Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοώ τα 500 custom μοντέλα από board partners. Θα δίνει η intel στην κάθε κατασκευάστρια μητρικής επεξεργαστές και αυτοί θα σχεδιάζουν μοντέλα και θα ενσωματώνουν πάνω τον CPU.

Δημοσ.

Για ποιο ηλιθιο λόγο αλλάζει τόσο συχνά το socket;

θες δηλαδη i7 εκτης γενιας των 14nm σε socket π.χ. 775?

ευτυχως δεν ειναι σαν την amd που εχει το ιδιο socket απο την εποχη του προπαππου μου

Δημοσ.

ευτυχως δεν ειναι σαν την amd που εχει το ιδιο socket απο την εποχη του προπαππου μου

Οχι βρε αδερφέ. Δεν λέει κάνενας κάτι τέτοιο. Αν έχεις περάσει 5 γενιές μπροστά είσαι αναγκασμένος να κάνεις αλλαγές.

Αλλα αυτο που λέμε είναι αν μπορείς να έξελιξεις έναν cpu όσο μπορείς στο ιδιο socket (βλέπε 775) κάντο προς σεβασμό στον καταναλωτή.

PC είναι, όχι iphone 1, 2, 5s, ...... 3452c,s,x,y,z  ή samsung s1, 2......1536

Σκέψου οτι εγώ είμαι από τους ατυχους που αγόρασαν 1156 socket με ι7-860 με το που βγήκε και τα έσκασα χοντρά. Το 1156 κράτησε 6 μήνες.... Μα το θέο το τι καντήλια έριχνα όταν κατάλαβα ότι δεν θα έχω μελοντικη επιλογή αναβαθμισης επεξεργαστη τα επόμενα χρόνια.

π.χ. Αν είχε βγει επεξεργαστής νέας γενιας σε 1156 θα τον είχα πάρει. Τώρα δεν κάνω τίποτα και 8α περιμένω καμιά 5ετια για ολική αναβάθμιση

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ μέγιστε τεχνολογε, γιατί οι κάρτες γραφικών είναι ακόμη στο pci Express; Στα 13 χρόνια που υπάρχουν, δεν έγιναν αλλαγές στην αρχιτεκτονικη τους;

• Like 1
Δημοσ.

To socket νομίζω αλλάζει πολύ συχνά λόγω της τροφοδοσίας στα prin του επεξεργαστή, το θέμα είναι να έχουμε και ανάλογες επιδόσεις...

Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις εσύ μέγιστε τεχνολογε, γιατί οι κάρτες γραφικών είναι ακόμη στο pci Express; Στα 13 χρόνια που υπάρχουν, δεν έγιναν αλλαγές στην αρχιτεκτονικη τους

πολύ απλα ειδικά η intel δεν θέλει , βρίσκουν μια δικαιολογία και αλλάζουν το σοκετ , προσωπικά νομίζω ότι το σοκετ πρέπει να αλλάζει κάθε τουλάχιστον τρις-τέσσερις  γενιές επεξεργαστών και να συνοδεύεται με ανάλογη αναβαθμιση σε μνήμη - USB - ήχο - κτλ και να έχει μια αύξηση των επιδόσεων το ελάχιστο  40-50% για να δικαιολογεί και την όλη αναβάθμιση .  

Δημοσ.

Τα Pci lines δεν ήταν και δεν πρόκειται να είναι ποτέ μια δικαιολογία..

Όταν λοιπόν  οι ανάγκες τα περιφερειακά ( nvme,usb 3.1,sli TH κλπ) και το ζητούμενο μας αλλάζει και θέλουμε εξωπραγματικές ταχύτητες η Intel και η κάθε intel δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από την δουλειά της,και να στο προσφέρει.

Σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος μας φίλος είναι μια πολυεθνική με σκοπό το κέρδος,αλλά πρέπει να αναμένουμε και να ξέρουμε και εμείς τι ζητάμε από αυτό,και πάνω απ'ολα αν το χρειαζόμαστε,μέχρι στιγμής όλοι νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε ότι πιο τελευταίο..

Σήμερα είχα μια επικοινωνία για ένα editing workstation η πρόταση μου λοιπόν ήταν το x99 όπως έγραψα και πιο πάνω,η επόμενη ερώτηση ήταν " μα καλά αυτό δεν είναι πιο παλιό από το 1151 ? "

και σε αυτό έχουμε ευθύνη και εμείς,αναγάγουμε το τελευταίο με 15% αύξηση επιδόσεων έναντι του προηγούμενου λες και ξαφνικά βρήκαμε "την πανάκεια" και την λύση σε κάθε πρόβλημα μας.. 

Ελάχιστοι κατάλαβαν γιατί το TH ενώ υπήρχε σε παλιότερες μητρικές ξαφνικά στο Z97 έπαψε να υπάρχει και επανέρχεται τώρα δριμύτερο..

Όπως και ελάχιστοι έχουν καταλάβει γιατί σε Laptop τριετίας με amd updated σε windows 10 ο driver sata είναι της microsoft με ημερομηνία 2006.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...