Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

^ Από τη μία σωστό λόγω του ότι οι περισότεροι πυρήνες αρχίζουν και πιάνουν τόπο γενικά, αλλά μέχρι να γίνει mainstream το 3647+ κυρίως από θέμα τιμής αλλά και από θέμα του ότι θα γίνει ''απαραίτητο για την πλειοψηφία'', μένει να το δούμε. Για ποιο λόγο να μην επενδύσει κάποιος σήμερα σε 1151? Για να πάει σε xtreme? Και να τον κάνει τι? Αφού ακομη και σήμερα δεν απευθύνονται σε όλους τους χρήστες, παρά μόνο σε λίγους που τους αξιοποιούν μέχρι τελευταίας σταγόνας. Τα 100€+ επιπλέον, για καλή X99 πλατφόρμα+cpu, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να τα αξιοποιήσει αλλού, εκτός αν είναι επαγγελματίας ή έχει αρκετά χρήματα στην άκρη. Επίσης πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι απόλυτο σε τέτοια θέματα, ειδικά όταν μιλάμε για home users που είναι και οι περισσότεροι που θα λιγουρευτούν τέτοιους επεξεργαστές λόγω ενθουσιασμού. Hardware είναι και εκτός του οικονομικού, έχει συγκεκριμένες χρήσεις και αλλάζει συνεχώς.

Το οτι εγώ δεν βρίσκω τον λόγο να επενδύσει κάποιος κατ'αρχην δεν σημαίνει ότι άλλος δεν μπορεί να τον βρει..

Εσύ και μετά τα σημερινά νέα ως παλιός χρήστης θα επένδυες αύριο ?

Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός ότι το socket μεγαλώνει για έναν παραπλήσιο επεξεργαστή με τον προηγούμενο ?

Εγώ συμπερασματικά από αυτά που  εχω αποκομίσει  και από φύση αλλά και θέση λόγω hackint0sh διαβάζω κ φιλτράρω εξονυχιστικά τα feedbacks  από τις μητρικές κυρίως θα προτιμούσα να σιγουρέψω την 5ετια μου + με το socket 2011-3 και όχι, κανέναν xtreme, ο 5820κ στα 4.GHz είναι υπεραρκετός, με +100 - 200 ευρώ, (και όχι χρήματα δεν μου περισσεύουν απλά ίσως τα βλέπω διαφορετικά επειδή σίγουρα δεν στήνω Pc για παιχιδομηχανη μόνο.) παρά να πάω σε ενα socket σαν το 1151 όταν δε ο προκάτοχος του ήταν το υπέροχο 1150.

Αυτό έκανα για εμένα και αυτή είναι η πρόταση μου πάντα όπως είπα για ανθρώπους που βλέπουν το Pc σαν έναν πραγματικά προσωπικό υπολογιστή που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις σημερινές μου,αλλά και τις ανάγκες που τυχών θα μου γεννηθούν αύριο.

και εξηγώ.. και παιχνίδια παίζω,3-5 τον χρόνο και τις φωτογραφίες μου θα επεξεργαστώ,και θα δοκιμάσω και το premiere στα 4-6Κ.

Άρα έχουμε ουσιαστικά no limits για προσωπικό υπολογιστή,έχουμε μεγαλύτερο βάθος χρόνου χρηστικότητας,περισσότερα lines και καλύτερη διαχείριση όλων των "περιφεριακων"συσκευών που όλα τώρα πια τείνουν η έχουν μετατραπεί σε Pci πόρους όπως οι nvme ssd ενδεχομένως ένα SLI η ένα TH αλλά και τα USB 3.1 και όλα αυτά με ελάχιστα χρήματα παραπάνω.

..και στην τελική σε 5 χρόνια που ο xtreme θα κάνει 300 ευρώ τότε μπορεί να γίνει ένα Golden upgrade.

Ακριβως το ιδιο εχει ξανασυμβει στο παρελθον με αντίστοιχα socket ολοι εμείς οι παλιοί λοιπον πρέπει να εχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας και να μην πέφτουμε στην ιδια παγίδα,τοτε υπήρχε και μεγαλύτερη χρηματική διαφορα,παρ'ολα αυτα οσοι επένδυσαν κέρδισαν.. οι υπόλοιποι αλλάζαμε καθε 2 χρόνια άντε 3 σετακι..

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ ως προς το βάθος χρόνου απόλυτα, αλλά και πάλι υπάρχει και η χρήση και το ενδιαφέρον στη μέση και φυσικά είναι και υποκειμενικό κάποιες φορές. Από εκεί και πέρα, μπορεί για εμένα να είναι επένδυση μία Χ99 πλατφόρμα, αλλά για κάποιον άλλο, το κόστος ευκαιρίας μεγάλο εαν δεν την αξιοποιήσει. Οπότε δεν είναι μόνο θέμα no limits όπως λες για προσωπικό υπολογιστή, καθώς υπάρχει και όριο στη χρήση του καθένα και φυσικά στην τσέπη του. Και ποιος δεν θα ήθελε να είχε έναν 5930K αλλά δεν χρειάζεται σε όλους και δεν μπορεί ο καθένας να τον αποκτήσει, όπως επίσης ένας i7 6700k είναι και θα είναι αρκετός για πολλά πράγματα για τα επόμενα χρόνια. Ανάλογα με το χρήστη και τις προτιμήσεις του.

Δημοσ.

Λίγο ελλειπής η πηγή. Τα pins ανέβηκαν λόγω 6 Channel DDR4 και για περισσότερα PCI-Ε Lanes. Προφανώς αυτή η πλατφόρμα όπως και η 2011-3 δεν αφορά τον μέσο gamer αλλά επαγγελματική κυρίως χρήση (servers, 3D Design, κλπ). Οπότε, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το κράξιμο. Καλώς ή κακώς η Intel τα τελευταία χρόνια παίζει μόνη της...

http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/intel_skylake-e_will_use_new_lga_3647_socket_and_use_6-channel_ddr4_memory/1

• Like 3
Δημοσ.

Εγω πάλι αναπολώ το 1990-1995 με τις μητρικές με scocket 1, 2, 3, 4 και 5.

Έβαζες επεξεργαστές από την intel, amd, cyrix και άλλους...

Επίσης ήταν η παραγματική ένοια της μητρικής.

Το μόνο που έιχε πάνω ήταν μια είσοδος για το πληκτρολόγιο. Ουτε ενσωματωμένους controllers ουτε κάρτες δικτύου... τιποτα... Οτι ήθελες το έβαζες σε ISA η PCI slot. Σκληρούς - κάρτα, Ήχος - κάρτα, Parallel + Serial - καρτα, δίκτυο - κάρτα...

Μακάρι να έβγαινε πάλι μια ρημάδα μητρική εντελώς γυμνή. Μόνο ένα usb να είχε για πληκτολόγιο..

Μετά από αυτή την εποχή η επόμενη χρυσή ήταν του 775 που κράτησε καμια 8ετια με πληθώρα επεξεργαστων

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λίγο ελλειπής η πηγή. Τα pins ανέβηκαν λόγω 6 Channel DDR4 και για περισσότερα PCI-Ε Lanes. Προφανώς αυτή η πλατφόρμα όπως και η 2011-3 δεν αφορά τον μέσο gamer αλλά επαγγελματική κυρίως χρήση (servers, 3D Design, κλπ). Οπότε, δεν μπορώ να καταλάβω προς τι το κράξιμο. Καλώς ή κακώς η Intel τα τελευταία χρόνια παίζει μόνη της...

http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/intel_skylake-e_will_use_new_lga_3647_socket_and_use_6-channel_ddr4_memory/1

Thnx for the info.

Να ήταν 2-3 pins πάνω κάτω να καταλάβω την γκρίνια, αλλά για +1600 προφανώς υπήρχε ανάγκη...

Δημοσ.

Και γω αναπολω τις 5,5 δισκεττες!!! :P

ντουκ ντουκ,,, ντουκ ντουκ,,, ντρρρρρ, γκα,,,, γκα....

Παω για καφέ ....ντουκ ντουκ ... γκρρρρρ

Δημοσ.

Η AMD πως μπόρεσε και έκανε επεξεργαστές/chipsets που δούλευαν σε τρεις γενιές socket (AM2/2+/3) και η Intel δεν μπορεί να κάνει επεξεργαστές ΣΤΟ ΊΔΙΟ SOCKET να δουλεύουν χωρίς ένα καινούργιο chipset; 

The milking continues...

• Super Moderators
Δημοσ.

Η AMD πως μπόρεσε και έκανε επεξεργαστές/chipsets που δούλευαν σε τρεις γενιές socket (AM2/2+/3) και η Intel δεν μπορεί να κάνει επεξεργαστές ΣΤΟ ΊΔΙΟ SOCKET να δουλεύουν χωρίς ένα καινούργιο chipset; 

The milking continues...

Γιατί η AMD είναι ακόμα dual channel...

Η High End platform της Intel άρχισε με Triple, πήγε Quad και τώρα Six...

Για τα νέα socket στην mainstream που είναι ακόμα Dual Channel, το δέχομαι...

Δημοσ.

Γιατί η AMD είναι ακόμα dual channel...

Η High End platform της Intel άρχισε με Triple, πήγε Quad και τώρα Six...

Για τα νέα socket στην mainstream που είναι ακόμα Dual Channel, το δέχομαι...

Για να μην περάσουμε και στα ..chipset :P

Δημοσ.

Θυμαμαι στον πρωτο μου υπολογιστη (ενας Cyrix 166+) ειχα καταφερει να σπασω οχι μονο το πλαστικο μοχλο που κλειδωνε το socket αλλα και ενα pin. Για κακη μου τυχη το pin αυτο ηταν ενεργο. Καταφερα με το κολλητηρι να κολλησω ενα συρμα απο μια αντισταση και να το κοψω στο καταλληλο μηκος. ΔΟΥΛΕΨΕ. Σε αυτο εδω δεν θα υπηρχε καμια ελπιδα.

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει haswell θα περιμένει πολύ παραπάνω ούτως ή άλλως, εκτός αν έχει λεφτά για πέταμα. :P

bentpins.jpg

θελω 1000 ευρω στο φτιαχνω :)

Δημοσ.

Thnx for the info.

Να ήταν 2-3 pins πάνω κάτω να καταλάβω την γκρίνια, αλλά για +1600 προφανώς υπήρχε ανάγκη...

Μα τα 1600 pins παραπάνω είναι το πρόβλημα. Από την στιγμή που έχουν γίνει τόσο πολλά πλέον, καλύτερα να γίνεται soldered ο CPU πάνω στην μητρική. Ούτως ή άλλως τα sockets δεν έχουν χρόνο ζωής πάνω από 2-3 χρόνια. 

Κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο σε μερικά χρόνια όπως και να έχει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...