Προς το περιεχόμενο

Το νέο 4Κ Xbox “Scorpio” στα 6TFLOPS θα είναι 1,5x ταχύτερο του PS4K

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αμα ισχυουν οι φημες απλα το gaming θα περασει σε αλλο επιπεδο που θα με αναγκασουν να βαλω ενα Retropie και να ησυχασει το κεφαλι μου. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα δεχεται ο κοσμος αυτα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έκλεισε ο κύκλος της current gen και δεν το πείρα είδηση; 

Την ίδια απορία έχω. Κανονικά πρέπει να λήξει. Ας αλλάζει γενιά κάθε 2-3 χρόνια. Αλλά όχι...

Διάβασα στο reddit, ένα ωραίο σχόλια. Δεν θα ξαναυπάρξει γενιά κονσόλων από δω και πέρα, απλώς οι εταιρείες αν 2-3 χρόνια θα βγάζουν "αναβαθμισμένες εκδόσεις" κονσόλων, με την προϋπόθεση να τρέχουν και στα παλαιότερα μοντέλα, δηλαδή πάει τζάμπα η επεξεργαστική ισχύ του νεότερου μοντέλου. Μην μιλήσω για τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όπως στα port του PC.

Ποιος φταίει που θα τους το επιτρέψει αυτό? Η gaming/console community. Ας μην πάει κανείς (εννοείτε τα fanboys θα τρέξουν χθες) και τότε θα το καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.

Για να λέμε και την αλήθεια. Ας πάμε κάτι χρόνια πίσω (λίγα όχι πολλά). Κάποιος αγόραζε κονσόλα, δεν έβλεπα να τον ένοιαζαν ούτε οι αναλύσεις (το αν θα είναι στα 720ρ ή στα 900 ή στα 1080ρ), ούτε τα fps (30-60) κλπ, δεν καθόταν να κοιτάνε σε ποια κονσόλα φαινόταν / έτρεχε καλύτερα ένα παιχνίδι ΚΑΙ πόσο καλύτερα μπορεί να το έτρεχε κάποιος στο PC. Απλά τους ενδιέφερε να γεμίζουν την ώρα τους, και να διασκεδάζουν.

Αυτή η γενιά, πέρα από τα άλλα "trends" (remaster, remastered και HD collection κλπ) έφερε (τυχαία πάντα) συγκρίσεις ανάμεσα σε κονσόλες ή/και με το PC. Θα μου πείτε "η αρχιτεκτονική των κονσόλων πλησίασε αυτή των υπολογιστών", ωραία μαζί σας. Για πηγαίνετε εκεί έξω, και ρωτήστε κάποιον μέσο gamer, που δεν ξέρει και πολλά από hardware και απλώς πήρε μια κονσόλα για να παίζει, τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο? Πιστεύω πως όχι, όπως δεν τον ενδιαφέρει και αν θα το παίξει στα 1080ρ ή στα 4Κ, αν θα είναι στα 30 ή στα 60. Σκοπός του είναι να διασκεδάσει. Απλώς μέσα από όλα αυτά τα συγκριτικά, ο κόσμος έχει χαθεί, έτσι που χάθηκε και η ιδέα/σκοπός των κονσόλων απ' ότι φαίνεται.

Και πιο 4Κ και VR? Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ένα από τα δύο. Το VR δεν μπορεί να τρέξει καλά-καλά σε κάποιο PC και ξαφνικά θα τρέχει σε κονσόλα? Εκτός του ότι θα γίνει mainstream σε λίγα χρόνια. Το 4Κ, γιατί, υπάρχει περιεχόμενο?

Η κίνηση αυτή των 2 εταιρειών, δείχνει ότι θέλουν να βγάλουν λίγα λεφτά ακόμη, δηλαδή απληστία, απέναντι σε μία εγκατεστημένα βάση 60 εκ. χρηστών.

Ας κάτσουν 2 χρόνια ακόμη μ 'αυτές τις κονσόλες, ας αφήσουν τις νέες εκδόσεις, και ας ασχοληθούν λίγο με το SOFTWARE. Εκτός από ένα U4, αυτή η γενιά δεν έχει προσφέρει τίποτα στην gaming βιομηχανία και ιστορία. Δεν έχει γίνει βήμα μπροστά, είναι στάσιμη.

Και έχω από την άλλη τον Spencer να λέει ό "Δεν είμαι μεγάλος fan του Xbox 1.5. Αν πρόκειται να προχωρήσουμε μπροστά, τότε θα ήθελα να προχωρήσουμε σε μεγάλους αριθμούς. Για εμάς, το ΧΟ  πηγαίνει καλά. " Υποκριτής ή όντως είναι φτιαχτό?

Και η Sony να τηρεί τηρεί σιγή ιχθύος, διότι έχει λερωμένη την φωλιά της ή γιατί όντως δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα?

Ελπίζω όλα αυτά να είναι ένα κακόγουστο αστείο :) . Aλλιώς βλέπω όλο και περισσότερο κόσμο στο PC, που θα τους βγει και πιο φθηνό στο τέλος.

Το point μου? Έχουμε χάσει την πραγματική ουσία του gaming.

• Like 5

Κατάντησαν να μιλάνε για gaming και να αναφέρονται σε spec...λες κ δεν υπάρχει gameplay ..."η δικιά μου η κονσόλα είναι καλύτερη έχει καλύτερο επεξεργαστή ,καλύτερη gpu...και τι παιχνίδια παίζεις ? ...(παύση )....και η δικιά μου κονσόλα βγάζει ανάλυση 6κ και είναι 16core"....απορουν μετά κάποιοι πως φτάνει τις πωλήσεις που κάνει η nintendo και κάτι sony τα θαψαν μετά από λίγο καιρό ...

• Like 2

Δεν ξέρω τι είναι πιο τραγικό, οι "κονσόλες" τελευταίας γενιάς που τρέχουν καταιδρωμένες πίσω από τις εξελίξεις γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους τωρινούς κατόχους τους ή τα fanboys που συνεχίζουν να τις θεωρούν κονσόλες και όχι πισιά

Κατάντησαν να μιλάνε για gaming και να αναφέρονται σε spec...λες κ δεν υπάρχει gameplay ..."η δικιά μου η κονσόλα είναι καλύτερη έχει καλύτερο επεξεργαστή ,καλύτερη gpu...και τι παιχνίδια παίζεις ? ...(παύση )....και η δικιά μου κονσόλα βγάζει ανάλυση 6κ και είναι 16core"....απορουν μετά κάποιοι πως φτάνει τις πωλήσεις που κάνει η nintendo και κάτι sony τα θαψαν μετά από λίγο καιρό ...

Το gameplay έχει πάει περίπατο εδώ και καιρό, η μόνη εταιρεία που συνεχίζει να το τιμάει και να μην μπαίνει στο τρυπάκι για το ποιος την έχει μεγαλύτερη, είναι η Nintendo με τα exclusive της
  • Like 2

2017 - NX

2012 - Wii u

2006 - Wii

Ας μην πάω πιο πίσω, όλοι το πιάσατε το νόημα. Και η ζωή συνεχίζεται απλά και όμορφα περιμένοντας το 2022 για την μεθεπόμενη.

αναβάθμιση στα υποσυστήματα,εγκατάσταση του παιχνιδιού στο σκληρό δίσκο,updates στα παιχνίδια,hardware εξολοκλήρου απο Η/Υ.

Δε ξέρω αν καταλαβαίνεται που το πάω,ενα πληκτρολόγιο να βάλεις και ένα ποντίκι μαντεψτε τι μας κάνει :-)

Μου λείπει το Ν64 το SNES ,αυτά δεν είναι παιχνιδομηχανές πλέον.Κάθεστε εδώ και μετράτε πόσα Glops τη έχει ο ένας και πόσα ο άλλος,κανένα παιχνίδι δε βλέπω να ζητά κανείς.

Παιχνιδο-μηχανή λέμε ,500 ε είναι ένας μισθός στην 2016 Ελλάς και δε πάιζεται !

πες τα ρε φιλε!!!!!!!!!

Παρόλα αυτά κοιτώντας τα best games ever (από πωλήσεις μέχρι twitch views και βαθμολογίες χρηστών) βλέπεις Mario, Tetris, Pacman, Starcraft,  WoW, LoL, DOTA, Half Life, Resident Evil κλπ.

WoW, LoL, DOTA στα καλύτερα games... Αυτά παθαίνεις όταν αφήνεις τα ανήλικα να ψηφίζουν.

• Like 1

αναβάθμιση στα υποσυστήματα,εγκατάσταση του παιχνιδιού στο σκληρό δίσκο,updates στα παιχνίδια,hardware εξολοκλήρου απο Η/Υ.

Δε ξέρω αν καταλαβαίνεται που το πάω,ενα πληκτρολόγιο να βάλεις και ένα ποντίκι μαντεψτε τι μας κάνει :-)

Μου λείπει το Ν64 το SNES ,αυτά δεν είναι παιχνιδομηχανές πλέον.Κάθεστε εδώ και μετράτε πόσα Glops τη έχει ο ένας και πόσα ο άλλος,κανένα παιχνίδι δε βλέπω να ζητά κανείς.

Παιχνιδο-μηχανή λέμε ,500 ε είναι ένας μισθός στην 2016 Ελλάς και δε πάιζεται !

Πληκτρολογιο και ποντικι επρεπε να ειχαν καιρο.

Τωρα για την εξελιξη των πραγματων, οσοι  κανατε παραπονα, μπορειτε να παιζεται ακομα με PS1-N64 σε μπαουλο CRT 14αρα.

Σε χωριο γεννηθηκα και μεγαλωσα.Καποτε οργωναμε με τα αλογα-βοδια.Μετα ηρθαν τα τρακτερ και τωρα τα τρακτερ σου κανουν μεχρι και πιπ@ την ωρα που οργωνεις.

Μονο θετικη ειναι η εξελιξη.Δεν ειναι αναγκη να την ακολουθεις εαν δεν θελεις.Πχ  στα κινητα ειμαι πολυ πισω.Εχω με κουμπια για με βολευει αφανταστα στην δουλεια μου.

• Like 2

Παλιά ήταν τα bit (8bit-16bit Κλπ). Μετά πιάσαμε τα p. 720p 1080p κλπ. Μετά τα FPS 30 60 κλπ. Τώρα αρχίσαμε τα tflops και αναφορές σε native 4K gaming VR κλπ. 

Παρόλα αυτά κοιτώντας τα best games ever (από πωλήσεις μέχρι twitch views και βαθμολογίες χρηστών) βλέπεις Mario, Tetris, Pacman, Starcraft,  WoW, LoL, DOTA, Half Life, Resident Evil κλπ. και συνειδητοποιείς πως ITS FOR THE LOVE OF THE GAME. 

το half life ειχε TOP γραφικα για την εποχη του το starcraft επισης στα rts...

τελευταια πολλα games με γραφικα πουλανε τρελα witcher 3,doom,tomb raider,star wars battlefront(ασχετα που κραχτικε),για δες και το star citizen που εχουν ποιο πολλα λεφτα απο οτι χρειάζονται απο τα donations... το wow ειχε τρομερα γραφικα με details στα textures, περιβαλλον-παιχτης με φοβερο gameplay για mmo οταν βγηκε..

Για μένα παίδες οι κονσόλες και η φιλοσοφία τους είναι που κρατάνε το gaming πίσω και δεν το εννοώ για τα γραφικών γιατί gaming δεν είναι μονο τα γραφικά άλλωστε. Το εννοώ με τη έννοια των exclusives. Εμένα που μου αρέσουν τα strategy παιχνίδια το γύρισα σε pc ύστερα απο πολλά χρόνια σε κονσόλες αλλά πλέον δεν μπορώ να παίξω τους αποκλειστικού τίτλους ( της Sony κυρίως γιατί της M$ βγαίνουν συνήθως και σε Windows ). Και αυτο γιατί η Sony πληρώνει τους developers για την αποκλειστικότητα. Γιατί κύρια Sony και το PlayStation και τα pc απο τα ίδια πράγματα αποτελούνται: ram, τροφοδοτικο, CPU, hard drive κ.τ.λ.

Είναι σαν να σου λένε, " όχι φίλε δεν θα παίξεις αυτο το game αν δεν πάρεις monitor και gpu της asus", σαν και αυτο που πάει να γίνει με την αποκλειστικότητα τίτλων του occulus rift το οποίο θα είναι αποτυχία με τέτοιες πολιτικες.

Ας γίνουν τα παιχνίδια universal και ας συνεχίσει η Sony να πουλά αυτο το οποίο πουλά και τωρα, ενα prebuilt pc το οποίο δεν έχεις δυνατότητες αναβαθμίσεις όπως της Apple.

Πάρ'τα μωρή (p)SONY. Άνοιξες τον ασκό του Αιόλου.

Τώρα πρέπει να κυνηγήσεις τις εξελίξεις και να χάσεις την εμπιστοσύνη των πελατών σου με το να βγάζεις κάθε 6 μήνες νέα κονσόλα.

Ή να κάτσεις και να σε περιγελούν όλοι, που έχεις αδυναμo hardware.

PC master race ασθένειες.

Έτσι όπως τα 'κανες, μόνο χαμένη βγαίνεις.

Ρουά Μάτ.

Τα είπες όλα σε 5 σειρές. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. By the way, η Sony Με έχασε από πελάτη, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του PsNEO. Σε μία μέρα το πούλησα. Πίσω στα PC! Ισως με κερδίσει to Xbox, θα δείξει.

το half life ειχε TOP γραφικα για την εποχη του το starcraft επισης στα rts...

τελευταια πολλα games με γραφικα πουλανε τρελα witcher 3,doom,tomb raider,star wars battlefront(ασχετα που κραχτικε),για δες και το star citizen που εχουν ποιο πολλα λεφτα απο οτι χρειάζονται απο τα donations... το wow ειχε τρομερα γραφικα με details στα textures, περιβαλλον-παιχτης με φοβερο gameplay για mmo οταν βγηκε..

Μαζί σου. Δεν είπα αυτό όμως. Είπα με άλλα λόγια πως είναι άτοπο να συγκρίνουμε specs κονσολών. Τα games μετράνε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...