Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Ίσως με απατά η μνήμη μου, αλλά κάπου είχα διαβάσει την εξής πλοκή σε ταινία πριν χρόνια, το θυμάμαι πολύ απόμακρα:

Εργστάσιο σοκολάτας, το οποίο δεν πηγαίνει και πολύ καλά. Κάποια στιγμή γίνεται εργατικό ατύχημα και ένας εργαζόμενος γίνεται αλοιφή μέσα στα μηχανήματα της σοκολάτας, μαζί με τη σοκολάτα. Φυσικά μπροστά στη χρεωκοπία λόγω του ατυχήματος, αποφασίζουν να αποκρύψουν το γεγονός και να πουλήσουν τους τόννους σοκολάτας. Η εν λόγω σοκολάτα, γίνεται ανάρπαστη και ξεπουλάει. Και εδώ είναι το δίλημμα: Πώς θα διατηρήσουν την ίδια γεύση της σοκολάτας;....

Αν δεν υπάρχει η ταινία, τότε μάλλον ο εγκέφαλός μου έχει αρχίσει να γράφει σενάρια...

Καλή χρονιά να έχετε!

Consuming Passions 1988 

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Consuming_Passions?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά, δεν ψάχνω για ταινία αλλά για ένα παιδικό παλιό, νομιζω έπαιζε στην ΕΡΤ. Ήταν με σκίουρους πιλότους που ζούσαν πάνω σε ένα δέντρο. Ο μπαμπάς/θείος είχε ένα μεγάλο, παχυ μουστάκι ..υπήρχε και μια σκιουρινα. Έψαξα παντού και στα ελληνικά και στα αγγλικά αλλά δεν κατάφερα να το βρω. Εάν κάποιος έχει κάποια μνήμη για το όνομα του παιδικού, θα τον ευχαριστούσα πολύ. Καλή συνέχεια 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bele είπε

Παιδιά, δεν ψάχνω για ταινία αλλά για ένα παιδικό παλιό, νομιζω έπαιζε στην ΕΡΤ. Ήταν με σκίουρους πιλότους που ζούσαν πάνω σε ένα δέντρο. Ο μπαμπάς/θείος είχε ένα μεγάλο, παχυ μουστάκι ..υπήρχε και μια σκιουρινα. Έψαξα παντού και στα ελληνικά και στα αγγλικά αλλά δεν κατάφερα να το βρω. Εάν κάποιος έχει κάποια μνήμη για το όνομα του παιδικού, θα τον ευχαριστούσα πολύ. Καλή συνέχεια 

Chip n Dale resque rangers?

Δημοσ.
9 ώρες πριν, bele είπε

Παιδιά

Βεβαια το Chip 'n Dale: Rescue Rangers. Δεν το βρηκες γιατι εψαχνες για πιλοτους, απλα o Chip φοραει bomber jacket. Εκτος αν ηθελες το Talespin, αυτο ειναι με πιλοτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, bele είπε

Το Chip 'n Dale: Rescue Rangers είναι και είναι 3 σεζόν (65 επεισόδια).

Έχω τα 41 μεταγλωττισμένα και τα υπόλοιπα με ελληνικούς υπότιτλους.

1195230095_1989.jpg.e8fdfd4d7ec55a316c849a630057da8f.jpg

Επεξ/σία από GATE123
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Βεβαια το Chip 'n Dale: Rescue Rangers. Δεν το βρηκες γιατι εψαχνες για πιλοτους, απλα o Chip φοραει bomber jacket. Εκτος αν ηθελες το Talespin, αυτο ειναι με πιλοτους.

για την ακριβεια

cxEueGaUX-dTuUfs5TYYwM8UUj14cpghQ6lW0wbU

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KilliK είπε

για την ακριβεια

cxEueGaUX-dTuUfs5TYYwM8UUj14cpghQ6lW0wbU

Mind. Blown. Δεν το ειχα συσχετισει ποτε. Και ημουν φαν τους! Και των 4ων :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βρε παιδιά, είδα την περασμένη Δευτέρα στην ΕΤ2 ένα πολύ ωραίο γαλλικό ψυχολογικό θρίλερ "To Tελευταίο Μάθημα" ("L' heure de la sortie" , 2018). Ένας νεαρός καθηγητής πηγαίνει σε ένα λύκειο για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο που αυτοκτόνησε την ώρα του μαθήματος. Η αλλόκοτη συμπεριφορά των παιδιών της τάξης του όμως αρχίζει να του δημιουργεί υποψίες ότι σκόπιμα τον εξώθησαν σε αυτοκτονία και αρχίζει να τα παρακολουθεί αναζητώντας αποδείξεις.  

Η ταινία μου θύμησε ένα παλιό αγγλικό θρίλερ (δεκαετίας '70 νομίζω) με παρόμοια υπόθεση, στο οποίο ένας δάσκαλος πηγαίνει σε ένα οικοτροφείο αρρένων για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο ο οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα ή αυτοκτόνησε, δεν θυμάμαι ακριβώς. Σύντομα μπλέκει με μία κλίκα ψυχοπαθών μαθητών οι οποίοι τον απειλούν ότι αν δεν τους κάνει τα χατήρια, όπως να τους βάζει άριστους βαθμούς, θα έχει την τύχη του προκατόχου του. Δεν θυμάμαι το τέλος και θα ήθελα να το ξαναδώ, γιατί ήταν καλογυρισμένο και μου άρεσε το ότι τα παιδιά δεν παραδέχονταν ανοικτά ότι είχαν διαπράξει φόνο, κάνοντας τον θεατή να αναρωτιέται αν όντως το είχαν κάνει ή αν μπλόφαραν με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον νέο καθηγητή τους.

Νόμιζα ότι πρωταγωνιστούσε ο Richard Burton, αλλά  έψαξα τη φιλμογραφία του στο imdb και τελικά έκανα λάθος. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να βρω τον τίτλο;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ!! Όντως αυτή είναι η ταινία, γυρισμένη το 1971 με τον έξοχο David Hemmings στον ρόλο του δασκάλου! 

Ελληνικός τίτλος "Τα Καθάρματα Του Μαυροπίνακα" 😄

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ψάχνω παιδική ταινία, 30ετιας περίπου. Αν θυμάμαι καλά, είχε να κάνει με έναν πιτσιρικά, και δύο τζίνι όπου το ένα , δεν θυμάμαι αν και το δεύτερο τζίνι , έβγαιναν τρίβοντας ένα δαχτυλίδι. Εν τω μεταξύ ανέβαινε ο πιτσιρικάς στην πλάτη τούς όταν ταξίδευαν. Δεν έδωσα και πολλές πληροφορίες, αλλά δε θυμάμαι κάτι άλλο. Σάς ευχαριστώ.

Δημοσ.
Στις 1/2/2023 στις 5:45 ΜΜ, stormrain είπε

Mind. Blown. Δεν το ειχα συσχετισει ποτε. Και ημουν φαν τους! Και των 4ων :lol:

υπαρχει βεβαια και πιο βαθυς συσχετισμος:

• Thanks 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μάλλον δύσκολο με τις πληροφορίες που έχω αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Ιαπωνική ταινία. Όχι του παλιού κινηματογράφου γιατί είναι έγχρωμη. Θα μπορούσε να είναι κοντά στο 2000 (+ - 10 χρόνια ας πούμε)

Είναι ένα κορίτσι, όχι καλά ψυχολογικά γιατί υπάρχουν θέματα στο σπίτι, ίσως ο πατέρας να κερατώνει και την μάνα. Αποφασίζει να αυτοκτονήσει με χάπια, αλλά τελευταία στιγμή δεν τα παίρνει. Γίνεται φίλη με την θυρωρό, και αλλάζει η ζωή της και είναι πιο καλά. Στο τέλος την θυρωρό την πατάει αμάξι.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό. Ελπίζω να λέει κάτι σε κάποιον

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να δω την τριλογία Arthur and the Invisibles αλλά το apple tv έχει μόνο την 2 και την 3. Γτ δεν έχει την πρώτη?

Arthur and the Invisibles (2006) directed by Luc Besson • Reviews, film +  cast • Letterboxd

Δημοσ.
9 ώρες πριν, firepc είπε

Θέλω να δω την τριλογία Arthur and the Invisibles αλλά το apple tv έχει μόνο την 2 και την 3. Γτ δεν έχει την πρώτη?

Arthur and the Invisibles (2006) directed by Luc Besson • Reviews, film +  cast • Letterboxd

Θα σου στείλω pm μεταγλωττισμένο 

Στις 10/2/2023 στις 3:37 ΜΜ, troi.g είπε

Παιδιά καλησπέρα. Ψάχνω παιδική ταινία, 30ετιας περίπου. Αν θυμάμαι καλά, είχε να κάνει με έναν πιτσιρικά, και δύο τζίνι όπου το ένα , δεν θυμάμαι αν και το δεύτερο τζίνι , έβγαιναν τρίβοντας ένα δαχτυλίδι. Εν τω μεταξύ ανέβαινε ο πιτσιρικάς στην πλάτη τούς όταν ταξίδευαν. Δεν έδωσα και πολλές πληροφορίες, αλλά δε θυμάμαι κάτι άλλο. Σάς ευχαριστώ.

Μόνο ταινία με δύο τζίνι ξέρω και όχι παιδικό.

1000 νύχτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...