Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω μια ταινία, δεν μπορώ να τη θυμηθώ με τίποτα. Είναι ένας τύπος, ίσως σε κάποιο νοσοκομείο σε έρημο, σε ένα δωμάτιο με πολλά παράθυρα, και λέει την ιστορία του σε ένα πιτσιρίκι. Δεν θυμάμαι κάτι αλλο. Ισως να λέει και στο πιτσιρίκι να του φέρνει καποια πράγματα; Μπορεί να κάνω λαθος.

Δημοσ.
On 04/10/2024 at 22:36, georgemvg said:

Ψάχνω μια ταινία, δεν μπορώ να τη θυμηθώ με τίποτα. Είναι ένας τύπος, ίσως σε κάποιο νοσοκομείο σε έρημο, σε ένα δωμάτιο με πολλά παράθυρα, και λέει την ιστορία του σε ένα πιτσιρίκι. Δεν θυμάμαι κάτι αλλο. Ισως να λέει και στο πιτσιρίκι να του φέρνει καποια πράγματα; Μπορεί να κάνω λαθος.

Το The Fall (2006) μοιάζει με αυτό που περιγραφεις

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα ψαχνω για 2 ταινιες κωμωδιες παρωδιες, η μια ηταν με θεμα το πασχα και η αλλη τα χριστουγεννα. μινι ειναι νομιζω και οι 2, κατω απο ωρα σιγουρα και δεν ηταν αγγλικες, ισως να ηταν αργεντινικες η μεξικανικες? δεν ειμαι σιγουρος, σιγουρα οχι αγγλικες παντως

Δημοσ.

Γεια χαρά, πριν είκοσι χρόνια είχα δει στην τηλεόραση μια αμερικάνικη ταινία δράσης από αυτές τις "κακές" ταινίες των 80's που αποκτούν cult κοινό.

Εν ολίγης ο καλός (μελαχρινό μαλλί) κάποια στιγμή (όχι από την αρχή της ταινίας) βγαίνει από τη φυλακή για να εκδικηθεί την πεθαμένη γκόμενα.

Χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας που μου έχει μείνει στο μυαλό:

Ο καλός ζητάει πληροφορίες από ένα "απόβρασμα" σε ένα μπαρ αφού έχουν διαλυθεί όλα από καυγά. Ο καλός κρατά ένα κοντόκαννο δίκαννο στα μούτρα του τύπου ως απειλή. Το "απόβρασμα" τελικά δίνει την πληροφορία αλλά ξαφνικά διαλύεται το κεφάλι του και ο καλός λέει κάτι σαν:  ουπς πολύ ευαίσθητη σκανδάλη. 😄

Το κακό αφεντικό από όσο θυμάμαι έμοιαζε αρκετά με τον Hans Gruber από το πρώτο Die Hard.

Έχω ψάξει αλλά δεν την έχω βρει και θέλω πολύ να την ξαναδώ.

Δημοσ.

Παιδιά, έπαιζα εχθές βράδυ το "Spec Ops:The Line" και το όλο σκηνικό του παιχνιδιού με τους στρατιώτες στην έρημο και τον πρωταγωνιστή να χάνει σιγά-σιγά τα λογικά του μου θύμησε μία ταινία που είχα δει ένα σαββατόβραδο πολύ παλιά, μιλάμε για μέσα δεκαετίας του '90, στην ΕΡΤ3. Ήταν μία περιπέτεια/θρίλερ στο οποίο μία ομάδα μισθοφόρων στην Αφρική εισβάλλει σε ένα χωριό και εκτελεί τον αρχηγό του ο οποίος είναι κάτι σαν ιερέας/σαμάνος. Αυτός προτού πεθάνει τους καταριέται και από τότε χάνονται στην έρημο, πέφτουν σε ναρκοπέδιο, αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις και καταλήγουν να αλληλοσκοτωθούν. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχε κάποιες σκηνές σε στυλ "Evil Dead" με μία αόρατη δύναμη να τους καταδιώκει. Θα ήθελα να το ξαναδώ γιατί ήταν καλογυρισμένο θρίλερ και σε άφηνε με την απορία αν όντως όσα συνέβαιναν στους στρατιώτες οφείλονταν σε κάποια υπερφυσική δύναμη ή ήταν αποτέλεσμα πολεμικού στρες και εξάντλησης. Μήπως ξέρει κανείς τον τίτλο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω μία σύγχρονη Ελληνική  ταινία που δεν θυμάμαι τον τίτλο της.

