Προς το περιεχόμενο

Name That Film: Αναζητήσεις ταινιών

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

The wicker man του 76. Μην μπερδευτείς με την "παρωδία" που παίζει ο Nicholas Kage

thanks thanks thanks!!!! είσαι θεός ρε συ, ηλιος καλοκαιρινός!! την έψαχνα χρόνια, να σαι καλά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ψάχνω Ελληνική ταινία με Χατζηχρήστο και Διανέλο που ο Χατζηχρήστος κατεβαίνει αθήνα και μένει απέναντι νομίζω από του διανέλου. Και κάθε μέρα περνάει και χαιρετάει επειδή του αρέσει η κόρη του Διανέλου.Κυρίως ψάχνω μια σκηνή και νομίζω ότι ήταν σε αυτή την ταινία με έναν που κάνει έναν επαρχιώτη που τηλεφωνεί στο χωριό του από περίπτερο στο στυλ γιέλα κατίνα μ'ακούς.

Στο περιπτερο δεν ειναι η σκηνη που παιρνει ο αλλος τηλεφωνο ?Αν ειναι το ιδιο πολυ γελιο , παιζει να δουλευε στο περιπτερο ο Χατζηχρηστος μαζι με τον Σταυριδη? , δεν παιζει ο Δανιελλος ομως :S 

Τζιπ, Περίπτερο κι Αγάπη (1957)

Λοιπόν είμαι 99% σίγουρος ότι δεν θα θυμάται κανείς γιατί ίσως να είχε παίξει μια μοναδική φορά στην ελληνική τηλεόραση αλλά ας το αναφέρω.Ψάχνω animation από ότι θυμάμαι της δεκαετίας 70-80 το οποίο είχε να κάνει με τους καλικάντζαρους και το πως βγαίνουν τις γιορτές και πειράζουν τον κόσμο.Το είχα δει εποχή 97-00( σόρρυ αλλά θυμάμαι εντελώς αμυδρά) στην ερτ2 μεσημέρι τις μέρες των Χριστουγέννων και ήταν μεταγλωτισμένο.Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν το πως παρουσίαζε τους καλικάντζαρους(σαν καταραμένους δαίμονες) και χαρακτηριστικά θυμάμαι την σκηνή όπου έβγαιναν από τα τάρταρα για να πειράξουν.

Το εχω δει σιγουρα , αυτο θυμαμαι και εγω οτι ητανε λιγο ποιο σκωτεινο απο τα αλλα "παραμυθακια" αλλα αντε βρες τωρα :P

Λοιπόν είμαι 99% σίγουρος ότι δεν θα θυμάται κανείς γιατί ίσως να είχε παίξει μια μοναδική φορά στην ελληνική τηλεόραση αλλά ας το αναφέρω.Ψάχνω animation από ότι θυμάμαι της δεκαετίας 70-80 το οποίο είχε να κάνει με τους καλικάντζαρους και το πως βγαίνουν τις γιορτές και πειράζουν τον κόσμο.Το είχα δει εποχή 97-00( σόρρυ αλλά θυμάμαι εντελώς αμυδρά) στην ερτ2 μεσημέρι τις μέρες των Χριστουγέννων και ήταν μεταγλωτισμένο.Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν το πως παρουσίαζε τους καλικάντζαρους(σαν καταραμένους δαίμονες) και χαρακτηριστικά θυμάμαι την σκηνή όπου έβγαιναν από τα τάρταρα για να πειράξουν.

Ξανθό κοριτσάκι, πολύχρωμοι και διαφορετικοί καλικάτζαροι? Εκείνη κατεβαίνει στον ''Κάτω Κόσμο''?

Να ρωτήσω και εγώ για μια ταινία?

Την είχα δει πριν καμία 7ετια στο Star, τύπου εποχής. Στην Αμερική (Τζαμάικα, Καραιβική, Πολιτείες θα σας γελάσω) με θέμα την διαφορά μαύρων-λευκών. Είναι το αγόρι μιγάς που ο πατέρας του πλούσιος/παντρεμένος αρνείται να αναγνωρίσει, η αδερφή του επίσης μιγάδα καμαρώνει για το πολύ λευκό δερμα της και στο τέλος την βιάζουν μια παρέα λευκών, ενώ η μάνα της της έλεγε να παντρευτεί κλπ κλπ. 

Δεν είμαι πολύ κατατοπιστική το ξέρω   :unsure:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια είναι η ταινία που, ξυπνάει ο πρωταγωνιστής και δεν θυμάται τίποτα. Αυτός που τον βρήκε είναι γιατρός και του λέει ότι στο παρελθόν του είχαν κάνει πλαστική στο πρόσωπο, ζυγωματικά. Και λέει αυτός "a war" και απαντάει ο γιατρός όχι σε έραψαν καλύτεροι γιατροί. (κάπως έτσι).

Ήταν κατασκευασμένος από μυστικές υπηρεσίες για να μοιάζει σε έναν τρομοκράτη που προσπαθούσαν επί χρόνια να πιάσουν. Κατασκοπευτική. Κρίνοντας από την αισθητική πρέπει να είναι γυρισμένη μέσα-τέλη του 70. Την ξέρετε σίγουρα.

Επίσης ο γιατρός σε μια φάση του δίνει ένα όπλο λυμένο και αυτός το συναρμολογεί αμέσως(και έκπληκτος).

εδιτ, μετά από άπειρο google την βρήκα, Δεν έβγαινε στις αναζητήσεις γιατί μάλλον δεν θεωρείται ταινία http://www.imdb.com/title/tt0094791/

Επεξ/σία από cthulhucarbide

ΝΈΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

Καλησπέρα παίδες!

Λοιπόν πρίν δύο χρόνια είδα μια ταινία η οποία μου έχει καρφωθεί στο μυαλό.Το story έχει ως εξής...ήτανε λέει κάτι πνεύματα // δαίμονες που προσπαθούσαν να περάσουν στον κόσμο μας μέσο των δικτύων wi-fi // τηλεπικοινωνιών και γενικά από όπουδήποτε υπάρχει 'σήμα'.

Δεν θυμάμαι άλλα πολλά μα παραμόνο το ότι για να σταματήσει αυτη η εισβολή πρέπει μια ομάδα νεαρών εξερεύνητων // εθελοντών να βάλει έναν ιό σε κάτι υπερ-υπολογιστές για να τελειώσει το νταβαντούρι μα εν τέλη δεν τα καταφέρνουν και στο τέλος δείχνει τους κύριους ηθοποιούς να τρέχουν διωγμένοι με ένα αυτοκίνητο με φόντο μια γκρίζα πόλη...

Τ'ιποτα άλλο,ελπίζω κάποιος να την ξέρει και να μπορεί να με βοηθήσει,πραγματικά please!!!

Αντρέας

ΝΈΟ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ

Καλησπέρα παίδες!

Λοιπόν πρίν δύο χρόνια είδα μια ταινία η οποία μου έχει καρφωθεί στο μυαλό.Το story έχει ως εξής...ήτανε λέει κάτι πνεύματα // δαίμονες που προσπαθούσαν να περάσουν στον κόσμο μας μέσο των δικτύων wi-fi // τηλεπικοινωνιών και γενικά από όπουδήποτε υπάρχει 'σήμα'.

Δεν θυμάμαι άλλα πολλά παραμόνο το ότι για να σταματήσει αυτη η εισβολή πρέπει μια ομάδα νεαρών εξερεύνητων // εθελοντών να βάλει έναν ιό σε κάτι υπερ-υπολογιστές για να τελειώσει το νταβαντούρι μα εν τέλη δεν τα καταφέρνουν και στο τέλος δείχνει τους κύριους ηθοποιούς να τρέχουν διωγμένοι με ένα αυτοκίνητο με φόντο μια γκρίζα πόλυ...

Τ'ιποτα άλλο,ελπίζω κάποιος να την ξέρει και να μπορεί να με βοηθήσει,πραγματικά please!!!

