαπλατα! Το θεμα ειναι πως σιγουρα εχει κανεις περισσοτερες πιθανότητες να βρει δουλεια αν εχει σπουδασει κατι.

Υπάρχουν τόσες σχολές εκτός 3βάθμιας.

Το κόμπλεξ του ΤΕΙ/ΑΕΙ είναι αυτό ακριβώς που αναφέρεις. Δουλειά θα βρει εάν είναι καλός σε αυτό που κάνει. Κάποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι καλός σε κάτι εάν του αρέσει αυτό το κάτι.

Το "ΤΕΙ καλύτερα παρά τίποτα" είναι μία καλή ένδειξη ότι δεν θα σπουδάσει/ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει.

Μια χαρά είναι πολλά τμήματα των ΤΕΙ και σε πολλές περιπτώσεις το επίπεδο του μαθησιακού υλικού είναι εξαιρετικά υψηλό. Μια χαρά εντυπώσεις έχω απο ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας τουλάχιστον. Το πρόβλημα είναι η οργάνωση που ισχύει και σε πολλά ΑΕΙ φυσικά, αλλα και η νοοτροπία πολλών φοιτητών που απλά θέλουν να περνάνε μαθήματα χωρίς να τους νοιάζει να μάθουν τίποτα με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να έχεις εύκολες εξετάσεις και χαμηλό επίπεδο τμημάτων.

Όπως λέω σε κάθε περίπτωση το βασικό είναι η προσωπική δουλειά κάθε φοιτητή και το τι θα κάνει αυτός με τις γνώσεις που θα λάβει. Με λίγα λόγια άμα θέλει να πετύχει θα το καταφέρει ανεξάρτητα με το περιβάλλον του. Το περιβάλλον βεβαία μπορεί εύκολα ή να τον εμπνεύσει και να λειτουργήσει ως κίνητρο ή να τον απογοητεύσει. Όπως και να χει μπράβο του που θα προσπαθήσει να μπει σε κάποιο ΤΕΙ και πολύ καλά θα κάνει.

Ό,τι και να λες, το δείγμα του silverage δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Δημοσ.

Εγώ μπορώ να σου πω μία γνώμη -εκ των έσω- για το τμήμα των Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ της Λάρισας. Καταρχάς, πλέον είναι τριών κατευθύνσεων, οπότε ο φίλος σου μπορεί να επιλέξει την κατεύθυνση Λογισμικού και να μην μπλέξει με μαθήματα από κατευθύνσεις που δεν τον ενδιαφέρουν. Δεν μπορώ να σου πω για όλα τα μαθήματα, μιας κι εγώ έχω και τις τρεις κατευθύνσεις στην πλάτη, οπότε δεν έχω άποψη για μαθήματα που προστέθηκαν στη συνέχεια. Δεν θεωρώ πως είναι δύσκολη σχολή. Αν το πάρει σοβαρά κι είναι συνεπής, θα τα βγάλει εύκολα πέρα. Οι καθηγητές είναι εντάξει. Και μαθήματα που φάνταζαν απάτητες κορυφές, έχουν γίνει διαχειρίσιμα με τους καθηγητές που τα έχουν τώρα. Οι αίθουσες είναι ωραίες. Πλέον έχουμε και καινούριο κτίριο για να γίνονται τα εργαστήρια, κι έτσι έβγαλαν off κάτι υπόγεια που ήταν μαύρο χάλι - αν και κάνα δυο εργαστήρια, εντός κτιρίου (όχι στο καινούριο), είναι προβληματικά λόγω εξοπλισμού. Έτοιμος προγραμματιστής δεν θα βγει από εκεί μέσα, σε καμία περίπτωση. Ερεθίσματα θα πάρει, κι η βελτίωσή του (σε γνώσεις κι ικανότητες) επαφίεται στα δικά του χέρια - αναλόγως πόσο θα κινητοποιηθεί και θα ψάχνεται μόνος του, όσο και συμμετέχωντας σε ομάδες (βλ σπουδαστικές ομάδες στη σελίδα τού τμήματος).

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι και να λες, το δείγμα του silverage δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Ναι, φυσικά. Έχεις ένα αρκετά καλό δείγμα.

3 άτομα.Πλέον θα χρησιμοποιώ αυτό το thread ως πηγή. Τόσο καλό δείγμα έχεις!

Δεν με ενδιαφέρει πλέον η γνώμη σου γιατί μόνο να ειρωνεύεσαι ξέρεις. Το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ όπως είπα είναι βασισμένο σε προσωπική εμπειρία 2 ετών στο ΤΕΙ Αθήνας και σε άλλα δύο άτομα όπου ο ένας έχει 1 χρόνο και ο άλλος έχει τελειλωσει τη σχολή εδώ και 7-8 χρόνια. Το 90% των προβλημάτων που είχαμε ήταν οι αδιάφοροι καθηγητές και ένα 10% η τεράστια ανοργανωσιά των ιδρυμάτων.

• Moderators
Δημοσ.

Μια χαρά είναι το ΤΕΙ Αθήνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι όλοι οι σκουπιδαράδες φοιτητές με νοοτροπία λυκείου που μπαίνουν μέσα, και κρατάνε αυτή τη νοοτροπία μέχρι να βγουν και εν τέλει ρίχνουν το γενικότερο επίπεδο. Τα pc στα εργαστήρια δεν είναι τα καλύτερα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια αναβάθμισής τους. Ντάξει θα βρίσεις λίγο στην αρχή που κάνει 5 λεπτά να ανοίξει το pc αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις. Οι καθηγητές στην πλειοψηφία τους είναι καλοί αν δεν είσαι επαγγελματίας γκρινιάρης και καταλαβαίνεις ότι μπήκες για να μάθεις και όχι για να περνάς μαθήματα πίνοντας καφεδούμπες. Η βιβλιοθήκη είναι ωραία και έχω δανειστεί αρκετές φορές βιβλία, αν και αρκετά είναι outdated(το οποίο είναι λογικό αν σκεφτείς πόσο γρήγορα αλλάζουν οι τεχνολογίες). Είναι σε ωραία περιοχή με πολύ πράσινο αλλά έχει πολύυυυ κόσμο, που εμένα τουλάχιστον μ' ενοχλεί.

ΥΓ. Άμα ο φίλος σου δε θέλει ηλεκτρονικά κλπ ας μη δηλώσει σχολές αυτοματισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Ας αφησουμε τις βλακειες. Η ερωτηση μου ειναι αλλη και εσεις λετε αλλα... υπαρχει καποιος που να έχει σπουδασει πληροφορικη σε καποιο τει να μου πει εντυπωσεις;

Kercyn ευχαριστω για το feedback . Βοηθησε πολυ. Τουλαχιστον υπαρχουν πισι. Στην Γερμανια που σπουδασα εγω δν ειχαμε αρκετα πισι, ουτε αρκετα οσιλοσκοπια , με αποτελεσμα να ειμαστε 5 ατομα σε ενα μηχάνημα και φυσικα μονο οι δυο μαθαινανε γτ δν προλαβαινες να κανεις τπτ, πριν το κανουμ οι αλλοι. Το θεμα ειναι να ενδιαφερονται οι καθηγητες , να εχει αρκετα πισι για τους φοιτητες. Για τα ηλεκτρονικα εννοειται πως δν θα κανει σε σχολες αυτοματισμου , ή στο τμημα του πειραια που ειναι τμημα ηλεκτρονικων υπολογιστων . Στο τει αθηνας ειδα το προγραμμα σπουδων και δν εχει νμζ ηλεκτρονικα ενω σε αλλα ΤΕΙ ιδιο τμημα εχει μεσα ψηφιακα κυκλωματα , ηλεκτρομαγνητισμο και διαφορα.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει πάντα αρκετά pc, εξαρτάται απ' το εργαστήριο και το τμήμα. Δεν είναι πάντως σπάνιο να είναι 2 άτομα σε ένα pc, αλλά ντάξει με 2 άτομα δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ακόμα και σε μαθήματα προγραμματισμού μπορείς να συνεργάζεσαι, να γράφεις από κοινού κώδικα κλπ. Το πρόγραμμα σπουδών το αλλάξανε πέρυσι νομίζω, αλλά δεν είναι πολύ διαφορετικό απ' το παλιό. Έχει μαθήματα hardware/αρχιτεκτονικής αλλά το όλο πρόγραμμα επικεντρώνεται πιο πολύ στο software.

Τα μαθήματα "ηλεκτρονικών" που βλέπω τώρα είναι: Ψηφιακή Σχεδίαση, Αρχιτεκτονική Ι και Σχεδιασμός Ψηφιακών Συστημάτων. Τα υπόλοιπα που έχει είναι επιλογής/κατευθύνσεων.

Δημοσ.

Ας αφησουμε τις βλακειες. Η ερωτηση μου ειναι αλλη και εσεις λετε αλλα... υπαρχει καποιος που να έχει σπουδασει πληροφορικη σε καποιο τει να μου πει εντυπωσεις; Kercyn ευχαριστω για το feedback . Βοηθησε πολυ. Τουλαχιστον υπαρχουν πισι. Στην Γερμανια που σπουδασα εγω δν ειχαμε αρκετα πισι, ουτε αρκετα οσιλοσκοπια , με αποτελεσμα να ειμαστε 5 ατομα σε ενα μηχάνημα και φυσικα μονο οι δυο μαθαινανε γτ δν προλαβαινες να κανεις τπτ, πριν το κανουμ οι αλλοι. Το θεμα ειναι να ενδιαφερονται οι καθηγητες , να εχει αρκετα πισι για τους φοιτητες. Για τα ηλεκτρονικα εννοειται πως δν θα κανει σε σχολες αυτοματισμου , ή στο τμημα του πειραια που ειναι τμημα ηλεκτρονικων υπολογιστων . Στο τει αθηνας ειδα το προγραμμα σπουδων και δν εχει νμζ ηλεκτρονικα ενω σε αλλα ΤΕΙ ιδιο τμημα εχει μεσα ψηφιακα κυκλωματα , ηλεκτρομαγνητισμο και διαφορα.

Σου είπα, ο φίλος μου σπουδάζει πληροφορική στο τει σπάρτης και λέει οτι είναι χάλια.

Δημοσ.

Το καναμε ηδη αυτο... θελω απαντησεις αλλης φυσεως... τυπου " στο ΤΕΙ χ οι κσθηγητες δεν ασχολουνται ιδιαίτερα ή στο ΤΕΙ ψ τα εργαστήρια ειναι χαλια".

Δυστυχώς δεν παίζει να λάβεις απάντηση ή τουλάχιστον σωστή απάντηση γιατί ο καθένας θα σου πει τα δικά του.

Κατά την γνώμη μου σε όλες τις σχολές της Ελλάδας, θα συναντήσεις ένα 20-30% καθηγητών οι οποίοι με την νοοτροπία τους και την τακτική τους ξεφτιλίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση απογοητεύουν τοιυς σπουδαστές και τους απωθούν από την σχολή. Υπάρχει επίσης ένα άλλο 20-30% σχεδόν σε κάθε σχολή οι οποίοι είναι πολύ καλοί καθηγητές και με την συμπεριφορά τους εμπνέουν και κρατάνε στην σχολή όλους τους απογοητευμένους θυμίζοντάς τους έμμεσα οτι "κάνε υπομονή μέχρι να τελειώσεις φρόντησε να είσαι καλός να μαθαίνεις και να σου αρέσει αυτό που κάνεις και κάποια μέρα ίσως γίνεις σαν εμάς και γενικότερα θα προκόψεις στην ζωή σου". Υπάρχει και ένα άλλο 20-40% καθηγητών που είναι ουδέτεροι των παραπάνω παραμένοντας απλά τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.

Αν θες μια γνώμη μόνο για το ΤΕΙ Αθήνας που ήμουν, έχει καλές υποδομές. Για καθηγητές στο τμήμα αυτό δεν γνωρίζω, αλλά μιας και δεν θα το επιλέξει ο φίλος σου, ακόμα και να γνώριζα δεν έχει νόημα να πω κάτι :)

Δημοσ.

καταρχας σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. ο φιλος μου θα βαλει εννοειται πρωτη επιλογη ΤΕι Αθηνας , απλα η βαση η περσυνη ειναι τοσο υψηλη που ισως δν την πιασει. Βαση των λεγομενων σας μεχρι στιγμης εχουμε :

TEΙ Αθηνας - καλο

ΤΕΙ Λαρισας - καλο

ΤΕΙ Θεσσαλονικης - Καλο

ΤΕΙ Σπαρτης - χαλια

ΤΕΙ Ηρακλειου - Σχετικα καλο

το ξερω πως κανεις δν βγαινει απο την σχολη ετοιμος προγραμματιστης και ξερω πως θελει προσωπικη δουλεια. Το γνωριζουμε αυτο. Για ΤΕΙ Λαμιας εχει ακουσει κανεις τιποτα;

• Moderators
Δημοσ.

Για ΤΕΙ Λαμιας εχει ακουσει κανεις τιποτα;

Για περίμενε λίγο να φέρω ενισχύσεις.

EDIT: Λοιπόν, σου μεταφέρω:

Από το 2018 θα συγχωνευτεί με το της Χαλκίδας. Οι περισσότεροι καθηγητές meh, κάνα-δυο αξίζουν. Είχαν μείνει ένα μήνα πίσω λόγο έλλειψης καθηγητών. Γενικότερα είναι gtp. Η Λαμία είναι πολλή καλή για φοιτητές, φτηνή κι άμα μένεις κέντρο είναι όλα δίπλα σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...