Προς το περιεχόμενο

απο olympus xz2 σε mirrorless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα. εχω την xz2 και σκέφτομαι να παω σε mirrorless, εχω τον κουμπαρο μου που εχει μια olympus  

OM-D E-M10 και βγαλαμε ιδιες φωτο και οι δικες του ειχαν μεγαλη διαφορα. εγω θελω να παρω μια με εναν καλο φακο (να μην αλλαζω ολοι την ωρα φακο). λεω να δωσω κανα 200ευρω τη δικια μου και εχτρα κανα 100 ευρω για να παρω αλλη. μια που ειδα ειναι η  Panasonic Lumix DMC-GX1

ακουω τις γνωμες σας... ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η gx1 δεν είναι mirrorless. Είναι premium compact. Χωρίς εναλλάξιμους φακούς δηλαδή.. σαν τις rx100, lx5, lx7, tz100 και άλλες.

Αν θες mirrorless (που έχουν σημαντικά μεγαλύτερο αισθητήρα από τις premium compact) με 300 ευρώ περίπου καινούρια, δες sony a5000, olympus epl-6 (υπάρχουν και άλλες). Αν δεν σε ενδιαφέρει το μέγεθος, παίρνεις και dslr (d3300, d3200, eos 100d, eos 1200d και άλλες... βρίσκεις πιο οικονομικά φακούς σε σχέση με τις mirrorless).

ΥΓ: Νομίζω ότι δύσκολα θα φύγει στα 200 αυτή που έχεις.

Επεξ/σία από stratigos24

Εντάξει περιπου λεω 200, αλλα δεν θα την ξεφτιλίσω κιόλας. Οχι δε θελω με τπτ dslr λογο μεγέθους. Ειδα και την pl6 αλλα δε μου αρεσε επειδή δεν ειχε ενσωματωμένο φλας. Δε με χαλαει και μεταχειρισμένη να ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την sony a5000 πώς την βλέπεις; (έχει και ενσωματομένο φλας) Σε μεταχειρισμένη μπορεί να την βρεις γύρω στα 250. Σε καινούρια, τελευταία σε media markt, public παίζει γύρω στα 340 (στα καταστήματα, όχι στο site) αλλά την έχουν βάλει και πιο κάτω.. (πχ πριν λίγες μέρες το public την είχε στα 300).

Αλήθεια, τί φωτό βγάλατε και είχαν τόσο μεγάλη διαφορά; Εννοώ, σε τί περιβάλλον, με τί φωτισμό, με τί θέμα κλπ. Με τί φακό ήταν η OM-D E-M10? Tί σου αρέσει να φωτογραφίζεις;

Γενικά, είναι μια πολύ αξιόλογη φωτογραφική και η xz 2 που έχεις..(μου αρέσει γενικά και τα χρώματα που βγάζει) Εντάξει, σίγουρα με μια mirrorless θα έχεις περισσότερες δυνατότητες, το θέμα είναι να μπορέσεις να τις αξιοποιήσεις. Με την xz 2 τραβάς στο manual ή στο αυτόματο; 

Επεξ/σία από stratigos24

φιλε μου ανοιξες μεγαλο θεμα για συζήτηση αλλα ετσι πρεπει...

λοιπον πηγαμε αθηνα αυτος πριν δυο βδομαδες εγω πριν μια και οι δυο πηγαμε στο αττικο ζωολογικό παρκο και εχθες βρεθηκαμε και βλεπαμε τις φωτο μας κυριος στα δελφινια. αυτος ειναι ψαγμενος εχει 5-6 φακος και τραβαει manual, εγω την εχω μονιμα στο Ρ, auto σχεδον ολα μονο την φωτεινότητα ρυθμιζω. κυριος χρησιμοποιεί τον panasonic lumix g vario 12-32. ειδα μεγαλες διαφορες, οι δικες του ηταν λειες και με συνεφια, οι δικες μου καλες αλλα οχι σαυτο το επιπεδο. Καλη ειναι η φωτογραφικη μου δε λεω απλα οταν βλεπεις κατι καλυτερο σου μπαινει το μικροβιο...  

Η δική μου γνώμη είναι να μάθεις πρώτα τη μηχανή σου καλά, να την δουλέψεις στο manual μαθαίνοντας τι είναι η ταχύτητα κλειστρου, το iso, το διάφραγμα κλπ και όταν νιώσεις ότι σε κρατάει πίσω να πας σε μια καλύτερη.

Δλδ αν παρω αυτην του κουμπάρου μου, με auto ρυθμίσεις, δε θα βγαλει καλύτερες φωτο απο τη δικια μου? Εγω δεν πρόκειται να ασχοληθώ σε τοσο βαθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό καλύτερα να στο απαντήσει κάποιος άλλος που έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και που ίσως έχει δουλέψει και μια σαν του κουμπάρου σου. Μάλλον όμως οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες στο auto και οι 2. Προσωπικά, δεν θα έκανα τη μετάβαση.

Αλλά παίζουν πολλά ρόλο. Ο κουμπάρος σου σε auto και αυτός τράβηξε τις φωτό; Με τον κιτ φακό ή κάποιον καλύτερο;

ΥΓ: O κουμπάρος που λες ότι είναι πιο σχετικός στο άθλημα, τί σου λέει για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις;

ΥΓ2: Δες αυτό το θέμα που λένε διάφορα για την xz2 και δες και αυτό.

Επεξ/σία από stratigos24

Μην πετάξεις τα λεφτά σου αν δεν περισσεύουν.

Η διαφορά που είδες οφείλεται, προφανώς, στη μεγαλύτερη ικανότητα και εμπειρία (πιο σχετικός με το άθλημα όπως λες και συ) του κουμπάρου σου. Αν συνυπολογίσεις και το ότι τραβήξετε σε διαφορετικές συνθήκες και όχι ταυτόχρονα, θεωρώ ότι δεν φταίει ο εξοπλισμός σου.

Ωραια. Σας ευχαριστώ πολυ για τη βοήθεια. Θα το ξανα σκεφτώ αργότερα για αλλαγή μηχανής. Και μια τελευταία ερώτηση για αυτην την rx100 τη sony, ειναι τοσο καλη μηχανη οσο λενε? Σε σύγκριση μαυτην που εχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eίναι καλή όσο λένε, αλλά αν είναι να δώσεις τη δικιά σου και άλλα 100 ευρώ πχ για την rx100, τότε όχι, δεν αξίζει, για κανα 50άρικο ίσως, για τον μεγαλύτερο αισθητήρα της rx100 και μόνο. (1/1.7" η xz-2 ενώ 1'' η rx100)

post-182562-0-52015900-1464882402_thumb.png

Επεξ/σία από stratigos24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...