Την είχα δει πριν κάτι χρόνια στη τηλεόραση, είχα δει περίπου 1ωρα και μου είχε αρέσει πάρα πολύ αλλά τελείωσε απότομα χωρίς  να προλάβω να δω το όνομα κάποιου ηθοποιού για να την ψάξω μετά.

Στον τίτλο πρέπει να είχε κάτι σχετικό με "θαύμα" ή  "Παναγία" και "λίμνη" ή κάτι τέτοιο επειδή θυμάμαι πως την διαφήμιζαν στην τηλεόραση πριν την προβάλουν.

Σκηνές που θυμάμαι για να βοηθήσω όσο μπορώ όποιον/α το διαβάζει αυτό και ίσως του θυμίζει κάτι η περιγραφή μου:

1) Σκηνή που ένας τραγουδιστής σε κάποιο επαρχιακό σκυλάδικο τραγουδάει το "Στην αυλή του παραδείσου" της Δέσποινας Βανδής ενώ κοιτάει μία γυναίκα (αυτή σιγοτραγουδάει μαζί του). Μετά τελειώνει το πρόγραμμά του και ενώ έχει μεθύσει, βγαίνει έξω από το κέντρο και βρίζει κάτι τυχαίους περαστικούς και την επόμενη μέρα βρίσκει σπασμένη την Φερράρι (ή Πόρσε? τέλος πάντων, το σπορ ακριβό αμάξι του) του.

2) Σκηνή στην οποία ο γιος μίας ντετέκτιβ (ή διευθύντρια της Αστυνομίας) πηγαίνει με το ποδήλατό του σε ένα σπίτι δίπλα σε μία λίμνη με καλαμιές και ιχθυοκαλλιέργειες (νομίζω) και ένας ηλικιωμένος άντρας πάει να τον βιάσει και μετά τον χτυπάει αυτός και φεύγει.

3) Σκηνή που αυτή η γυναίκα στην οποία τραγουδούσε ενώ την κοιτούσε ο τραγουδιστής στο επαρχιακό σκυλάδικο, είναι σε ένα μπαρ και δίπλα της κάθεται μία ροκού/ντεθού/κάτι τέτοιο και την βρίζει σε φάση  "πως είσαι έτσι" , "τι κοιτάς" κτλπ.

4) Σηνή στην οποία ο τραγουδιστής και 3-4 ακόμα άτομα βρίσκονται κρεμασμένα έξω από ένα σπίτι, δίπλα στη λίμνη.

5) Σκηνή στην οποία ένας ηλικιωμένος (νομίζω ο ίδιος ηλικιωμένος που αναφέρω πιο πάνω με το παιδί της Αστυνομικίνας) βλέπει μία βιντεοκασσέτα στην οποία αυτός και (ενδεχομένως) ο τραγουδιστής βιάζουν ομαδικώς μία γυναίκα (νομίζω αυτή που στην οποία τραγουδάει την "Αυλή του Παραδείσου" ο τραγουδιστής) ή ίσως 2 γυναίκες, δεν είναι σίγουρος. Σίγουρα αυτά που δείχνει στη βιντροκασσέτα είναι 20-30 χρόνια πριν επειδή όλοι είναι νεότεροι.

6) Σκηνή που μία γυναίκα έχει μία καραμπίνα και πυροβολάει πισώπλατα κάποιον, αυτό διαδραματίζεται σε κάποια κεντρική πλατεία γεμάτη κόσμο, όλα στολισμένα και έτσι, νομίζω είναι Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά ή κάτι τέτοιο, μπορεί και Πάσχα ή ίσως Απόκριες,  σίγουρα είναι κάποια γιορτή πάντως επειδή θυμάμαι πετούσαν βεγγαλικά, πυροτεχνήματα κτλπ.

Η ταινία  πρέπει να είναι χρονολογίας κάπου 2008-2010 κάπου εκεί την κόβω.

Μακάρι κάποιος/α να καταλάβει με όσα έγραψα για ποια ταινία λέω και να μου πει τον τίτλο της να την δω, ήταν πολύ καλές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών. :)

Αα και μία ακόμα σκηνή που η Αστυνομικίνα πάει στο σπίτι του γέρου που πήγε να βιάσει τον γιο της και βρίσκει κάτι χρήματα, πολλά δηλαδή, χαρτονομίσματα 200€ κτλπ και τις βιντεοκασσέτες που ανάφερα στη σκηνή #5.

Μετά αυτός την παίρνει χαμπάρι αλλά αυτή φεύγει  τελευταία στιγμή από το σπίτι του, ένας αστυνομικός (πιο κάτω ιεραρχικά από αυτήν, είχαν πάει μαζί με ένα αστυνομικό όχημα έξω από το σπίτι αυτού του γέρου που είναι δίπλα στη λίμνη) την ρωτάει σχετικά και αυτή  του φωνάζει σε φάση κοίτα τη δουλειά σου ή μην ασχολείσαι, κάτι τέτοιο (δεν θα ήξερε αυτός τι παίχτηκε ενώ αυτή μπορεί να ήταν ίσως μία από τις γυναίκες στις βιντεοκασσέτες και να ήταν προσωπική εκδίκηση για αυτήν)

Επεξ/σία από Teo_X
Δημοσ.
5 ώρες πριν, ASFE είπε

Μηπως αυτο? @Teo_X

Ναι, αυτό ήταν!!! Πωπω του 2019 ταινία είναι, δεν είχα ιδέα, έχει vibe ταινίας 2010 κάπου εκεί!!

Χίλια ευχαριστώ!!! :)

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ASFE είπε

Να σαι καλα :)

Απο καθαρη περιεργεια, πως το βρηκες;

Την εχεις δει και σου την θυμισα με τις σκηνες στις οποιες περιγραφω διασπαρτα μερη της ή επειδη γραφω πως ο τιτλος ειχε μεσα το "θαυμα", εψαξες αυτη τη λεξη κλειδι σε καποια database;

Αν ειναι το δευτερο, σε ποια το αναζητησες; Επειδη δοκιμασα και imdb αλλα και greek movies που εχει κοτζαμ ευρετηριο...εντυπωση μου κανει.. να τωρα μολις δοκιμασα να αναζητησω ταινιες με λεξη κλειδι "θαυμα" και παλι, δεν την βρηκα..

• Like 1
Δημοσ.

εγραψα στο google

ταινια που ακουγεται η αυλη του παραδεισου.

Καπως ετσι

Και στην 2η σελιδα ειχε αυτο

https://www.athensvoice.gr/epikairotita/ellada/635810/menoyme-spiti-alla-min-trelathoyme-oti-pername-teleia/

ηλεφωνηθήκαμε με όλους τους συγγενείς και τους φίλους. Στις 6 παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Το βράδυ είδαμε μια ταινία, «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα - Σαλονικιός, πατριωτάκι. Ταινιάρα, είπαμε. Όλες τις υπόλοιπες ώρες μέχρι να ξεραθούμε στον ύπνο τραγουδούσαμε το ρεφρέν από την «Αυλή του Παραδείσου» της Βανδή (ή μάλλον του Φοίβου). «Όταν είμαι, αγάπη μου, μαζί σου, στην αυλή του Παραδείσου, κάπου ανάμεσα στ’ αστέρια, στη φωλιά απ’ τα δυο σου χέρια, και κουρνιάζω σα σπουργίτι, τίποτα άλλο δεν μου λείπει, τίποτ' άλλο δεν ζητάω». Ακούγεται στην ταινία σε καίρια στιγμή. Νομίζω πως εννοούσαμε κάθε στίχο.

Φαινοταν καλο και το μοιραστηκα :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...