Αντρέας

Δεν μπορώ να το διαβάσω βάλε και λίγο bold τζάμπα είναι.Άνθρωπος να πέθαινε πιο λιτό μήνυμα θα έφτιαχνε.Δοκίματσε απτό
The Darkest Hour (2011) και εκείνο Pulse (1988) και το άλλο Shocker (1989) να τα δείς και τα τρία και να έρθεις μετά να σε εξετάσωμεν.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να το διαβάσω βάλε και λίγο bold τζάμπα είναι.Άνθρωπος να πέθαινε πιο λιτό μήνυμα θα έφτιαχνε.Δοκίματσε απτό

The Darkest Hour (2011) και εκείνο Pulse (1988) και το άλλο Shocker (1989) να τα δείς και τα τρία και να έρθεις μετά να σε εξετάσωμεν.

Εντάξει μωρέ σκέφτηκα και γω να κάνω ένα intro,μην με αποπάιρνεται ρε μάγκες. :)

Relax.

Όσο για την ταινία ΠΑΊΖΕΙ να είναι ή το Pulse (2006) ή το The Darkest Hour (2011),μάλλον είναι το Pulse γιατι πολλές σκινές κάτι μου θυμήζουν,δεν ξέρω...θα το ψάξω και θα σου απαντήσω ξανά,thanks πάντως. :)

Αντρέας

Το Pulse (2006) είναι τελικά,να'σαι καλα ρε φιλαράκι,να'σαι καλα! :)

Επεξ/σία από IsolatedParania

Καλησπερα.

Ψαχνω για ενα παλιο θρυλερ ( Δεκαετιας 70 μαλλον) με την jacqueline bisset (ελπιζω να ηταν αυτη και να μην μπερδευομαι λογω χρονων) στις δοξες της.

Ο πατερας ενος μικρου κοριτσιου, του οποιου η μητερα εχει πεθανει, παει με την κορη του στο εξοχικο της καινουργιας του αγαπημενης (jacqueline bisset).

Εκει το μικρο κοριτσακι (το θυμαμαι με λευκο νυχτικο) δαιμονιζεται απο το πνευμα της νεκρης του μητερας και προσπαθει με διαφορα ατυχηματα να εμποδισει το ειδηλειο μεταξυ πατερα και αγαπημενης.

Στο τελος θυμαμαι οτι ο πατερας και η κορη πεθαινουν ταυτοχρονα, καρφωμενοι απο το ιδιο σιδερο-ακοντιο.

Βασικα θυμαμαι το πατερα να αποφασιζει να σκοτωθει με την κορη του προκειμενου να γλυτωσει η jacqueline bisset και πεφτει πανω στην κορη του και στο σιδερο.

Εχω ψαξει τις ταινιες της jacqueline bisset αλλα δεν εχω βρει το φιλμ!

Θυμαται μηπως κανείς να βοηθησει;

Ευχαριστω!

Καλησπερα.

Ψαχνω για ενα παλιο θρυλερ ( Δεκαετιας 70 μαλλον) με την jacqueline bisset (ελπιζω να ηταν αυτη και να μην μπερδευομαι λογω χρονων) στις δοξες της.

Ο πατερας ενος μικρου κοριτσιου, του οποιου η μητερα εχει πεθανει, παει με την κορη του στο εξοχικο της καινουργιας του αγαπημενης (jacqueline bisset).

Εκει το μικρο κοριτσακι (το θυμαμαι με λευκο νυχτικο) δαιμονιζεται απο το πνευμα της νεκρης του μητερας και προσπαθει με διαφορα ατυχηματα να εμποδισει το ειδηλειο μεταξυ πατερα και αγαπημενης.

Στο τελος θυμαμαι οτι ο πατερας και η κορη πεθαινουν ταυτοχρονα, καρφωμενοι απο το ιδιο σιδερο-ακοντιο.

Βασικα θυμαμαι το πατερα να αποφασιζει να σκοτωθει με την κορη του προκειμενου να γλυτωσει η jacqueline bisset και πεφτει πανω στην κορη του και στο σιδερο.

Εχω ψαξει τις ταινιες της jacqueline bisset αλλα δεν εχω βρει το φιλμ!

Θυμαται μηπως κανείς να βοηθησει;

Ευχαριστω!

Μάγκα μου μακάρι να την βρεις,μου κάνει για top ταινία,μακάρι γιατί θέλω να την δω και'γω. :)

Καλή τύχη!

Αντρέας

• Moderators

Καλησπερα.

Εκει το μικρο κοριτσακι (το θυμαμαι με λευκο νυχτικο) δαιμονιζεται απο το πνευμα της νεκρης του μητερας και προσπαθει με διαφορα ατυχηματα να εμποδισει το ειδηλειο μεταξυ πατερα και αγαπημενης

Αυτό μέχρι εδώ περίπου είναι σαν να περιγράφεις το A Tale of Two Sisters (κορεάτικο horror) 

Το φινάλε δεν το θυμάμαι έτσι σε εκείνη την ταινία.

Ίσως είδες κάποιο remake;

http://www.imdb.com/title/tt0365376/

Καλησπέρα παιδιά.

Δεν ξερω αν ειναι remake αλλα ειδα την ταινια το 75 με 80 νομιζω. 

Δεν ξέρω αλλά μου έχει "κολλήσει" ότι η πρωταγωνιστρια ήταν η jacqueline bisset. Υπάρχει μια περίπτωση να ήταν και η Katrin Denev. Όποια και να ήταν την θυμάμαι Θεά όμως!

Ο πατέρας του κοριτσιού χωρίς να παίρνω όρκο (όπως και στην περίπτωση της jacqueline bisset) νομίζω ήταν ο  Yves Montand  η ο Roy Scheider. Αυτοί μου έχουν "κολλήσει" στο μυαλο.

Δυστυχως για το μόνο που ει μαι σίγουρος είναι η υπόθεση που περιέγραψα και στο προηγούμενό μήνυμα.

Έχω ψάξει τους συγκεκριμενους ηθοποιούς αλλά δεν βράκα την συγκεκριμένη ταινία.

Μακάρι να την θυμάται κάποιος στο Forum  και να βοηθήσει.

Καλησπέρα παιδιά.

Δεν ξερω αν ειναι remake αλλα ειδα την ταινια το 75 με 80 νομιζω. 

Συγνώμη για την ερώτηση,στο προφιλ σου γράφεις οτι εχεις γεννηθει το 1975 ,ειναι δυνατόν να είδες την ταινία εκείνο τον χρόνο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tώρα το πρόσεξα που το λες Votriti. 

Νομιζω βρηκα τον τιτλο της ταινιας , αν και δεν ειμαι σιγουρος.

Κυκλοφορησε με τρεις διαφορετικους τιτλους.

The night child

or

Il medaglione insaguinato

or

The cursed Medallion.

Ταινια του 1975

Τωρα υπαρχει κανενας να με βοηθησει να την ξαναδω;

Ας στειλει μηνυμα αν δεν μπορει να γραψει ιστοσελιδες εδω!

Ευχαριστω.

Επεξ/σία από pavlos88

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.

Να σας ρωτησω μηπως γνωριζετε για μια ταινια που δεν θυμαμαι τιτλο αλλα ουτε επαιζε καποιος γνωστος ηθοποιος σε αυτην.

Μια παρεα νεαρων κανουν ταξιδι με καποιο ιστιοπλοικο.

Δεν θυμαμαι για ποιον λογο, σταματουν σε καποιο λιμανι ενος χωριου του οποιου οι κατοικοι εχουν κατι παραξενο στην συμπεριφορα.

Ο πρωταγωνιστης με την κοπελα του συναντουν μια παραξενη κοπελα που αν θυμαμαι καλα ειναι αναπηρη σε καρεκλα.

Δεν θυμαμαι πολλες λεπτομερεις της ιστοριας μονο που στο τελος αποδεικνιεται οτι τον νεαρο τον περιμεναν χρονια στο χωριο  κατι σαν αρχοντας που θα επεστρεφε να τους κυβερνησει.

Οι κατοικοι λατρευουν ενα τερας του βυθου ενω στην πραγματικοτητα και η αναπηρη κοπελα ειναι η μιση τερας. Κατω απο τις κουβερτες αντι για ποδια εχει πλοκαμια. Στην πραγματικοτητα ειναι ξαδελφη του νεαρου και τον περιμενε για να βασιλεψουν μαζι.

Την κοπελα του την θυσιαζουν στο τερας (θεο του χωριου) του βυθου και οταν ο νεαρος σχεδον τρελαμενος μην πιστευοντας αυτα που του λεει η ξαδελφη του και  προκειμένου να γλυτωσει απο τους κατοικους και την ξαδελφη του λουζεται με καποιο υγρο και βαζει στον εαυτο του φωτια, η ξαδελφη του τον αρπαζει και πεφτουν στην θαλασσα. Εκει κατω στον βυθο στο μισοκαμενο κορμι του εμφανιζονται βραγχια και το εργο τελειωνει  διχνοντας οτι ο νεαρος αποδεχεται την μοιρα του , οτι ειναι και αυτος σαν την ξαδελφη του και οτι του ελεγε αληθεια για το ποιο ειναι το πεπρωμενο του.

Δεν προκειται για πολυ παλια ταινια και πιθανον να ειναι και αρκετα γνωστη γιατι ετυχε να την δω και σε αλλο καναλι πριν χρονια.

Πρεπει να ειναι του 85 -90 νομιζω.

Αναγνωριζει κανεις στην υποθεση τον τιτλο της ταινιας;

Ευχαριστω.

• Moderators

Μια παρεα νεαρων κανουν ταξιδι με καποιο ιστιοπλοικο.

Δεν θυμαμαι για ποιον λογο, σταματουν σε καποιο λιμανι ενος χωριου του οποιου οι κατοικοι εχουν κατι παραξενο στην συμπεριφορα.

Ο πρωταγωνιστης με την κοπελα του συναντουν μια παραξενη κοπελα που αν θυμαμαι καλα ειναι αναπηρη σε καρεκλα.

Δεν θυμαμαι πολλες λεπτομερεις της ιστοριας μονο που

στο τελος αποδεικνιεται οτι τον νεαρο τον περιμεναν χρονια στο χωριο  κατι σαν αρχοντας που θα επεστρεφε να τους κυβερνησει.

Οι κατοικοι λατρευουν ενα τερας του βυθου ενω στην πραγματικοτητα και η αναπηρη κοπελα ειναι η μιση τερας. Κατω απο τις κουβερτες αντι για ποδια εχει πλοκαμια. Στην πραγματικοτητα ειναι ξαδελφη του νεαρου και τον περιμενε για να βασιλεψουν μαζι.

Την κοπελα του την θυσιαζουν στο τερας (θεο του χωριου) του βυθου και οταν ο νεαρος σχεδον τρελαμενος μην πιστευοντας αυτα που του λεει η ξαδελφη του και  προκειμένου να γλυτωσει απο τους κατοικους και την ξαδελφη του λουζεται με καποιο υγρο και βαζει στον εαυτο του φωτια, η ξαδελφη του τον αρπαζει και πεφτουν στην θαλασσα. Εκει κατω στον βυθο στο μισοκαμενο κορμι του εμφανιζονται βραγχια και το εργο τελειωνει  διχνοντας οτι ο νεαρος αποδεχεται την μοιρα του , οτι ειναι και αυτος σαν την ξαδελφη του και οτι του ελεγε αληθεια για το ποιο ειναι το πεπρωμενο του.

Το Dagon λες (http://www.imdb.com/title/tt0264508/) , ή κάποια άλλη διασκευή του The Shadow Over Innsmouth (του H.P. Lovecraft).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...