Προς το περιεχόμενο

Name That Film: Αναζητήσεις ταινιών

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ητα αγγλόφωνη η ταινια ,επίσης δε θυμαμαι να εχει σκηνές μεσα σε διαστημοπλοίο ,ηταν κυρίως σε ενα έρημο πλανήτη που οι κατοικοι του φορούσαν νομιζω μακριά αδιάβροχα με κουκουλα για να προστατευονται απο την όξινη βροχη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχως οχι. Εκτος οτι δεν ηταν αγγλοφωνη ταινια, στην τηλεοραση παιζοταν μεταγλωτισμενη. Και οι ηρωες ηταν μικρα παιδια.

Τελικα ισως προκειται για μια απο τις πιο δυσευρετες ταινιες.

Πολλές φορές σε δύσκολες ταινίες που δεν είναι πολύ γνωστές και δεν μπορώ να βρω, με έχει βοηθήσει το ψάξιμο με βάση keywords. Δηλαδή ξεκινάς με μια παρεμφερή ταινία που θυμάσαι (όπως πχ το All Summer in a Day που έδωσε ο mphxths) και επιλέγεις όποιες keywords πιστεύεις ότι ταιριάζουν και στη δική σου. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη αναφέρονται οι keywords Rain και Outer Space.

Δυστυχώς δεν πετυχαίνει πάντα επειδή σε μια ταινία μπορεί να ταιριάζουν 100 keywords αλλά να αναφέρονται μόνο οι 15. Επίσης πολλές φορές για την ίδια πλοκή υπάρχουν λίγο διαφορετικές keywords (πχ Space σε μία ταινία και Outer Space σε μια άλλη). Αν δεν βαριέσαι όμως, μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό μήπως και την βρεις.

Ένα δεύτερο που βοηθάει είναι οι λίστες. Δεξιά σε κάθε ταινία υπάρχουν λίστες που έχουν κάνει χρήστες του imdb και περιέχουν παρεμφερείς ταινίες πχ που έχουν σχέση με το διάστημα.

Στο filmaffinity.com μπορείς να βρεις ταινίες βάση χρονολογίας αλλά και βάση χώρας πχ μου βγάζει καμιά δεκαριά πολωνικές ταινίες 1970 - 1999 sci-fi. Αρκετές όμως δεν έχουν την υπόθεση γραμμένη. Αλλά τουλάχιστον μπορείς να κάνεις αναζήτηση και με keywords από το μενού στο πλάι αριστερά.

Μάλλον δεν είναι αυτή αλλά δες καλύτερα:

https://www.filmaffinity.com/en/film863334.html

https://www.filmaffinity.com/en/film478459.html και αυτό είναι σειρά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω ψαξει πολυ για ταινια αλλά δεν βρήκα τιποτα λες και δεν υπήρξε ποτέ ,νομιζω επειδή μαλλον ηταν απο το ανατολικό μπλοκ δεν έπαιξε καθολου στην δύση γι'αυτο  δεν δίνει κατι η αναζήτηση στα αγγλικά .

Βρήκα και το ποστ που ρωτούσε κάποιος παλιοτερα(το 13 :blink: ) .....http://www.insomnia.gr/topic/611263-name-that-film-tv-series-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CE%BD/page-52 ποστ 774

Επεξ/σία από Votritis

Εχω δει καποιες πολυ τραγικες ταινιες στην ζωη μου..που θυμαμαι απλα εικονες..και φασεις...

1.Ταινια που ο πρωταγωνιστης μιλουσε (και του μιλουσε και αυτο) με το....πεος του :)

2.Ταινια που ηταν μια αιρεση/ομαδα ανθρωπων..και το μονο που θυμαμαι ηταν που ηταν μια κοπελιτσα εκει περα..και επρεπε να μυηθει και την ειχε πιασει ενα μυωδης και την ειχε σηκωσει στον αερα και ακολουθει η στοιχομυθια...

-Θα πονεσω ?

-ΝΑΙ!

και την καρφωνει...που αλλου...στο πεος του :)

Αν τις βρει καποιος (λογικα δεκαετια 90 πρεπει ναναι αυτες)..ας τις δει..ειναι εμπειρια ζωης :)

EDIT : Το 1ο πρεπει να ειναι το http://www.imdb.com/title/tt0093240/  :)

• Like 1

Πολλές φορές σε δύσκολες ταινίες που δεν είναι πολύ γνωστές και δεν μπορώ να βρω, με έχει βοηθήσει το ψάξιμο με βάση keywords. Δηλαδή ξεκινάς με μια παρεμφερή ταινία που θυμάσαι (όπως πχ το All Summer in a Day που έδωσε ο mphxths) και επιλέγεις όποιες keywords πιστεύεις ότι ταιριάζουν και στη δική σου. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη αναφέρονται οι keywords Rain και Outer Space.

Δυστυχώς δεν πετυχαίνει πάντα επειδή σε μια ταινία μπορεί να ταιριάζουν 100 keywords αλλά να αναφέρονται μόνο οι 15. Επίσης πολλές φορές για την ίδια πλοκή υπάρχουν λίγο διαφορετικές keywords (πχ Space σε μία ταινία και Outer Space σε μια άλλη). Αν δεν βαριέσαι όμως, μπορείς να το δοκιμάσεις και αυτό μήπως και την βρεις.

Ένα δεύτερο που βοηθάει είναι οι λίστες. Δεξιά σε κάθε ταινία υπάρχουν λίστες που έχουν κάνει χρήστες του imdb και περιέχουν παρεμφερείς ταινίες πχ που έχουν σχέση με το διάστημα.

Το εχω κανει αυτο δε μπορεις να φανταστεις σε τι βαθμο. Keywords στο Google και καμια φορα εγραφα σχεδον ολοκληρη την υποθεση, αλλα τζιφος! Εχω βρει πολλες ταινιες με αυτη την μεθοδο. Καποιες ομως δεν...

Μήπως θυμάται κανείς μια παλιά σειρά - ντοκιμαντέρ που έπαιζε πριν 20-25 χρόνια στην κρατική τηλεόραση; Αν θυμάμαι καλά είχε ψευδοτρισδιάστατες απεικονίσεις το οποίο μου είχε κάνει εντύπωση για την τότε εποχή. Συνήθως έδειχνε πράγματα σχετιζόμενα με την Φυσική επιστήμη.

Μήπως θυμάται κανείς μια παλιά σειρά - ντοκιμαντέρ που έπαιζε πριν 20-25 χρόνια στην κρατική τηλεόραση; Αν θυμάμαι καλά είχε ψευδοτρισδιάστατες απεικονίσεις το οποίο μου είχε κάνει εντύπωση για την τότε εποχή. Συνήθως έδειχνε πράγματα σχετιζόμενα με την Φυσική επιστήμη.

Ηταν κινουμενα σχεδια ή οχι ?

Τοτε υπηρχε το "Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο Ανθρωπος" που ηταν και καλα σειρα κινουμενων σχεδιων με εκπαιδευτικο χαρακτηρα...

Αυτο λες ή κατι αλλο?

Ηταν κινουμενα σχεδια ή οχι ?

Τοτε υπηρχε το "Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο Ανθρωπος" που ηταν και καλα σειρα κινουμενων σχεδιων με εκπαιδευτικο χαρακτηρα...

Αυτο λες ή κατι αλλο?

Δεν ήταν κινούμενα σχέδια. Όλο το υλικό (ή τουλάχιστον το περισσότερο) ήταν δημιουργημένο με ειδικά εφέ από υπολογιστή. Άνθρωποι δεν υπήρχαν, ακουγόταν μόνο μια φωνή που αφηγούνταν το επεισόδιο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εγώ ψάχνω για μια ταινία που έβαζε η ΥΕΝΕΔ τα σαββατοκύριακα με έναν που κάτι κάπου έκανε,

αλλά τελικά δεν γινόταν τίποτα.

Ασπρόμαυρη νομίζω, αλλά μη ρωτάτε περισσότερα.

• Like 1

Εγώ ψάχνω για μια ταινία που έβαζε η ΥΕΝΕΔ τα σαββατοκύριακα με έναν που κάτι κάπου έκανε,

αλλά τελικά δεν γινόταν τίποτα.

Ασπρόμαυρη νομίζω, αλλά μη ρωτάτε περισσότερα.

:) κάποιος, κάπου, κάποτε δηλαδή ε; :-D

• Like 1

:) κάποιος, κάπου, κάποτε δηλαδή ε; :-D

μηπως λετε το καπου καπως καποτε και οχι το καποιος καπου καποτε... https://www.youtube.com/watch?v=rjsb5sZER7w μεχρι λινκ σας βρηκα τι αλλο θελετε επιτέλους :devil: :devil: :devil: ? ολοκληρο το γουγλη αμόλησα δεν πιστευω να μην ειναι αυτο εεετσιιιι? :-D :-D :-D :-D

πλακα πλακα το θυμαμαι αυτό,..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...