MySt3R10uSs Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μετά από πρόβλημα που είχα με τα powerlines όπως ανέφερα και στο θέμα Site: εδώ και δεν μπορεσε κάποιος να με βοηθήσει ή μπορει και να μην γίνεται να φτιαχτεί,αποφάσισα να αλλάξω τρόπο σύνδεσης στο ιντερνετ και να ξαναχρησιμοποιήσω το wifi Μάλλον τσάμπα λεφτά έδωσα για τα Powerline,anyway. Η ερώτηση μου είναι η εξής,να αγοράσω μια κάρτα δικτύου που να υποστηρίζει wifi και να την συνδέσω στην Motherboard ASUS sabertooth X99 ή να αγοράσω ένα usb wifi adaptορα? Τι είναι καλύτερο και γιατί? Επίσης άμα μπορέσετε να μου προτείνετε ένα προιόν από την επιλογή που θα κανετε.Άμα παρω wifi usb adapter θα το συνδεσω ή στο usb 3 ή στο usb 3.1 της mobo. Μεταξύ pc-router υπαρχουν τρεις τοιχοι και η απόσταση pc-router είναι περιπου 8 μετρα,αμα το παρουμε σαν μια ευθεία μεσα απο τους τοίχους...Θέλω κάτι που να είναι συμβατό και με windows και με linux(κυρίως ubuntu και debian) και αμα ειναι usb wifi adapter αυτο που θα παρω ισως να το χρησιμοποιώ και στο λαπτοπ το οποιο ειναι dual boot win+linux επίσης...Η τιμή δεν θέλω να ανέβει στα ύψη... Θενξ
kostasSTi Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Θα σου πω τη δική μου εμπειρία και θα αποφασίσεις: Έχω 3 διαφορετικά usb wifi dongles και ένα pci. Λόγω έλλειψης χώρου, προτίμησα να αφαιρέσω το pci και να βάλω τα usb. Τελικά αφού είδα μεγάλη διαφορά στο σήμα (είναι σε άλλο όροφο το router) έκανα χώρο, έβαλα ξανά το pci και ησύχασα.
MySt3R10uSs Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Θα σου πω τη δική μου εμπειρία και θα αποφασίσεις: Έχω 3 διαφορετικά usb wifi dongles και ένα pci. Λόγω έλλειψης χώρου, προτίμησα να αφαιρέσω το pci και να βάλω τα usb. Τελικά αφού είδα μεγάλη διαφορά στο σήμα (είναι σε άλλο όροφο το router) έκανα χώρο, έβαλα ξανά το pci και ησύχασα. Άρα πάμε για pci... Έχεις κάποιο να μου προτείνεις?? Παίζει να αντιμετωπίσω κανα πρόβλημα?? thanks for your reply
solution1 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλύτερα να πάρεις ένα AP το οποίο υποστηρίζει client mode. To client mode είναι η αντίστροφη λειτουργία ενός AP. Λαμβάνει wifi σήμα από την κεραία και το "βγάζει" σε ethernet. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι απλών καρτών wifi Δε χρειάζεται drivers αφού ο υπολογιστής νομίζει ότι είναι συνδεδεμένος μέσω ethernet. Άρα δεν έχεις προβλήματα με linux. Μπορείς να τοποθετήσεις μακριά από το pc στο καλύτερο σημείο. To ethernet καλώδιο είναι φθηνό και δεν έχει απώλειες. Είναι λύση πιο generic αφού μελλοντικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν wan router, repeater, ect.. Επίσης μπορείς μετατρέψεις σε ασύρματες, συσκευές που έχουν μόνο ethernet, όπως τηλεοράσεις, media players. Γενικά σχεδόν όλα τα AP υποστηρίζουν δυνατότητα client mode. Θα σου έλεγα να πας σε Tp-link Οι τιμές νομίζω ξεκινάνε από 18€ περίπου και ανεβαίνουν ανάλογα με την ταχύτητα. Αν το θες αποκλειστικά για internet και δεν κάνεις file transfer, μπορείς να επιλέξεις ένα οικονομικό wireless Ν στα 150ΜΒps Αν έχει 4 θύρες ethernet (κανονικό wan router) μπορείς να συνδέσεις Pc και laptop, ταυτόχρονα. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2016 από solution1 1
MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2016 Καλύτερα να πάρεις ένα AP το οποίο υποστηρίζει client mode. To client mode είναι η αντίστροφη λειτουργία ενός AP. Λαμβάνει wifi σήμα από την κεραία και το "βγάζει" σε ethernet. Έχει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι απλών καρτών wifi Δε χρειάζεται drivers αφού ο υπολογιστής νομίζει ότι είναι συνδεδεμένος μέσω ethernet. Άρα δεν έχεις προβλήματα με linux. Μπορείς να τοποθετήσεις μακριά από το pc στο καλύτερο σημείο. To ethernet καλώδιο είναι φθηνό και δεν έχει απώλειες. Είναι λύση πιο generic αφού μελλοντικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν wan router, repeater, ect.. Επίσης μπορείς μετατρέψεις σε ασύρματες, συσκευές που έχουν μόνο ethernet, όπως τηλεοράσεις, media players. Γενικά σχεδόν όλα τα AP υποστηρίζουν δυνατότητα client mode. Θα σου έλεγα να πας σε Tp-link Οι τιμές νομίζω ξεκινάνε από 18€ περίπου και ανεβαίνουν ανάλογα με την ταχύτητα. Αν το θες αποκλειστικά για internet και δεν κάνεις file transfer, μπορείς να επιλέξεις ένα οικονομικό wireless Ν στα 150ΜΒps Αν έχει 4 θύρες ethernet (κανονικό wan router) μπορείς να συνδέσεις Pc και laptop, ταυτόχρονα. Δεν είχα ξανακούσει για κάτι τετοιο.Ωραια λύση φαίνεται,έχεις να μου προτείνεις κάποιο? EDIT: Ξέχασα να γράψω,έχω ήδη ένα ολοκαίνουριο αχρησιμοποίητο ρουτερ της wind,συγκεκριμένα το ZTE ZXHN H108L adsl2 και wireless ρουτερ,μπορώ να κάνω κάτι τετοιο με αυτό? Σκεφτόμουνα πιο παλιά αφότου τακτοποιήσω τα πράγματα στο δωμάτιο,να το χρησιμοποιούσα αυτό το ρουτερ σαν access point,αφού τα powerlines δεν έχουν ασυρματη συνδεση αλλα απο τη στιγμή που δημιουργούν πρόβλημα τα powerlines... :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα