nickname2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Ειλικρινα, δυσκολευομαι πολυ να καταλαβω αν ο φιλος μας, λεει αληθεια ή αν μας τρολαρει. Εδω και κατι σελιδες τωρα, το υφος που γραφει μου θυμιζει την αστεια ιστοριουλα με τον πιτσιρικα που ηθελε να γινει χακερ και κατεβασε linux..
pmav99 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 @tasanton Με τι μισθούς; Μην πάει και τα σκάσει τζάμπα. Να κάνει απόσβεση
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Ειλικρινα, δυσκολευομαι πολυ να καταλαβω αν ο φιλος μας, λεει αληθεια ή αν μας τρολαρει. Εδω και κατι σελιδες τωρα, το υφος που γραφει μου θυμιζει την αστεια ιστοριουλα με τον πιτσιρικα που ηθελε να γινει χακερ και κατεβασε linux.. Στο δίλλημα στόκος ή τρολ πάντα να διαλέγεις το πρώτο. Το δεύτερο θέλει πολύ μυαλό για να δουλέψει και σίγουρα κάποιος που θέλει να τρολάρει δεν γράφει κατεβατά.
tasanton Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 @tasanton Με τι μισθούς; Μην πάει και τα σκάσει τζάμπα. Να κάνει απόσβεση Μισθάρες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Απόσβεση εντός του Ιουλίου. Αν το συνδυάσει και με M2000 (δηλαδή να γίνει full-stack dev) τα ποσά είναι αμύθητα. 1
SIMkartaUK Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Εχω μπεί στις βάσεις για τα καλά με το βιβλίο Database System Concepts που σας έλεγα άν και είναι το στύλ του DB για Dummies .. τώρα μαθαίνω advanced SQL.. και είναι η γνώμη μου ότι άν είναι να πάς να πάρεις κάποια πιστοποίηση τότε αυτή καλύτερα να είναι στις βάσεις δεδομένων.. ας πούμε ότι βγάζω το Βάσεις Δεδομένων 1 και 2 και είμαι πρίν το τρίτο στάδιο "Προηγμένα θέματα στις Βάσεις Δεδομένων".. μπορώ να κυνηγήσω κάποια πιστοποίηση Associate ή ανώτερη και σε τί βάση (Oracle, MS SQL κτλ)? ή να περιμένω να βγάλω και το τρίτο στάδιο γενικά για τις βάσεις και μετά να κάνω focus σε μιά συγκεκριμένη??? δέν νομίζω να είναι σά τα Cisco που το CCNA το παίρνουν μέχρι και παιδιά της Γ Λυκείου.. γιατί το CCNA + CCNP + Wireless = MSc Computer Networking..
SIMkartaUK Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2016 Το θέμα είναι που θα βρείς εταιρία να σου πληρώσει την εκπαίδευση και τα εξέτεστρα.. γιατί τα 200+ ευρώ που ζητάει η Oracle για το Associate δέν μου περισσεύουν να τα σκάσω.. θα κατεβάσω το Oracle Documentation να προετοιμάζομαι στα βασικά και βλέπουμε..
SIMkartaUK Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Λοιπόν.. άμα θέλετε το πιστεύετε άμα θέλετε μήν το πιστεύετε.. εγώ τα λέω για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να αλλάξουν καριέρα στο ΙΤ μιάς και τα επαγγέλματα που μπορεί να κάνει κάποιος μορφωμένος άνθρωπος στην Ελλάδα είναι μετρημένα στα δάχτυλα πλεον.. Το πρώτο είναι ότι τελείωσα επιτέλους το Sams Algorithms in 24 hours άν και μου πήρε 35 days και γενικά θα προτιμήσω τα βιβλία Sams in 24 hours γιατί είναι ωραία σαν εισαγωγή να έχεις μιά ιδέα πρίν πάς στις σημειώσεις πανεπιστημίων και τα πιό δύσκολα βιβλία.. Το δεύτερο είναι ότι βρήκα δουλίτσα σε software house!!!! συμφωνήσαμε να δουλεύω ένα διάστημα σαν developer με ελεινό μισθό μέχρι να πάρω μιά εμπειρία.. αλλά σε 6 μηνάκια θα με στείλουν για Oracle πιστοποίηση!! Εννοείται ότι έχω πέσει με τα μούτρα στην advanced sql.. Επίσης μου είπαν ότι είναι καλή ιδέα να αρχίσω να μαζεύω τις πιστοποιήσεις για προγραμματισμό σε Java γιατί μετράνε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι σα να βγάζεις course του Computer Science σε πανεπιστημιο (Προγραμματισμός 1 και 2).. Στο development κομμάτι ειδικά χωρίς αυτες είναι πολύ δύσκολο να σε πάρουν στη πρώτη σου δουλειά στο ΙΤ.. Οι περισσότεροι σαν εμένα έτσι ξεκίνησαν.. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στη συνέντευξη ήταν να τους πείσω ότι δέν σκοπεύω να τα παρατήσω μετά από κάποιο διάστημα για να ασχοληθώ με άλλο τομέα του ΙΤ ή να φύγω στο εξωτερικό.. μου είπαν οτι έχουν περάσει και άλλοι μηχανικοί από την εταιρία σαν εμένα που μπήκαν σαν τις βρεγμένες γάτες αλλά την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια είτε για μεγαλύτερες εταιρίες είτε για το εξωτερικό.. για αυτό και προτιμάνε "καθαρόαιμους" πληροφορικάριους και όχι μηχανικούς.. για να μήν τους ψάχνουν.. γιατί οι μικροί μας φίλοι πρέπει να ξέρουν ότι μιά εταιρία επενδύει πολύ περισσότερα χρήματα από όσα νομίζουν πάνω σε ένα εργαζόμενο.. δέν είναι μόνο ο μισθός που παίρνει κάθε μήνα χωρίς να ανταποκρίνεται στο έργο που παράγει τους πρώτους μήνες... είναι ο χρόνος που ξοδεύουν οι συνάδελφοί του πάνω του.. είναι το on-the-job training που σίγουρα θα χρειαστει.. είναι πολλά..
pmav99 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μπράβο ρε φίλε, χαίρομαι πραγματικά για εσένα! Το νου σου μη χάσεις την ευκαιρία αυτή. Ευκαιρία ζωής μιλάμε! Για τους επόμενους 6 μήνες, διάβασμα και μόνο. Facebook, γκόμενες/οι και φυσικά φόρουμ κομμένα με το μαχαίρι. Καλή τύχη σου εύχομαι και να πάνε όλα καλά. Και αν τυχόν αποτύχεις (που αποκλείεται) μην αγχωθείς, η συνταγή είναι εγγυημένη, ρίξε άλλους 6 μήνες διάβασμα και προσπάθησε ξανά. Καλή τύχη και πάλι.
SIMkartaUK Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δεσμεύτηκα στους ανθρώπους ότι θα κάθομαι 9+ ώρες στην εταιρία για να ασχολούμαι και να κάνω και ότι δουλειές άλλες χρειαστεί.. γιατί είναι δικό μου πρόβλημα άν εγώ χρειάζομαι 9 ώρες να κάνω μιά δουλειά που ένας άλλος την κάνει σε 7 ή άλλος σε 5.. ούτε κάν ξέρω να πληκτρολογώ γρήγορα ακόμα.. και από την άλλη πρέπει να κερδίσω και την εμπιστοσύνη τους.. και όπως να το κάνουμε τον εργοδότη πρέπει να του δείχνεις συνέχεια ότι προσπαθείς γιατί επενδύει πάνω σου.. δέν θα σκάβω, κώδικα θα γράφω και θα κάνω δουλειές γραφείου.. Από διάβασμα δέν πρόκειται να σταματήσει ποτέ.. εννοείται.. εδώ έσβησα από το ταμπλετ όλα τα τραγούδια για να βάλω ebooks να τα διαβάζω στο δρόμο να μην χάνω άδικα χρόνο.. Τους είπα ότι ξέρω τα βασικά στους αλγόριθμους, βάσεις, λειτουργικά και μεταγλωτιστές και πήγαν να βάλουν τα γέλια οι άνθρωποι.. σε 6 μηνάκια θα με κάνουν αστέρι είπαν αν βάλω τα δυνατά μου.. Νομίζω ότι είναι μέχρι να αποκτήσει κανείς ένα επίπεδο.. μετά τα πράγματα είναι πολύ πιό απλά.. και για εξωτερικό που έλεγα οι περισσότερες εταιρίες ΙΤ στην Ελλαδα έχουν προτζεκτς στο εξωτερικό και στέλνουν κόσμο για 6 μήνες ή λιγότερο.. γιατί άμα περιμένουν να ζήσουν από την ελληνική αγορά..άστο.. δηλαδή άμα πάω στην Αγγλία μόνιμα θα είναι καλύτερα που δέν θα μου μένει και φράγκο.. στο απίθανο σενάριο που θα με πάρει στραβάδι μιά αγγλική εταιρια ΙΤ δηλαδή.. στο εξωτερικό πιστεύω είναι καλά να χωθείς σε καμιά μεγάλη τράπεζα μετά απο πολλά χρόνια εμπειρία..
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Για τους επόμενους 6 μήνες, διάβασμα και μόνο. Facebook, γκόμενες/οι και φυσικά φόρουμ κομμένα με το μαχαίρι. Ούτως ή άλλως δεν κάνει σεξ το καλοκαίρι γιατί ιδρώνει το χέρι του.
defacer Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 σε 6 μηνάκια θα με κάνουν αστέρι είπαν αν βάλω τα δυνατά μου.. Και 6 μήνες πολλοί είναι, κάποιος με τη δική σου όρεξη, ταλέντο και αντίληψη του κόσμου μπορεί και σε 3 πιστεύω. 3
tasanton Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2016 Μη μασάς αρχηγέ, μακάρι να ήταν όλοι σαν εσένα. Η πληροφορική στη χώρα μας θα είχε απογειωθεί, θα οδηγούσαμε τις εξελίξεις παγκοσμίως. Είναι κρίμα η οποιαδήποτε εταιρεία να ταλαιπωρείται από τον κάθε ατάλαντο στον οποίο επενδύει, και που χρειάζεται μήνες να γίνει DBA. Η π.χ. full-stack developer. Άκου μήνες ! Και μετά μας φταίει το μισθολογικό κόστος, το δημόσιο και οι illuminati. Ανάμεσά μας είναι οι οχτροί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα