GiwrgosNvidia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 ρε παιδες μη μπερδευεται αυτο τον επεξεργαστη με πεντιουμ και με ι5 6400 καμια σχεση... αυτοι και συχνοτητα ποιο χαμηλη εχουν ενω αυτος ειναι στα 3.7 με βολτ πιθανον κοντα στα 1,2 και δευτερον εχει hyperthreading που προσθετη αλλους 8-10 βαθμους πανω... και τριτον οπως ειπα και ποιο πανω..αυτο δεν ειναι κουτι .....και το ανεμιστηρακι που λες που εβαλες καλυτερα να το εβαζες να βγαζει... βραζουν τα πραγματα εκει μεσα δεν φευγει απο πουθενα ο ζεστος αερας...δεν ειναι αρκετο το 8αρακι που εχει πισω ουτε για αστειο... αλλαξε κουτι καταρχας...και μετα καλο θα ηταν και μια ψυχτρουλα στο συντομο μελλον...αλλιως τη παστες βαλεις τι ανεμιστηρες ..δουλεια δε γινεται... και δε τα λεω ετσι...ειχα και πεντιουμ και ι5 και τωρα ι3 και τα εχω δει αυτα με τη στοκ ψυχτρα...κανενα προβλημα με εκεινους ενω με τον ι3 ειχα θεματακι...παρολο που ειχα και καλο airflow και κουτι... τωρα με τη ψυχτρα ειμαι κανα 30αρι στο idle εως 50 μαξ στο παιχνιδι και 58 μαξ με στρες στο πραιμ... Απλα προσπαθω να γλυτωσω χρηματα αν γινεται. Μαζι σου στο να παρω κουτι ειμαι. Θα ρωτησω ενα γνωστο μου τεχνικο πρωτα αν ειναι και αν μου πει πως είναι το κουτί τοτε οκ. Απλα ηθελα να εξαντλησω καθε εναλλακτικη.
Ghost007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Απλα προσπαθω να γλυτωσω χρηματα αν γινεται. Μαζι σου στο να παρω κουτι ειμαι. Θα ρωτησω ενα γνωστο μου τεχνικο πρωτα αν ειναι και αν μου πει πως είναι το κουτί τοτε οκ. Απλα ηθελα να εξαντλησω καθε εναλλακτικη. αν υπηρχε θα στο ελεγα ...αλλα αυτο το κουτι που εχεις ειναι αστα να πανε δυστηχως δε γινεται να διορθωθει... και ειμαι σιγουρος για αυτα που σου λεω αλλιως δε θα τα ελεγα... αμα θες αστο ανοιχτο το πλαινο και μπες μεσα και θα δεις οτι θα πεσεις πανω απο 10 βαθμους και στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων.... ισως ενα τακ αμα θες να δοκιμασεις να βοηθησει ειναι αμα βαλεις ενα στο πλαι κατω να βαζει και ενα στο πλαι πανω να βγαζει..καπως θα διορθωση το θεμα... αλλα νομιζω οτι με 40ε τσιμπας ενα κουτακι δινεις και το δικο σου οσο οσο και κανεις ποιο σωστη δουλεια... και το κουτακι μενει και για το μελλον δεν ειναι χαμενα λεφτα... να ειδα και μια αγγελια αν σε ενδιαφερει 50ε φενεται τζι τζι με τα ανεμιστηρια του και τα ολα του μεσα... http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/pccases/684122-zalman-z9-neo-black/
GiwrgosNvidia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 αν υπηρχε θα στο ελεγα ...αλλα αυτο το κουτι που εχεις ειναι αστα να πανε δυστηχως δε γινεται να διορθωθει... και ειμαι σιγουρος για αυτα που σου λεω αλλιως δε θα τα ελεγα... αμα θες αστο ανοιχτο το πλαινο και μπες μεσα και θα δεις οτι θα πεσεις πανω απο 10 βαθμους και στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων.... ισως ενα τακ αμα θες να δοκιμασεις να βοηθησει ειναι αμα βαλεις ενα στο πλαι κατω να βαζει και ενα στο πλαι πανω να βγαζει..καπως θα διορθωση το θεμα... αλλα νομιζω οτι με 40ε τσιμπας ενα κουτακι δινεις και το δικο σου οσο οσο και κανεις ποιο σωστη δουλεια... και το κουτακι μενει και για το μελλον δεν ειναι χαμενα λεφτα... να ειδα και μια αγγελια αν σε ενδιαφερει 50ε φενεται τζι τζι με τα ανεμιστηρια του και τα ολα του μεσα... http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/pccases/684122-zalman-z9-neo-black/ Φιλε μου και με ανοιχτα καπακια δεν επεφτε η θερμοκρασία.. Θα δειξει θα το παω σε τεχνικο και αν ειναι το κουτι θα παρω κουτί. Δεν αγοραζω αλλα ανεμιστηρακια 1
Ghost007 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Φιλε μου και με ανοιχτα καπακια δεν επεφτε η θερμοκρασία.. Θα δειξει θα το παω σε τεχνικο και αν ειναι το κουτι θα παρω κουτί. Δεν αγοραζω αλλα ανεμιστηρακια ε τοτε ψυχτρα και τελειωνει το θεμα...δεν εχει προβλημα δε χρειαζεται τεχνικο νορμαλ ειναι η θερμοκρασιες με τι στοκ ψυχτρα...
TheELF Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Γιώργο, αφού από το τρίτο post ήδη ανέβασες εικόνα από το realtemp που σου δείχνει ~40° και περιθώριο μέχρι το τέρμα άλλους ~60° τι το ψάχνεται τόσο καιρό; Αν το έχεις ψυχολογικό και θες να βλέπεις χαμηλές θερμοκρασίες τότε οκ,αλλά να ξέρεις ότι στους 100° θα αρχίζει να φρενάρει ο επεξεργαστής από ταχύτητα και νομίζω κάπου στους 110-115° σταματάει η λειτουργία του για αυτό προστασία.
LambisElef Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Από τη σελίδα της Intel: Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS). Και πάλι από την Intel: Tcase=65C για τον i3 6100. Επομένως, απ' ότι φαίνεται έχει δίκιο ο TheELF. Αν για το IHS είναι τόσοι, τότε για τα cores είναι normal να βλέπεις και 70άρια. Επίσης, αν θες να αλλάξεις ψύκτρα για ψυχολογικούς σκοπούς, προχώρα σε κάποια με κάνα 20ρικο. Κουτί δε χρειάζεται να αλλάξεις κατά τη γνώμη μου.
Zandim Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 ειδα και τα αλλα θεματα που εχεις ανοιξει και εχω αρχισει να πιστευω ειτε οτι εχεις κανει κατι λαθος στην συναρμολογηση, ειτε οτι εχεις προβληματικο motherboard ή επεξεργαστη. το κουτι σου μια χαρα ειναι αν βαλεις τον εναν ανεμιστηρα να τραβαει απ εξω και τον αλλο να σπρωχνει εξω. εγω εχω ενα κουτακι απιστευτα μικρο που θεωρητικα εχει κακη ροη αερα και ομως εχω τις θερμοκρασιες που σου εγραψα. http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/koutia-cases-pc/Fazn-Case-Firefly-II-Mini-Tower-CA-410.htm κατι εχεις κανει λαθος, ή εχεις προβληματικο hardware. κατι ακομα: μηπως στο κουτι σου ειναι μποκαρισμενες/μπουκωμενες οι εισοδοι-εξοδοι για τον αερα οποτε δεν εχεις ροη μεσα? μηπως το κουτι σου ειναι διπλα σε παραθυρο και το χτυπαει ο ηλιος και ψηνεται? βαλε μια φωτογραφια απο το συστημα σου αν μπορεις για να καταλαβουμε τι παιζει.
GiwrgosNvidia Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Ενταξει τακτοποιηθηκε το θεμα. Εστρωσε λογικά με την νεα παστα και ανεβασα τα rpms του cpu fan απο το bios. Επισης εβαλα ενα πλαινο αμεμιστηρακι να βαζει αερα και λειτουργει οκ ετσι. Οσο για τη συναρμολογηση σωστα εγινε αν και πρωτη φορα και το cable management ειναι οκ διοτι ολα κουμπωνουν πισω απ τη μητρικη. Επισης το hardware ειναι υγιεστατο απλα οπως αναφερθηκε ειχα ψυχολογικα με αυτο το σύστημα γιατι απο την αρχή δεν μου καθοταν τιποτα καλα. Μπορει να παρω ψυκτρα μπορει να παρω κουτι θα δειξει αργοτερα. Προς το παρον μειωθηκαν σε 40° με ανοιχτο GTA V οποτε καλα ειμαι. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα