Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Για να μην τα πολυλογώ μόνο επεξεργαστή ram και hdd θα κρατούσα. z μητρική για ποιο λόγο επέλεξες; msi μόνο για κάρτες γραφικών θα πρότεινα.
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κακές συμβουλές δίνει αυτός ο τεχνικός. Για να μην τα πολυλογώ μόνο επεξεργαστή ram και hdd θα κρατούσα. z μητρική για ποιο λόγο επέλεξες; msi μόνο για κάρτες γραφικών θα πρότεινα. Ακόμα και στις μνήμες καλό θα ήταν να βάλει ,ία μνήμη των 8gb.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κακές συμβουλές δίνει αυτός ο τεχνικός. Ακόμα και στις μνήμες καλό θα ήταν να βάλει ,ία μνήμη των 8gb. Άν δεν κάνω λάθος τις είχε σε προσφορά γιαυτό. Εκτός άν μπερδεύομαι με το newsletter και τις ημερομηνίες. edit Σωστότατο δεν είδα το 2χ4 Στα 820€ μπαίνει 16gb άνετα.
yiankap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Επεξεργαστή, ram και hdd . Τόσο χάλια σύνθεση? Το σκεπτικό επιλογής των υπολοίπων : α. Mobo Aπό την εμπειρία την δικιά μου μακριά από ASUS (για budget μοντέλα) και ASROCK. Έχω καεί στο παρελθόν και από τις 2 και έχω φάει αμέτρητα μερόνυχτα προσπαθώντας να ανακαλύψω τι φταίει. Είχα αποφασίσει για Η170 chipset και ήμουνα ανάμεσα σε Gigabyte και MSI (και οι 2 οι πιο trouble free mobo που έχω δουλέψει ποτέ), μέχρι που παρατήρησα την MSI Z170 MATE στα 117 € ενώ η Gigabyte H170 είχε 120 €. Σκέφτηκα ότι το Z170 είναι πιο καλό σαν chipset και μπορεί ο μικρός να θέλει κάποια στιγμή κάτι παραπάνω και για αυτό την επέλεξα. β. Κουτί - psu - fan Coolermaster έχω και εγώ και είναι σκυλιά τόσα χρόνια σε αντίθεση με το προηγούμενο thermaltake (κουτί και psu) που τα έκλεισα έφυγα ΣΚ, γύρισα και τα βρήκα όλα τα καλωδια κουτιού λιωμένα, το τροφοδοτικό καμένο και το πολύμπριζο ασφαλείας άθικτο !! (Και με τσαφ στην mobo αλλά τελικά λειτουργόύσε - δεν ξέρω πως έγινε πραγματικά) γ. VGA. Επιλέχθηκε κάτι μέσο και όχι κάτι ισχυρότερο γιατί έχει και PS4 ο μικρός. Οπότε έμεινε η επιλογή της πλατφόρμας, ο τεχνικός της εταιρείας πρότεινε ATI/AMD γιατί με βάσει την δικιά του εμπειρία οι NVIDIA βγάζουν μεγαλύτερο βαθμό προβλημάτων και επιλέχθηκε η σειρά της ASUS γιατί την ίδια σειρά έχω και εγώ και είναι όντως αθόρυβη και ο υπολογιστής θα μπει σε κρεβατοκάμαρα 2 παιδιών. δ. SSD. Αν και αρχικά είχα επιλέξει OCZ TRION 150, όταν πήγαμε στον τεχνικό της εταιρείας για να ρωτήσουμε την γνώμη του μας είπε με κλειστά μάτια Samsung γιατί σε όσους έχει βάλει διαπίστωσε ότι "πετάνε" σε σχέση με άλλες εταιρείες δίσκων που έχει χρησιμοποιήσει και εκεί συμφώνησα και είπα και εγώ ότι και οι 2 SSD που έχω είναι SAMSUNG. Εκεί είπα στον φίλο μου ότι από τα 800 που είχαμε έως τώρα (με τον OCZ) θα πήγαινε στα 820. Και μου είπε ότι η διαφορά είναι μικρή και μπορεί να την σηκώσει αλλά σταματάμε εκεί. ε. DVD-RW. Για 5 CD-DVD το χρόνο δεν νομίζω ότι θέλουμε και κάτι διαφορετικό. Όπως είπα αν μπορώ να αλλάξω κάτι προς το καλύτερο (και φυσικά αν προλαβαίνω) προτάσεις δεκτές.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Άσε με να έχω διαφορετική αντίληψη. Τον ssd 750 τον αλλάζεις με τον 850 και βάλε μια μητρική φθηνότερη για να μην βγείς εκτός. Οπωσδήποτε βάζεις μονή οχτάρα όχι δυο τεσσάρες ram. Τροφοδοτικό παίρνεις αυτό http://www.e-shop.gr/psu-xfx-ts-series-550w-p-PER.640669 Για την vga σου ξαναείπα θα έπαιρνα απο skroutz ή ακόμα καλύτερα μεταχειρισμένη εν'οψει των νέων. Αφού καταστάλλαξες ξέχνα την asus προτίμησε sapphire xfx msi. Σε nvιdia ας πήγαινες σε asus. Κουτί http://www.e-shop.gr/case-deepcool-dukase-p-PER.807808 ή http://www.e-shop.gr/case-zalman-z9-neo-black-p-PER.815933 αλλα ok δεν θα τα χαλάσουμε άν σ'αρεσε ok. O ssd και το psu που σου έβαλα ανεβάζουν την εγγύησή σου κατα δύο έτη έκαστο. άν δεν θέλεις 850 λόγω τιμής πάρε τον adata ή τον trion πάρε φθηνή μητρική και δώσε τη διαφορά σε άλλα 8gb ram. Νομίζω σου έδωσα εναλλακτικές.
yiankap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κάνοντας τις αλλαγές που ανέφερες (samsung 850, case zalman, μνήμη 8 GB, τροφοδοτικό) το διαθέσιμο ποσό μέχρι τα 820 είναι τα 155,28 € . Ποια κάρτα γραφικών προτείνεις από το e-shop?
BlueBlood7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 α. Το ότι είχες καεί από καποια μητρική asus ή asrock δεν σημαίνει ότι όλοες οι μητρικές αυτών των εταιριών είναι προβληματικές και κατα συνέπεια μάπα και οι εταιρείες. Ελαττωματικά κομμάτια υπάρχουν σε όλες τις εταιρείες. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Και σε τι είχες? Σε intel ή amd? Π.χ. σε amd θέλει προσοχή όποια εταιρεία και αν επιλέξεις. Η asrock σε intel βγάζει πλέον πολύ καλές και σταθερές μητρικές. Δυστηχώς η MSI δεν έχει και την καλύτερη προτίμηση ανέκαθεν. β. Μια από τα ίδια. Επειδή είχες coolermaster δεν σημαίνει ότι υπάρχουν μόνον αυτά. Ετυχώς δηλ. Υπάρχουν πλέον εταιρείες που βγάζουν εξαιρετικά κουτιά. Για το psu μια από τα ίδια. Μάλιστα πολλά μέλη εδώ μέσα έχουν thermlatake και είναι ευχαριστημένοι. Ποιο τροφοδοτικό ήταν? Ισχύουν τα ίδια ότι έγραψα και στο α. γ. vga η επιλογή σε asus είναι τελευταία. Καλύτερα MSI ή Gigabyte. δ. Σωστά σου είπε για samsung αλλά έκανες λάθος. Τον 850 έπρεπε να πάρεις που έχει 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση και είναι και καλύτερος. Αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση πάρε τον hyper Savage 240GB.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 πας εδώ και τέλος την δουλειά που θέλει θα την κάνει http://www.e-shop.gr/vga-msi-nvidia-geforce-gtx750ti-gaming-n750ti-tf-2gd5-oc-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514551 Διαφορετικά πέφτεις χαμηλότερα σε ssd και πάς εδώ http://www.e-shop.gr/vga-sapphire-amd-radeon-r7-370-nitro-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.510916 Τρελά λεφτά όμως, με τα ίδια πας σε gtx 950. Σου μιλάω έχοντας κουτί και τροφοδοτικό thermaltake και μητρική asus.
yiankap Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 . Θα δώ τι μπορώ να κάνω αν είναι αυριο για αλλαγές (πρέπει να πάρω τυπικά και το ΟΚ από το παλληκάρι αν και με εμπιστεύεται απόλυτα εδώ μου έδινε και την πιστωτική του για να πληρώσω εγώ το PC).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα