Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Klainmain σε δωμάτιο με αρκετό φυσικό φως υπάρχει πρόβλημα στην θέαση μιας ταινίας;

Γενικα ειναι ψιλοκαθρεφτης η οθονη οποτε οτιδηποτε εντονο το ενισχυει. Αν δεν εχεις κατι φωτεινο ακριβως απεναντι απο την τιβι δε θα εχεις προβλημα. Αν εχεις κανα παραθυρο με ηλιο κτλ though εισαι δυσκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ενδιαφέρομαι για την συγκεκριμένη τηλεόραση για θέαση κυρίως τηλεοπτικού σήματος και σε απόσταση περίπου 2,5 εώς 3 μέτρα,αξίζει πιστεύετε σαν αγορά(όχι τίποτα άλλο πρέπει να ξηλώσω κι'ένα καλοριφέρ για να χωρέσει και πρέπει να πείσω την γυναίκα, καταλαβαίνετε την επικινδυνότητα του εγχειρήματος   :-D )  ;

Eυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.

Όταν λες λένε κακός player τι εννοείς; διοτι Άλλος φίλος λέει έχει θέμα με υπότιτλους ενώ Άλλος φίλος πιο κατω λέει άλλα για μία 55αρα . Επίσης στο λινκ στην αρχη στα χαρακτηριστικά δεν λέει ότι χει wifi. Στο σάιτ που κοίταξα είχε άλλη μία με ίδιο κωδικό ονομασίας που ήταν στα 650 και είχε wifi & dlna. Όποιος την έχει ας μπει στον κόπο να δοκιμάσει ταινίες και υπότιτλους

Δημοσ.

Οπως εχω γραψει απο χθες το βραδυ η 5ετης ειναι δωρεαν-προσφορα.

Για τον klainmaingr: (μεγειες, καλοριζικη :) )

Σε απολυτο σκοταδι όταν βαζεις εντελως κενη μαυρη οθονη, πως είναι η κατασταση; Είναι σχεδόν σαν να μην αναβει; Μια φωτογραφια θα βοηθουσε πολύ. Το backlight βαλτο στο ελαχιστο (0) για την συγκεκριμενη "μετρηση" αν μπορεις, αφου στις περισσοτερες τηλεοράσεις είναι υπερ-αρκετος ο φωτισμος στο μηδεν για σκοταδι.

Τα 4Κ του netflix είναι χειροτερα σε σχεση με 4Κ HEVC/Η.265 από mkv κλπ. (και όχι μονο στα 4Κ). Πιθανον εχει Η.264 codec και εκει χανει.Τουλαχιστον αυτά ειδα εγω στον δοκιμαστικο μου μηνα προσφατα.  Αρκετος κοκκος και συμπιεση.

Αν δοκιμασεις καμια ματροσκα (ασχέτως αναλυσης) με εσωτερικους ή/και εξωτερικούς υποτιτλους και μας πεις αν και πως βγαινουν τα Ελληνικα, επισης θα βοηθήσεις πολύ κοσμο.

Τελος, η κινηση φανταζομαι δεν είναι smooth, δεν εχει ενδιαμεσο frame δλδ... ε;

Δεν μετράνε έτσι το μαύρο, γιατί όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις στο απόλυτο μαύρο σβήνουν τον φωτισμό.

To contrast με checkerboard δοκιμάζετε:

http://i.rtings.com/images/reviews/ku6300/ku6300-contrast-large.jpg

Και το local dimming με κινούμενο λευκό pattern, π.χ.: 

Δημοσ.

Όταν λες λένε κακός player τι εννοείς; διοτι Άλλος φίλος λέει έχει θέμα με υπότιτλους ενώ Άλλος φίλος πιο κατω λέει άλλα για μία 55αρα . Επίσης στο λινκ στην αρχη στα χαρακτηριστικά δεν λέει ότι χει wifi. Στο σάιτ που κοίταξα είχε άλλη μία με ίδιο κωδικό ονομασίας που ήταν στα 650 και είχε wifi & dlna. Όποιος την έχει ας μπει στον κόπο να δοκιμάσει ταινίες και υπότιτλους

Λοιπόν δοκίμασα τώρα ότι είχα εύκαιρο. Πολύ πρωτόγονο player αλλα λειτουργεί. Αναγνώρισε αμέσως ελληνικούς υπότιτλους με ίδιο όνομα και έχει αρκετές επιλογές για το μέγεθος και το που θα εμφανίζονται στην οθόνη. Έπρεπε απλά να ενεργοποιήσω τα subtitles απο τα video settings. For what it's worth το Cosmos: Spacetime Odyssey στα 720 φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΟ. Θέλω να το βρώ στα 4k και να το δοκιμάσω να δώ πόσο πιο όμορφο θα είναι. Δοκίμασα και λίγο Louie σε potato ανάλυση. Το upscale ήταν μια χαρά αν σκεφτεί κανείς το πόσο stretch τρώει το περιεχόμενο. Απο κει και πέρα ο player για τη μουσική είναι μεχ αλλα είναι tv ξέρω και γω.

Όσον αφορά το link. Έχει την ίδια ακριβώς τηλεόραση σε δύο κωδικούς. Η μία και καλά για μέλη η άλλη για μή μέλη. Παρόλα αυτά είναι ακριβώς η ίδια (εμένα αυτό έκανε γύρισε μία απο "μή μέλη" σε μέλη και μου την έδωσε). Φυσικά έχει πολύ αξιόπιστο wifi και dlna. Όσα άνοιξε κλείσε και να έκανα συνδέεται αμέσως και αυτόματα στο netflix χωρίς κολλήματα.

@Matrixx όπως περίμενα με το frame creation στο max είναι η μέρα με τη νύχτα με το off. Χάος πραγματικά. Αυτό στο 720 περιεχόμενο του cosmos σε πολύ γρήγορες σκηνές. Φαντάζομαι η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Hence για μπάλα με το frame creation πρέπει να είναι ότι πρέπει. 

Όσο για φωτο με απόλυτο σκοτάδι, αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω atm

zEVPpFW.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα τώρα ότι είχα εύκαιρο. Πολύ πρωτόγονο player αλλα λειτουργεί. Αναγνώρισε αμέσως ελληνικούς υπότιτλους με ίδιο όνομα και έχει αρκετές επιλογές για το μέγεθος και το που θα εμφανίζονται στην οθόνη. Έπρεπε απλά να ενεργοποιήσω τα subtitles απο τα video settings. For what it's worth το Cosmos: Spacetime Odyssey στα 720 φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΟ. Θέλω να το βρώ στα 4k και να το δοκιμάσω να δώ πόσο πιο όμορφο θα είναι. Δοκίμασα και λίγο Louie σε potato ανάλυση. Το upscale ήταν μια χαρά αν σκεφτεί κανείς το πόσο stretch τρώει το περιεχόμενο. Απο κει και πέρα ο player για τη μουσική είναι μεχ αλλα είναι tv ξέρω και γω.

Όσον αφορά το link. Έχει την ίδια ακριβώς τηλεόραση σε δύο κωδικούς. Η μία και καλά για μέλη η άλλη για μή μέλη. Παρόλα αυτά είναι ακριβώς η ίδια (εμένα αυτό έκανε γύρισε μία απο "μή μέλη" σε μέλη και μου την έδωσε). Φυσικά έχει πολύ αξιόπιστο wifi και dlna. Όσα άνοιξε κλείσε και να έκανα συνδέεται αμέσως και αυτόματα στο netflix χωρίς κολλήματα.

@Matrixx όπως περίμενα με το frame creation στο max είναι η μέρα με τη νύχτα με το off. Χάος πραγματικά. Αυτό στο 720 περιεχόμενο του cosmos σε πολύ γρήγορες σκηνές. Φαντάζομαι η διαφορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε μεγαλύτερες αναλύσεις. Hence για μπάλα με το frame creation πρέπει να είναι ότι πρέπει. 

Όσο για φωτο με απόλυτο σκοτάδι, αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω atm

zEVPpFW.jpg

DTS ήχο παίζει;

• Moderators
Δημοσ.

Klainmaingr, για κοιτα, όταν εισαι από usb και βλέπεις videos, στις ρυθμισεις εικονας εχεις ρυθμιση για sharpness; Γιατι πηγα και την ειδα και νομιζω ότι δεν ειχε. Δεν εβαλα το true cinema που ειπες ότι είναι το καλο, δεν το θυμηθηκα εκεινη την ωρα. Το αφησα στο standard.

Χωρις να ξενερωσω κανεναν νέο κατοχο, θα πω την γνωμη μου κυριως για το 4Κ της για οποιον ακομα το σκέφτεται. Δεν μου φανηκε κατι ιδιαιτερο. Τα 4Κ βιντεο μου φανηκαν ελαφρως εως αρκετα soft στο θεμα ευκρινεια.  Δεν ξερω αν φευγοντας από το standard βελτιώνεται η ευκρινεια, μιας και δεν το δοκιμασα...
Δυστυχως δεν παιζει και png αρχεια εικονας. Ειχα ένα μαζι μου για να δω κατά ποσο είναι true 4K το πανελ, αλλα δεν βλεπει τα png αρχεια.

Το χειριστηριο είναι ως αισθηση και look για τηλεοραση των 400-500 ευρω, όχι των 700-800...

Οι υπότιτλοι εχουν πολλες ρυθμισεις για region κλπ, οποτε θα παιξουν σιγουρα, αλλα κάθε φορα πρεπει να μπαινεις στο μενου νομιζω και να επιλεγεις να παιζουν κλπ. Μου χτυπησαν στο ματι λιγο ασχημα τα μικρα "ν" τα οποια ηταν σαν V κεφαλαιο, μεγαλυτερο υψος από αλλους χαρακτήρες. Πιθανον να παιζει και σε αλλους χαρακτήρες αυτό, δεν ειδα πανω από 2-3 γραμμες υποτιτλους.

Άλλο ένα μειον για μενα ισως και για αλλους, δεν εχει δορυφορικο δεκτη.

Ένα συν, μου φανηκε καλο το φινίρισμα της, με το λιγο που την περιεργαστηκα εξωτερικα γυρω γυρω. 

ΥΓ. Και η κινηση στις πολύ γρηγορες φασεις με ρυθμιση στο "full", εβγαζε κατι αναπαντεχα μεγαλα blocks στην περιοχη που ειχε την μεταβολή περιεχομενου, σε μέγεθος ας πουμε σπιρτοκουτου...

Η ουσια: Δειτε την πριν κανετε την κινηση, σε αλλους θα κατσει καλα αν σκεφτουν ότι δινουν 450€, σε αλλους όμως όχι αν εχουν καποιες απαιτησεις.

• Like 1
Δημοσ.

αυτο με τα τηλεχειριστηρια ειναι τραγικο απλα, ειδικα στις lg, η 49αρα του χιλιαρικου που ειχα ειχε ακριβως το ιδιο με την 27αρα που χω των 200ευρω... και απ οτι βλεπω σε review ακομα και σε ακριβοτερα μοντελα ειναι το ιδιο σχεδιαστικα- εμφανισιακα. το ιδιο εχω δει και στις samsung, εμενα προσωπικα μονο της σονυ μου αρεσει λογω του οτι ειναι αρκετα μεγαλυτερο με μεγαλυτερα και πιο αραια και εργονομικα τοποθετιμενα τα κουμπια.

για να τσεκαρεις αν ειναι "true 4k" μπορεις να αναψεις το φλας του κινητου ως φακο και να φωτισεις την οθονη εκει θα δεις την διαταξη των πιξελ, ετσι μπορεις να δεις και τι πανελ εχεις επισης. Αν ειναι true 4k θα δεις μονο RGB αλλιως θα δεις + ασπρο.

Δημοσ.

Klainmaingr, για κοιτα, όταν εισαι από usb και βλέπεις videos, στις ρυθμισεις εικονας εχεις ρυθμιση για sharpness; Γιατι πηγα και την ειδα και νομιζω ότι δεν ειχε. Δεν εβαλα το true cinema που ειπες ότι είναι το καλο, δεν το θυμηθηκα εκεινη την ωρα. Το αφησα στο standard.

Η ουσια: Δειτε την πριν κανετε την κινηση, σε αλλους θα κατσει καλα αν σκεφτουν ότι δινουν 450€, σε αλλους όμως όχι αν εχουν καποιες απαιτησεις.

Ναι έχει κανονικά sharpness setting. Εγώ το έχω στο 50 με true cinema και είναι πάρα πολύ καλά. Γενικά όπως είπα και σε προηγούμενα ποστ οτιδήποτε πέραν του (καλά ρυθμισμένου) true cinema είναι για πέταμα. Πιθανολογώ οτι στο standard είχε και τα πάντα on και κάπου εκεί τα ήπιε και με τα blocks που λές. Έβαλα επίτηδες τώρα με max int frame (που δεν είναι προτεινόμενη ρύθμιση) κάτι με ΠΟΛΥ γρήγορη εναλλαγή και δεν έχει ούτε ένα σπάσιμο.

Το χειριστήριο και μόνο που είναι ασημί είναι άσχημο. Για μένα το σώζει μόνο το netflix button για να μη νομίζει κάποιος οτι είναι απο τηλεόραση 10ετίας.

Τέλος κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έχει εννιαίο προφίλ ρυθμίσεων αλλα ένα προφίλ για κάθε πηγή και ενίοτε και για το ανάλογο περιεχόμενο της πηγής. Μπορεί να σετάρεις πλήρως το hdmi1 και στο hdmi2 ή στο usb να είναι όλα άνω κάτω αν δεν έχεις κάνει copy ότι χρειάζεται. Στο netflix ας πούμε μου έχει άλλα settings για τα μενού και άλλα για τα video. Go figure. Απο τη μια καλή η παραμετροποίση, απο την άλλη με προβλημάτισε πολλές φορές μέχρι να το συνηθίσω.

Τελικα αυτη η την Samsung-UE50J6200 για τηλεοπτικα + σπορ και λιγο απ ολα τα αλλα (4Κ αδιαφορο) ?

Αν δε σε ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ το 4k είμαι σίγουρος οτι μπορείς να βρείς πολύ καλύτερες tv σε απλές full hd.

Δημοσ.

Με αφορμή την Panasonic που λιγουρεύτηκα, μερικές σκόρπιες σκέψεις για αγορά νέας τηλεόρασης 4Κ.

Η εποχή από άποψη τιμών είναι η καλύτερη για αγορά τηλεόρασης (μοντέλων της περασμένης χρονιάς).

Ίσως η 670 να είναι ίδια με την 680, ίσως και όχι, ποιος το βεβαιώνει? Η σειρά 670 και 680 διαφέρουν μόνο στο χρώμα? (γκρι ή μαύρο).

Είναι απλά κάποιο cut-out μοντέλο ή είναι κάποιο μοντέλο που εμφάνισε κάποιο πρόβλημα και το σπρώχνουν στην Ελλάδα? Γιατί πρόκειται για αποκλειστικό μοντέλο του καταστήματος.

Αγοράζω σύμφωνα με τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό που έχω.

Αγοράζω όταν μου χρειάζεται, όχι για να μου βρίσκεται όταν θα καθιερωθεί το 4K, 3D, HDR, το nano-coating, η τάδε νέα τεχνολογία που ανακοινώθηκε στο σαλόνι νέων τιβι στη Μόναχο ή στη Γενεύη.

Για το HDR, που είναι καλό αλλά δεν έχουν βρει άκρη με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές: χ3σe ψηλά κι αγνάντευε.. συγνώμη το γράφω έτσι αλλά κολλάει. (Θέαση και αγνάντεμα είναι παρεμφερείς λειτουργίες).

Η πρόσφατη ιστορία με την υπερ-προώθηση και την εγκατάλειψη του 3D είναι γνωστή.

Το 4Κ είναι τέλειο, αλλά αφορά (σήμερα) περιορισμένο περιεχόμενο με συνδρομή.

Οι συνδρομητές (δορυφορικά, iptv κάθε είδους Ελληνικά και ξένα), είναι λιγότεροι από το 20-25% του συνόλου. Υπάρχουν και αρχεία 4Κ, αλλά μάλλον αφορούν παρόμοιο κοινό με τους συνδρομητές, (και ίσως σε λίγο να δυσκολέψουν τα κατεβάσματα, και χρειάζεσαι καλό υπολογιστή). Υπάρχουν και οι κονσόλες για games, το 4K gaming απαιτεί επίσης, δυνατά μηχανήματα.

Τα reviews είναι μόνο ενδεικτικά. Όπως δεν υπάρχουν πολλά αντικειμενικά κανάλια, εφημερίδες κλπ μέσα, και όλα έχουν τη γραμμή τους, έτσι δεν υπάρχουν και πολλοί αντικειμενικοί reviewers. Για τους bloggers reviewers και λοιπούς ανώνυμους, που δίνουν γνώμες και αστεράκια… άστο καλύτερα. (Δεν τα μηδενίζω όλα, απλά τα διαβάζω κριτικά και με επιφυλάξεις).

Η digea μεταδίδει SD 576i και μερικά 1080i. Πολλά προγράμματα των καναλιών είναι μετεγραφές beta, vhs, telecine, περασμένων δεκαετιών.  Τα ψηφιακά μπουκέτα είναι ασφυκτικά συμπιεσμένα. Κοινό χαρακτηριστικό των 4Κ οθονών είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με τα sd. Σε review Ουγγρικού (ή Τσέχικου δε θυμάμαι) site έβλεπαν free-view από τοπικό DVB-Τ2, όχι digea.  

Παρόμοια 40άρα (που μεγεθύνει λιγότερο τα προβλήματα ανάλυσης):  

http://www.whathifi.com/panasonic/tx-40cx680b/review

The TX-40CX680B doesn’t have all the bells and whistles of Panasonic’s flagship models, like the 4K Studio Master Processor – the brainpower behind the company’s new colour, contrast and brightness technology.

The Panasonic isn't a great fit for standard-definition content. A Full HD set will be a better option.

While the picture isn’t particularly noisy, DVD owners should be prepared for slightly softer lines than they might be used to with a decent conventional Full HD screen.

Και τα λένε αυτά με υλικό από DVD, όχι από κακό DVB-T.

Η τιμή της συγκεκριμένης είναι πάρα πολύ καλή (και σε δόσεις) και σε συνδυασμό με την 5ετή εγγύηση σούπερ.

Ερώτηση: πόσο στοιχίζουν τελικά τα προϊόντα που μας πουλάνε πριν 9 μήνες στη διπλάσια και βάλε τιμή; Να κατασκευαστούν στην Ασία, να συναρμολογηθούν στην Ευρώπη, να μεταφερθούν στην Ελλάδα και να πουληθούν με κέρδος!

Μήπως σε 5 μέρες την ξαναβγάλουν στα 399 χωρίς την 5ετή? Ή δώσουν την 55άρα σειράς 670 σε παρόμοια χαμηλή τιμή? Ή τη σειρά 700 σε τιμή χώμα? ε?

Ότι και να ψωνίσω μετά από 3-4 μέρες που γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μου (αν δεν είμαι ψείρας) το ξεχνάω, απλά υπάρχει εκεί και λειτουργεί. Καλές αγορές.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...