Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα 

Χρειαζομαι την βοηθεια σας στο εξης θεμα.

Εχω μια nanostation M2 που εχει 2 πορτες LAN. Θέλω να τροφοδοτήσω με την 2η πορτα με ρευμα  (POE) και data μια airgrid M5 ώστε να στείλω το σημα σε αλλο μερος 4 χιλιομετρα μακρια.

Με το αυθεντικο τους λογισμικο και με ενα νεο τροφοδοτικο 24V 1Α, φανταζομαι κατι τετοιο θα ήταν ευκολο.

Όμως εχω βαλει openwrt- luci στην nanostation (για την δημιουργια hotspot) και δεν εχω ιδεα τι πρεπει να κανω για να δουλεψει.

Δεν εχω αγορασει ακομα το ενισχυμενο τροφοδοτικο, και περιμενω τις απαντησεις σας πριν το κανω.

Σας ευχαριστω 

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 επιλογές σύνδεσης με ένα μόνο τροφοδοτικό και το κανονικό firmware:

α. Σύνδεση του poe τροφοδοτικού με το Main port του Nanostation και μετά σύνδεση του Secondary port με το Airgrid. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "POE Passthrough" στο tab "Advanced".

β. Σύνδεση του poe τροφοδοτικού με το Secondary port του Nanostation και μετά σύνδεση του Main port με το Airgrid. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι απενεργοποιημένη η επιλογή "POE Passthrough"

Στην πρώτη περίπτωση είχε διαπιστωθεί πρόβλημα υλικού και υπήρχαν κάποια κατεστραμμένα ΑΡ. Από κάποια στιγμή και μετά έφτιαξε και τώρα δεν υπάρχει θέμα, αλλά "κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε".

Στο OpenWRT γίνεται μέσω εντολών και είχε προταθεί να γίνεται μέσω gui, αλλά καμία ενημέρωση έκτοτε.

Προσωπικά θα επέλεγα την (β) περίπτωση, που λογικά παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα παντού, χωρίς να το έχω δοκιμάσει στο OpenWRT.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

Θα ηταν σιγουρα πιο βολικο να το δοκιμασω στο κανονικο firmware αλλα χρειαζομαι το openwrt, οποτε δεν μπορω να το αλλαξω.

Επειδη δεν ειμαι και ο πλεον ειδικος φανταζομαι στο OpenWRT θα περασω τις εντολες με putty.

Στις εντολες που προτεινεις δινω ολες τις εντολες εκτος απο την τελευταια γραμμη που την δινω μονο αν θελω να κλεισω την 2η πορτα, σωστα?

Ναι καλο θα ηταν να ειχε ενσωματωθει στο gui, αλλα αφου δεν μπηκε μετα απο 5 χρονια, μαλλον χλωμο το βλεπω :-)

Δημοσ.

Ναι, δίνεις μόνο τις 3 πρώτες εντολές μέσω putty.

Αλλά γιατί να μπλέκεις με εντολές, όταν μπορείς να κάνεις την (β) σύνδεση που προτείνεται ως εναλλακτική;

Δημοσ.

Τωρα καταλαβα!

Οποτε δεν πειραζει που δεν εχω το αυθεντικο firmware. Θα παιξει και ετσι το  (β) 

Ναι σαφως το προτιμω αυτο!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...