Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα να μάθω τις θερμοκρασίες που θα πρέπει να έχει η cpu καθώς είναι ανοιχτά παιχνίδια, όπως το Dark souls 3 και το GTA V και γενικώς τις ακραίες θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον ΗWmonitor οι δικές μου είναι: 50-50-50 (πανω κάτω), σε Core 1, Core 2 και package.

Τα max που σημειώθηκαν είναι: 65-69-68

Όλα αυτά με ανοιχτό το DS3.

Δημοσ.
TCASE 65°C

Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS).

μάλλον τον καίς λιγάκι , θερμοκρασία στο σημείο επαφής ψύκτρας μεγιστο 65κελσίου , αλλα πρώτα απ΄όλα τί ψύκτρα του έχεις; 

και δευτερον τσέκαρε και με κάποιο αλλο προγραμματάκι (Real Temp) για να είσαι σίγουρος 100%

Δημοσ.

post-392617-0-13405500-1464808623_thumb.png

TCASE 65°C

Case Temperature is the maximum temperature allowed at the processor Integrated Heat Spreader (IHS).

μάλλον τον καίς λιγάκι , θερμοκρασία στο σημείο επαφής ψύκτρας μεγιστο 65κελσίου , αλλα πρώτα απ΄όλα τί ψύκτρα του έχεις; 

και δευτερον τσέκαρε και με κάποιο αλλο προγραμματάκι (Real Temp) για να είσαι σίγουρος 100%

Με τη στοκ είναι. 20 μέρες τον έχω. Μήπως απλά να αλλάξω πάστα;

Δημοσ.

Η πάστα δε χαλάει καθόλου εύκολα, για την ακρίβεια μπορεί να διαρκέσει για χρόνια χωρίς αλλαγή. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι τοποθετήθηκε σωστά και η ψύκτρα πάτησε σωστά επάνω στον επεξεργαστή. Είσαι σίγουρος ότι τοποθετήθηκε σωστά; Γιατί εμένα μου φαίνονται υπερβολικές οι θερμοκρασίες που πας λες, και μάλιστα για φρέσκο pc. Δώσε μας θερμοκρασίες σε idle και full load, με κάποιο stress test, π.χ. occt.

Edit: Επίσης δώσε μας πληροφορίες για το κουτί σου και γενικά τη ροή αέρα σε αυτό (airflow).

• Like 3
Δημοσ.

Η πάστα δε χαλάει καθόλου εύκολα, για την ακρίβεια μπορεί να διαρκέσει για χρόνια χωρίς αλλαγή. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι τοποθετήθηκε σωστά και η ψύκτρα πάτησε σωστά επάνω στον επεξεργαστή. Είσαι σίγουρος ότι τοποθετήθηκε σωστά; Γιατί εμένα μου φαίνονται υπερβολικές οι θερμοκρασίες που πας λες, και μάλιστα για φρέσκο pc. Δώσε μας θερμοκρασίες σε idle και full load, με κάποιο stress test, π.χ. occt.

Edit: Επίσης δώσε μας πληροφορίες για το κουτί σου και γενικά τη ροή αέρα σε αυτό (airflow).

λοιπόν σε idle είμαι νορμάλ γύρω στα 26-30. Το κουτί είναι λίγο μικρό αλλα το cable management είναι καλό καθώς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα μπροστά από την μητρική. Το air flow είναι επίσης οκ πιστεύω. Υπάρχει ένα 12άρι ανεμιστηράκι arctic μπροστα και ένα 8αρι για να βγάζει αέρα πίσω.

Το θέμα ίσως είναι με την πάστα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως όταν τοποθετούσα τον επεξεργαστή ακούμπησα πολύ λίγο με το χέρι μου. τίποτα πολύ όμως. Οπότε μπορεί να δοκιμάσω αυτό πρώτα. Η ψύκτρα έχει κουμπωθεί μια χαρά, την έλεγξε και ειδικός.post-392617-0-75030300-1464809924_thumb.png

EDIT: Το κουτί είναι το Zalman T4 και έχω την 960 windforce που του πέφτει λίγο μεγάλη.

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες είναι στο όριο. Δες λίγο το διάγραμμα που σου άφησε το occt με τη συχνότητα (GHz) του cpu κατά τη διάρκεια του test. Αν δεν είναι μόνιμα στα 3.7GHz σημαίνει ότι έχεις θέμα throttling και επομένως, για αρχή, συστήνεται επανατοποθέτηση της ψήκτρας (εννοείται με υποχρεωτική αλλαγή πάστας).

Όταν λες ακούμπησες με το χέρι τι εννοείς;

Δημοσ.

post-392617-0-34006400-1464810581_thumb.png

Οι θερμοκρασίες είναι στο όριο. Δες λίγο το διάγραμμα που σου άφησε το occt με τη συχνότητα (GHz) του cpu κατά τη διάρκεια του test. Αν δεν είναι μόνιμα στα 3.7GHz σημαίνει ότι έχεις θέμα throttling και επομένως, για αρχή, συστήνεται επανατοποθέτηση της ψήκτρας (εννοείται με υποχρεωτική αλλαγή πάστας).

Όταν λες ακούμπησες με το χέρι τι εννοείς;

Αν λες αυτό τότε είναι σταθερό. Και το Cpu usage διάγραμμα είναι στο 100%. 

Εννοώ πως πρώτη φορά στήνω pc και νόμιζα πως θα είχε κάποια ζελατίνα η ψήκτρα** η προστατευτικό και αρχικά όπως την έβγαλα απο το κουτί ακούμπησα ελαφρώς απο κάτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να αφήσεις το test για τουλάχιστον ένα 10λεπτο θα έλεγα για να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Αν δεις θερμοκρασίες να ξεφεύγουν πάνω από 70 C, απλά το σταματάς  Ακυρόόό :P

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1
Δημοσ.

Πρέπει να αφήσεις το test για τουλάχιστον ένα 10λεπτο θα έλεγα για να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Αν δεις θερμοκρασίες να ξεφεύγουν πάνω από 70 C, απλά το σταματάς ;)

δεν τον αφήνω με τίποτα 10 λεπτά γιατί όπως βλέπεις στο 1 λεπτό βάρεσε 70. λες να είναι η πάστα;post-392617-0-26882200-1464811166_thumb.pngpost-392617-0-96819800-1464811166_thumb.png

Αλλες γνωμες;

Δημοσ.

καταρχας ενα 12αρι που λες μπροστα και ενα 8αρι πισω δε κανουν δουλεια...θες κουτι η ανεμιστηρες..ιδικα τωρα το καλοκαιρι ...

απο εκει και περα με τη στοκ μη περιμενεις θαυματα...αν και "ισως" εχει καλυτερες θερμοκρασιες απο τον δικο μου αυτος

παρολαυτα θες επισης και μια ψυχτρουλα να κανεις δουλεια...τωρα παστες κλπ κλπ δε θα βοηθησουν ιδιαιτερα αντε να πεσεις και 2-3 βαθμους..

ακυρο το ανεμιστηρες....

κουτι θες...δεν ειναι κουτι αυτο φιλε μου...με κανα 40-60ε περνεις κουτι αξιολογο...

https://www.skroutz.gr/s/7720285/Aerocool-Aero-500-Window.html 40e

http://www.e-shop.gr/case-zalman-z9-neo-black-p-PER.815933 60e

α οκ απο οτι ειδα εχεις ανοιξει ηδη θεμα για αναζητηση κουτιου..και πολυ καλα εκανες :)

• Like 2
Δημοσ.

Ξανατοποθέτησε την ψύκτρα, κάτι έχει γίνει σίγουρα λάθος. Δοκίμασε να λειτουργήσεις το pc και με ανοικτό το πλαϊνό καπάκι.

Δημοσ.

μηπως εχεις ρυθμισει το ανεμιστηρακι να δουλευει χαμηλα?

και παλι βεβαια εχει υψηλες θερμοκρασιες.

μπες στο bios να δεις μηπως εχεις καποιο περιεργο προφιλ για την ψυκτρα και επανεφερε τη στο default.

αλλιως οπως σου ειπαν, ξεκουμπωνεις, καθαριζεις την παλια παστα, βαζεις νεα παστα και ξανακουμπωνεις.

Για επεξεργαστη σε σοκετ 1151 ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες σου. Στο ιδιο σοκετ με micro atx κουτι ειχα στον g4400 30idle και 45 σε load και τωρα στον i5-6400 εχω 30idle και 50 σε load. Μαξ φαντασου εχει γραψει 53. Ψυκτρα εχω μια arctic του 10ευρου, σιγουρα πολυ πιο αθορυβη απο τη μαμα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σημερα αλλαξα παστα και εβαλα μια arctic mx-4, προσθεσα επισης ενα ανεμιστηρακι να χτυπαει την mobo στο πλαι, ετρεξα στρες τεστ με ανοιχτο κουτι αλλα παντα επιανε 70 σε 1 λεπτο. Η ψηκτρα καλα ειναι.. Την εβαλα καλα σημερα που αλλαξα παστα και δεν κουνιεται καθολου. Στο bios το fan control ειναι default ετσι: post-392617-0-15177800-1464873757_thumb.jpg

Δημοσ.

ρε παιδες μη μπερδευεται αυτο τον επεξεργαστη με πεντιουμ και με ι5 6400 καμια σχεση...

αυτοι και συχνοτητα ποιο χαμηλη εχουν ενω αυτος ειναι στα 3.7 με βολτ πιθανον κοντα στα 1,2 και δευτερον εχει 

hyperthreading που προσθετη αλλους 8-10 βαθμους πανω...

και τριτον οπως ειπα και ποιο πανω..αυτο δεν ειναι κουτι .....και το ανεμιστηρακι που λες που εβαλες καλυτερα να το εβαζες να βγαζει...

βραζουν τα πραγματα εκει μεσα δεν φευγει απο πουθενα ο ζεστος αερας...δεν ειναι αρκετο το 8αρακι που εχει πισω ουτε για αστειο...

αλλαξε κουτι καταρχας...και μετα καλο θα ηταν και μια ψυχτρουλα στο συντομο μελλον...αλλιως τη παστες βαλεις τι ανεμιστηρες ..δουλεια δε γινεται...

και δε τα λεω ετσι...ειχα και πεντιουμ και ι5 και τωρα ι3 και τα εχω δει αυτα με τη στοκ ψυχτρα...κανενα προβλημα με εκεινους ενω με τον ι3 ειχα θεματακι...παρολο που ειχα και καλο airflow και κουτι...

τωρα με τη ψυχτρα ειμαι κανα 30αρι στο idle εως 50 μαξ στο παιχνιδι και 58 μαξ με στρες στο πραιμ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...